Xavi nespokojen s remízou

Xavi nespokojen s remízou

Remíza 0:0 rozhodně není výsledkem, který jsme očekávali. Po tomto zápase se na pozápasové tiskové konferenci vyjádřil trenér FC Barcelony Xavi, který byl v průběhu zápase vyloučen za poznámky na nekonzistentnost výkonu rozhodčího Grada. 

Výsledek 

,,Mé vyloučení nebylo podstatné. Udělali jsme všechno pro výhru, kterou jsme si zasloužili. Získali jsme bod o kterém si nemyslím, že je dostatek toho, čeho jsme měli dosáhnout. Není to však důvod toho, abychom se dlouho zaobírali tímto výsledkem. Minulou sezónu jsme taky začali špatně, ale věci se poté vyvíjely našim směrem. Hráli jsme dobře v desíti, a měli i spoustu šancí. Věděli jsme, že jich nebudeme mít moc, a budeme muset proměnit ty, které budeme mít. Soupeř byl spokojen s remízou 0:0, šťastný s neustálým zdržováním plynulosti zápasu a vynucováním přerušení."

Možná penalta na Arauja 

,,Říkali, že budou pískat pouze jasné zásahy rukou, ale ta Gaviho nebyla tento případ. Nelíbila se mi debata s rozhodčími, a ani se mi nelíbilo, co se dnes dělo na hřišti."

Červená karta 

,,Řekl jsem, že rozhodčí soupeři umožnili faulovat opravdu ve velké míře, zatímco my jsme nebyli. Když jsme vedli s rozhodčími rozhovor tak říkali, že budou více naslouchat trenérům, a budou se snažit porozumět tomu, že my trenéři máme vypjatou práci. To se však dnes nestalo."

Zdržování času a dlouhé nastavení

,,Byl to rozhodčí, který tohle všechno dopustil. Jsem toho názoru, že je v La Lize je až moc přerušení a jestli chtějí ,,prodat" La Ligu jako produkt, tak tohle opravdu nikomu nepomůže."

,,Více než dvacet minut nastavení je až hanebné. Jen čistý čas by tomuto předešel, a tohle všechno ukončil. Už jsem to řekl tolikrát..."


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Súhlasím so Xavim takmer vo všetkom. Ak sa má takto ďalej uberať La Liga, skutočne premýšľam, či sa mám ďalej dívať na túto tragikomédiu. Výkony rozhodcov sú už dlhodobo podpriemerné a zahanbujúce.

14.08.2023, 16:06

U niekoho môže Xavi pôsobiť ako uplakanec. Ale vo všetkom skoro ma pravdu. Je smutne kde s ala liga uberá, je to skôr cirkus ako futbal najkrajsía hra sveta.

15.08.2023, 07:28
Reekwon
Senior editor

Čím dál více se také přikláním k zavedení čistého času, ať si čas zastavuje při přerušování hry. LaLiga je opravdu světová špička v polehávání a zdržování. Nemám to ověřené, ale na twitteru jsem viděl příspěvek, že se hrálo čistě lehce přes hodinu, což je extrém, když si představíme, že zápas trval cca 110 minut. Xaviho rozhořčení chápu.

15.08.2023, 09:10

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat