Villarreal CF 0:1 FC Barcelona

Villarreal CF 0:1 FC Barcelona

Také 21. kolo na hřišti Villarrealu přineslo vítězství Barceloně. Ve velmi ubojovaném zápase, kdy byly vidět spíše defenzivní zákroky Ronalda Araúja nebo veterána Pepeho Reiny, rozhodla jediná krásná akce s Robertem Lewandowským v roli asistenta a Pedrim jako střelcem gólu.

V úvodu se přitom zdálo, že diváky čeká gólově bohatší večer. Šance ze 3. minuty, kdy Pedri vysunul Lewandowského do samostatného úniku, sice ještě gólem neskončila, ale zmiňovaná vydařená akce otevřela skóre stále poměrně brzy, v 18. minutě. Jenže Villarreal byl v domácím prostředí nelehkým soupeřem, takže se Barca hned po vstřelení gólu stáhla a spíše čekala na protiútoky.

Žlutá ponorka měla proto mírně navrch v držení míče a rovněž vyprodukovala více střeleckých pokusů. Avšak k žádným velkým šancím to nevedlo. Pedri s Gavim jen během první půle naběhali skoro 6,5 km, De Jong zastavil několik akcí v prostřední třetině hřiště a poblíž Ter Stegenovy brány dominoval výtečný Araújo, jemuž v případě potřeby sekundoval Christensen. Až těsně před přestávkou mohl po ojedinělé chybě srovnat Morales, který ale minul.

Ke konci první půle zároveň začal hlavní sudí tasit karty, v čemž často pokračoval také ve druhém dějství. A být to na hráčích, karet by se patrně udělovalo ještě daleko více. Villarreal se mezitím snažil srovnat a s přibývajícím časem se skutečně k zakončení dostával vícekrát, ale o příliš nebezpečné pozice se nejednalo.

Jestli někdo měl přidat druhou branku, byl to Lewandowski. Polský útočník byl během zápasu hned třikrát ve velmi dobré pozici a třikrát trefil bránu, nicméně třikrát to znamenalo úspěšný zákrok Pepeho Reiny. V 63. minutě neuspěl ani Raphinha. V závěru tedy Villarreal stále cítil šanci na vyrovnání, do které se opakovaně tlačil aktivní Chukwueze nebo střídající Niňo. Na nejlepší defenzivu LaLigy přesto byli svěřenci Quiqeho Setiéna krátcí.


Přehled utkání

12. února 2023, 21:00 Estadio de la Cerámica Nova Sport 4

Villarreal CF

0 : 1 Alejandro José Hernández Hernández

FC Barcelona

  18' Pedri (A - Lewandowski)
Torres 37'  
  43' Araújo
Baena 49'  
  56' De Jong
  58' Koundé
Parejo 62'  
Moreno 71'  
  81' Raphinha
Sestava

Reina - Foyth, Albiol, Torres, Moreno (83' Trigueros) - Coquelin (36' Chukwueze), Capoue, Parejo, Baena (83' Mojica) - Morales (83' Niňo), Pino

Sestava

Ter Stegen - Koundé, Araújo, Christensen, Balde - Pedri, De Jong, Kessié (89' Alba), Raphinha (81' Torres), Lewandowski, Gavi


Zdroje: sport.es



Diskuze

Araujo! 🦍

12.02.2023, 23:02

Já bych rád vedle jasného (top Araujo) vyzdvihl opět výkon FdJ (nebo alespoň prvních 75 minut), kdy absolutně dominoval ve středu hřiště.

12.02.2023, 23:10
Klokanomet cechoma

De Jong má od ledna nejlepší formu za celou dobu v Barce.

13.02.2023, 12:12

Lewandule se musí znovu probudit proti M.U.

12.02.2023, 23:17

Další "ubráněná" výhra Barcy, ale dalo se čekat, že žlutá ponorka bude doma nepříjemná. Parádní akce Lewy a zakončujícího Pedriho, to bylo tiki taka - nádhera. Když dal Villareal gól, tak jsem chtěl nadávat, ale naštěstí to byl offside. Jinak je neuvěřitelné, kolik toho Barca ubrání a kolik má Marc čistých kont. Takovou defenzivní Barcelonu snad nepamatuji, i když jí zase tak dlouho nefandím. Vypadá to, jako by Lewy neměl formu, ale například Kessié byl dneska solidní, jenom nevím, jakou hrál pozici - jestli defenzivního záložníka nebo stopera. Líbí se mi taky pressing, běhavost a bojovnost hráčů Barcy, ale to už jsem psal ve starším příspěvku.

12.02.2023, 23:44

Tyto těžce vydřené zápasy vyhrávají tituly a zatím je zvládáme. Nevím jaké přinesl Xavi kouzlo, ale v minulých sezonách by z takového zápasu byla porážka (Morales by z té otočky vymetl šibenici atd.). Tím ale nechci snížit výkon týmu. Vše skvěle odmakané a mladíci mají neuvěřitelné sebevědomí. De Jong s Araujem se dostali do super formy. I se mi zdá hra mnohem rychlejší a dynamičtější než s Busquetsem, ale to se čekalo. Zápas sice o jednom golu, ale žádná nuda.
Trochu mě mrzí Raphinha, že po minulém skvělém zápase to dnes zase lítalo úplně mimo. Jak centr, tak rohy, tak střely. Ale pořád tisíckrát nebezpečnější než Ferran.

13.02.2023, 06:38

Největší radost mám z toho, že dokážeme vyhrávat, i když má teď Lewa celkem půst. K dokonalosti to má sice ještě daleko, ale žádné haluze to taky nejsou, soupeře většinu zápasu přehráváme, skoro k ničemu nepouštíme a naopak si sami dokážeme vytvořit dost šancí na to, abychom mohli některé v klidu spálit. A hlavně mě ta hra baví.

13.02.2023, 11:19

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat