Vinicius označil poslední El Clásico za nejlepší večer v dresu Realu a de Jong připomínal, že do konce zůstává hodně kol

Vinicius označil poslední El Clásico za nejlepší večer v dresu Realu a de Jong připomínal, že do konce zůstává hodně kol

Po triumfu 2:0 se z řad hráčů Realu Madrid rozpovídali k utkání s Barcelonou hned 5, zatímco z katalánského kádru vystoupili pouze 3. O konfliktu Sergia Ramose s Gerardem Piquém již byla řeč a tak se nyní podívejme na prohlášení dalších, včetně gólového hrdiny Viniciuse Júniora.

Sergio Busquets

Byla to unikátní příležitost, jak nabrat náskok před Realem a dle mého jsme odehráli dobrou první půli, ve které jsme měli šanci na to ujmout se vedení. Po nešťastném zahrání a odrazu jsme však inkasovali. O kontrolu jsme přicházeli kvůli ztrátám. Nešlo nám dobře vyvážení míče, které při takovém presinku tvoří volná místa, ale pokud k nim nedochází, trpíme.

Podstoupili jsme toto riziko, ovšem někdy je taková hra nebezpečná. Nemyslím si, že šlo o fyzickou převahu, ale o věc dynamiky. Všichni rádi držíme míč, ale ne vždy to je možné. Nejsme nejvíce obranný nebo fyzicky statný tým. Pořád zbývá odehrát hodně zápasů do konce sezony a musíme se držet pozitiv a jít dál.

Frenkie de Jong

Je před námi hodně utkání a musíme bojovat do samého konce. Byl to obtížný večer, jelikož je pokaždé obtížné prohrát, obzvláště pak v El Clásiku. Zasloužili jsme si víc, hlavně v první půli, ale ve druhé byl Real lepší, jelikož velmi dobře tlačil a nenechal nám komfort hrát. Gól na 0:1 nám ublížil, ale pořád musíme věřit v tým a titul, protože jsme jen o bod za lídrem.

Federico Valverde

Po takovém zápase nám zůstává štěstí. Každé úsilí je kompenzováno a je třeba poděkovat fanouškům a spoluhráčům za jejich podporu po 90 minut. Všichni máme stejný cíl. Myslím si, že můžeme být pyšní na to, že jsme zvedli své hlavy a celou tu dobu se snažili. Do tohoto zápasu jsme nastupovali po tvrdé porážce. Fanoušci přišli, aby nás podpořili.

Stáli za námi a každý na tom měl svůj podíl. trenér nám řekl, abychom hráli jeden na jednoho, což všechny nutí vynaložit úsilí. Žádný míč nesmí být považován za ztracený a to jsme ukázali. To vítězství velmi mění tvář Realu, jelikož zde musíte bojovat o všechny trofeje a když to není možné, zůstává smutek. Real dokáže hodně věcí a ukázal to světu.

Casemiro

Jsem rád za tým a tom, čeho jsme na hřišti dosáhli. Tyto tři body jsou pro nás velmi důležité. V posledních zápasech jsme dosáhli špatných výsledků, ale nehráli jsme až na závěrečnou čtvrthodinu špatně. Nyní jsme dokázali, že jsme velice silní a velmi důležité je rovněž to, že fanoušci v nás věří. Pořád však do konce ligového ročníku zbývá hodně kol. Dobře jsme využili presing a hráli dobře.

Bylo to El Clásico a velmi důležité tři body. Snažím se vše dělat srdcem a nejde to vysvětlit. Vini si ten gól velice zasloužil. O přestávce jsem mu řekl, že musí chodit k bráně. Častokrát nahrál Karimovi, ale v situaci jeden na jednoho musí střílet. Odehrál skvělé utkání. Velmi děkuji za podporu a důvěru fanouškům. Společně dosáhneme úspěchů. Počítáme s nimi a oni zase s námi.

Vinicius Júnior

Tohle byl určitě ten nejlepší večer v barvách Realu. Vždy hodně pracuji a věděl jsem, že správný čas ještě přijde. Snažil jsem se dát gól a samo sebou si jej připisuji. Snažil jsem se o něj a Piqué se jej jen dotkl.

Mí kolegové mi řekli, že musím i nadále hrát takto dobře a toi pro naše fanoušky, kteří nás podporují. Vždy odvádíme svou práci. Dnes (vyjádření proběhla v neděli, pozn. přek.) jsme znovu zahráli dobře a vyhráli. Nakonec se sudím hovořil jiný hráč, který za mnou přišel a řekl mi, že já nemůžu, jelikož už mám kartu.

Thibaut Courtois

Těžko říct, jestli jsem zachránil tým v první půli. Důležité bylo po dvou porážkách nedostat gól. Dobře jsme bránili a když bylo třeba, dobře jsem zasáhl. Dobře jsem vyběhl proti Arthurovi a měl skvělý zákrok rukama. Hrál jsem rovněž nohama a to dodalo týmu klid. V druhém poločase jsme si vedli lépe a to bylo rozdílové.

Celou dobu jsme odváděli dobrou práci a domnívám se, že v utkáních proti Levante, Celtě a City jsme si takové výsledky nezasloužili. Hráli jsme lépe než naši soupeři, nicméně ve fotbale se počítají detaily a my byli velice angažovaní od první minuty. Fanoušci byli neuvěřitelní a nakonec jsme byli rozdíloví.

Pro nás je Bernabéu klíčové a pokud nás podporují fanoušci, dokážeme velké věci. Pro soupeře je těžké, když vidí, že čelí takovému sokovi a celému stadionu. Po prvním gólu jsme se nestáhli a čekali na Barcu vysoko, ale takhle s ní musíte hrát. Můžete to ustát vzadu nebo tlačit a nechat riskovat vaše soupeře, že ztratí míč. Každý ze sebe vydal 100 %.“

Šlo vidět, jak Marcelo vyhrával souboje s Messim. Je hodně dobrý a rovněž šel vidět týmový duch, což je klíčové. Samozřejmě, že tento výsledek změní morálku týmu. Vždy je dobré vyhrát El Clásico a jdeme na první místo. Pořád však zbývá 12 kol a to příští hrajeme na těžké půdě Betisu. Pokud chceme vyhrát titul, musíme na takových hřištích vyhrávat. Budeme pracovat na tom, abychom toho dosáhli.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Vinicius byl celej večer tragickej...
I ten gol by bez Pikáčovo přičinění nedal..

Sebechvála smrdí a karma ho, a celý Real, dožene.

02.03.2020, 21:14
Jirka Pajamen

Přesně moje řeč. Už jsem to psal jednou. Ten týpek byl nejhorší na hřišti a po zápase mluvil, že to byl jeho nejlepší zápas. Jak tohle může říct fakt nechapu

02.03.2020, 21:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat