Xavi: Problémy Barcelony jsou "otázkou sebevědomí"

Xavi: Problémy Barcelony jsou "otázkou sebevědomí" Foto: X @FCBarcelona

Xavi přiznal, že Barcelona trpí nedostatkem sebedůvěry, jelikož šokující porážka v Lize mistrů v Antverpách zvýšila tlak na trenéra.

Belgický tým, který v této sezoně debutuje v Lize Mistrů, nedokázal vyhrát žádný z prvních pěti zápasů ve skupině H.

Góly Arthura Vermeerena, Vincenta Janssena a poté George Ilenikhena v nastaveném čase jim však v posledním kole zajistily senzační výhru 3:2 nad španělským gigantem.

Barca se již předtím stala vítězem skupiny, ale další neuspokojivý výsledek, který těsně navazuje na nedělní porážku od Girony v La Lize, jen umocní kritiku, která se na trenéra v současné době snáší.

Xavi byl zklamaný z toho, co viděl, a přiznává, že v týmu panuje nízká sebedůvěra, protože se mu nedaří.

"Nerad kritizuji své hráče. Nemyslím si, že je to něco pozitivního, ale musí se vzchopit," řekl. "Mají na víc, než co předvádějí. Opět jsme tu dnes udělali několik hrubých individuálních chyb. Minulou neděli jsme odehráli dobrý zápas. Dnes večer z toho není dobrý pocit.

"Je to otázka sebevědomí. Trenérský štáb dává hráčům plnou důvěru. Rotovali jsme a dali hráčům šanci. Teď jde o to, abychom se dokázali dostatečně nastartovat, a to se nám teď nedaří. Dres Barcelony má velkou váhu, je na nás vyvíjen další tlak a hráči se s ním musí vypořádat."

Před zápasem se objevily názory, že prezident klubu Joan Laporta vyvíjel tlak na Xaviho, aby hrál se svými hvězdnými hráči, ale trenér tyto řeči odmítl.

"Mám pocit, že se před tímto zápasem vytvořilo spoustu zbytečného napětí," dodal.

"Měli bychom být rádi, že jsme postoupili do vyřazovací fáze, což se nám v předchozích dvou sezonách nepodařilo. Někdy si musíme uvědomit, odkud pocházíme.

"Napětí přichází zvenčí. Uvnitř nemáme špatný pocit. To, co se stalo ohledně nominace, bylo konsenzuální rozhodnutí. Robert (Lewandowski) za námi přišel a řekl, že je připraven hrát. Ilkay (Gundogan) nám také řekl, že se cítí dobře. Pak jsme se rozhodli, ale není to tak, že by tu byl někdo podražen.

"Mám plnou důvěru prezidenta Laporty i Deca. Dnes jsme spolu mluvili téměř dvě hodiny a všechno probíhá dobře. Můžete si udělat jakýkoli závěr.

"Jsem pozitivně naladěný. Myslím, že se mi podaří situaci zvrátit. Žijeme ve čtyřech různých soutěžích. Liga mistrů byla naším hlavním cílem, abychom se v této sezoně zlepšili, a to se nám podařilo. Jen se musíme zregenerovat, soustředit se a zlepšit se do dalšího zápasu."

Xaviho tým, který je v La Lize čtvrtý, se v sobotu vrátí do boje na hřišti Valencie.


Zdroje: https://theathletic.com/



Diskuze

Žijeme ve čtyřech různých soutěžích.--v lize jsme 4. se ztrátou 7mi bodů ( loni 20 obdržených,letos už 18 branek),Copa ještě nezačala,v LM povinný postup s hořkou příchutí,a španělský super pohár bude až v lednu.Takže žádná hitparáda.

14.12.2023, 12:37
Kamil87 René

Ale ani propadák...

14.12.2023, 13:52
Klokanomet René

Ano, takže žijeme ve 4 různých soutěžích. Podívej se na City, taky to skoro posrali v posledním zápase se Zvezdou, Luton porazili s odřenou hlavou, neporazili Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal ani Aston Villu, inkasovaných mají taky 18, proher v lize víc než my, pozice stejná. A nevšiml jsem si, že by někdo vykopával Pepa.

14.12.2023, 16:16
LeDavies Klokanomet

A proč by ho měly vykopávat? Vyhrál jim historický první LM titul a několikrát ligu po sobě a další trofeje... ja bych se nedivil kdyby mu postavily sochu xD
Krom toho fotbal který hrají je stále koukatelný...

14.12.2023, 16:40
Klokanomet LeDavies

Ani, historicky první titul v LM asi na desátý pokus, poté, co xkrát vyhořel s Monakem apod...Ty očividně nechceš dát Xavimu ani jednu šanci vyhrát LM :) Fakt mi to připadá už ujeté, zkuste se dívat na věci trochu realisticky.

14.12.2023, 18:21
LeDavies Klokanomet

To je jedno na jaký pokus ho získal... když nevyhrál lm tak vyhrál ligu a další poháry a projev hry byl od začatku skvělý... já bych byl rád kdyby xavi vedl barcu i klidně dalšich 10 let ale když nedokaže hrače připravit na zapas a nedokaže porazit ani blbý šachťar tak je asi něco špatně a je třeba změna...a to není jen o šachťaru ale i ostatních...

14.12.2023, 19:05
Klokanomet LeDavies

Právě, že to vůbec není jedno. Protože kdyby mu nevěřili, už by byl dávno venku. A Ano, i Xavi, přestože loni nevyhrál LM, tak vyhrál ligu a další poháry :D

14.12.2023, 20:12
stockey LeDavies

Tak povedz aj B, do akeho tymu Pep prisiel, kolko mu dali na prestupy, ako City ohlo a obislo pravidla financnej fair play. A je z toho iba jeden titul LM. To je naozaj malo vzhladom na investicie. Xavi vyhral minuly rok titul ktory nikto necakal, plus superpohar. V prvej sezone nas zdvihol z 9. miesta. Tvrdit ze na to nema je hlupost. Dalsi priklad je tolko tu v minulosti obdivovany Klopp. V sezone ked vyhral LM ho tu chcel kazdy, odvtedy je to horsie a horsie a cuduj sa svete, Liverpool ho nevyhodil. Za to my tu ideme vyhadzovat trenera v polovici sezony v nasich financnych problemoch...sila

15.12.2023, 08:11
absint stockey

To zase pozor, já jsem minimálně titul minulý rok očekával. Někde se ty obrovské prachy na přestupy (a šetření Realu) prostě promítnout musely, takže zase nedělejme z Xaviho spasitele, který s průměráky vyhrál ligu, když tak to nebylo. Ale jinak souhlas.

15.12.2023, 18:02
René Klokanomet

pokud se přihlásíme na Tipsport Cup tak budeme v pěti soutěžích.

14.12.2023, 17:10
pyspetr Klokanomet

Ten pep tam....
Michas jablka s raketoplanama

14.12.2023, 18:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat