DEPORTIVO LA CORUŇA 2:1 FC BARCELONA

DEPORTIVO LA CORUŇA 2:1 FC BARCELONA

Deportivo udělilo Barceloně lekci z efektivity a jednoduchosti a slaví tři body. Hostující Katalánce srazil hlavně špatný výkon ve druhém poločase.

Pepe Mel podle předpokladů naordinoval domácím vyčkávací, defenzivní taktiku, takže hra vcelku rychle získala monotónní průběh. Barcelona dobývání ztěžoval déšť, ovšem zároveň chyběly nápady od záložníků. 

První šance ke skórování přišla až ve 27. minutě, jenže Suárezova hlavička směřovala přesně do náruče brankáře Luxe. Nadějný průnik do pokutového území poté předvedl Sergi Roberto, ale i na jeho centr si Lux počkal.

Následoval tak scénář, který je barcelonským příznivcům v podobných zápasech dobře znám. Laxní bránění ve 40. minutě nejprve musel hasit skvělým zákrokem Ter Stegen, ale z následujícího rohového kopu ani on podobně jako stopeři Piqué s Mascheranem nedokázal míč zkrotit a pohotový Joselu rozradostnil Riazor.

Druhou půli začala Barcelona přesně tak, jak potřebovala, když se Suárez dostal k odraženému míči a srovnal na 1:1. Deportivo se navzdory tomu nestáhlo a v dalších několika minutách dokázalo vedoucí tým ligy zatlačit. Na to Luis Enrique reagoval dvojitým střídáním už v 57. minutě: Iniesta nahradil Ardu a Rakitič Gomese.

Místo střeleckých příležitostí nicméně přibývaly akorát nepřesnosti v předfinální fázi a Depor se naopak lehce dostával do protiútoků. Jeden takový ze 73. minuty vedl až k další brance. Domácí totiž dostali další rohový kop a Arribasovo zakončení škrtlo o tyč. Jelikož to podle rozhodčích bylo s přispěním brankáře, kopal se roh od protějšího praporku. Blaugranas znovu předvedli, jak rozhodně nebránit, a Bergantiňos vstřelil gól na 2:1. 

V 80. minutě měl Suárez na kopačce vyrovnání, avšak ojedinělou šanci zazdil. Z následného tlaku Barcelony vyplynula akorát tutovka domácího celku v 93. minutě, kterou tváří v tvář Ter Stegenovi spálil Fajr. Mrzet ho to ovšem moc nemusí, neboť i přesto zůstaly tři body v La Coruni. 


Přehled utkání

12. března 2017, 16:15 Riazor Digi Sport 3

Deportivo de La Coruňa

2 : 1 David Borbalán

FC Barcelona

Navarro 14'  
Joselu 36'  
Joselu 40'  
  46' Suárez
Bergantiňos (74' Colak) 74'  
Sestava

Lux - Juanfran (86' Laure), Albentosa, Arribas, Navarro - Bergantiňos, Borges - Gama (71' Kakuta), Fajr, Gil (61' Colak) - Joselu

Sestava

Ter Stegen - Roberto, Piqué, Mascherano, Alba - Denis (77' Alcácer), Busquets, Gomes 58' Rakitič) - Messi, Suárez, Arda (58' Iniesta)


Zdroje: sport.es



Diskuze

No ten výkon nebudu ani hodnotit pač to bylo prostě odfláknute!!!Za mě Nejlepší:MATs
Nejhorší:většina hráčů!!!Tohle nebyl výkon hodný Barcelony navíc po výkonu ve středu!!!Ale co je před námi ještě 10 kol a zajíci se počítají až po honusmiley

12.03.2017, 18:19
Caltic8
Administrátor

Nepřišlo mi, že by to nějak hrozně odflákli, ale sečetlo se tu několik faktorů: špatná koncovka, neexistující záloha a tragické bránění rohů. A že by s příchodem Iniesty a Rakitiče byl vidět výrazný posun, se říct nedá.

12.03.2017, 18:20

v téhle sezone muze barca prohrat s kazdym, vubec se nedá sázet

12.03.2017, 18:21

Bída. Snad si z toho odneseme, že nejsme nezastavitelní a musíme makat v každým zápase. Po posledních třech zápasech a hlavně po tom s jakým zápalem a nasazením jsme hráli proti PSG dnes obrovské zklamání.

12.03.2017, 18:21

Po hodech přichází půst. Asi se hodovalo déle než se mělo.smiley

12.03.2017, 18:21

Tohle byl hodně bidny výkon a zasloužená prohra. Asi kluci lemtali dyl než měli smiley Messi dnes bohužel hodně špatný.

12.03.2017, 18:30

Sklamanie dnes, fakt veľká škoda, že po úspešných zápasoch, keď sa zdá, že sme na koni príde takáto bieda. No nič...musíme ísť ďalej a veriť, že ešte stratí aj Real, čo ostáva iné povedať. smiley

12.03.2017, 18:37

Opět stejná otázka: na co máme v záloze nákupy za X milionů, když ti kluci nedokážou zahrát absolutně nic už od začátku sezony?

12.03.2017, 19:07

Já se musím smát smiley zápas jsem bohužel neviděl ale věřil jsem že si to hráči s chutí pohlídaj. Nevadí ale už si tohle v LL dovolit nemůžeme. Real smázneme klasicky 4-5:0 takže treble furt reálnej smiley

12.03.2017, 19:15

Tak bohužel opět návrat do reality, všichni asi čekali že to po středě půjde samo, navíc jsme opět nechali pohyb někde v šatně. Messi (a dle mě je to nejlepší fotbalista historie) poslední dobou nemá moc dobrou formu, kromě jednoho zápasu se celkem trápí a navíc teda on neběhá skoro vůbec, ztratí míč a ani ho to nezajímá, kličky a nahrávky mu teď taky nejdou.Iniesta je stále bez formy, ale takových máme více. Gomes hraje snad jen proto kolik stál, Arda s Pacem nehrají skoro vůbec, tak se nedá čekat že naskočí a změní zápas. Momentálně má nejlepší formu Neymar a že nehrál bylo znát. Ale už jsme několikrát ukázali, že když budeme běhat a bojovat porazíme každého, navíc v lize je šance na reparát větší a stále věřím že na konci sezony bude liga naše a stále máme šanci na treble, což je v letošní sezoně skoro neuvěřitelné!!!

12.03.2017, 19:26

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

12.03.2017, 20:50

Bez Neye jsme prostě v současný době poloviční, co si budeme povídat..
Bohužel si musíme sundat růžové brýle a po dá se říci scifi postupu v LM máme stále stejný problém a to je strašně nekreativni záloha. Hráči jako Gomes a Denis prostě na Barcu nemají...
Navíc dnes nejhorší výkon Messiho jakej sem kdy viděl. V PSG to taky slavné nebylo, ale tam moc u balonu nebyl, tady zkazil vše na co sáhl až jsem se divil, jestli ještě nehraje pod vlivem smiley
Bohužel ztráta, která se nám bude horko těžko stahovat a posadili jsme opět Real na koně...

12.03.2017, 21:45

Ja by som podotkol jednu vec, ktorú málo kto zmieňuje. Tou sú štandardné situácie, ako napr. rohové kopy. Veľa tímov ich využíva vo svoj prospech, u nás je to presne naopak...
Bežne máme cez zápas aj 10 rohových kopov ale my si z nich nevieme vypracovať ani len náznak príležitosti, nie to ešte samotný gól.
Príde mi, že oproti iným tímom sme extremne pozadu v tomto a že absolutne tomu trenérsky štáb nevenuje pozornosť. K príkladu Real to má zvládnute oveľa lepšie, tie rohy sú naozaj nebezpečné, dávajú z nich množstvo gólov, spôsobom, kde sa relatívne málo nadrú... Jedna vec je strieľanie gólov po rohoch, tou ďalšou, neskutočne zlé bránenie ako hlavne Alba dnes ( nie prvý krát, kde v súboji ani len nevyskočí)...Pri tom na to máme aj celkom dosť hráčov oproti minulým sezónam - Rakitič, Gomes, Pique, Umtiti, Suarez, Busquets, aj keď niektorí dnes nehrali..

13.03.2017, 00:35

Jednou jsi dole, jednou nahoře. Tohle byla pořádně studená sprcha. Gomese jsem se vždy zastávala, ale kromě té jedné střely snad nepředvedl vůbec nic. Ale samozřejmě to nechci házet na jednotlivce, byl to týmový provar. Jedno plus ovšem mám, Marc čím dál víc dokazuje všem, kteří mu nevěřili, že byl tou správnou volbou! smiley
Pořád si můžeme dovolit ten luxus, že "pořád" zbývá hodně zápasů, tak snad je odjezdíme!

13.03.2017, 08:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat