ČO JE TOTO ZA DOBU? PREBOHA?

ČO JE TOTO ZA DOBU? PREBOHA?

Rád by som sa s Vami podelil o pár svojich názorov na dnešnú dobu. Je tak prepchatá NEGATIVIZMOM, že mi je zle. 

Ja viem, že je aktuálne celý svet zameraný na VÝSLEDOK, na TROFEJE, na SLEDOVANOSŤ, na LAJKY (tie fejzbúkové, nie tie vesmírne)... Rýchle, bleskové správy, okamžité riešenia väčšinou od pása. Bez akejkoľvek znalosti, bez skúseností, bez elementárnej slušnosti. Klipy miesto filmov, efekty miesto skrytého a naznačeného významu. Som starší a taká je asi doba. Vývoj. 

Ako to súvisí s FC Barcelona, respektíve s našim spoločný fandením, pôsobením na tomto webe?

Nuž... po každom slabšom výkone sa tu vyroja odborníci na okamžité riešenia situácie. Predávajú 3-4 hráčov, kupujú nových. Vyhadzujú trénera, majú hneď niekoľko náhradných, aj 3-4. Po niekoľkých slabších výkonoch máme kompletne prestavané mužstvo s novým, nádejným trénerom. A po ďalších zápasoch znovu výmeny, nákupy, rošády. Krásne:-). Raz, raz to predsa musí prísť. 

Ja v tom vidím súvis s dobou. S nástupom PC hier (FIFU nepoznám, nehrám) sa podľa (o 10 rokov mladšieho) kamaráta začalo obdobie, že si každý môže a dokáže postaviť ľubovoľné mužstvo, ľubovoľný tím. Je to ľahké, jednoduché, rýchle. To je ono:-)! Hurá!!! 

V reálnom svete to je zrejme oveľa komplikovanejšie. Tak, ako v každom reálnom biznise je to iné oproti stolovej hre monopoly, prípadne strategickej hre v PC. Platia zákony, časové obmedzenia. Platí ochota kupujúceho kúpiť, ochota predávajúceho predať. Keď raz niekto predať nechce (lebo nepotrebuje peniaze, lebo potrebuje toho hráča, lebo má plné zuby dominancie Barcelony za poslednú dekádu, lebo je škodoradostný), tak jednoducho nepredá. Čo s tým? Nič. Alebo to, Vy špecialisti a odborníci, dokážete? Presvedčiť niekoho, kto nechce predať, aby predal? Ako?

Plačete, urážate, nadávate. Hráčom, manažérom, riaditeľom... Poznáte ich? Poznáte náplň ich práce? Vidíte do zákulisia? Ťažko, ťažko a do tretice ťažko. Tak na základe čoho? Efekt stáda? Alebo nespokojnosť s niečím iným (práca, vzťah, škola, ego, športová úroveň seba samého) s FCB ako ventilom? Alebo prečo, prosím? Prečo?

Prepáčte, ak som niekoho urazil. Možno len nepoznám tie hry. Možno som už ozaj starý. Možno tomu celému nerozumiem. Možno.

Ale musel som písať a dať to von, lebo mi je z posledných týždňov a reakcií niektorých z vás zle.

Prajem všetkým, aby Barca iba vyhrávala dokonalou hrou, vždy 8:0, získala všetky trofeje, kúpila každého hráča, ktorého chcete Vy. Aby ste boli konečne aspoň chvíľu spokojní...

Boli by ste???




Diskuze

a kolik ti proboha je?

30.08.2017, 20:25
člen_0298 roman1978

Nikdy se neptej, komu zvoní hrana, Tobě zvoní.
(E. Hemingway, pokud Ti to něco říká. Pokud ne, tak ještě starší, než kolega madar).

31.08.2017, 09:54

Fuha, tak zverejnenim takehoto clanku pada uroven tejto stranky o dost vela levelov smiley

30.08.2017, 20:30
Trismegistos matt33

Proč jako?

30.08.2017, 20:43
Tarja matt33

A to proč prosím tě, protože někdo vyjádřil svůj názor? smiley Alespoň je o čem diskutovat, navíc to celkem hezky vystihl. smiley

30.08.2017, 20:52

Dá se to celé brát i tak, že fandeni je prostě zábava. Ze spekulace jsou zábava. Ze zanadavat si je zábava (aby to bylo do třetice ;) ). Prostě není třeba jen zůstávat vážný. Není třeba se chovat pořád 'podle předpisů slušnosti'. Není třeba brečet nad tím, že někdo to má tak, druhý onak.. pokud Tě nebaví zdejší diskuse, nebo se Ti nelíbí názory lidí tady, chápu to, ale těžko s tím něco udeláš. Leda by ses stal adminem a všechny vyházel a doufal, že přijdou noví a lepší fanoušci.
Ale dík za článek. Podle mě je super vyjádřit svůj názor.
Snad Tě to tu do budoucna bude těšit víc.

30.08.2017, 20:41
Tarja Trismegistos

Samozřejmě, že kdybychom byli pořád vážní, tak je to nuda, to podle mě ani nikdo nechce. Ale některé ty reakce tady bývají opravdu dost přehnané, jako by do toho všichni viděli a věděli přesně, co se tam děje. smiley

30.08.2017, 20:55

smiley Doba je zlá, podřízli čokla. smiley

30.08.2017, 20:46

Tady asi nekdo cetl komentare Rapido16 smiley

30.08.2017, 21:00
Rapido16 stulda

:D:D:D:D som slávný :D:D

31.08.2017, 22:42

Ale ale....zde nekdo chytil rage 😁Ale je mi jasné , že každý to snáší jinak.Já např. s váma rád diskuzuji o přestupech , koho ne, koho jo a o dalsich vecech souvisejici s
FCB.Občas se v chatu též maličko rozčílím ale já , narozdíl od maďara, to nemyslím vážně.Pouze se rád zapojuji do kolektivu a do diskuze.Rád fandím barce a rád se na ni koukám.Jinak mě ale nevzrušuje.Kdybych toto ale prosazoval zde, tak se sem nepřihlašuji.Chtěl sem pouze poznat nové lidi ,jejich názory a nějaké ty drby.A to je zde navýbornou.Pokud se ti tu nelíbí, tak to pro tebe neni to prave ...smiley

30.08.2017, 21:10
karlos karlos

Na druhou str. ,,Co člověk , to názor,, .A to respektuji smileysmiley

30.08.2017, 21:13

Konečně to tu někdo napsal,100% souhlas s autorem

30.08.2017, 21:29

S mnohým z toho, co jsi napsal plně souhlasím, ale dovolím si pár otázek? Ty jsi spokojený jako culé s tím, jak naše vedení poslední roky funguje? Myslím hlavně přestupovou politiku, La Masii, komunikaci s médii i fanoušky, sponzorství, komunikaci s UEFA, obnovování smluv s hráči? Já tedy moc důvodů k radosti nemám, protože současné vedení v čele s panem Bartomeuem v mých očích převádí postupnými krůčky Barcelonu, která byla nejlepším klubem na světě, kde si většina hráčů přála nastupovat, která fungovala jako druhá rodina, k Barceloně, která nepracuje se svými "dětmi", která dělá ukvapená rozhodnutí, nechá se pod tlakem nahnat do rohu, ze kterého nevede moc cest ven, která nemá dlouhodobou vizi. Proto se já osobně nedivím některým negativním vlnám, které se tu v poslední době objevují, protože Barça nejsou jenom trofeje, nejdražší hráči světa nebo nejmodernější stadion, Barça es mes que un club!!! a to by mělo naše vedení respektovat ve všech ohledech!

30.08.2017, 23:50
Jhonys Hoffy

souhlas, přesně něco podobného jsem chtěl taky napsat a to právě k tomu vedení, protože na to maďar evidetně taky narážel. Ono by bohatě pro začátek stačilo, kdyby někteří funkcionáři změnili styl komunikace - hlavně neslibovali věci, které pak nesplní. Nebo neříkalio něčem, že už se tak stalo, když nestalo smiley zkrátka a dobře, kdyby nelhali smiley ono by pak možná (ale opravdu jen možná smiley) by těch negativních reakcí trochu ubylo.

31.08.2017, 00:14

smiley

31.08.2017, 08:11

Tak dnešní doba je hlavně o zábavě, rychlých plytkých zprávách, úderných - až zbytečně zdůrazňovaných - heslech a jednoduchých návodů a zároveň zaujímání striktních, neprolomitelných, pozic (nebo spíše póz). Protože je to jednoduché a dnes i zvednout oči (zejména od té černé, mozek ždímající placky) je těžké.

Na druhou stranu, jak jinak se chceš podělit se svými názory a postěžovat si, jak píše Hoffy. Asi nejlepší je správná reakce právě na ty zjednodušující komentáře

31.08.2017, 09:27

toto musel písať Bartoumeov syn ináč to nevidím smileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

31.08.2017, 22:45

Takze kdyz neco neklape, tak zavirat oci a zit v tupy nevedomosti s pocitem blaha ?

01.09.2017, 19:32

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat