Znechucený Messi: Takhle neporazíme ani Neapol

Znechucený Messi: Takhle neporazíme ani Neapol

Lionel Messi v médiích nevystupuje často, a když už se v této sezoně vyjádřil, nevěstilo to nic dobrého. V rozhovoru po prohře s Osasunou tomu nebylo jinak. Barcelonský kapitán vlastní tým ostře zkritizoval a volal po velkých změnách.

Další ztráta: "Nechtěli jsme zakončit ligu zrovna takhle, ale dnešní porážka vlastně podtrhuje všechno, co se dělo celou sezonu. Jsme slabý tým. Stačí nějaká intenzita, soupeř dá jednoduchý gól a porazí nás. Ztratili jsme mnoho bodů v zápasech, které jsme měli vyhrát. Prostě jsme nepodávali konzistentní výkony."

Nový mistr: "Real Madrid si své odvedl. Po restartu ligy vyhráli každý zápas a my jsme jim to usnadnili. Především musíme být sebekritičtí, podívat se na výkony hráčů, ale nejen na ně. Kritika musí být globální. My jsme Barcelona, takže jsme povinni vyhrát každý zápas."

Gesto po vstřelení gólu: "Souviselo to s tím, že předtím jsem spoustu přímých kopů neproměnil, a taky se hrou týmu. S pocitem, že se snažíte, ale není to nic platné. Ve spoustě zápasů jsme skončili daleko za očekáváním. I dnes jsme dokázali zareagovat až ve druhém poločase. Vypadá to, jako bychom potřebovali gól, abychom se nějak zvedli."  

Liga mistrů: "Jak už jsem řekl dříve, pokud budeme pokračovat touhle cestou, bude těžké vyhrát Ligu mistrů. Teď vidíme, že to nestačilo ani na LaLigu. Potřebujeme se trochu nadechnout a zamyslet se. Musíme začít od začátku a hodně na sobě změnit. Nemůžeme k tomu přistupovat tak, že jsme prostě ztratili ligu proti lepšímu soupeři nebo kvůli rozhodčím. Když nezareagujeme, nevyhrajeme ani proti Neapoli."

Vztek v klubu i mezi fanoušky: "Nejhorší je, že jsme zanechali velmi špatný obraz pro to, co nás ještě čeká. S takovou hrou se nikam nedostaneme. Lidé jsou hodně naštvaní, což je pochopitelné, protože my jsme naštvaní taky. Máme za sebou porážky proti Římu a Liverpoolu a pořád fanouškům nejsme schopni nic dát."


Zdroje: marca.com, sport.es



Diskuze

Caltic8
Administrátor

V médiích se už píše, že po tomhle Setién poletí. Všichni vidí, že ty vztahy mezi hráči a trenérem nejsou dobré. Pro debaklu s Liverpoolem to Messi i ostatní brali na sebe, teď nadávají, že je špatně všechno. Dovedu si představit i scénář a la Argentina na MS, že si Messi, Piqué, Suárez a Busquets zbytek zápasů odkoučují sami a trenéry nechají, ať se podívají z lavičky.

Přijde mi, že největší úskalí je definovat problém současného týmu. Buďto to Setién nedokáže, nebo tým nedokáže ten problém odstranit. Setién je pro mě trenér na úrovni Valverdeho, ovšem odlišuje ho, že zkouší hledat jiné cesty = najít ten problém. Myslel bych si, že to je v současné situaci lepší přístup než ten Valverdeho, ale zlepšení to (zatím) nepřineslo.

Přesto stejně cítím, že největší vinu mají hráči. Ten pocit je čím dál silnější, protože se chovají, jak se chovají. Nebráním se tomu, že by to mohlo být jinak. Třeba fakt stačí dva přestupy a jiný trenér, který se hráčům dostane do hlav a líp je motivuje (donutí je víc makat, víc se soustředit, víc si věřit...). To je koneckonců to, co asi chybí Setiénovi (a co určitě chybělo Valverdemu). Ale v nějaké strategii problém nevidím (zvlášť když je při pohledu na lavičku jasně vidět, jak trenéři gestikulují stylem "ty vole, vždyť děláš přesný opak toho, co jsme si říkali"). V každé z těch posledních ztrát se dají najít obrovské individuální chyby. Jak Busquets včera před rozhodujícím gólem zalil míč hlavou na nikoho, bylo krásně symbolický.

Taky je si třeba říct, že bez Messiho nezmůžeme nic (omlouvám se, že se opakuju, ale Messi je tak obrovský faktor, že prostě musí zaznít). Pokud hraje Messi v týmu v takovou roli, je na něm závislý každý týmu a každý trenér. Jak Messi fotbalově rostl, pochopitelně rostla i Messidependencia. Ta se v posledních sezonách, tedy po jeho třicítce, dostala ještě o úroveň výš. Setién to před Osasunou od Sportu schytal, když řekl něco v tom smyslu, že týmu chybí Messiho góly. Ale tak to holt je, protože ten jeho příděl nikdo nevynahradí. 20 asistencí měl i v sezonách, kdy dal 50 a 43 gólů. Gólů má teď 23, což je nejmíň od sezony 08/09. Ano, i s 23+12 Messi vyhrál ligu (zatímco teď ji s 23+21 prohrál). Nebo v případě sezony 15/16 vyhrál s 26+16. To ale tým šlapal úplně jinak, respektive Suárez dal 40 gólů. K tomu se už nevrátíme...

17.07.2020, 09:57
RafteR Caltic8

jasné, že to je vina hráčov, veď to bije do očí už dlhú dobu. A najmä toto ako si kakajú do úst s tým, že Liverpool a Rím bola ich vina, ale táto sezóna zrazu nejakým zázrakom už nie? Ale prosím Vás....

A takisto je to Bartova vina, že trénera odstavil na bok, športové rozhodnutia podriadil marketingovým a nechal hráčov, aby si ovládli šatňu a ešte im za to kráľovsky zaplatil. Messi je Messi, ale ty vole to kde sme aby on ako kapitán na sedláka aj s kamarátmi ignoroval asistenta alebo dokonca trénera, keď mu dáva pokyny? Aký signál to dáva smerom von a hlavne aký príklad to dáva tým mladým chalanom?

Nie, tu nejaká kozmetická výmena 2 hráčov a trénera nepomôže ničomu a nikomu. Tu treba tvrdý rázny rez kostrou mužstva. Vysvetliť hráčom ako Piqué, Suárez, Alba, Busquets a Rakitič, že proste budeš hrať stále menej a pôjde ti na základe toho aj dole plat, alebo ak sa ti nepáči, tak serus maj sa tam sú dvere, choď niekam, kde ti dobre zaplatia a tieto tvoje párty výkony budú stále brané ako niečo magické.

Lenže na toto Barto a spol nemajú gule, on má prioritu v počítaní euríčok.

17.07.2020, 10:23
stockey RafteR

A ako by si chcel za vykony znizovat plat ked ho maju zmluvne dany? Ani v reale si nevedia poradit s Baleom. Toto nie je nhl ze si niekoho len tak vymenis, aj hraci tu maju svoje prava.
Inak je zvlastne ze za Valverdeho mohol za vsetko trener a teraz za vsetko mozu hraci. Valverde az na dva extremne nezvladnute matche, zapasy so silnymi supermi zvladal. Setien nevyhral ani jeden. A aj jeho slub ze jeho tym bude hrat vzdy krasne ostal len na prvej tlacovke. Beckovy trener nemoze viest Barcu

17.07.2020, 10:50
RafteR stockey

samozrejme ze u tych co maju dlhodobe zmluvy to bude problem, ale to je opat bartova chyba ze da 30 rocnemu chlapovi zmluvu na 5 rokov s rovnakym platom. Aj Griezmann dostal zmluvu, kde sa mu plat namiesto znizovania sa v 2 a 4 roku zmluvy dokonca zvysuje smileysmiley

Beckovy trener bol svojim sposobom aj Valverde. A pokial je premisa taka, ze hladime iba na vysledky a hraci si mozu robit co chcu, tak to potom aj Cules s upadkom hracov stracaju naroky na predvedenu hru a vykony.

Pretoze uz za Valverdeho sa na tie zapasy nedalo dlhodobo pozerat. A take vianocne clasico bolo vystavnou skrinou futbaloveho hnusu, tam je nejake zvladnutie mimo misu.

Setien mozno tiez s nimi nepredvadza zazraky, ale kazdy mu za to naklada a zaroven ignoruje fakt, ze hraci ho ignoruju a robia si na ihrisku co chcu. To je velice profesionalne a ak im toto fanusik schvaluje, tak to je na zaplakanie. A nikto mu ani neuzna kredit za to, ze mal gule ukazat Suarezovi miesto na lavicke, kde bude sedavat.

17.07.2020, 11:22
Creus RafteR

Podpis, souhlasím s oběma příspěvkama

17.07.2020, 11:53
stockey RafteR

Lenze ten beckovy Valverde mal vysledky. To ze hraci nerespektuju trenera o ktorom si myslia ze nestaci na Barcu nie je nic zvlastne. Ak pride sefovat vedeckemu timu na Oxforde niekto z univerzity napriklad z Brightonu s malo vysledkami, ten tim zvyknuty na vysoke standardy ho hned prekukne a respekt si neziska. To iste sa mohlo stat Setienovi, hraci po par treningoch zistili ze na to nema. Jeden taky pokus s Martinom sme tu uz mali, asi to nestacilo. Je to trapne samozrejme, vedenie uz muselo niekoho vziat ked vsetko tak dobre potajme spravili. Sa cudujem ze to Valverde zobral tak v pohode.

17.07.2020, 15:00
RafteR stockey

Takže podla tejto logiky hraci Setienta ignoruju, lebo ho prekukli, je slaby a nema na to. To znamená ze si zapasy hraju po svojom, urcuju si taktiku a maju velke slovo aj vo vybere zakladnej zostavy. A stále hraju konstatne hovno z ktoreho bolia oci.

Ale surprise surprise .... na vine je stale iba trener smiley

Hmmm to mi nevychadza.

17.07.2020, 15:51
stockey RafteR

Nie ja netvrdim ze za to moze trener, netvrdil som to ani pri Valverdem. Vsetci vieme ze ryba smrdi od hlavy a marketingove nakupy nas priviedli tam kde sme. Setien ale nema na to aby ten tim niekde posunul. Bohuzial...

17.07.2020, 17:55
raval69 stockey

Souhlasím. Barca svým způsobem přerostla sama sebe. Je to jako svého času Metallica, která o sobě napsala, že stvořili monstrum, které teď samo sebe požírá.....prostě tak obrovská Barca byla a proto ony principy typu: nehraješ dobře, tak půjdeš, tady prostě tak snadno aplikovat nejdou. Není to otázka toho "mít gule" - prostě to není možné. V týmech jako je Barca nebo Real je nutno mít všechno na nejvyšší možné úrovni, vedení, trenéra, všechno.... Jedině tak to může fungovat, jedině takto se budou znovu hráči základní sestavy doopravdy motivovat a koncentrovat. Messi přece říká "jsme slabí", tj. on z toho sebe nevylučuje. Ale je každému jasné, že současné trenérské duo prostě nemá potřebné sebevědomí a charizma. Je ale taky zcela jasné, že tato hráčská generace má své nejlepší momenty za sebou (a že těch momentů bylo!!!). Věřím ale, že se ještě Barca jako klub zvedne....

17.07.2020, 16:40
stockey raval69

Naprosty suhlas...

17.07.2020, 17:57

Průser je to, že kvůli strachu vedení něco změnit sem podle mě ani žádnej trenér s jménem (což by tým jako Barcelona určitě měl mít) nepříjde, pak nevidím moc cest jak udělat něco co přinese opravdovou změnu což (aspoň mně) bylo jasný že neudělá ani Setién. Chtěl bych aby hráči naší akademie věděli že mají šanci se u nás prosadit a ty kteří to berou vážně a jsou srdcaři, tak jim dávat minuty v A týmu co to jen půjde a hlavně v zápasech kde už o nic nejde (chápu výpadek peněz z výher v LM je nežádoucí), ale jinak budem nesmyslně kupovat hráče jako Griezm. a jiné, kteří zase nebudou srdcaři nebo věčně zranění....jenže toho se tam každej bojí a to je podle mě i důvod proč nenajdem špičkového trenéra pro nás. Je jasné,že obrození prostě bude muset nastat, tak at je to aspoň 30 - 40 % naše akademie .

17.07.2020, 12:06

Uplne suhlasim s Rafterom. Toto muzstvo sa neskutocne uzatvorilo samo do seba. Alba, Suarez, Pique, Rakitic, Messi, chlapci ostali zit v roku 2015. Len doba a futbal sa za ten cas posunuli a oni zostarli o 5 rokov. Alba hra velke hovno uz druhu sezonu, vzadu je totalne nepouzitelny a uz ani tie okukane akcie s Leom nefunguju proti ziadnemu muzstvu. Rakitic je len parodia na futbalistu prvej triedy, Pique je viac v Kosmose ako na ihrisku a tak by sa dalo pokracovat. Ak pride nova posila, vacsinou ju odignoruju. Ak aj na treningu vtipkuju tak na zapase si idu stale to svoje. Trenera by chceli kamarata ktory si pokeca, potlapka a ide sa. To by bolo mozne, ale jedine vtedy ak by boli vo vrcholovej forme, mali zabehnuty system a boli tesne pred troma finale. Toto mal napriklad Live minuly rok ako povedal Klopo. Tam uz vacsina trenerov nemusi riesit taktiku lebo muzstvo vie, co ma robit. Ale v tejto situacii....ved si nedokazu prihrat medzi sebou dve lopty.

17.07.2020, 15:18

A je ironicke, ze Barto im dal v podstate moc nad klubom a oni ho za odmenu este skritizuju. A protom to bol prave on, kto dosluhujucim hracom zabezpecil luxusne platy bez vykonov na dlhe roky a udrzal ich v klube. Tuto situaciu davam jednoznacne za vinu hracom na cele s Messim a nikto ma nepresvedci o opaku.

17.07.2020, 15:21
Biscuit Andreas

Ano ale pořád je to poměr zaměstnanec a zaměstnavatel a to je chyba vedení....to že hráčům dovolíš jakoby všechno pak jasně a logicky vede k tomu, že časem upadne morálka a začne se ti to sypat....to prostě by se stalo všem hráčům....To musí být vedení které vede a motivuje hráče (potažmo trenér) ne obráceně.

17.07.2020, 15:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat