ZAVRŠENÍ SEZÓNY ANEB VÝJEZD NA FINÁLE COPA DEL REY

ZAVRŠENÍ SEZÓNY ANEB VÝJEZD NA FINÁLE COPA DEL REY

Barcelona se popáté v řadě probojovala do finále španělského poháru a náš fanklub u toho samozřejmě nemohl chybět.

Finálový zápas hostila Sevilla, což vzhledem k letům nebyla zrovna ideální volba. My se Strécem jsme nakonec vyrazili z Prahy do Milána, kde jsme měli 6 hodin do dalšího letu. Ty jsme strávili v nedalekém nákupním centru. I když nás nákupy přestaly bavit už asi po 20 minutách, nějak jsme to vydrželi a po osmé večer jsme dorazili přímo do Sevilly.

Tam jsme se ubytovali a vyrazili na Plaza de la Encarnación za Pavlem, který do Sevilly přicestoval s rodinou. Tam jsme si dali paellu a nějaké to pivo. 

V sobotu byla na programu především prohlídka města.Tu jsme se Strécem začali u Katedrály Panny Marie a pokračovali přes královské zahrady do parku Maria Luisa, na jehož konci se nachází nejznámější místo ve městě - Plaza de Espaňa. Pavel mezitím vyrazil na Gibraltar.

Všude ve městě byli především fanoušci Valencie. Ve zmíněném parku jsme narazili na velkou skupinu asi 100 fanoušků Netopýrů a Stréca nenapadlo nic jiného než začít řvát puta Valencia.

Ještě jsme stihli navštívit stadion Sevilly FC a poté vyrazili vyzvednout lístky. Tam jsme se sešli s ostatními členy fanklubu.

Následovalo ještě pár míst ve městě a po načerpání sil pak již fanzóna FC Barcelony. Tam jsme se dostali spíše okrajovou částí Sevilly. A na jednom z míst to vypadalo, že bychom na stadion mohli dorazit bez ledviny. Večer bych zde určitě nedoporučoval chodit.

Ve fanzóně byli přítomni také Andoni Goikoetxea, Juan Carlos a především Christo Stoičkov, který svým proslovem sklidil bouřlivé ovace.

A sešli jsme se tu i s dalšími fankluby z celého světa a samozřejmě i s tím  slovenským.

Po fandění přímo v kotli ve fanzóně (což jsme si náramně užili) jsme vyrazili na stadion Betisu, kde se finále konalo.

Stadion je to velký a pěkný, a už dlouho před zápasem na něm panovala úžasná atmosféra. Po zahajovacím programu přišlo na řadu choreo – to barcelonské se bohužel nepovedlo a s Pavlem jsme se shodli, že je to špatné znamení (což se bohužel potvrdilo).

Valencie brzo vedla 2:0 a bohužel ani Messiho šance z konce prvního poločasu na tom nic nezměnila. První polovina byla ze strany našich hráčů katastrofální a připomínala utkání s Liverpoolem.

Valverde konečně reagoval dříve, než obvykle, a na hřiště poslal nové síly.

Druhým špatným znamením bylo, že na stadionu začali létat netopýři.

Barça se ve druhé půli hodně zlepšila, kousek od gólu byl Piqué a především Messi, který orazítkoval tyčku. Na stadionu, kam si našlo cestu 54 tisíc diváků, v tu chvíli vládli především fanoušci blaugranas a atmosféra byla přímo elektrizující.

I když hra byla určitě lepší, víc šancí nepřicházelo a jednalo spíše o takové pološance. Změnil to až Messi, který snížil na 2:1.

Bohužel to již bylo pozdě a přes veškerou podporu z naší strany vyrovnávací gól nepřišel. Hráči si byli vědomi, že nepředvedli ideální výkon. Tentokrát se aspoň omluvili přímo na místě a za naši podporu náležitě poděkovali.

Po předání trofeje Valencii a závěrečném ceremoniálu jsme vyrazili do města zapít žal. Najít kolem půlnoci otevřený bar bylo překvapivě docela umění. Přitom Španělsko a sobota, člověk by to čekal jednodušší.

V neděli jsme na letišti v Seville se Strécem doufali, že potkáme nějakou tu barcelonskou celebritu, potkali jsme ale pouze Undiana Mallenca.

Nejprve jsme se vydali do Londýna, odkud nás čekal let do Prahy. Vzhledem k neskutečně přísné kontrole zavazadel jsme na moje poměry dorazili k bráně docela pozdě. Vše se ale stihlo. V Praze jsme si ještě počkali nějakou tu hodinku na vlak a po dalších cca třech hodinách byli doma.

Sevilla je krásné město, i za ten vlastně jeden den jsme viděli vše podstatné, fanzóna byla jako vždy skvělá. Nádherný byl i stadion a nechyběla ani úžasná atmosféra, kterou má každé finále. Bohužel výsledek nepotěšil. Věřím, že po určitých změnách bude další sezóna úspěšnější a náš fotbal krásnější, a že náš fanklub znovu vyrazí na tolik zápasů jako v této sezóně.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Nejlepší na tom výjezdu je toto:

tribuna.com

smileysmileysmileysmileysmiley

28.05.2019, 11:50
Migueli Pajamen
Systémový administrátor

No snad. Ale nejsem si tím úplně jistý....

29.05.2019, 10:29

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat