ZAVRŠENÍ SEZÓNY ANEB VÝJEZD NA FINÁLE COPA DEL REY

ZAVRŠENÍ SEZÓNY ANEB VÝJEZD NA FINÁLE COPA DEL REY

Barcelona se popáté v řadě probojovala do finále španělského poháru a náš fanklub u toho samozřejmě nemohl chybět.

Finálový zápas hostila Sevilla, což vzhledem k letům nebyla zrovna ideální volba. My se Strécem jsme nakonec vyrazili z Prahy do Milána, kde jsme měli 6 hodin do dalšího letu. Ty jsme strávili v nedalekém nákupním centru. I když nás nákupy přestaly bavit už asi po 20 minutách, nějak jsme to vydrželi a po osmé večer jsme dorazili přímo do Sevilly.

Tam jsme se ubytovali a vyrazili na Plaza de la Encarnación za Pavlem, který do Sevilly přicestoval s rodinou. Tam jsme si dali paellu a nějaké to pivo. 

V sobotu byla na programu především prohlídka města.Tu jsme se Strécem začali u Katedrály Panny Marie a pokračovali přes královské zahrady do parku Maria Luisa, na jehož konci se nachází nejznámější místo ve městě - Plaza de Espaňa. Pavel mezitím vyrazil na Gibraltar.

Všude ve městě byli především fanoušci Valencie. Ve zmíněném parku jsme narazili na velkou skupinu asi 100 fanoušků Netopýrů a Stréca nenapadlo nic jiného než začít řvát puta Valencia.

Ještě jsme stihli navštívit stadion Sevilly FC a poté vyrazili vyzvednout lístky. Tam jsme se sešli s ostatními členy fanklubu.

Následovalo ještě pár míst ve městě a po načerpání sil pak již fanzóna FC Barcelony. Tam jsme se dostali spíše okrajovou částí Sevilly. A na jednom z míst to vypadalo, že bychom na stadion mohli dorazit bez ledviny. Večer bych zde určitě nedoporučoval chodit.

Ve fanzóně byli přítomni také Andoni Goikoetxea, Juan Carlos a především Christo Stoičkov, který svým proslovem sklidil bouřlivé ovace.

A sešli jsme se tu i s dalšími fankluby z celého světa a samozřejmě i s tím  slovenským.

Po fandění přímo v kotli ve fanzóně (což jsme si náramně užili) jsme vyrazili na stadion Betisu, kde se finále konalo.

Stadion je to velký a pěkný, a už dlouho před zápasem na něm panovala úžasná atmosféra. Po zahajovacím programu přišlo na řadu choreo – to barcelonské se bohužel nepovedlo a s Pavlem jsme se shodli, že je to špatné znamení (což se bohužel potvrdilo).

Valencie brzo vedla 2:0 a bohužel ani Messiho šance z konce prvního poločasu na tom nic nezměnila. První polovina byla ze strany našich hráčů katastrofální a připomínala utkání s Liverpoolem.

Valverde konečně reagoval dříve, než obvykle, a na hřiště poslal nové síly.

Druhým špatným znamením bylo, že na stadionu začali létat netopýři.

Barça se ve druhé půli hodně zlepšila, kousek od gólu byl Piqué a především Messi, který orazítkoval tyčku. Na stadionu, kam si našlo cestu 54 tisíc diváků, v tu chvíli vládli především fanoušci blaugranas a atmosféra byla přímo elektrizující.

I když hra byla určitě lepší, víc šancí nepřicházelo a jednalo spíše o takové pološance. Změnil to až Messi, který snížil na 2:1.

Bohužel to již bylo pozdě a přes veškerou podporu z naší strany vyrovnávací gól nepřišel. Hráči si byli vědomi, že nepředvedli ideální výkon. Tentokrát se aspoň omluvili přímo na místě a za naši podporu náležitě poděkovali.

Po předání trofeje Valencii a závěrečném ceremoniálu jsme vyrazili do města zapít žal. Najít kolem půlnoci otevřený bar bylo překvapivě docela umění. Přitom Španělsko a sobota, člověk by to čekal jednodušší.

V neděli jsme na letišti v Seville se Strécem doufali, že potkáme nějakou tu barcelonskou celebritu, potkali jsme ale pouze Undiana Mallenca.

Nejprve jsme se vydali do Londýna, odkud nás čekal let do Prahy. Vzhledem k neskutečně přísné kontrole zavazadel jsme na moje poměry dorazili k bráně docela pozdě. Vše se ale stihlo. V Praze jsme si ještě počkali nějakou tu hodinku na vlak a po dalších cca třech hodinách byli doma.

Sevilla je krásné město, i za ten vlastně jeden den jsme viděli vše podstatné, fanzóna byla jako vždy skvělá. Nádherný byl i stadion a nechyběla ani úžasná atmosféra, kterou má každé finále. Bohužel výsledek nepotěšil. Věřím, že po určitých změnách bude další sezóna úspěšnější a náš fotbal krásnější, a že náš fanklub znovu vyrazí na tolik zápasů jako v této sezóně.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Nejlepší na tom výjezdu je toto:

tribuna.com

smileysmileysmileysmileysmiley

28.05.2019, 11:50
Migueli Pajamen
Systémový administrátor

No snad. Ale nejsem si tím úplně jistý....

29.05.2019, 10:29

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat