Dynamo Kyjev 0:4 FC Barcelona

Dynamo Kyjev 0:4 FC Barcelona

Z Ukrajiny veze Barça možná až nečekaně dobrý výsledek po skvělém druhém poločasu. Mužem zápasu se s bilancí 2+1 stal Martin Braithwaite.

Ronald Koeman odcestoval do Kyjeva s cílem pošetřit většinu svých opor, ovšem zároveň potřeboval vyzkoušet alternativy při absencích v defenzivě. Na stoperu tak vedle Lengleta nastoupil 21letý Mingueza, krajní beky hráli Dest s Firpem, v záloze Aleňa s Pjaničem a ofenzivu měli obstarávat především Trincao, Pedri, Coutinho a před nimi Braithwaite.

Barcelona měla od začátku technickou převahu, Dynamo hru hodně kazilo, přesto o nějakých gólových příležitostech nemohla být řeč. Některé individuální výkony přitom byly velmi dobré. Aleňa s přehledem dirigoval rozehrávku, Dest si říkal o balon na vlastní i soupeřově polovině hřiště, Coutinho s Pedrim si v útoku věřili a zmínit je třeba také Minguezu, který si připsal nejvíce obranných zákroků. Jenže pro finální fázi akcí to bylo málo platné.

První poločas tak nabídl jen několik převážně zablokovaných pokusů. Domácí dvakrát zahrozili z protiútoku, ale využít toho nedokázali. Ani dvě střely na bránu, které vyprodukoval Uruguayec Pena, nakonec nebyly nebezpečné.

Druhý poločas ovšem dal na sterilitu toho prvního brzy zapomenout. Ne že by se začal hrát výrazně aktivnější fotbal, ale první opravdu povedená akce hostujícího mužstva v černých dresech zápasu určitě pomohla. Po rychlé výměně přihrávek se ve vápně objevil Braithwaite, kterému míč patrně utekl, ale Dest si ho pohotově přivlastnil a vstřelil svůj první gól za Barcelonu.

Druhá branka přišla o pět minut později, v 57. minutě. Mingueza skvěle prodloužil rohový kop na zadní tyč, kde se nejrychleji zorientoval Braithwaite a odměnou mu byla odkrytá síť. Poté mohl trenér Koeman začít střídat:  Puig nahradil Pjaniče, Griezmann Coutinha a Alba Lengleta.

Právě Alba měl podíl na gólu č. 3, protože to byl jeho centr, po němž Popov postrčil zakončujícího Braithwaita. K exekuci nařízené penalty se rovněž postavil dánský forvard a dobře umístěnou ranou pojistil vedení. Dlužno dodat, že to nemusela být první penalta v utkání, neboť ještě za stavu 0:0 předvedl na druhé straně dost pochybný zákrok Lenglet...

Ovšem skóre už v 70. minutě hovořilo tak, že o vítězi bylo rozhodnuto, čili si debut mohli odbýt Matheus Fernandes a odchovanec Konrad de la Fuente. Dynamo žádný výrazný odpor nekladlo – k bráně se sice dokázalo dostat, ale při finální nahrávce nebo zakončení celý večer postrádalo přesnost. V nastavení tak naopak mohl pečetit vítězství Griezmann po kombinaci Aleni s Albou.


Přehled utkání

24. listopadu 2020, 21:00 Olimpiyskiy National Sports Complex, Kyjev O2 TV

Dynamo Kyjev

0 : 4 Matej Jug

FC Barcelona

  16' Pjanič
  52' Dest (A - Braithwaite)
  57' Braithwaite (A - Mingueza)
Popov 69'  
  70' Braithwaite (penalta)
  90+1' Griezmann (A - Alba)
Sestava

Buščan - Kedziora, Zabarnij, Mykolenko, Karavaev (60' Popov) - Šaparenko (71' Ljedniev), Šepelev (83' Baluta), Harmaš (59' Andrijevskij), Pena (71' Supryaha) - Bujalskij - Verbič

Sestava

ter Stegen - Dest, Mingueza, Lenglet (66' Alba), Firpo - Pjanić (65' Puig), Aleñá - Trincao (83' Konrad), Pedri (73' Matheus), Coutinho (65' Griezmann) - Braithwaite


Zdroje: sport.es



Diskuze

Dest dnes mňam.smiley

24.11.2020, 23:04

Dobrý bojovný výkon, záloha běhavá všichni se snahou napadat, zasloužená výhra, kdyby nepřišel Alba na plac ani si na ty tři mušketýry nevzpomenu. Ani jeden z nich mě nechyběl. smileysmiley

24.11.2020, 23:10

Araujo + Mingueza to by mohlo v budoucnu klapat, chlapec se nebál zakřičet ani na Lengleta.. super smiley

24.11.2020, 23:22
Caltic8
Administrátor

Z Trincaa začínám mít dost špatný pocit. Na obale psali, že bude vynikat v driblinku, klíčových nahrávkách, střelbě z větší vzdálenosti... a místo toho od něj vidím akorát snahu o zbytečnou zpětnou kličku do nejbližšího hráče, což mu zatím vyšlo celkem 0krát, a spoustu pokažených nahrávek.

24.11.2020, 23:37
Tarja Caltic8

Porad hledam, v cem je o tolik lepsi nez Perez. Nenachazim...ale treba si jen potrebuje zvyknout.

25.11.2020, 07:36

Dest nejlepší na hřišti. Jestli bude takto pokračovat, tak si snad Roberto už nekopne.
Mingueza - na první zápas perfektní výkon
Lenglet - zase špatný. Ten nemá ani na béčko
Firpo - zatím špatné. Snad ještě dostane pár šancí dokázat, že umí hrát. Nepřesvědčil.
Pjanič - nesedí mu to. Pomalý a alibistický. Pár přihrávek tam měl, ale to je na hráče jeho ceny špatné.
Alena - pomáhal Pjaničovi, byl z těch dvou lepší, ale také to nebylo úplně ono.
Couts - zase se dostává do letargie z minulého působení. V takovém zápase by měl dominovat. Propadl.
Trincao - spousta pokusů o kličku, spousta prohraných soubojů. Zatím nepřesvědčil. Uvidíme.
Martin - dal 2 góly, takže ok. Ale dle mne by to měl být žolík.
Pedri - slušné, ale měl zůstat doma. Nemůže v sedmnácti odehrát celou sezonu v základu.
Griezman - chtělo by to víc. V kombinaci mu to nešlo. Musí makat.
Puig - svěží vítr. Za půlhoďky ukázal, že lze přihrávat i dopředu. Založil pěknou gólovou akci. Pár pokusů o dribling mu nevyšlo, ale na první zápas to bylo nadprůměrné. Měl by dostávat mnohem více minut.
Alba - nic výjimečného. Standart.
De la Fuente - další svěží vítr. Takto se má prezentovat hráč, který dostane šanci na pár minut. Byl vidět.

25.11.2020, 06:16
felpod roman1978

V podstatě se vším souhlas. Jen bych za sebe doplnil k Firpovi : na levé straně se cpal dopředu až moc často a ztratil tam pár balónů, ale (podle mého názoru) když se posunul na stopera, tak hrál s velkým přehledem a v podstatě bez chyb. smiley

25.11.2020, 06:55

Jak je to jednoduche. 😊 Zapas me bavil jak uz dlouho ne. Snad to Koemanovi trochu otevre oci a Alena s Puigem dostanou dalsi sance. Stejne tak Dest si rika o jasne misto v zakladu. Trochu zklamal Braithwaite, ale statisticky porad lepsi nez Griezmann :D a Mingueza-Araujo za chvili stoperska dvojice :D snad se uzdravi co nejdrive.

25.11.2020, 07:34
Creus Tarja

Martin nezklamal, jen hrál klasický hrot a to v téhle naší kombinační hře znamená presovat a čekat na tu šanci ve vápně, jinak se do hry nemá šanci dostat při tom obehravani a svůj úkol splnil na 100%. Alena na to, že dlouho nehrál, tak úplně v klidu, puig by podle mě potřeboval třeba rok v nějaké Osasuně nebo v něčem takovém, musí hrát. Mingueza dobrý soustředěný výkon, což těm starším chybí, to bylo vidět včera na Lengletovi, pár chvil, kdy něco podceni a je z toho problém. Dest dobrý, ten potřebuje hrát, naštěstí je teď dost zápasů, takže první rok na zvyknuti rotovat a příští rok jednička. A hra dobrá, slušný pres, všichni makali 👌🏻

25.11.2020, 10:12
Tarja Creus

Jasne, ja to ani nemyslela tak, ze by hral vylozene spatne, jen jsem od nej cekala vetsi aktivitu s ohledem na ty prvni zapasy, kdy to tam vetral. :) Alena i Puig by za soucasne situace mohli uplne v klidu naskakovat pravidelne, horsi to fakt nebude. A zapasova praxe je zase posune. Zkratka nezbyva nez doufat, ze na to Koeman trochu navaze. :)

26.11.2020, 13:49

Koeman konecne našel idealni pozici pro messiho😂😂🤘🤘

25.11.2020, 07:39

Takovejhle fotbal, sestavu a nasazení jsem si představoval od Barcy před letošní sezónou, která měla/mohla bejt první, ve který se začne formovat novej tým pro naši budoucí dominanci (a jo, jasně, tohle byl jenom Kyjev).

25.11.2020, 14:12

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat