FANKLUB MÍŘÍ DO SVÉ JIŽ TŘETÍ SEZÓNY

FANKLUB MÍŘÍ DO SVÉ JIŽ TŘETÍ SEZÓNY

Přibližně před dvěma lety se mohli první fanoušci FC Barcelony hlásit do nově vzniklého fanklubu Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues. Co naše Penya za tuto dobu již zvládla?

Cílem našeho fanklubu je sdružovat fanoušky Barçy z České republiky a Slovenska. Pořádat různé akce, srazy a hlavně výjezdy na domácí či venkovní zápasy FC Barcelony.

Fanklub byl představen na Velkém letním srazu culés v roce 2011 v Křenovicích. Velké letní srazy tu byly již před vznikem fanklubu a v této tradici se pokračuje i nadále. Řada členů se tak mohla setkat pod záštitou fanklubu také v roce 2012 znovu v Křenovicích a v roce 2013 v Bolaticích, kde místní televize natočila krátkou reportáž.

Kromě Velkých letních srazů se pořádaly a pořádají srazy v rámci sledování zápasů Barçy. Dříve se tyto události konaly výhradně v Brně a v Praze. Od letošního jara jsou tato setkání s pomocí našeho fanklubu pořádána také v dalších větších městech. Např. v Plzni, Liberci či Olomouci.

Snem zřejmě každého fanouška FC Barcelony je navštívit zápas klubu a právě zprostředkování tohoto snu je hlavním cílem našeho fanklubu.

FC Barcelona dorazila v rámci Ligy mistrů do Prahy, aby se zde utkala s Viktorií Plzeň. Kromě hráčů dorazilo i vedení klubu a jeden z nich, jmenovitě Pilar Guinovart, byla osobně přítomna při představení našeho fanklubu při setkání v Praze, právě před výše zmíněným zápasem.

Po představení fanklubu se přes 60 členů naší Penyi vydalo na stadion Eden, před kterým si několik šťastnějších mohlo podat ruku s prezidentem klubu Sandro Rosellem a sportovním ředitelem a legendárním brankářem Andoni Zubizarretou. Následně přišel na řadu zápas, který se tak stal prvním navštíveným zápasem našeho fanklubu.

Výhodou členství ve fanklubu je i možnost navštěvovat venkovní zápasy. A tak se několik členů dostalo na tak prestižní utkání jako čtvrtfinále Ligy mistrů s AC Milán či semifinále s Chelsea FC.  

Po dalších srazech a setkáních přišla na řadu prozatím největší akce fanklubu, a to výjezd na zápas s Atleticem Madrid, který se konal v prosinci roku 2012. Kromě toho, že bylo kolem 30 členů svědky úžasného zápasu, kdy se střetl první a druhý tým tabulky a prakticky se rozhodlo o titulu, byli naši členové také svědky odhalení znaku našeho fanklubu, který nyní zdobí stěnu Camp Nou.

Na jaře pak naši členové navštívili prestižní semifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov, a i když tento zápas skončil drtivou porážkou, měla naše Penya šanci okusit úžasnou atmosféru v Allianz Aréně.

Kromě těchto zápasů zařizovala naše Penya lístky na spoustu dalších utkání, např. na zápas Primera Division s Athletic Bilbao či nezapomenutelnou odvetu s AC Milán ve čtvrtfinále milionářské soutěže.

Věřím, že i další „sezóna“ našeho fanklubu bude úspěšná a opět se setkáme při různých srazech či zápasech a podpoříme tak náš milovaný klub.

 

Visca el Barça i visca la nostra Penya!

 

Veškeré informace o našem fanklubu naleznete v sekci Penya

Fotky, videa, články a další zajímavosti můžete také nalézt na našem profilu na Facebooku.

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Viceprezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat