Xavi: ,,Jestli vyhrajeme, budeme klidní, být první není to nejdůležitější."

Xavi: ,,Jestli vyhrajeme, budeme klidní, být první není to nejdůležitější." Foto: X @FCBarcelona

Trenér Xavi Hernández se na tradiční předzápasové tiskové konferenci vyjádřil nejen o nadcházejícím zápase s Granadou. Xavi se vyjádřil i o stylu hru týmu, nebo stále se rozšiřující marodce svého týmu. Posléze také o tom, jak si tým povede ve svém stylu hry bez čtyř absencí.

Zranění nejsou pohroma

Týmu momentálně chybí čtveřice zraněných. Jmenovitě záložníci Pedri s Frenkiem de Jongem, a rovněž dva zástupci útočné řadě Katalánců Robert Lewandowski, a křídelní hráč Raphinha. Xavi nechtěl na tiskové konferenci mluvit o těchto absencích jako o pohromě, a snažil se uklidnit situaci. ,,Máme víceméně úzkou soupisku, ale čtveřice zranění pro nás nejsou pohromou." I když Barça hraje bez čtyř hráčů základní sestavy, tak je schopna vyhrávat zápasy, a dodává tak týmu potřebný morál. Aby Xavi nahradil v útoku ,,Lewyho" s Raphinhou, tak povolal k zítřejšímu zápasu na soupisku poprvé dvojici hráčů. Jsou jimi Pau Víctor, a Marc Guiu. ,,Oba hráči jsou na soupisce proto, že nám v útoku jednoduše řečeno scházejí lidi." Oproti výše zmíněné dvojici pak nepovolal k zápasu záložníka Marca Casadá, protože dle svých slov ve středu zálohy momentálně tým problém nemá. ,,Absence Lewyho je pro tým hodně signifikantní, nicméně naštěstí má tým alternativy v podobě Joãa Félixe, Ferrana Torrese, a dvou noviců v nominaci."

Nakonec se zmínil i tom, že zranění rozhodně v následující reprezentační přestávce nebudou v nominaci svých národních týmů. ,,Pedri je blízko návratu na hříště. Stejně jako Robert a Frenkie." 

Christensen na pozici pivota

Vyjádřil si o možnosti hrát na pozici pivota dánského stopera Andrease Christensena. ,,Není to naše první volba. Může se tak stát pouze v nouzi. Stejně jako když v minulé sezóně na této pozici párkrát zaskakoval Eric. Tuto možnost však nevylučujeme, protože na této pozici už hrál za Dánsko." 

Naše DNA je hrát skvěle a přitom vyhrát 

Barcelonský stratég se o následujícím soupeři ,,Blaugranas" vyjádřil v tom smyslu, že se jedná o jeden z nejvíce fyzicky hrajících mužstev v soutěži. ,,Mají velmi silný potenciál v ofenzívě, a bude opravdu těžké proti nim zvítězit.Tři body nebudou v tomto klání zadarmo. I tak ale chce Xavi pokračovat v barcelonské DNA. ,,Vždycky útočíme, nezávisle na tom, jestli hrajeme ve třech útočnících, nebo ne. Tohle se nikdy nezmění." 

V Portu však tým nebyl schopen v dostatečné míře držet míč, a i k tomuto tématu se legenda klubu vyjádřila. ,,Musíme mít mezi sedmdesáti a osmdesáti procenty držení míče. Musíme dominovat jak v útoku, tak v obraně." Vítězství na stadionu Nuevo Los Cármenes může přijít jen když bude FCB v dostatečné míře držet míč na svých kopačkách. ,,Pokud vyhrajeme, budeme klidní. Být první v momentální chvíli není to nejdůležitější."


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat