FC Barcelona 1-1 Granada CF

FC Barcelona 1-1 Granada CF

Rychlý gól Granady definoval téměř celý zápas, po němž musela vzít Barcelona zavděk remízou. Blaugranas se ale můžou cítit jako vítězové alespoň morálně, jelikož to, co předváděla Granada vlastně více jak 90 minut, bylo naprosto ostudné.

Barcelona se ani nerozkoukala a už prohrávala. Escudero až příliš lehce prošel kolem Busquetse a celkově špatně zformovaná defenziva nemohla s následným centrem nic dělat, takže ho Duarte bez problémů uklidil do brány. Od 3. minuty tak začalo granadské zdržování.

Přesto právě hostující Puertas a Molina zaznamenali další střelecké příležitosti, přičemž jedna byla znovu velmi nebezpečná. Barcelona se chtěla rychle vzchopit, ale absolutně jí chyběla kreativita i šikovnost. Ojedinělou šanci na vyrovnání měl Sergi Roberto po odraženém centru v 18. minutě, bohužel jeho technický pokus skončil na břevnu.

Následovala až nekoukatelná pasáž, kdy se Granada úspěšně snažila hru maximálně kouskovat a Barcelona marně snažila o povedenou kombinaci. Baldé na levém křídle sice dostával zajímavé pobídky, ale nedařilo se mu pořádně odcentrovat. A navíc ke konci poločasu musel střídat.

Závěrečné minuty ovšem přece jen přinesly zlepšení a blaugranas dostali soupeře alespoň trochu pod tlak. Jenže ani hlavička Araúja ze standardní situace vyrovnání nepřinesla.

Vstup do druhé půle už byl za strany domácích nápaditější a energičtější a s každou další akcí to vypadalo, že se podaří míč dotlačit za Maximianova záda. Andalusané ale stále Barcelonu do vyložených šancí nepouštěli.

Koeman postupně poslal do hry Luuka de Jonga za Roberta, Gaviho za Coutinha, Puige za Busquetse a Piquého za Demira. Mezitím na sebe několikrát upozornil Depay, který se konečně dostával do zakončení, jenže ani jeho pokusy nebyly přesné. 

Dominantou ofenzivního snažení Barcelony se staly centry, které kousek po kousku získávaly na nebezpečnosti. Avšak když Luuk de Jong konečně dostal gólovou příležitost, jako hlavičkář selhal.

Zasloužený úspěch přišel v 90. minutě, když už to na hřišti hodně jiskřilo. Gavi v pokutovém území našel Araúja a ten samozřejmě hlavou srovnal. Na obrat bohužel čas nezbyl. Granada zvládla zdržovat i většinu nastaveného času.


Přehled utkání

20. září 2021, 21:00 Camp Nou, Barcelona Nova Sport 3

FC Barcelona

1 : 1 Santiago Jaime Latre

Granada CF

  2' Duarte (Escudero)
  40' Montoro
  71' Gonalons
Mingueza 77'  
Koeman 85'  
  86' Maximiano
  87' Monchu
  88' Quini
Araújo 88'  
Araújo (Gavi) 90'  
  90+2' Bacca
Piqué 90+3'  
Sestava

ter Stegen - Dest, E. García, Araújo, Balde (42' Mingueza) - Roberto (46' L. de Jong), Busquets (74' Puig), F. de Jong - Demir (75' Piqué), Memphis, Coutinho (60' Gavi)

Sestava

Maximiano - Quini, Duarte, Abram (78' Germán), Escudero (46' Neva) - Milla - Puertas (67' Gonalons), Monchu, Eteki (30' Montoro), Machís - Molina (67' Suárez)


Zdroje: sport.es



Diskuze

K výsledku se nemá cenu vyjadřovat, rozhodčí zápas naprosto nezvládl, být na místo nás Real nebo Atlético hraje se doteď. Za posledních 20 minut jsme si zasloužili jednoznačně vyhrát.

Pak je tu muž jménem Ronald Araujo ! Budoucí nejlepší stoper planety, ten co dnes zahrál jsem na jeho pozici neviděl za posledních 10 let.. byl naprosto všude jen trochu štěstí chybělo a mohl mít Hattrick !
Busquets by měl okamžitě odevzat pásku, takhle se bojuje za Barcelonu ! smiley

20.09.2021, 23:06
Jirka Luňák DaweLUL

Už teď je lepší než Pique, kterej má 2 metry ale hlavou góly skoro nedává.

20.09.2021, 23:10

Araujo nám roste do vůdce typu Puyola.

20.09.2021, 23:12
MarcoFCB René

Souhlas, je to beast.

20.09.2021, 23:21

Ještě bude zajímavé sledovat ten rozklad. Ale kdo čekal po létě něco jiného, byl naivní. Messi byl poslední tmel.

20.09.2021, 23:15
Andreas Klokanomet

No daj svoju analýzu , prečo rozklad. Som veľmi zvedavý na tvoje konštruktívne názory. Lebo na každom fóre len hejtis Koemana. Tak napríklad, akú zálohu by si si predstavoval ? Ake zloženie útoku pri týchto možnostiach a po ďalšie ako by si to vlastne realizoval keď každý zápas ti vypadne 1-2 hráči základnej zostavy ? Už ma konečne vyveď z omylu. Lebo popravde, toľko šancí ako včera sme si nevytvorili ani za trio MSN proti mužstvám , ktoré hrali taký futbal ako Granada .

21.09.2021, 07:43

To co předváděli hosté nemá s fotbalem absolutně nic společnýho. 🤦🏼‍♂️ Nastavit alespoň 10min, nebo přestat žrát hráčům to zbytečný válení po hřišti...

20.09.2021, 23:17

Arauja miluju od prvního momentu co za nás naskočil a dneska bylo jasně vidět proč tomu tak je. Tenhle kluk bojuje, je všude a žádného souboje se nezalekne. To je hráč na kterém má stát naše obrana. Doplňovat střídavě na stoperu Minguezou a Piquém. Eric dneska opět ukázal že na to nemá, tentokrát to ukázal po psychické stránce. Měl dostat červenou a nebyl by dost pravděpodobně ani bod.
Frenkie jako vždy fantastický výkon a rád bych se zastal ještě Demira, kterému se příliš nedařilo, ale neodradilo ho to. Neustále zkoušel, snažil se vymyslet. Nezalekl se toho, že se mu nedaří. Je na něm hodně cítit to mládí a že se možná až moc někdy snaží ukázat, ale když trošku vyspěje, může to být jeden z budoucích pilířů. Jinak ale útok jedna velká bída. Bez myšlenky, celý zápas centry do vápna na nikoho. Útočníci se v součtu postarali o pět střel. Araujo sám taky 5 (obránci celkem 9!).
Druhý poločas dal jasně najevo, že ono to jde tlačit dopředu, když se musí. Jenže to by musel taky někdo chtít a ne každý zápas čekat na zadku dokud soupeř nezjistí že na nás může hrát a až když jde do tuhého tak zapnout. Nechci to na nikoho házet, ale hádám, že tu opatrnou hru ordinuje Koeman a každá takováto ztráta jde v tom případě pouze na jeho vrub. Prohry s týmy jako Bayern bych mu fakt nevyčítal, ale tohle je jiná písnička.

20.09.2021, 23:19

Me se libil vykon Desta na prave strane. Obcas zkazil, ale dalo se na to koukat. Dnes jsme uplne stesti nemeli. A to je obcas potreba. Budeme ho mit jindy, kdy to bude treba důlezitejsi.. Tesim se na Fatiho a Aguera.. Ono to pujde, :-)

20.09.2021, 23:23
Sonyccc Sonyccc

Teda na leve strane Dest

20.09.2021, 23:24

První půlhodina nekoukatelný zápas, kdyby to šlo, tak by Granada měla platit za to, jak se nemá hrát fotbal. V druhém poločase jsme už něco jakž takž vymysleli, pokud se to ještě víc sehraje dohromady, tak by to mohlo jít. Hlavně je potřeba proměňovat šance, viz v 80.minutě L.deJong zcela volný a z pár metrů hlavičkuje nad bránu. Obranu vytvořili samí mladíci, perspektivní do budoucna. Ostatně pohledem na střídačku to ani jinak nešlo vytvořit, s tak velkou marodkou by žádný trenér nic lepšího neudělal. Tak velké množství zraněných hráčů na počátku sezony a hlavně délka rekonvalescence některých hráčů mi přijde podivná. V krátkém sledu se hrají další 4 zápasy, tak snad se někdo další nezraní.

21.09.2021, 01:09

To byl hnus, co předvedla Granada za antifotbal se zdržováním. Pokud se nebude snažit Laliga s tímto něco udělat, tak se španělská liga bude brzy kvalitou rovnat francouzské místo toho, aby se přibližovala Premier league. Nevím, proč nerozdávají jednu kartu za druhou za jasné zdržování. Eteki se na hřiště vrátil jen aby si tam mohl zase lehnout. Golman měl dostat kartu po 15minutách a né až 85.minutě.
Naše hra byla bohužel bez nápadu, ale proti 10lidem stojícím na šestnáctce se hledají skuliny těžko. Proto je velká škoda Suareze, který byl schopný si tělem pokrýt balon v šestnáctce. Myslel jsem, že něco takového by mohl přinést L.de Jong, ale to tam víc uhrál Pique za 10minut.
Araujo byl jednoznačně muž zápasu, i Dest se mi líbil, první poločas Depay a Mingueza-lítal tam po lajně nejvíce ze všech. Jinak bohužel vše špatné-Coutinho, Demir, Busquets, Frenkie....
Je dobré stavět mladíky-několik, ale né většinu. Tito mladíci neutáhnou klub jako Barcelona - bohužel ale nic jiného není.

21.09.2021, 08:30
Vitessen larnel

Já byl s tím negativním hodnocením na hlavu Demira a Frankieho opatrnej.

21.09.2021, 12:05
larnel Vitessen

A v čem? První gol takový nesmělý výskok Frenkieho. Možná to mohl při větší snaze nadzvednout. A něco dopředu...samostatný průnik, narážečky s někým, průniková přihrávka, centr za obranu nebo na někoho, když jsme měli tlak: z mého pohledu nic. To že si veme balon mezi obránci a párkrát si ho vymění s Busquetsem je na tokového hráče moc málo. A Demir? Obešel na křídle aspoň jednou obránce, aby vytvořil přečíslení? Naběhl si za obranu? Cokoliv, aby z toho bylo něco nebezpečné? Ano, je mu 18let, ale proč kolem těchto mladých hráčů chodit po špičkách, když se jim zápas nepodařil? Hrají přece za Barcu. Proto se mi přístup třeba Depaye líbí mnohem víc, když spoustu balonů pokazil, ale pořád tam byla snaha o přečíslení, snaha o obejítí hráče než nahrávek zpět. Pro barcelonský styl hry je hra křídel možná nejdůležitější prvek. Proto je hra mnohem lepší, když hraje Dembele nebo Fati-velká škoda těch zranění. Barca byla úspěšná, když byl Messi na kraji, hrál tam Henry, Ronaldinho, Neymar a dokonce i s Pedrem. Všechno hráči, kteří byli schopni obejít 1:1. I je rozdíl v útočné fázi jestli hraje Alba nebo ne....nebavím se teď o obranné činnosti.

21.09.2021, 14:33
Klokanomet Vitessen

První gól byl Frenkieho a celý zápas hrál jaksi znechuceně, stačilo sledovat jeho výraz v tváři. Zase není potřeba ho chválit za každé uprdnutí. Atmosféra v týmu bude pod Koemanem asi opravdu úžasná, když člověk sleduje to "nadšení" zkušenějších hráčů.

21.09.2021, 14:52
Klokanomet Vitessen

A Demir něco ukázal až ve druhém poločase, protože v prvním ho spoluhráči napravo úplně ignorovali a hrálo se jenom přes Depayovu a Coutinhovu stranu.

21.09.2021, 14:55

Vsiml si nekdo, jak hral Monchu?

22.09.2021, 10:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat