Xavi: ,,Jsme na dobré cestě."

Xavi: ,,Jsme na dobré cestě." Foto: X @FCBarcelona

Trenér Xavi Hernández je přesvědčen o tom, že si tým vstříc remíze na Mallorce vede dobře, ale musí se zlepšit v defenzivní činnosti.

Čas je neúpronosný. Už 36 hodin po remíze na stadionu Son Moix se Xavi vyjádřil na tradiční předzápasové tiskové konferenci o nadcházejícím soupeři, který Blaugranas čeká již zítra ve 21:00 na Olympijském stadionu. Ohledně remízy v poslední zápase se vyjádřil tak, že zejména v defenzivní části hry by v souvislosti s individuálními chybami přišlo vhod zlepšení. 

,,Nejsme defenzivně tak silní, jako loni. Můžeme rozhodně zlepšit presování soupeře po ztrátě míče, taktéž presink v hloubi pole na soupeřově půli, druhé míče, a být v tom všem více koncentrovaní." Barça zatím v tomto ročníku La Ligy obdržela 8 gólů v 6 zápasech, ale zase na druhou stranu si v útoku vede lépe, než minulou sezónu. ,,V útoku jsme se zlepšili. Proti Mallorce jsme si vypracovali 6 jasných gólových šancí. 

Příští soupeř

,,Sevilla je aktuální šampión Evropské ligy, a velmi těžký soupeř. Rád hraje po krajích hřiště, a vyjadřuje se jasným herním stylem."  V tomto smyslu se pak Xavi vrátil k důležitosti zaplnit Olympijský stadion z toho důvodu, aby tým dosáhl dalšího vítězství na domácí půdě. 

Lamine Yamal

V posledním zápase střídal v průběhu zápasu, a znovu ukázal to, co se od něj očekává. ,,Na to, že má stále 16 let už toho předvedl opravdu hodně, a měli bychom jej chránit. Je to skvělý kluk, a moc si současnou situaci užívá. Musíme s ním však zacházet opatrně. Víme, že nám může hodně pomoct v mnoha situacích v celé sezóně." Dodal trenér. 

Girona

Nakonec se Xavi vyjádřil i k aktuálnímu lídrovi La Ligy, kterým je tým trenéra Míchela Girona. ,,Co předvádí snese opravdu velké měřítko. Není to žádné překvapení, protože už několik let drží nastolený trend." V sobotu, den po zápase Barcelona - Sevilla, se odehraje zápas prvního celku tabulky Girony s tím druhým, kterým je momentálně Real Madrid.  


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat