Xavi & Lucho: 6 let v Barceloně bok po boku

Xavi & Lucho: 6 let v Barceloně bok po boku Foto: fcbarcelona.es

Od roku 1998 do roku 2004 byli oba součástí týmu jako hráči, posléze se potkali v jiných rolích, a teď se potkají jako soupeři. 

Los rozhodl o tom, že čtvrtfinále tohoto ročníku Ligy mistrů proti sobě svede Barcelonu a PSG, kteří spolu mají mnoho společných příběhů z minulosti. Jeden z těch nejvýraznějších je bitva trenérů, která se uskuteční mezi Xavim jakožto trenérem Barcelony, a Luisem Enriquem jakožto toho času trenérem PSG. Dvou trenérů s velkou barcelonskou historií kteří se dokonale znají. 

Šest sezón a více než 7 000 minut odehraných spolu

Sdíleli spolu velkou část svých kariér, v konečném součtu 6 sezón, a to od roku 1998 do roku 2004. Po Xaviho debutu v prvním týmu začali historii Blaugranas psát společně. Rok po debutu v prvním týmu současného trenéry Barçy pak i oni dva nad hlavu zvedli při oslavě sta let výročí klubu trofej pro ligové šampiony. 

Během těchto šesti let spolu v prvním týmu společně odehráli 7 464 minut dohromady ve 128 utkáních v různých soutěžích. Těmi byli La Liga, Copa del Rey, španělský Superpohár, z těch mezinárodních pak Champions League a Superpohár UEFA. Navíc Xavi po přihrávce od ,,Padriqueho" vsítil 2 góly. V opačných rolích se tak stalo čtyřikrát.

S Luisem Enriquem na lavičce vyhrál Xavi svou poslední trofej v Lize mistrů

Pro oba hráče se jednalo o velmi intenzivní spojení jejich hráčských kariér, které trvalo 6 let. Nicméně ne tak výjimečné, jako to v sezóně 2014/15. Byla to první sezóna Luise Enriqueho na lavičce Blaugranas v roli hlavního trenéra, a v Xaviho případě jeho poslední sezóna v katalánské metropoli jako hráče. Tato spektakulární sezóna byla zakončena treblem, který byl zakončen prvenstvím v Lize mistrů v Berlíně, při Xaviho posledním zápasu za klub. Nyní, bezmála dekádu poté, se oba na největší možné evropské úrovni potkají znovu, a jejich kariéry se znovu potkají.


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat