KRÁSY BARCELONY XIV

KRÁSY BARCELONY XIV

Nejlepší výhled na Barcelonu? Z Turó de la Rovira.

 

Barceloneta

Barcelonská čtvrť, která mezi místními patří k těm nejpopulárnějším. Nachází se na pobřeží mezi Port Vell a Olympijským přístavem. Byla vybudována především pro obyvatele, kteří přišli o svůj domov kvůli výstavbě Citadely. Naleznete zde kromě pláží také známý Hotel W, Muzeum historie Katalánska a také proslulá architektonická díla, jako například Rebecca Horn’s Homenatge nebo Peix d'Or Franka Gehryho. Barceloneta má dokonce svou vlastní vlajku. Svou současnou podobu získala po přestavbě na konci 90. let, kdy se Barcelona chystala na olympiádu.

Hodnocení autora: 10/10.

Komentář autora: Moře, pláž, slunce, nádherné domy a skvělé restaurace – co více si přát? Jednoznačně má nejoblíbenější čtvrť. Procházky touto čtvrtí jsou dalším důkazem, proč je Barcelona nejkrásnější město na světě.

 

Estació del Nord

Estació del Nord bylo původně vlakové nádraží, které bylo otevřeno v roce 1862 a vlakům sloužilo až do roku 1972. Poté bylo uzavřeno a nyní slouží jako nádraží autobusové. Kromě toho zde nalezneme také sportovní halu a policejní stanici. Sportovní hala zde byla zřízena před Olympiádou, a tak i tuto budovu rok 1992 výrazně ovlivnil.

Hodnocení: 7/10.

Komentář: Krásná budova, která vás zaujme už z dálky. Historická stavba, která určitě minimálně za jednu návštěvu stojí.

 

Mercat dels Encants

Trhů je v Barceloně opravdu hodně a jedním z nejznámějších je Mercat dels Encants. Nachází se u Plaça de les Glóries, kousek od Torre Agbar. Toto tržiště zde vyrostlo v roce 2013 a jeho symbolem je zrcadlová střecha z hliníku a zinku. Najdete tu téměř vše a kromě klasického prodeje zde probíhají také aukce.

Hodnocení: 9/10.

Komentář: Nebýt střechy, jednalo by se o obyčejné tržiště. S takto nádhernou a specifickou střechou se ovšem jedná o opravdu zajímavou a nevšední stavbu. Nachází se kousek od Torre Agbar, kde je toho k vidění opravdu hodně.

 

Teleferic de Montjuïc

Lanovka, která vede z parku Montjuïc na vrchol stejnojmenného kopce. Svou trasu končí nedaleko Montjuïc Castle (o kterém si něco více řekneme v dalších dílech). Do provozu byla uvedena v roce 1970, a mezi lety 2004 a 2007 prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Délka trasy, při které překonáte výškový rozdíl 85 metrů, je 752 metrů. Cena zpáteční jízdenky je 12 euro.

Hodnocení: 9/10.

Komentář: Další z atrakcí Barcelony, kterou byste si neměli nechat ujít. Lanovce z přístavu se sice nevyrovná, ale o moc za ní nezaostává. Z Teleferic de Montjuïc se vám naskytnou úžasné výhledy na Barcelonu a moře, které nikdy neomrzí.

 

Turó de la Rovira

Turó de la Rovira je kopec, ze kterého je rozhled do všech směrů, a tak vidíte úplně celou Barcelonu. Z nadmořské výšky 262 metrů máte dokonalý pohled na celé město. Je to jediné místo, odkud vidíte opravdu každou část Barcelony. Na kopci se nachází Bunkers del Carmel, kde za války měla stanoviště protiletecká baterie. Po válce se i tato část pomalu osídlovala a lidé zde bydleli až do konce 80. let 20. století. V roce 2015 zde proběhla řada oprav a revitalizace, ale pozůstatky bunkrů zde naleznete dodnes. Z Turó de la Rovira se stala součást výstavy Muzea Historie Barcelony a láká čím dál více turistů, což se nelíbí místním obyvatelům.

Hodnocení: 10/10.

Komentář: Mé nejoblíbenější místo v celé Barceloně. Sedět zde a kochat se výhledy na město dokážu hodiny. Vracím se zde téměř během každého výletu do Barcelony a ještě mě toto místo neomrzelo a nikdy ani neomrzí. Bohužel už je „profláklejší“ než dříve, ale během dne se najde dost času, kdy tu budete mít klid bez turistů. Tato vyhlídka je součástí každého zájezdu do Barcelony.

 

V dalším díle se můžete těšit na Olympijský stadion nebo také FC Botigu.

 

KRÁSY BARCELONY I

KRÁSY BARCELONY II

KRÁSY BARCELONY III

KRÁSY BARCELONY IV

KRÁSY BARCELONY V

KRÁSY BARCELONY VI

KRÁSY BARCELONY VII

KRÁSY BARCELONY VIII

KRÁSY BARCELONY IX

KRÁSY BARCELONY X

KRÁSY BARCELONY XI

KRÁSY BARCELONY XII

KRÁSY BARCELONY XIII

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Report z Barcelony ze zápasu s Deportivem do konce týdne smiley

19.12.2017, 12:28

smileysmileysmiley

19.12.2017, 18:36
Migueli
Systémový administrátor

Kdo si nechce nechat ujít další cestu do Barcelony, tak má stále možnost přidat se. Zápas s Atléticem Madrid!

www.fcbarcelona.cz

19.12.2017, 19:10
Migueli Migueli
Systémový administrátor

Atlético plné.

Možnost přidat se na Bilbao: www.fcbarcelona.cz

18.01.2018, 10:12

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat