KRÁSY BARCELONY XVII

KRÁSY BARCELONY XVII

Kam v Barceloně na večeři? Určitě do Messiho restaurace.

 

Bellavista Jardin del Norte

Restaurace vlastněná Messim a jeho bratrem se nachází nedaleko ulice Passeig de Grácia. Otevřena byla v roce 2016 a ihned se stala velice populárním místem nejen pro fotbalové fanoušky. Na výběr je celá řada jídel včetně španělských a argentinských specialit a také Messiho oblíbeného jídla Milanesa Napolitana a Caballo. Hráči Barçy se tu občas také zastaví, na večeři už tu byl i celý tým společně a večer tady strávila také argentinská reprezentace před Mistrovstvím světa.

Hodnocení autora: 9/10.

Komentář autora: Messiho restaurace určitě nepatří k těm nejhezčím a nejlepším ve městě, ale kde jinde jít v Barceloně na jídlo, než tam, kde jsou podepsané dresy hráčů Barçy a jako bonus Messiho Zlatá kopačka? Večeře v této restauraci je součástí programu zájezdů fanklubu do Barcelony.

 

Golondrinas

Nejedná se sice o památku, ale tato atrakce k tomuto městu neodmyslitelně patří. Výletní lodě, které vás svezou podél pobřeží jsou v Barceloně tradicí již od roku 1888. Na výběr je krátká (40 minut) či dlouhá (90 minut) trasa. Začátek plavby je v Port Vell a poté pokračuje podél pobřeží a nákladního přístavu. Cena kratší trasy je necelých 8 euro.

Hodnocení: 10/10.

Komentář: Cesta touto lodí po pobřeží a mezi velkými zaoceánskými loděmi patří k těm nejlepším zážitkům, co Barcelona nabízí. Navíc i cena je velice přijatelná, a tak by toto zpestření při návštěvě přístavu nemělo chybět.

 

Jardi Botanic

Barcelonská Botanická zahrada se nachází na kopci Montjuïc nedaleko Olympijského stadionu. Otevřena byla v roce 1999 a nahradila skládku odpadu. Zahrada se rozkládá na 150 000 m2 a soustředí se především na rostliny z oblastí světa se středomořským podnebím. Naleznete zde rostliny z Austrálie, Chile, Kalifornie, Jižní Afriky či Kanárských ostrovů. Vstupné do botanické zahrady činí 3,5 euro.

Hodnocení: 6/10.

Komentář: Zahrada to je jistě zajímavá, ale nic extra nenabízí. Například Parc Mossen Costa i Llobera (o kterém si něco řekneme v dalších dílech) je mnohem hezčí a navíc zdarma. Každopádně pár zajímavých rostlin zde najdete a také se vám naskytnou krásné výhledy na město.

 

Montserrat

Hora Montserrat se nachází přibližně 40 kilometrů od Barcelony. Tato 1236 metrů vysoká hora a její okolí jsou chráněným přírodním parkem. Vápencové hory tvoří zajímavé útvary a není tajemstvím, že se zde inspiroval například Jean Nouvel při stavbě Torre Glóries (dříve Torre Agbar). V okolí najdete několik turistických stezek, a pokud hledáte v okolí Barcelony vysokohorskou turistiku, je Montserrat jasná volba. Kromě úžasné přírody k návštěvě láká také klášter, který byl založen již v roce 1025 a naleznete zde známou Černou madonu. Kdo není zrovna fanouškem výstupů do kopců, tak se nemusí bát, ke klášteru se můžete dostat také lanovkou.

Hodnocení: 10/10.

Komentář: Návštěva Montserratu je určitě zážitek a minimálně jednou by se tam měl podívat každý, kdo má rád Barcelonu, protože k ní toto místo neodmyslitelně patří. Montserrat má jakousi tajuplnou a specifickou atmosféru. Za zhlédnutí stojí i klášter a samozřejmě úžasné výhledy, které se vám z této hory naskytnou.

 

Museu Olímpic i de l'Esport

Barcelona se stala prvním evropským městem, kde se otevřelo muzeum zasvěcené olympiádě. Muzeum, které se otevřelo v roce 2015 leží na kopci Montjuïc nedaleko Olympijského stadionu. Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch – takto zní celý název muzea, které nese jméno dlouholetého prezidenta Mezinárodního olympijského výboru. Výstava se sice věnuje především barcelonské olympiádě z roku 1992, ale najdete tu řadu předmětů a zajímavostí i z dalších olympiád a také ze sportu obecně. Vstupné je 5,8 euro, za které si také můžete některé olympijské disciplíny vyzkoušet – například sprint či skok do dálky.

Hodnocení: 9/10.

Komentář: Turistům ne příliš známé muzeum, ale o to zajímavější. Řada skvělých exponátů a zajímavostí ze světa olympiády a sportu obecně. Na své si přijdou i fanoušci Barçy, jelikož je řada předmětů s katalánským klubem spojená.

 

V dalším díle se můžete těšit třeba na Palau Blaugrana.

 

KRÁSY BARCELONY I

KRÁSY BARCELONY II

KRÁSY BARCELONY III

KRÁSY BARCELONY IV

KRÁSY BARCELONY V

KRÁSY BARCELONY VI

KRÁSY BARCELONY VII

KRÁSY BARCELONY VIII

KRÁSY BARCELONY IX

KRÁSY BARCELONY X

KRÁSY BARCELONY XI

KRÁSY BARCELONY XII

KRÁSY BARCELONY XIII

KRÁSY BARCELONY XIV

KRÁSY BARCELONY XV

KRÁSY BARCELONY XVI

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Co se týká cen v Messiho restauraci, tak ty jsou v pohodě. Třeba to Messiho oblíbené jídlo stojí necelých 15 euro a i pivo za 4,5 je v Barceloně ok.

Jen někdy trošku vázne obsluha...

28.06.2018, 08:44

ty články jsou super!!! Hodně zajímavejch věcí!! Co člověk nestih vidět, nebo ani nevěděl, ideální. Děkuji!!!smiley

28.06.2018, 14:12
Migueli Luis
Systémový administrátor

Děkuji smiley

28.06.2018, 14:18

La bomba! Díky za článeksmileysmileysmileysmiley

01.07.2018, 09:12
Migueli JoeCV
Systémový administrátor

Není zač.

Díky smiley

01.07.2018, 17:03
Migueli
Systémový administrátor

Za 2 dny znovu smiley

04.07.2018, 11:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat