FANKLUB NA CAMP NOU PŘI REKORDU ANEB SCHŮZOVÁNÍ V BARCELONĚ

FANKLUB NA CAMP NOU PŘI REKORDU ANEB SCHŮZOVÁNÍ V BARCELONĚ

Již pátý zájezd na utkání FC Barcelony pořádaný naším fanklubem ve spolupráci s CK CoolCamp v této sezóně, tentokrát na prestižní utkání s Valencií.

A kromě zápasu prvního týmu se třetím nás čekaly také 2 prohlídky města, tréninkové centrum, příjezd hráčů, Camp Nou tour, pláž, večeře v Messiho restauraci a několik „schůzí“.

Na tento zájezd vyrazilo hned 21 fanoušků a jednalo se tak o druhý největší zájezd od začátku pořádání těchto výletů naším fanklubem.

Pro mě osobně to vzhledem k výjezdu do Říma bylo poprvé v životě, kdy jsem se do Barcelony moc netěšil. Deprese po Římu, hodinové zpoždění letadla – začátek určitě nebyl podle mých představ. Naštěstí se to po prvních hodinách v Barceloně změnilo a nakonec to byl jeden z nejlepší zájezdů.

Do Barcelony jsme dorazili dost pozdě, a tak jsme kromě ubytování stihli už jen „schůzi“, což znamenalo zasedání s rumem jménem Pujol, který má 40 %, a tak jsme symbolicky zapili 40. narozeniny Carlese Puyola – nejlepšího kapitána všech dob. Recepční se mě ptal, jestli už mě výlety do Barcelony neomrzely, ale Barcelona je jedna ze tří věcí, které neomrzí nikdy.

V sobotu ráno byla na programu prohlídka města od nemocnice Sant Pau až do přístavu. Bylo zataženo, ale naštěstí pršelo jen posledních pár minut. Poté ale již lilo několik hodin a byla tu znovu obava, že to dopadne jako na utkání se Sevillou. Tentokrát jsme ale nic nepodcenili a pláštěnky si vzali sebou.

Před zápasem jsem měl sraz s prezidentem Penyi Mataró, abychom si vyměnili odznaky našich penyí. A dorazil také viceprezident Jakub, který byl na zápase po vlastní ose.

Společná fotka u znaku fanklubu a mohlo se vyrazit. Naštěstí těsně před zápasem přestalo pršet, i tak ale toto počasí dost výrazně ovlivnilo návštěvu a tipuji, že kdyby bylo hezky, tak by si na stadion našlo cestu o 20 tisíc fanoušků více. Možná ale na nižší návštěvnost mělo vliv také odvetné utkání s Římem. Mě bohužel s transparentem „byl jsem v Římě, dlužíte mi 300 euro“ v televizi nezabrali.

První poločas z naší strany nebyl zrovna nejlepší, ale i tak se šlo do kabin za stavu 1:0. Ve druhém poločase to byl už mnohem lepší výkon, gól však přidal pouze Umtiti. Bohužel Messimu ani Iniestovi to tam nepadlo. Hlavně u Messiho je to škoda, protože jeho rána z voleje by mohla patřit k nejkrásnějším gólům sezóny.

Iniesta si při odchodu ze hřiště vysloužil standing ovation. Bohužel je čím dál více jasné, že po sezóně odejde.

Ke konci zápasu přišlo menší drama. Valencie snížila na 1:2, a jak známe Barçu – ta může dostat gól i z ničeho. Naštěstí podruhé neinkasovala, a tak si připsala další 3 body a prodloužila tím sérii v ligové neporazitelnosti na 39 zápasů, což je rekord španělské ligy.

Po zápase jsme si dali chvíli pauzu a pak vyrazili do Messiho restaurace. Většina si dala klasicky Messiho oblíbené jídlo (Milanesa Napolitana a Caballo). Poté jsme vyrazili zpátky na hostel, kde se schůzovalo.

Došel rum a na řadu přišla becherovka, kterou moc nemusím a určitě by mě panák „kopl“. A tak začala debata, kdy koho naposledy který alkohol kopl. Libor měl jasno: “mě naposledy koplo, když jsem cucal benzín ze sekačky“.

Potom jsme vyrazili dolů do klubovny hrát stolní tenis – přesněji kolotoč, kdy můžou hrát všichni najednou. V takovém stavu to byla opravdu velká legrace.

V neděli jsme začali prohlídkou tréninkového centra FC Barcelony. Poté jsme počkali na příjezd hráčů na trénink – ti si tentokrát dávali opravdu načas. Bohužel nikdo nezastavil, i když Stréc dělal maximum pro to, aby některého z hráčů odchytil (což se moc nelíbilo ochrance). 

Na řadu přišla Camp Nou tour, tedy prohlídka celého stadionu. Od muzea přes tribunu, šatnu hostí, tunel s příchodem na hřiště, trávník, komentátorskou stanici a mnoho dalšího.

Aby toho nebylo málo, vyrazili jsme na Turó de la Rovira, tedy místo, odkud je na Barcelonu nejkrásnější výhled. Tentokrát jinou cestou – nad Parkem Güell.

A odtud jsme se vydali na pláž, kde bylo obrovské množství lidí. Možná to souviselo i s před chvíli skončenou demonstrací více než 300 000 lidí. A dva odvážlivci z našich řad se dokonce koupali.

Pak jsme již vyrazili na hostel – tentokrát se schůzovalo na terase. Přidal se k nám také Gin, který je Číňan narozený v Kanadě, teď pracuje a žije v Los Angeles, a aby toho nebylo málo, už půl roku se učí česky a do Prahy poté letěl s námi.

Naučili jsme ho pár českých slovíček – například kachlička (účastníci zájezdu ví, více to tady rozepisovat nemůžu).

Já jsem omylem poslal sms místo přítelkyni jednomu z účastníků – už to bylo znamení, že bych měl jít raděj spát. Ale schůzovalo se dále, až do ranních hodin.

Ráno jsme vyrazili směr letiště. Kuba ještě stihl za kontrolou ztratit palubní lístek, ale i to se vyřešilo. Ještě se koupil Morgan na cestu a mohlo se vyrazit směr Česká republika.

Do Prahy jsme dorazili v plném počtu. Skončil tak poslední zájezd v této sezóně. Většinu času bylo nádherné počasí, stihlo se vše, co se stihnout mělo a ještě nějaké bonusy k tomu, Barça vyhrála a vytvořila nový rekord v ligové neporazitelnosti, prostě vše vyšlo na jedničku. Domácí zápasy tak pro mě zůstanou prioritou, jelikož na ty venkovní už nemám nervy.

Závěrem děkuji všem účastníkům, tedy Pavlovi, Strécovi, Honzovi, Rosťovi, Josefovi, Tomášovi, Pavlovi, Michalovi, Laďovi, Daliborovi, Romanovi, Kubovi, Petrovi, Jiřině, Lydii, Liborovi, Liborovi, Liborovi a Liborovi. A také našemu kameramanovi/fotografovi z Cheese Media Patrikovi.

 

Předchozí zájezdy:

Málaga 2016

Espanyol 2016

Valencie 2017

Sevilla 2017

Deportivo 2017

Atlético 2018

Athletic 2018

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Barcelona je jedna ze tří věcí, které neomrzí nikdy. A ty další dvě Migueli? :D alkohol a fotbal? :D

19.04.2018, 16:31
Migueli Riky
Systémový administrátor

S fotbalem 4 teda :-D

19.04.2018, 19:22

Tak sme sa tesne obchádzali☺. Piatok prístav a promenáda a La Rambla a Gaudího domy, v sobotu Park Güell a zápas, v nedeľu gotická štvrť a Arena a Katalánske múzeum (v protismere demonštrácie☺) a park okolo hradu, v pondelok Sagrada Familia (interiér je fakt ako z hviezdnych vojen) a Sant Pau...
Barcelona, Barcelona... Závislosť?

Bol by pre server (a spolufanúšikov) zaujímavý fotoblog???

19.04.2018, 21:12
Migueli pmadar1
Systémový administrátor

Určitě byl!smiley

Jinak trošičku sprchne a hned zůstane 20 tisíc lidí doma. Když si vezmu kolik hodin jsem strávil u nákupu lístků, když nebyly volné vůbec žádné a nakonec tohle...

20.04.2018, 06:34
Migueli
Systémový administrátor

Jinak v anketě mezi členy na FB dostalo nejvíce hlasů Atlético, Valencie a Athletic a právě na tyto zápasy bylo možno vycestovat. Tak snad byli všichni s výběrem spokojeni.

20.04.2018, 06:55

Som v Slovinsku, pondelok a utorok Čechy. V stredu niečo zbuchnem dokopy.

20.04.2018, 16:34
Migueli pmadar1
Systémový administrátor

Okok, super.

20.04.2018, 16:55

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat