ATHLETIC CLUB 0:2 FC BARCELONA

ATHLETIC CLUB 0:2 FC BARCELONA

Vynikající Marc-André Ter Stegen vychytal další čisté konto, které při špatném výkonu Barcelony ve druhém poločase bylo klíčem k úspěchu. Ale pro zisk tří bodů byl nezbytný rovněž gól od Lionela Messiho. 

Barcelona nastoupila v defenzivnějším rozestavení 4-4-2, které jí lépe pomáhalo držet míč, ovšem pochopitelně na úkor útočení. V první čtvrthodině tak kromě Messiho halfvoleje k žádnému ohrožení domácí brány nedošlo. Zato Williams s Adurizem na druhé straně v krátkém sledu vytvořili tři velké šance. Jen díky nedobrému zakončení a zákrokům Ter Stegena zůstalo i po nich skóre vyrovnané.

Hra se tím ale viditelně oživila a krátce nato, v 21. minutě, toho mohl využít Messi po kombinaci s Paulinhem. Nicméně pětinásobný držitel Zlatého míče zvolil zakončení na krásu a po kličce na brankáře Arrizabalagu trefil tyč. 

Blaugranas se poté trochu stáhli, takže na svoje útoky měli více prostoru. A ve 36. minutě se jim po další odmlce konečně podařilo dospět k šanci, která rovnou skončila gólem. Messi si narazil s Paulinhem a poslal typický pas Albovi, jenž Argentincovi z první nacentroval zpátky a Barça se dostala do vedení. Za čtyři minuty Messi a Paulinho znovu ukázali, že si skvěle rozumí, bohužel druhý jmenovaný trefil břevno. 

Krátce po změně stran se branková konstrukce třásla také nad Ter Stegenem, když při rohovém kopu nejvýše vyšplhal Raúl García. Zdálo by se, že hostům to připomene, že jsou sotva na půli cesty, avšak opak byl pravdou. Ačkoliv Barcelona letos mívá skvělé druhé poločasy, jejich hra nyní byla pomalá a bojovný Athletic cítil šanci.

K vidění tak byly poměrně dlouhé pasáže, kdy Baskové dokázali Katalánce zatlačit. Do velkých příležitostí se sice nedostávali, avšak s takovým vývojem bylo jen otázkou času, kdy se i to změní. To se potvrdilo při dalším rohovém kopu v 85. minutě, ze kterého tentokrát hlavičkoval Aduriz. Ter Stegen naštěstí Barcelonu znovu zachránil.

K ničemu dalšímu se už Athletic nedostal, takže Barça v nastavení zpečetila své vítězství. Messi v přečíslení 3 na 2 předal míč Suárezovi, jehož střelu dorazil Paulinho do prázdné brány.


Přehled utkání

Primera Divisón - 10. kolo 28. října 2017, 20:45 San Mamés Digi Sport 3

Athletic Club

0 : 2 José Martínez

FC Barcelona

  36' Messi (A - Alba)
Iturraspe 41'  
  47' Busquets
  62' Piqué
  75' Paulinho
  81' Umtiti
García 81'  
  90+2' Paulinho
Sestava

Arrizabalaga - Bóveda, Núňez, Laporte, Lekue - Iturraspe, San José (68' Beňat) - Williams (83' Susaeta), García, Córdoba - Aduriz

Sestava

Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Paulinho, Rakitič, Busquets, Gomes (83' Semedo) - Suárez, Messi


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

žádný špatný výkon parádní to bylo,trochu soudnost,to bylo Bilbao

28.10.2017, 22:50
Jhonys Maximus80

Jolando? jsi to ty?

28.10.2017, 23:38
Maximus80 Jhonys

nejsem Jolando,ale Honza jo smiley

29.10.2017, 01:56
Caltic8
Administrátor

Na San Mamés často hrajeme zápasy, kdy oba týmy jezdí po prdeli, a i když to skončí 0:1, mám z toho radost. Nic proti 4-4-2, ono to i chvíli fungovalo, ale proč jsme museli trpět ten druhý poločas? Při vší úctě k Athleticu, 11. místo má z nějakého důvodu. A Valverde stojí a čumí na to, jak půlka týmu taky stojí a čumí?

Fakt bych se ho rád zeptal, proč Semedo nehrál hned od začátku, Roberto místo Rakitiče nebo proč s takovým vývojem zápasu čeká se střídáním na posledních 10 minut. S jedním střídáním.

28.10.2017, 22:54
Maximus80 Caltic8

Sry,ale uz mi to fakt nedá smiley Mám takový pocit,že tu žijete v pravěku,ten váš tzv líbivý fotbal byl pro zbytek světa jen nudná házená.Já nevím jestli vám tu nedochází,že se tam všechny tými proti nám vyštaví až na krev.Fuj,že je Bilbao na 11 místě,takový pohrdání smiley Jestli to Valverde zavřel asi k tomu měl nějaký duvod,on je především zodpovědný za výsledky.Mě spíš ta výhra překvapila,čekal sem remízu,furt je to Bilbao že smiley Závěrem,osobně si těch výsledku vážím,je to start do sezony jako hrom,nějakej superpohár mě netankuje,to je pidi trofej

29.10.2017, 04:14
Caltic8 Maximus80
Administrátor

Přečti si ještě jednou, co jsem napsal, tvoje argumenty jsou úplně mimo (např. to o vyšťavení a pohrdání).

29.10.2017, 11:25
Maximus80 Caltic8

já si je četl a prostě si uvědom,že nás opustil Neymar,uplně se tím rozbila hra,takže tohle postavení v tabulce já považuju za zázrak.Loni 0:4 PSG, 0smiley Juventus,věřím,že s Valverdem by se to nestalo

29.10.2017, 14:30
Tommassino Maximus80

A co je nám do zbytku světa? Soupeři se nás jen snažili shodit tímto hanlivým označením. Škoda ale, že první sezóny pod Pepkem byl nejkrásnější fotbal, co kdy existoval. A není náhoda, že to napodobuje znovu v City. Mně se tento současný taktický až defenzivní fotbal prostě nelíbí, barcelonským hráčům je od mala vštěpováno do hlav, aby hráli ofenzivně a je tu nějaká filozofie, která platí (někdy více, někdy méně) už několik desítek let. Ale k tomu je zapotřebí mít správné hráče, a tady musím házet vinu na vedení, které tyhle typy není schopné k nám přivést. Valverde je chytrý kouč a ví co dělá, doufal jsem, že bude klást větší důraz na pressing a agresivitu a nikoliv na toto taktizování, defenzivu. Ale prosím, zatím mu tohle vychází. Já jen chci věřit, jak tu někteří píší, že hraje jen to, na co má hráče. Snad tedy s vhodnými posilami zas dokážem hrát pohledný fotbal.

29.10.2017, 13:58
BienQuedas Caltic8
Systémový administrátor

Tak Athletic Club umí vždy lépe doma, protože je ženou fanatičtí Baskové, a vždy se vymýáčknou. AC je možná 11., ale taky doma prohrál teprve druhý zápas. Takže hodnocení jeho kvalit je potřeba být trochu respektu.

29.10.2017, 08:40
Caltic8 BienQuedas
Administrátor

Kde jsem k němu projevil despekt? Že jsou 11., je fakt, stejně jako že z těch předchozích čtyř zápasů doma dvakrát ztratili. Athletic je vždycky nepříjemný soupeř a na zápasy s ním se na rozdíl třeba od Sociedadu vždycky těším, protože mívají náboj. Včera tomu ale tak nebylo a neměli jsme ani tu kontrolu, i když jsme hráli na čtyři záložníky.

Je to podobné jako s tou Málagou – jedna věc je statistika, druhá aktuální výsledky. Vyhráváme, ale naše výkony ani nad celky, které se dost trápí, nejsou nijak suverénní. Do konce roku nás čeká venku našlápnutá Valencia, Villarreal, Real a betonáři z Leganés, a jestli máme tohle zvládnout (neříkám všechno vyhrát), tahle hra nám stačit nebude.

29.10.2017, 11:46
Tommassino Caltic8

Všiml jsem si, že Valverde ti dlouhodobě vadí a asi se to jen tak nezmění. Chápu. Ale spíše mě překvapuje ten důvod, proč ti vadí. Pochopil bych kritiku na nudný, taktický až defenzivní fotbal, což je něco co osobně vadí dost mně. Ty ale kritizuješ Valverdeho za absenci právě nějaké taktiky a v podstatě to vyznívá, že Valverde má zatím jen štěstí. Nemůžu souhlasit, protože je na Ernestovi jasně vidět, že přesně takto chce hrát. Soupeř měl sice tak 5 velkých šancí, ale pouze jedna z nich byla opravdu vyložená. U zbytku bylo zakončení vždy pod tlakem naší defenzivy. Valverde prostě sází na důslednou defenzivní hru, která není známá fandům Barcy a možná i proto je to pro ně trochu nepochopitelné. Ale přesně o tohle jde, ať si soupeř hraje, ale důležité při defenzivní hře je vytlačovat jej mimo výhodné střelecké pozice, blokovat střely, prostě být v té soupeřově finální fázi co nejdůslednější. Otázka jestli takováto taktika bude stačit i na nejsilnější, já dost pochybuju.

29.10.2017, 13:46
Caltic8 Tommassino
Administrátor

Valverde je tu chvíli, takže jeho styl mi vadí jen krátkodobě. Ale jestli takhle bude pokračovat, dlouho tu nebude. Pět velkých šancí je proti týmu, který má průměr jeden gól na zápas, málo? Každá z nich nás mohla potopit a nebylo to poprvé.

Štěstí máme, tak mi to prostě přijde a nejsem jediný. A všichni dobře víme, že tohle nebude trvat věčně. Ale čekám, co předvedeme v listopadu a prosinci, to nás čekají největší zápasy.

29.10.2017, 14:18
PiGGy Tommassino

Konečně někdo, kdo to vidí. smiley Valverde ví co dělá a hraje podle toho co má k dispozici za hráče. Kdyby zůstal Lucho, tak nevěřím tomu, že bychom měli takové skóre a 28 bodů.

29.10.2017, 18:47

Dnes jsme utrpěli vítězství!!!..Jediní dva zahrali super a to MATs a Umtitismiley

28.10.2017, 22:55

2 Polčas Valverde zaparkoval kvalitný autobus :D to sau Barcelony často nevidí :D

28.10.2017, 22:57

Výsledek super, začátek sezony je neuvěřitelný, jen tak dále!První poločas byl velmi dobrý, druhý slabší,ale soupeř hrál druhý poločas opravdu dobře. Ter Stegen velmi dobrý výkon, ty výkopy mě ale moc nebavily,skoro vše co vykopl šlo špatně. Messi dnes opět ukázal jak je nepostradatelný, trochu slabší výkon ale opět rozhodl zápas a tři body jsou hlavně kvůli němu.Paulinho vepředu to je pro nás super nákup, hraje fakt dobře a vždy se dostane do šancí a už dal tři goly.....Ve druhém poločase měl hned nastoupit místo Gomese Semedo a Roberto jít hned do zálohy, jak nás soupeř zatlačí je stále znát že Roberto není obránce. Jinak ale opět tři body a se soupeřem kde každý tým bude mít problémy, snad nám to vydrží co nejdéle a až se vrátí Dembélé a jestli koupíme Coutinha (pro ligu), tak to letos vypadá velmi dobře.

28.10.2017, 23:47
Maximus80 Marula68

už to vidím,titul v LaLize,výhra v lize mistru a tady se bude psát,hrají špatně bla bla bla smiley

29.10.2017, 02:00

Roberto může hrát beka proti slabším soupeřům, doma. Konec zápasu jasně ukázal, kam Sergi patří. Už zhruba od 50 minuty jsem doufal ve stažení Rakety, přišlo to až v 80. A ejhle, Sergi balón posunul a co z toho bylo.
Narozdíl od Rakitiče má Roberto ohromný tah s balónem, jasně to v průběhu ukázal asi 3x, kdy proběhl snad třičtvrtě hřiště a soupeř si s tím nevěděl rady. Raketa tohle neudělal snad za ty 4 roky, co tu je.
Nechci tím říct, ani omylem, že by nebyl platný. Je to hvězda nejvyššího kalibru, ale podle mě s ním poslední 2 sezóny nakládáme špatně. Dost možná je to právě přítomností Sergiho na beku. Zkusil bych ho dát na druhou stranu.
Další osoba je Denis, nevím co s ním je, ale takovýho hráče přesně potřebujeme, máme, ale nevyužíváme.

29.10.2017, 09:38
vikinecek Vitessen

perfektne napísanè ☺

29.10.2017, 11:30

Musim smeknout jak Paulinho v záloze působí sebejistě. První dotek, nealibistické nahrávky, síla, porozumění s Leošem.
Zklamáním večera byl opět Raketa. S Roberto i Denis Suarez by byli na jeho místě mnohem platnější a uvolnilo by se tak i místo pro Semeda, který pro mě z nejasného důvodu, stále nedostává důvěru v základní sestavě.
Luisito Suarez by měl nastoupit v odvetě Copa del rey, kde by mohl dát dva tři fíky, aby se konečně rozstřílel!
Ter Stegen a Umtiti špica :) Leo standard = rozdílový hráč ať už se mu daří nebo ne.
Těžké a důležité vítězství. Teď ještě uklidnit politické dění v Katalánsku :)

29.10.2017, 11:00
Pajamen Pajamen

Bokovka:
Koho ještě neskutečně rozčiluje Jordi Alba, který se neustále vzteká a cítí se ublíženě.
Po tom co šel Aduriz sám na brankáře se Alba jasně zapomněl, ale než aby zpytoval svědomí, radši začne hulákat a gestikulovat na rozhodčího.
Bohužel to od něj nebylo poprví a určitě ani naposled. Škoda, vynikající hráč.

29.10.2017, 11:07
Rendzi10 Pajamen

Naprosty souhlas..u te situace jsem vypenilsmiley

29.10.2017, 12:13
krestic10 Pajamen

Jordi Alba je kromě svých kvalit neskutečně ubrečené děcko a jeden z těch co háže špatný stín na prezentaci Barcelony. Stejně jako Neymar, který naštěstí odešel. Ať jsou dobří, jak chtějí. Radši, ať jdou, než aby se takhle chovali.

30.10.2017, 11:06

Jsem zvědavej jestli letos začnem hrát někdy pěknej fotbal,nebo to bude taková holomajzna pořád.

Jako jasný výsledky jsou skvělý,ale naprosto neodpovídaj hře.Zatim bych řekl,že máme velký štěstí v tom že soupeři,narozdíl od minulejch let,potřebujou 3 golovky na jeden gol.Hrajem hodně pragmaticky a to není moc styl Barci.Včéra jsme třeba druhej poločas vůbec neexistovali.

Chtělo by to přivést Coutinha kterej by v systému 4-4-2 i 4-2-3-1 mohl krásně hrát z leva,Dembele na pravo a myslim že by to směrem do útoku bylo úplně jiný.Semedo určitě na RB hrát daleko častěji a Roberto může nastupovat v záloze.

Je jasný že 28 bodů po 10kolech je skvělých,ale nemůžem předpokládat,že s timhle hernim projevem to bude pokračovat.Martino měl po prvních 8 kolech 24 bodů a nakonec to šlo taky do kopru.Tak snad na tom zapracujem.

29.10.2017, 12:04

Tak Real prohrál na Girone 2:1!Ach ty vaše nemasný neslaný komenty,proboha vzpamatujte se už

29.10.2017, 18:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat