Xavi & Lucho: 6 let v Barceloně bok po boku

Xavi & Lucho: 6 let v Barceloně bok po boku Foto: fcbarcelona.es

Od roku 1998 do roku 2004 byli oba součástí týmu jako hráči, posléze se potkali v jiných rolích, a teď se potkají jako soupeři. 

Los rozhodl o tom, že čtvrtfinále tohoto ročníku Ligy mistrů proti sobě svede Barcelonu a PSG, kteří spolu mají mnoho společných příběhů z minulosti. Jeden z těch nejvýraznějších je bitva trenérů, která se uskuteční mezi Xavim jakožto trenérem Barcelony, a Luisem Enriquem jakožto toho času trenérem PSG. Dvou trenérů s velkou barcelonskou historií kteří se dokonale znají. 

Šest sezón a více než 7 000 minut odehraných spolu

Sdíleli spolu velkou část svých kariér, v konečném součtu 6 sezón, a to od roku 1998 do roku 2004. Po Xaviho debutu v prvním týmu začali historii Blaugranas psát společně. Rok po debutu v prvním týmu současného trenéry Barçy pak i oni dva nad hlavu zvedli při oslavě sta let výročí klubu trofej pro ligové šampiony. 

Během těchto šesti let spolu v prvním týmu společně odehráli 7 464 minut dohromady ve 128 utkáních v různých soutěžích. Těmi byli La Liga, Copa del Rey, španělský Superpohár, z těch mezinárodních pak Champions League a Superpohár UEFA. Navíc Xavi po přihrávce od ,,Padriqueho" vsítil 2 góly. V opačných rolích se tak stalo čtyřikrát.

S Luisem Enriquem na lavičce vyhrál Xavi svou poslední trofej v Lize mistrů

Pro oba hráče se jednalo o velmi intenzivní spojení jejich hráčských kariér, které trvalo 6 let. Nicméně ne tak výjimečné, jako to v sezóně 2014/15. Byla to první sezóna Luise Enriqueho na lavičce Blaugranas v roli hlavního trenéra, a v Xaviho případě jeho poslední sezóna v katalánské metropoli jako hráče. Tato spektakulární sezóna byla zakončena treblem, který byl zakončen prvenstvím v Lize mistrů v Berlíně, při Xaviho posledním zápasu za klub. Nyní, bezmála dekádu poté, se oba na největší možné evropské úrovni potkají znovu, a jejich kariéry se znovu potkají.


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat