Preview ∣ 5. kolo LaLigy: FC Barcelona - Granada CF

Preview ∣ 5. kolo LaLigy: FC Barcelona - Granada CF

V pondělní dohrávce 5. kola LaLigy bude Barcelona na domácím hřišti hostit Granadu. Katalánci budou chtít napravit nepovedený první zápas v základní skupině Ligy mistrů proti Bayernu. Hosté budou usilovat o první vítězství v sezóně a o vylepšení sedmnácté příčky v tabulce. 

Barcelona v úterním šlágru prvního kola základní skupiny Ligy mistrů proti velmi silnému Bayernu prohrála 0:3. Skóre otevřel ve 34. minutě tečovanou střelou Müller. Hosté svou převahu zúročili dvěma góly v druhém poločase. O obě branky se shodně z dorážky postaral kanonýr Lewandowski. Rozdíl v kvalitách obou týmů byl značný, což ukazují také statistiky. Bayern svého soupeře výrazně přestřílel a domácí Barcelona nedokázala ani jednou vystřelit na branku. "Od začátku jsme věděli, že hrajeme proti skvělému týmu, který je jedním z favoritů na vítězství v Lize mistrů. Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, ale chyběla nám rychlost směrem dopředu a pak začaly problémy," hodnotil utkání trenér Koeman.

Granada se v rámci 4. kola LaLigy představila na domácím hřišti proti Betisu. Utkání skončilo vítězstvím hostujícího týmu 2:1. Betis šel do vedení ve 45+2. minutě. Domácí vyrovnali v 66. minutě zásluhou kolumbijského útočníka Luise Suáreze. Hosté o zisku tří bodů rozhodli v 89. minutě. Granada se aktuálně nachází na sedmnácté příčce se ziskem dvou bodů. Dosud bodovala v prvních dvou remízových utkáních 0:0 ve Villarrealu a doma 1:1 proti Valencii. 

Poslední vzájemný zápas se odehrál v dubnu letošního roku a Barcelona ve 33. kole LaLigy doma překvapivě prohrála 1:2. Touto prohrou přerušila velmi dobře rozjetou sérii a dost si zkomplikovala cestu za ligovým titulem, který nakonec skutečně ztratila. 

Po zápase s Bayernem klub informoval o dvou nových zraněních. V zápase budou chybět záložník Pedri a obránce Alba. Tito dva hráči se tak přidají k Agüerovi, Dembélému a Braithwaitemu. Chybět bude také Ansu Fati, který se sice již vrátil po zranění do plného tréninku, s jeho nominací se však počítá příští týden proti Levante. Na straně Granady se počítá pouze s absencí Lozana. 


Predikce utkání

LaLiga - 5. kolo 20. září 2021, 21:00 Camp Nou, Barcelona Review

FC Barcelona

Santiago Jaime Latre

Granada CF

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Dest, Araújo, Piqué, Balde - Roberto, Busquets, F. De Jong - Coutinho, L. De Jong, Memphis

Předpokládané sestavy
Granada CF

Maximiano - Duarte, Sánchez, Abram - Arias, Gonalons, Montoro, Monchu, Neva - Suárez, Machís

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

14.09.2021 – FC Barcelona 0:3 Bayern Mnichov – Liga mistrů 29.08.2021 – FC Barcelona 2:1 Getafe CF – LaLiga 21.08.2021 – Athletic Club 1:1 FC Barcelona – LaLiga 15.08.2021 – FC Barcelona 4:2 Real Sociedad – LaLiga 08.08.2021 – FC Barcelona 3:0 Juventus FC – Joan Gamper Trophy

Poslední zápasy
Granada CF

13.09.2021 – Granada CF 1:2 Real Betis – LaLiga 29.08.2021 – Rayo Vallecano 4:0 Granada CF – LaLiga 21.08.2021 – Granada CF 1:1 Valencia CF – LaLiga 16.08.2021 – Villarreal CF 0:0 Granada CF – LaLiga 07.08.2021 – Granada CF 2:1 Linares CF – Přátelský zápas


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
29.04.2021

FC Barcelona
1:2

Granada CF
03.02.2021

Granada CF
3:5

FC Barcelona
09.01.2021

Granada CF
0:4

FC Barcelona
19.01.2020

FC Barcelona
1:0

Granada CF
21.09.2019

Granada CF
2:0

FC Barcelona

Zdroje: www.fcbarcelona.com



Komentáře

MilanBalage
Tipér

Mě doteď prohra s Granadou v minulé sezóně štve. Začátek sezóny byl otřesnej, pak krásná stíhací jízda a když už se povedlo oba Madridy přeskočit, tak přišel zápas s Granadou... A Koeman červená, to bylo taky dobrý. Ani nevím, jestli dostal červenou někdy jako hráč.. Možná jich dostal víc. Nepamatuju ho jako hráče, tak nevím.. smiley
Předpokládaná sestava smiley, jen místo Roberta bych dal konečně Puiga. To se ale nejspíš nestane. Puig možná v závěru na 10 minut, pokud vůbec..

20.09.2021, 09:00
FCB09 MilanBalage
Člen fanklubu (neaktivní)

Mě tady přijdou s tím Puigem všichni jako postižení... nechápu, čí většinu tak okouzli. Vždyť na to nemá. Hraje jako kdyby zamrzl někde v 16 letech v juniorech. Jediné, co se mu nedá upřít je pohyb, ale i ten je z 50% neúčelný a ve špatném prostoru.

20.09.2021, 13:25
Klokanomet FCB09
Tipér

Mě třeba vůbec nejde o jednotlivé hráče. Trenér je především od toho, aby pochopil tým, který má k dispozici a vymyslel mu systém, který bude úměrný schopnostem týmu a bude na hřišti fungovat. Například: nemáme hráče na dominanci proti Bayernu, ale po zisku míče okamžitě aspoň pět hráčů musí letět nahoru jak rakety, abychom si vytvořili i proti tak silnému týmu co nejvíc šancí, protože KAŽDÝ tým je zranitelný při protiútocích. Ale potom se člověk dívá na zápas vidí, že on prostě nevymyslí vůbec nic a hraje neustále úplně stejnou, bezbarvou nudu s neustále opakovanou akcí ve stylu míč na krajního obránce a pokus o centr, která byla vymyšlená už snad v době železné...

20.09.2021, 14:07
MilanBalage FCB09
Tipér

Vždyť ostrej zápas ještě nehrál! Nikdo nevíme, jak na tom momentálně je..
Mně jde hlavně o to, že Puig jako jediný(!) neodehrál v sezóně ani minutu! Když v létě věděl, že s ním nepočítá, proč ho neposlal na hostování? Nebo rovnou neprodal? Ušetřilo by se za plat nebo bychom za přestup ještě něco utržili. Ale né, lepší bude nechat ho půl roku (nebo celej rok) leštit prkno a pak

20.09.2021, 15:11
MilanBalage FCB09
Tipér

..... a pak ho prodat za třetinu.. Koeman ho prostě ignoruje! Stejně jako ignoroval jiné hráče v jeho předešlých klubech. To přece sakra nemůže, pokud chce v klubu udržet nějakou morálku!

20.09.2021, 15:16
felpod MilanBalage
Tipér

Koeman Puigovi před sezónou jasně řekl, že s ním nepočítá... A oprávněně, protože Puig nahrál za A tým přes 1.500 minut, nepřesvědčil Valverdeho, Setiéna ani Koemana. Nemá na to...
A místo, aby Puig někam odešel na hostování, tak se on sám rozhodl, že zůstane.
Takže ty nesmysly co tu píšeš jsou úplně mimo. smiley

20.09.2021, 20:24
mizerny_troll FCB09
Tipér

Ty mi prides ako postihnuty. Si sedis na ociach, ked pozeras futbal? Ma niekto vobec niekto menej minut na gol nez Puig, vratane priatelakov? Sotva je teda jeho pohyb neucinny. Gavi zatial ani asistencia, pokial viem, a je faulista velky, ale nie je Puig, tak hajde ho stavat. Si nejaky zo zastupu Koemanovych vlezdoprdelov? Puig, az na zapas, kedy v podstate hral s bckovym timom, hral vzdy skvelo. Messi hockedy s ackovym timom nic nepredviedol. Pedri je odvar, ale nie je Puig, tak hajde ho stavat. Velka hviezda Griezmann hral nic, bol stavany furt, i ked pekne natukol Puigovi na gol, kedze sa tam niekto aj hybal po dlhom case. Coutinho 2 sezony predvadzal ako kuzelnik otrepany a trapny putovy trik svoj vypad do stredu a strelu, ktorou sa trafil snad celkovo trikrat, minule to spravil zas, ze skoro to slo na ulicu, ale stavajme ho, lebo vela stal a hlavne nie je Puig. Je mi zle z takych antifutbalovych fanusikov, ci ako ta nazvat. Puig ozivil to nic, co Barcelona obvykle hra, a ty si to asi ani nepostehol, lebo to mas asi ako podmaz na strikovanie, ci co.

20.09.2021, 16:26
Andreas mizerny_troll
Tipér

Nadávaš do postihnutých a pritom absolútne netušíš , tak ako nikto z nás , prečo Puig nehráva. Vidíš viac ako ostatný ? Tak nám teda prezraď, ako sa veci majú . Lebo apriori , Puig je síce šikovný , to áno . Ale v A mužstve je tri sezóny a za ten čas je viac splašený ako ten neproduktivny , dva zápasy hrajúci Gavi. Ja nemám proti Riquimu nič , mám rád jeho zarputilost bojovať o svoje miesto. Ale ak za tri roky nedokáže odstrániť ani časť svojich slabých miest, o niečom to svedčí . Na Riquiho sa pekne pozerá , pobehuje sem a tam ale v neposlednom rade to vytvára viac chaosu ako prínos pre mužstvo . A to nehovorím o tom, že jeho nasilu pretláčane prihrávky ktoré sú skôr pekne na efekt ako účelné , lebo 90% konci u súpera , má vytáčajú. A to sú podľa mňa aj aspekty, na ktoré poukazuje Koeman. Áno, je fajn , že sa snaží o rôzne prienikove prihrávky a podobne, ale aj to treba vedieť kedy. Nie vždy a za každých okolností . Ďalšia vec, že oproti Pedrimu má strašne slabé pozične a aj celkové bránenie. A v neposlednom rade absolútne nechápem , miesto koho by vlastne mal hrať. Lebo ak sa tvrdí , že 20 ročný Trincao už viac nedokáže , tak 22 ročný Puig je podľa mňa rovnaký prípad . A odpoveďou na otázku, prečo hra Gavi je, že má 17 a svoje nedokonalosti môže odstraňovať ak na nich bude makať ,. Čo jeho nasadzovanie samo o sebe potvrdzuje , že to asi robí správne .

20.09.2021, 17:46
MilanBalage Andreas
Tipér

Puig těžko dokáže ověřit v praxi, jestli se mu povedlo odstranit nedokonalosti, když ho nestaví. Trénink bez ostrýho startu je jak masturbace - dobrý, ale na nic...
Za mě Puig jeden z nejlepších v přátelácích, ne-li nejlepší. Tehdejší formy se mělo využít!
A proč nehraje? To je úplně zřejmý - ignorace ze strany hlavního trenéra! U Koemana nic novýho...

20.09.2021, 18:02
felpod MilanBalage
Tipér

Je zřejmý proč nehraje... Protože na to nemá...
Měl SPOUSTU příležítostí, aby přesvědčil o svých kvalitách. 1.500 odehraných minut JE dostatečný čas. Ale on nepřesvědčil. Tedy - přesvědčil o tom, že na to nemá... Takže je logické
Žádný trenér na jeho místě by nestavěl hráče, který na to nemá. Takže Koemanovo jednání je (v Puigově případě) naprosto pochopitelné. Slabý hráč nemá na hřišti co dělat. A pokud neposlechne trenéra, který mu jasně řekne, že s ním nepočítá - je to jen jeho věc. Měl jít někam na hostování, kde by hrál.
Puig si za svou situaci může sám...

20.09.2021, 20:32
MilanBalage
Tipér

Nó, obrana bude zajímavá... Věkový průměr obrané čtyřky nějakých 19 let nebo kolik. smiley Riskantní tah, jsem zvědavej! Nevím, proč Garcia, ale budiž. Uvidíme...

20.09.2021, 20:18
Sonyccc
Tipér

Tohle mu moc nepomohlo :-)
www.fcbarcelona.cz

20.09.2021, 21:59

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Fati brzy prodlouží

Ansu Fati má platný kontrakt pouze do léta 2022. Klub intenzivně pracuje na jeho prodloužení. Vše by mělo být podepsáno a oznámeno ještě před El Clásicem, které se hraje příští víkend. [Mundo] 


Araújo je zraněný

Ronald Araújo se z reprezentačního srazu vrátil se zraněním. Podle vyšetření má problém v oblasti pravého hamstringu. [fcbarcelona.com]


Nové tváře v tréninkovém centru

Během dnešního tréninku se na hřišti ukázal Dembelé s Agüerem. Oba hráči se zúčastnili části tréninku. Jejich start s Valencií je však stále s otazníkem.


Barcelona jediný tým bez ohrožení branky

Katalánci jsou v tomto ročníku Ligy Mistrů jediný tým, který stále nevystřelil na branku. Poslední gól zaznamenal Lionel Messi, v utkání v Paříži (1:1). [UEFA.com]


Povolena 100% kapacita

Od následujícího víkendu týmy ve Španělsku můžou naplnit stadiony do plné kapacity.  Nadále bude třeba dodržet ochranu úst a nebude povoleno konzumovat jídlo a pití. [Mundo]

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Sociedad de Fútbol 20
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 17
4. Sevilla FC 14
5. Rayo Vallecano de Madrid 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Memphis Depay 3
2. Martin Braithwaite 2
3. Sergi Roberto 2
4. Piqué 1
5. Ronald Araújo 1
6. Luuk de Jong 1
7. Ansu Fati 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat