DEPORTIVO LA CORUŇA 2:4 FC BARCELONA

DEPORTIVO LA CORUŇA 2:4 FC BARCELONA

FC Barcelona se definitivně vrací na španělský trůn! Deportivo se srdnatě drželo matematické šance na záchranu v první lize a ještě 10 minut před koncem mohlo pomýšlet na výhru. Jenže Lionel Messi rozhodl hattrickem. 

Kapitán Iniesta kupodivu zůstal na lavičce a šanci tak dostal Dembélé, který si už v sedmé minutě připsal asistenci. Francouz zasekl přihrávku od Messiho a předal míč Coutinhovi, jenž otevřel skóre technickou střelou. 

Barcelona od začátku samozřejmě chtěla kombinovat, místy ji ale srážely nepřesné nebo pomalé nahrávky. Navíc s postupem času se Depor stával nebezpečnější. V 17. minutě už domácí hráči dokonce slavili vyrovnání, avšak radost jim zkazil pomezní sudí, takže do statistik se započítala akorát hlavička Albetosy, proti níž vytáhl skvělý zákrok Ter Stegen.

Mezi 20. a 30. minutou se zase do zakončení dostávali blaugranas, ovšem Rakitičovi, Suárezovi ani Coutinhovi se cestu mezi tři tyče nalézt nepodařilo, a když to změnil Messi z přímého kopu, pro balon si doskočil Rubén. 

Na druhé straně krátce nato zahodili skvělé šance Valle a Colak, což se Deporu brzy vymstilo. Suárez si ve 38. minutě počkal na náběh Messiho po levé straně a Argentinec z voleje skóroval. Avšak Seedorfovi svěřenci se krátce před přestávkou srazit nenechali a naopak dokázali snížit, když Valle našel volného Péreze. 

V úvodu druhé půle se díky obloučku přes obranu dvakrát dostal do zakončení Messi, ale úspěšný nebyl. Deportivo tak stále cítilo, že může přinejmenším vyrovnat, a v 64. minutě se mu to skutečně povedlo. Rakitič nepokryl Colaka a ten díky tomu v pohodě zakončoval asi metr před malým vápnem.

V 70. minutě mohlo být pro ligového lídra ještě hůř, protože Schär se dostal k hlavičce z rohového kopu, naštěstí na brankové čáře zasáhl Ter Stegen. V tu dobu už Barcelona rozhodně neměla kontrolu nad hrou a míč proto často drželo Deportivo.  

Jenže Barça zase měla faktor, který převážil vše ostatní: Lea Messiho. Nejlepší ligový střelec v krátkém sledu vyparcoval velkou šanci sobě, Suárezovi a v 82. minutě se konečně dočkal úspěchu. A aby toho nebylo málo, v 85. minutě završil hattrick, čímž definitivně rozhodl. V obou případech mu asistoval Suárez.

Uruguayec si mohl připsat ještě čtvrtou asistenci, jenže Piquého tutovku zachránil Rubén. Předtím si nepřesně počínal Andone i Schär, takže výsledek 2:4 se už neměnil.  


Přehled utkání

29. dubna 2018, 20:45 Estadio Municipal de Riazor Digi Sport 3

Deportivo de La Coruňa

2 : 4 Ricardo de Burgos

FC Barcelona

  7' Coutinho (A - Dembélé)
Schär 20'  
  38' Messi (A - Suárez)
Pérez (A - Guilherme) 40'  
  58' Semedo
Colak (A - Borges) 64'  
  82' Messi (A - Suárez)
  85' Messi (A - Suárez)
Sestava

Martinez - Juanfran, Schär, Albertosa, Luisinho - Krohn-Dehli, Guilherme (83' Muntari), Borges (86' Cartabia) - Colak - Valle (86' Andone), Pérez

Sestava

Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba - Dembélé (68' Denis), Rakitič (87' Rakitič), Busquets, Coutinho (74' Paulinho) - Messi, Suárez


Zdroje: sport.es



Diskuze

Gratulace k titulu hoši... smiley

Ale Valverde je nepoučitelný - nebýt Messiho tutuo sezónu, hrajeme sotva o poháry...
Ten chlapík má neuvěřitelný štěstí, že zázračně sbíráme body i přes to, že po úvodním vedoucím gólu či dvou začneme bránit výsledek 1 nebo 2:0 a necháváme hrát soupeře...

Vzpomínám si na jeden již hodně starý rozvovor s bývalým útočníkem ManU Sahou o SAFovi, kde popisoval, jak o poločase ječel na hráče v kabině přestože vedli 3:0, tak jim vyčítal, že už to mohlo být 5:0 a špíl mohl být rozhodnutý... smiley

Doufám, že na trenérském postu uvidíme příští rok někoho, kdo naplno využije potenciálu našich hráčů a Messiho obzvláště. Nejde ani tak o (hanebné) vyřazení z LM, ale o hru a přístup, který prostě není v souladu se značkou FCB...

Každopádně sezóná úspěšná, hráčům i trenérovi díky.

30.04.2018, 08:09
Pajamen robin

Tahle sezona je plná paradoxů.
První strana mince - spanilá jízda La Ligou (zatím) bez ztráty kytičky. Copa del Rey. Vypráskání Realu na BernaLeu 0:3
Druhá strana mince - další potupné vyřazení z LM. Dlouhodobý herní úpadek

Nemůžu si pomoci, ale z obou získaných trofejí stále cítím hořkou pachuť z vyřazení v Římě.

Tolikrát během jedné sezony se mi nestalo, abych během našich zápasů ztratil pozornost a přistihl se, že se věnuju něčemu jinému. A to ani při nemistrovských sezónách.

Přijde mi, že sice neztrácíme body, zato tvář klubu ano.
- Předváděná hra má dle mého soudu k barcelonskému standardu hodně daleko
- Implementace odchovanců je na bodu mrazu a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit
- Rotace hráčů téměř nulová - čímž by se možná vyřešily oba výše zmíněné nedostatky

Jako správný Čech sem si postěžoval smiley

30.04.2018, 10:52

Odporúčam ísť na Marca.es a zahlasovať za členov víťazného tímu.
Prekvapilo ma pozitívne hodnotenie Rakitiča. Leo to tam zvalcoval :)

www.marca.com

30.04.2018, 08:32
marek99 mikipliki
Senior editor

Ten Andre Gomessmiley

30.04.2018, 17:14

Bravo borci, titul je náš smileysmiley

30.04.2018, 09:46

Campeoonessmileysmiley

30.04.2018, 10:41

Vítězný zápas který rozhodl o titulu,který odráží celou sezónu a v diskuzi pod jeho souhrnem a prview dohromady 8 příspěvků. Když to srovnání s diskusí pod Římem.... O čem to asi vypovídá?smileyŽe tenhle titul nikoho nijak zvlášť netěší. Je to asi samozřejmost. A nebo prostě i navzdory všem titulům převládá zklamání,které tady bylo výše popsáno. Odchovanci pomalu vymírají,na zápasy se nedá koukat o tom kolik to všechno stojí nemluvě. Barca ztrácí svou tvář a sympatie. Kupuje si hráče za miliardu na tribunu,jen aby ukázala,že na to má... Víte co mě v aktuálním světě fotbalu přijde sympatické? Jak Liverpool navzdory prodejům jezdí po prdeli v každém zápase a válčí o každý bod. Nebo jak Real navzdory jeho pověsti poslední tři sezony téměř neinvestoval do svého kádru a teď hraje o nesmrtelný hattrick v lize mistrů. Co se týče Realu,jakoby se naše role obrátily. Momentální Barca je pro mě zklamání a trapas. Budu ji vždycky fandit a budu doufat,že se brzy uzdraví. Ale ten včerejší zápas to celé úplně skvěle vystihl. Tři body,titul,ale neudržel jsem svoji pozornost u televize. Možná by mi stačilo zapnout si notifikace na Livesportu a jít si sednout na zahradu. Výsledky jsou,ale zábava je pryč...

30.04.2018, 11:55
larnel Meshuggah82

Co se týká počtu příspěvků, tak vždy budou reagovat rozhořčení a naštvaní lidé víc než ti slavící. A hlavně s tímto titulem se tak nějak počítá už od výhry nad Atletikem. Nebyl to žádný rozhodující zápas a každý tak nějak věděl, že titul je náš. A další body jsou prostě těžké jakým směrem se vydat. Jaké odchovance zapracovat, když nejsou schopni se ani udržet v 2. lizea minulé sezony hráli 3. ligu. Jak pak mají mít na áčko na zápasy v LM proti Juve a ostatním týmům. Kdo tam převyšuje ostatní, aby na to měl? Když někoho vybrat, tak koho posadit, aby mohl hrát? Rakitiče? Albu? Když se prohraje, tak to bude čí chyba? V dobách, kdy se začali hrávat odchovanci jako Iniesta, Xavi, Puyol později Pedro, Busquets, Messi atd teprve začínala vítězná éra Barcelony. Pokud by se tito kluci neprosadili, tak se , nechci říct nic neděje, ale na vrcholu byl Real Valencia... Měli tak nějak prostor se ukázat a adaptovat, sehrát se a hlavně dostali prostor ukázat svůj talent, kdy se sešla jedna neuvěřitelná generace. Dovede si někdo představit teď po všech těch úspěších třeba 2 sezony bez trofeje? To by lítali hlavy. Proto se nakupují hotoví hráči, aby přísun titulů neskončil-aspoň po dobu, co máme Messiho.

30.04.2018, 13:46
Pajamen larnel

Pozici má Barcelona nepochybně jinou, než dříve, ale i přesto nevidim důvod proč by sme místo hráčů na zdvojených pozicích typu Digne, Alcacer, Mina, Gomes, Vidal, nemohli mít odchovance a postupně je začleňovat do týmu, stejně jak to dělal Pepek v případě Piquého, Pedra, Busquetse, Montoyi, Fontáse, Bojana, Tella a spoustě dalších.

Nemůžeme očekávat, že v 20-ti letech budou rozhodovat zápasy La-ligy. Ale pokud jim nedáme šanci vůbec, nikdy jejich potenciál neodhalíme.

Budovat akademii a začleňovat hráče do týmu je správná cesta, byť se ze začátku nemusí jevit jako nejlepší.
Nakupovat hráče za 160M€, byť sebelepšího, není koncepční práce.

Jedno je jisté, s Leošem skončí jedna neopakovatelná éra. A Pokud někdy bude správná doba na převrat, tak právě po jeho odchodu.
-> Přivést charismatického mladého kouče (nejlépe znovu Pepka), a začít novou éru založenou na odchovancích.
Beztak se s úpadkem po Leošově odchodu tak nějak počítá.

30.04.2018, 14:37

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat