KRÁSY BARCELONY III

KRÁSY BARCELONY III

V tomto díle se podíváme na jedno z nejnavštěvovanějších míst v Barceloně, ale také na novou La Masii, kde vyrůstají budoucí držitelé Zlatého míče.

 

Akvárium

L'Aquarium de Barcelona je jedním z nejnavštěvovanějších míst v hlavním města Katalánska. Akvárium bylo otevřeno v roce 1995 a patří k největším v Evropě. V pěti miliónech litrů vody zde najdete přes 11 000 živočichů. Nejpopulárnější částí akvária je podmořský tunel, kde vám nad hlavou proplouvají žraloci, rejnoci a další mořští živočichové. Vstupenka vyjde na 20 euro.

Hodnocení autora: 7/10.

Komentář autora: Jedná se o místo, které určitě stojí za návštěvu a je toho k vidění opravdu hodně, ale jedna návštěva bohatě stačí a mě osobně akvárium příliš nenadchlo. „Podmořský tunel“ se žraloky je super, ale jinak je akvárium docela malé a vzhledem k ceně se najdou i lepší místa, jak tyto peníze investovat. Fanoušci akvárií si přijdou na své, ale já osobně čekal mnohem víc.

 

La Masia - Centre de Formació Oriol Tort

Nová La Masia, která nese jméno dlouholetého skauta a odborníka na výchovu mládeže Oriola Torta. Moderní budova leží přímo v areálu Ciutat Esportiva Joan Gamper, tedy v tréninkovém centru FC Barcelony. Tato budova slouží jako ubytování pro mladé talenty od roku 2011, kdy nahradila starou budovu, která leží hned vedle Camp Nou. Stavba trvala 19 měsíců a stála přes 11 miliónů euro. Je zde ubytováno 83 mladíků, kteří tady mají k dispozici vše, co je potřeba.

Hodnocení: 9/10.

Komentář: Nejedná se sice o přenádhernou budovu, ale vzhledem k tomu, co reprezentuje, je vysoké hodnocení na místě. Kouzlo původní La Masie však nemá. Návštěva této budovy se dá perfektně spojit s návštěvou celého tréninkového centra a také s příjezdem hráčů na trénink – nějaký ten autogram či fotka s hráčem Barçy určitě není k zahození.

 

Palau Güell

Jedno z nejznámějších děl Gaudího, které sloužilo jako sídlo jeho hlavního mecenáše – katalánského podnikatele a politika Eusebi Güella. Tato památka UNESCO byla dostavěna v roce 1888. Jednalo se o první stavbu Gaudího na objednávku. Geniální architekt, jehož byl Güell velkým fanouškem, zde použil hned několik materiálů – keramiku, dřevo, kámen a kov. Palau Güell je do detailů propracovaný a zřejmě nejvíce zaujme bohatě zdobená střecha. Prohlídka tohoto paláce stojí 12 euro, ale každou první neděli v měsíci je zdarma.

Hodnocení: 9/10.

Komentář: I když je vevnitř místy trošku ponurý, vše vynahradí úžasná střecha. Zdobená střecha je nádherná sama o sobě a navíc z ní máte skvělý výhled na Torre Colon a část přístavu. Jedná se o jednu z nejzajímavějších staveb v celé Barceloně. Palau Güell je hned vedle ulice Rambla, takže se jeho návštěva dá spojit s celou řadou dalších památek a zajímavých míst.

 

Parc de Cervantes

Park z roku 1965, který se nachází hned vedle největší ulice v Barceloně – Avinguda Diagonal. Rozkládá se na více jak devíti hektarech a naleznete zde 245 druhů květin. Především sbírka růží je unikátní a můžete se kochat druhy všech barev a ze všech koutů světa. V park najdete přes 10 000 růžových keřů.

Hodnocení: 7/10.

Komentář: Park plný růží a dalších květin je určitě zajímavé zpestření, ale nijak zvlášť mě neoslovil. Na stejné ulici je o něco dále o dost krásnější Parc de Pedralbes. Pokud už byste nevěděli, co v Barceloně navštívit, určitě se do Parc de Cervantes vydejte, jinak je ale ve městě celá řada lepších a zajímavějších míst.

 

Teatre Nacional de Catalunya

Divadlo se stavělo 5 let a bylo otevřeno v roce 1996. Architektem je Katalánec Ricardo Bofill, který zvolil zajímavý styl a divadlo má připomínat řecký chrám. Divadlo má tři sály - pro 300, 400 a 900 diváků. Odehrávají se zde především představení v katalánském jazyce, ale také ve španělštině a dále světoznámá klasika.

Hodnocení: 8/10.

Komentář: Budova divadla je nádherná a na skvělém místě. V okolí je například Torre Agbar, Mercat dels Encants, Auditori a vlastně celá neuvěřitelnou rychlostí se rozvíjející čtvrť Glóries. Pokud se rozhodnete jít v Barceloně do divadla, je právě Teatre Nacional spolu s Liceem jasnou volbou.

 

V dalším díle se můžete těšit na Barcelonský svatostánek Camp Nou nebo městskou Zoo.

 

KRÁSY BARCELONY I

KRÁSY BARCELONY II

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Můžete mi doporučit nějakou dobrou a "levnou" restauraci v blízkosti stadionu? Případně nakou českou hospodu? smiley Diky

03.03.2017, 13:32
Migueli The_DoctoR
Systémový administrátor

Česká hospoda je v současnosti v Barceloně jen jedna a to Pivobar u Sagrady (Carrer de Provenca 505).

Co se týká normálních restaurací u stadionu těch je tam spousta - ideálně na ulici Travessera de les Corts.

Určitě si vybereš, ale nějakou určitou vytipovanou nemám. Spíš pořád zkouším nové.

03.03.2017, 13:45
pyspetr Migueli

Pivobar jsem chtěl navštívit, ale měli bohužel zavřeno. Byla chvilka po obědě.... Příležitosti ale ještě budou smiley

03.03.2017, 14:24
Migueli pyspetr
Systémový administrátor

Jj, mají vždy až od 18:00. To není jak u nás, že se leje celý den smiley

03.03.2017, 14:26
Mike_Dawson Migueli

Je tam něco co se dá přirovnat k El Glopu? My jsme tam hledali po cestě z fotbalu a samí kebabák/pizzař smiley

03.03.2017, 15:22
Migueli Mike_Dawson
Systémový administrátor

S tou zkušenosti nemám.

Ale když se tak na ni dívám, tak podobné jsou na Avinguda Diagonal - kousek od stadionu, jak je hotel Princessa Sofia.

03.03.2017, 15:56
Mike_Dawson Migueli

Určitě zajdi, můžu doporučit všem. Já jsem na to narazil na nějakých českých stránkách o průvodci Barcelonou. Původně se mi tam ani nechtělo jít, že už mi to přišlo moc komerční když se o tom tak píše smiley ale super jídlo, obsluha a chodí tam snad všechny skupiny lidí, od borců v monterkách přes rodiny s dětmi až po lidi v oblecích smiley hrozná pohoda smiley

04.03.2017, 12:15
Migueli Mike_Dawson
Systémový administrátor

Ok, super. Díky za tip. Dám to do plánu smiley

04.03.2017, 12:50
The_DoctoR Migueli

Díky za tip smiley Chtěli jsme do pivobaru na zápas Realu, než začne hrát Barca s Vigem, ale jelikož maj až od 18ti, tak to nepřipadá v úvahu no..
Za kolik se dá sehnat nějaké polední obědové menu ?

03.03.2017, 16:25
Migueli The_DoctoR
Systémový administrátor

No dost záleží kde teda. Ale jestli u toho stadionu tak od 10 euro.

03.03.2017, 16:31

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat