Xavi trvá na tom, že má podporu Laporty i Deca

Xavi trvá na tom, že má podporu Laporty i Deca Foto: X @FCBarcelona

Xavi trvá na tom, že se v Barceloně nic nezměnilo, a tvrdí, že ho stále podporují Joan Laporta i Deco.

Trenér Barcelony si vyžádal schůzku s prezidentem klubu, protože se spekuluje o jeho budoucnosti na Camp Nou, přestože se minulý měsíc zavázal, že jeho smlouva vydrží až do roku 2025.

Schůzka se však neuskutečnila, což jen posílilo řeči kolem jeho pozice před nedělním zápasem La Ligy s Rayo Vallecano.

Na dotaz, aby rozvedl, co mu bylo řečeno výše uvedenými, odpověděl: „Nemohu k tomu dodat nic nového. Klub na mě působí klidně."

„Zůstávám se stejnou touhou čelit tomu, co nám zbývá pro tuto a příští sezónu. Máme naplánovaný projekt a na tom se nic nemění.“

Bývalý španělský reprezentant v lednu oznámil svůj záměr opustit klub na konci sezony, než se nechal v dubnu přesvědčit, aby své rozhodnutí změnil.

Komentáře před čtvrteční výhrou nad Almerií byly interpretovány negativně a následně se Laporta a sportovní ředitel Deco nepřipojili k týmu při výhře 2:0 na Estadio Mediterraneo.

Na otázku, odkud se bere tolik rozruchu ohledně jeho budoucnosti, Xavi trvá na tom, že má plnou podporu klubového vedení.

„Nevím, kdo do toho mluví, a je mi to jedno,“ dodal. „Záleží mi na tom, abych měl podporu prezidenta, která, pokud vím, zůstává nedotčena, a Deca."

„Říkají mi, že se nic nezměnilo. Chápu vaše otázky a vaši práci, ale to je vše, co mohu říct. Tohle je Barcelona, je tu kolem toho hodně rušno, to chápu.“ A co se týče toho, co se děje v Barceloně?

„Určitě si někdy sedneme, tím jsem si jistý,“ řekl o navrhovaném setkání s Laportou. „Zůstáváme v neustálém kontaktu. Pokud si budeme muset o něčem promluvit, uděláme to."

„Ale všechno je stejné jako před třemi týdny. Barcelona má projekt a my máme mimořádné základy v hráčích ze současného kádru.

„Nepochybuji o tom, že se mnou jako trenérem klubu to může fungovat. Základy jsou skvělé, zejména u odchovanců La Masie, kteří se dokázali prosadit. Mám štěstí, že jsem v klubu svého života, jsem šťastný každý den, kdy přijdu do práce.“

Barca si může zajistit druhé místo za mistrovským Realem Madrid, pokud ze zbývajících dvou zápasů jednou vyhraje.

V neděli se doma utkají s Rayo Vallecano a sezónu zakončí 25. května venku na hřišti Sevilly.


Zdroje: www.theathletic.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat