Shrnutí fanklubové sezóny

Shrnutí fanklubové sezóny

Oslava 10 let Penyi, výjezdy na Ligu mistrů a Evropskou ligu, zájezd na Sevillu nebo i účast na finále Ligy mistrů žen, to vše se stihlo za uplynulou sezónu.

 

Oslavy 10 let Penyi

Deset let od oficiálního schválení našeho fanklubu FC Barcelonou se začalo slavit již na ukončení sezóny minulé, tedy na Velkém letním srazu 2021. Hlavní oslava pak proběhla v Brně, kde byli oceněni všichni členové, kteří jsou v Penyi nepřetržitě již od prvního roku.

 

Výjezdy

I když situace stále nebyla úplně ideální, stihl se výjezd do Kyjeva, Neapole a Frankfurtu. Na všechny zápasy jsme dostali všechny vstupenky, o které jsme požádali (do Frankfurtu dokonce 22). I když jsme plný počet lístků dostali i na venkovní zápas s Bayernem (11), ten se nakonec uskutečnil bez diváků.

 

Zájezdy

Myšlenka na uskutečnění zájezdu tu byla již dlouhé měsíce, nakonec jsme vybrali „až“ dubnový zápas se Sevillou. A na toto prestižní utkání vyrazil plný počet účastníků, tedy 16. Ještě proběhl „zájezd“ na utkání s Mallorcou, tady se ale spíše jednalo o soukromou firemní akci. A členové byli samozřejmě na spoustě dalších zápasů na Camp Nou i na venkovním zápase s Valencií, bohužel z většiny těchto zápasů reporty chybí, čest výjimkám.

 

Přes 230 členů

Aktuálně má naše Penya více než 230 členů a tím pádem stále patříme k největším fanklubům na světě.

 

Obnovení členství

Členství je možné prodloužit i nyní. Na výhody se můžete podívat zde. A i nové členy rádi přivítáme – registraci najdete pod tímto odkazem.

 

Futsal

Do Plzně dorazili futsalisté FC Barcelony, bohužel ne v úplně ideálním termínu. I tak je ale několik našich členů podpořilo přímo na místě. Zajímavostí je, že se proti týmu Barçy v dresu Plzně postavil i jeden z našich členů Michal Štrajt.

 

Turnaj fanklubů

V září proběhl v pražském sportovním areálu Hamr první ročník Turnaje fanklubů, který má za cíl spojit zástupce fanouškovské obce zahraničních týmů, jež působí v Česku. A my jsme u toho samozřejmě nemohli chybět. Report si můžete přečíst zde.

 

Sledování zápasů

Tradice společného sledování zápasů se udržuje především v Brně, každopádně na větší zápasy, především El Clásico, se členové schází například i v Praze. V Brně byl před samotným zápasem domluvený také fotbálek.

 

Dary fanklubu

Společnost J.M.I. věnovala i tuto sezónu fanklubu peněžní dar v hodnotě 10 000 Kč. A mezi ty největší dárce se přidala i firma F.G.P. Studio, která rovněž darovala 10 000 Kč.

 

Charitativní akce

Naše Penya pořádala či se účastnila hned několika charitativních projektů. Zmínil bych především Ježíškova vnoučata, kde jsme udělali velkou radost panu Františkovi a pak také podporu projektu Sporťák – tuto akci organizoval náš člen Roman Janál. A jako samozřejmost jsme brali přispění našemu členovi Pepovi Havlovi.

 

Vánoční losování

I tentokrát byl vylosován jeden šťastlivec, který dostal poukaz do oficiálního e-shopu, tentokrát v hodnotě 3 000 Kč. Vyhrál člen s členským číslem 55 -  Robert Šupola.

 

Finále Ligy mistrů žen

Zastoupení měla naše Penya i na tomto prestižním zápase v Turíně.

 

Penya karty, E-office 

Penya karty letos stále nedorazily. Neschopnost Světové federace Penyí a Konfederace nabrala obřích rozměrů. Bohužel nic, co by náš fanklub mohl ovlivnit, a tak nezbývá než čekat.

 

Žádost o členství v klubu

Pokud jste byli členem našeho fanklubu minimálně 3 roky, mohli jste se stát členem klubu (Socio) bez toho, abyste platili 3 roky drahé poplatky a nebyli plnohodnotným Sociem. Tyto podmínky se ovšem zrušily, a tak se můžete členem klubu stát bez jakýchkoliv omezení a nově navíc úplně online.

 

Redaktoři

I nadále hledáme nové redaktory, kteří by psali články o Barçe na našem webu. Chceš se podílet na tvorbě obsahu tohoto webu? Napiš nám na fcbczweb@email.cz.

  

Vyhlášení tipovačky

Tipovací soutěž našeho fanklubu již zná svého nejlepšího tipéra za uplynulou sezónu. Stala se jím uživatelka Kristy11 s padesáti body.

 

Velký letní sraz

Kde se uplynulá sezóna zhodnotí? Na Velkém letním srazu v Bolaticích, a to 16. července.

 

Volba prezidenta

Na Velkém letním srazu proběhne také volba prezidenta Penyi. Tradičně na 4 roky dle Stanov naší Penyi. Kandidáti se mohou hlásit na penya@fcbarcelona.cz.

 

Kniha

Fanklubová kniha je i nadále k dispozici. Pokud by měl někdo o souhrn naší fanklubové historie zájem, stačí napsat na penya@fcbarcelona.cz.

   

Ještě nejsi součástí naší Penyi? Staň se členem fanklubu! Registrace zde.

Facebookový profil fanklubu naleznete zde.

Facebooková skupina pro členy fanklubu na tomto odkaze.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

PB Lleó de Dues Cues

 




Diskuze

patrick
Senior editor

Ještě bych doplnil jeden úspěch našeho fanklubu - zatímco oficiální stránky Barçy na sociálních sítích ztratily sledující, my jsme naopak posíli, máme velký dosah příspěvků na Facebooku a rozjeli jsme znovu instagram, kde nás dokonce občas sledují i hráčky našeho klubu. Všem v redakci patří velký dík za to, že se to rozběhlo a šlape to :)

31.05.2022, 22:22

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
43. Raphinha 5
47. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat