KRÁSY BARCELONY XXII

KRÁSY BARCELONY XXII

V dalším díle o zajímavých místech v Barceloně se podíváme například na 2 muzea nebo na místo, odkud je nejkrásnější pohled na Camp Nou.

 

Casa de la Ciutat 

Budova radnice ze 14. století, která se nachází na Plaça Sant Jaume. Casa de la Ciutat je hned naproti sídla vlády, a tak je díky tomu toto náměstí bráno jako náměstí politické. Uvnitř se nachází řada historických místností a sálů. Tím hlavním je Saló de Cent, tedy Sál sta, kde se od roku 1373 scházelo 100 radních a rozhodovalo o budoucnosti města. Radnice prošla řadou rekonstrukcí a úprav. Současná podoba pochází z období neoklasicismu, tedy z konce 19. století.

Hodnocení autora: 8/10.

Komentář autora: Zvenku vás budova zase až tolik nezaujme, zato interiér patří k těm nejhezčím ve městě. Sál sta musím jednoznačně zařadit k nejkrásnějších místnostem v celé Barceloně.

 

Gran Teatre del Liceu

Operní dům, který se nachází na hlavní třídě la Rambla. Gran Teatre del Liceu bylo slavnostně otevřeno v roce 1847. Kromě legendárních představení zažilo Liceu bohužel také bombový útok a několik požárů. Útok z roku 1893 si vyžádal 20 životů. To požár z roku 1994 se sice obešel bez obětí, ale téměř celá budova lehla popelem. Znovu bylo Liceu otevřeno o 5 let později operou Turandot od Pucciniho (stejné představení bylo plánováno těsně před požárem).

Hodnocení: 9/10.

Komentář: Bohatě zdobený tradiční operní sál na vás opravdu zapůsobí. A i když bylo toto divadlo znovu postaveno vlastně před pár lety, dýchne na vás svou historickou atmosférou.

 

Museum Egipci

Egyptské muzeum v Barceloně patří k největším a nejdůležitějším soukromým sbírkám egyptského umění a kultury na světě. Muzeum se rozkládá na více než 2 000 m2 a naleznete zde více jak 1000 exponátů včetně mumií a sarkofágů. Kromě tradičních prohlídek můžete muzeum projít přímo s egyptologem.

Hodnocení: 8/10.

Komentář: Překrásné muzeum, kde naleznete řadu zajímavých a úžasných exponátů z dob starého Egypta. V Barceloně je muzeí opravdu hodně a toto by mělo být jedno z prvních, které navštívíte.

 

Museu de la Xocolata

Muzeum čokolády se nachází kousek od Arc de Triomphe. Otevřeno bylo v roce 2 000 a dodnes je vlastněno soukromou společností, která se zabývá, jak jinak, výrobou a prodejem čokolády. Naleznete tu řadu exponátů z čokolády, které nějak souvisí především s Barcelonou – ať už městem (Sagrada Família, Casa Batlló) nebo klubem (Messi, Kubala).

Hodnocení: 7/10.

Komentář: Jedno z těch zajímavějších muzeí v Barceloně. Každopádně ho projdete velice rychle a ne každý exponát (jako například čokoládový Messi) je úplně povedený. Určitě vás ale potěší vstupenka do muzea, která je z čokolády a má na sobě vlajku státu, ze kterého pocházíte.

 

Sant Pere Martir

Tento kopec vlastně není ničím extra významný, jedná se především o úžasné výhledy, které se vám z něho naskytnou. Sant Pere Martir se nachází severozápadně od Camp Nou a poskytne vám na tento svatostánek nezapomenutelný pohled.

Hodnocení: 9/10.

Komentář: Tady samozřejmě nejde o kopec samotný, ale o úžasný výhled, který se vám ze Sant Pere Martir naskytne. Jednoznačně nejlepší místo na dech beroucí pohledy na Camp Nou.

 

V dalším (posledním) díle se můžete těšit například na další dílo Gaudího a památku UNESCO.

 

KRÁSY BARCELONY I

KRÁSY BARCELONY II

KRÁSY BARCELONY III

KRÁSY BARCELONY IV

KRÁSY BARCELONY V

KRÁSY BARCELONY VI

KRÁSY BARCELONY VII

KRÁSY BARCELONY VIII

KRÁSY BARCELONY IX

KRÁSY BARCELONY X

KRÁSY BARCELONY XI

KRÁSY BARCELONY XII

KRÁSY BARCELONY XIII

KRÁSY BARCELONY XIV

KRÁSY BARCELONY XV

KRÁSY BARCELONY XVI

KRÁSY BARCELONY XVII

KRÁSY BARCELONY XVIII

KRÁSY BARCELONY XIX

KRÁSY BARCELONY XX

KRÁSY BARCELONY XXI

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Radnice se dá v neděli navštívit zdarma ale u Muzea čokolády ty volné vstupy již byly zrušeny.

15.05.2019, 07:46

V Radnici som bol neplánovane presne pred týždňom v nedeľu a musím povedať že Saló de Cent ma naozaj nadchla, bolo to pre mňa najväčšie prekvapenie z Barcelony a doslova som mal v tej miestnosti až husiu kožu. Skutočný kus histórie, tie stropy, lustre a po stenách krásne plátna/vlajky Katalánska :) odporúčam návštevu ;)

20.05.2019, 22:03
Migueli Andy S
Systémový administrátor

Tak, tak.

Nečekal jsem kdo ví co a nakonec jedna z nejhezčích místností v jaké jsem kdy byl smiley

21.05.2019, 07:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat