FC Barcelona 1:2 Real Madrid

FC Barcelona 1:2 Real Madrid

Vyrovnané Clásico rozhodla produktivita. Barcelona mohla jít do vedení, případně v závěru vyrovnat, ale místo toho opět slavily úspěch protiútoky Realu Madrid.

Úvod byl z obou stran opatrný, takže se hrálo hlavně v prostřední třetině hřiště a bez atraktivních akcí. Real se sice párkrát pokusil hru zrychlit, ale získal z toho akorát rohové kopy. Vinícius, který byl asi nejaktivnějším hráčem, chtěl po individuálním průniku mezi Minguezou a Garcíou vybojovat penaltu, avšak rozhodčí byl proti.

První velká gólová příležitost tak přišla až ve 25. minutě a hned se jednalo takřka o tutovku. Depay se protlačil po levé straně, Fati jeho nahrávku pustil za sebe a Dest už stál tváří v tvář Courtoisovi. Americký ofenzivní bek, jenž znovu nastoupil na pravém křídle, bohužel v zakončení selhal.

Zanedlouho tak přišel trest. Depay svou laxností zbytečně pustil Alabu do brejku, míč se k němu přes Viníciuse a Rodryga vrátil, a jelikož García už rakouského stopera nestihl dostoupit, po povedené střele šli hosté do vedení.

O tři minuty později mohli Katalánci vyrovnat, když se Piqué osamostatnil při rohovém kopu, jenže jeho hlavička těsně minula bránu. V závěru poločasu se ještě v nebezpečné pozici ocitl Fati, ale Alaba na poslední chvíli vytáhl výborný obranný zákrok. Ačkoliv tedy v prvním poločase Barcelona svého soupeře přestřílela, ani jednou se netrefila mezi tři tyče.

Do druhého dějství nastoupila Barça o poznání dravější a během čtyři minut se hned třikrát dostala do zajímavé pozice po akcích z levé strany. Zakončení střídajícího Coutinha ale zase bylo zablokované a Fatiho premiérová střela na bránu nečinila Courtoisovi žádný problém.

Navzdory povzbudivému začátku si Barcelona nedokázala vytvořit souvislejší převahu a ke všemu začala chybovat v defenzivě. Po hodině hry tak Real mohl vedení navýšit. Dest ale zaváhání v souboji s Viníciusem napravil a Benzemův pokus po parádním obloučku od Modriče naštěstí letěl přesně do náruče Ter Stegena.

Poté přišla pasáž, když si oba brankáři zachytali při nepříliš přesných centrech. O změnu se v 73. minutě pokoušel Dest, když z šestnáctky vyslal tvrdou střelu levačkou, ale ta o pár decimetrů minula bližší šibenici. O 10 minut později se nevydařila ani hlavička ofenzivní posile Agüerovi, přestože mu Depay adresoval velmi dobrý centr. 

Na hřiště vzápětí přišel Luuk de Jong, ale to už se spíše nehrálo, protože hostující hráči se střídali v ošetřování. Když se konečně začalo hrát, byl vepředu i Piqué, který ve druhé minutě nastavení pomohl k další obrovské šanci. Jenže Coutinho balon netrefil, načež Real znovu kontroval. Asensiův pokus ještě Ter Stegen vychytal, ale s dorážkou Vázqueze mu García nepomohl a bylo rozhodnuto.

V šesté minutě nastavení přišel alespoň čestný úspěch, když Destův centr nalezl Agüera. Na drama však nebylo čas, jelikož hlavní sudí písknul konec na vteřinu přesně, i když z nastavení se další minuta nehrála kvůli střídání a padly dva góly.


Přehled utkání

LaLiga - 10. kolo 24. října 2021, 16:15 Camp Nou, Barcelona Nova Sport 3

FC Barcelona

1 : 2 José Sánchez

Real Madrid

  32' Alaba (A - Rodrygo)
Piqué 58'  
  80' Mendy
  90+2' Vázquez
Agüero (A - Dest) 90+6'  
Sestava

ter Stegen - Mingueza (46' Coutinho), Piqué, E. García, Alba - Gavi (85' L. de Jong), Busquets, F. de Jong (77' Roberto) - Dest, Fati (74' Agüero), Depay

Sestava

Courtois - Vázquez, Militão, Alaba, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos - Rodrygo (72' Valverde; 90+2' Carvajal), Benzema, Vinícius Jr. (87' Asensio)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Slušný výkon dnes snad jen Coutinho, který to tam dobře rozhýbal a nebýt zahozené střely na prázdnou bránu, dalo by se říct že Dest. Zbytek hrůza. Fati nabírá hvězdné manýry a pořád diskutuje, soustředí se na všechno, jen ne svoji hru... tudy cesta do špičky nevede chlapče. Piqué tam sebou háže jak ryba na suchu ve vápně zatímco Real se žene na bránu, aby dal rozhodující gól. Alba celý zápas jenom zdravil Courtoise jedním centrem do rukavic za druhým. No a když tam Kuman chystal De Jonga, tak už mohl radši rovnou vzít ručník a hodit ho na hřiště, každá akce u nej opět skončila. Garcia se úplně nesmyslně nechal předehnat Vazquézem a jasně zase ukázal, že i když neodehraje vyloženě špatný zápas, spousta toho přes něj projde. Náš přechod do útoku už ani nekomentuju, je to pořád dokola. Dva hráči vepředu se ženou na bránu, dají zpětnou nahrávku třetímu na půlce a čeká se než se soupeř zformuje, a my máme kolem vápna aspoň 6 hráčů, jenže to už jdeme do osmi... Real nám opět ukázal jak má vypadat útok do otevřené obrany a zaslouženě si veze tři body. Věděl přesně co na nás hraje a naše impotence tomu jenom pomohla.

24.10.2021, 18:25
LeDavies Haavl

Ano musím souhlasit se vším kromě Garcii... za mě Eric Garcia zahrál solidní zapas předskakoval utočníky a nedělal žadné velké chyby kromě poslední ho golu...

24.10.2021, 18:35

KOEMAN OUT! Na to se už opravdu nedá dívat, proč musíme hrát tak odpornou centrovanou na stojící hráče?

24.10.2021, 18:29

Typický zápas s Realem a podobnými soupeři. Real si hrál piánko, dal dva góly, z nichž se určitě jednomu dalo zabránit. Jinak balet nepředvedl nějaký super výkon - ani nemusel. Ukazuje se, že největší rozdíl mezi Barcou a lepšími mužstvy je v kvalitě vytváření a proměňování šancí. Blaugranas se snažili, ale jenom to bohužel nestačí. Dest měl tu svojí velkou šanci proměnit, mohla být alespoň remíza. Na titul to letos opět nebude, jde o to uhrát co nejlepší umístění.

24.10.2021, 18:44

V záloze 3 defenzivní záložníci ze tří. Jak to asi tak může vypadat při přechodové fázi. (Gavi možná není typický def zal, ale rozhodně to není technik. Takovej buldok no)

Chudák Garcia. Celkem zápas ok, ale oba góly šly přes něho.

Centry ze stran na hráče, kteří mají cca 176 cm je fakt výsměch.

Nevím no, podle mě hráče nemáme tak špatný, ale ta taktika, střídání, úvodní sestava. To je fakt strašný.

Navíc absolutně nechápu, proč není Demir v béčku, když jen sedí. Koeman ničí další talent. Nebo něco s Beckem hraje? přiznám se, že jsem to úplně nesledoval.

24.10.2021, 18:49

Klidně bych i řekl, že jsme byli lepší, ale pořád je to o koncovce. To co Dest neproměnil bohužel rozhoduje zápasy. Nikdy jsem moc nebyl pro vyhození Koemana, ale poslední dobou ty střídání nechápu. Proč vystřídal Frankieho a nechal tam Busquetse, když musíme dát gol. A pokud půjde Koeman ven, tak ať si veme Luuka hned sebou. Horšího útočníka jsme snad nikdy neměli. 3 doteky s balonem a 3 ztraty-natož aby byl nebezpečný.

24.10.2021, 19:07
Caltic8 larnel
Administrátor

Zrovna dnes na střídání není co nechápat. Coutinho hned o poločase hru skvěle oživil a mohl být rozdílový, kdyby klasicky nezvoral koncovku. Frenkie hrál na svoje poměry špatně. Sice líp než Gavi, ale pořád špatně. To spíš Gavi měl jít dolů dřív. Změna Agüera za Fatiho, který nedokázal nic vymyslet, opět zcela logická a vynesla i gól. A Luuk je sice k nasrání, ale jelikož dokážeme zaútočit jenom centrem, i tohle by dávalo smysl.

24.10.2021, 19:16
larnel Caltic8

Asi na to máme každý jiný pohled. Mingueza s Destem pracovali první poločas dobře. 1.gol Alaby jde za Depayem, který nejdříve ztratil balon a pak při vracení to na půlce vypustil a s Alabou už nešel. Nemyslím si, že by bylo potřeba něco měnit. Byli jsme lepší než Real a měli i víc tutovek. Ve druhém poločase jen gol Aguera. Frenkie sice hrál pod své možnosti, ale pořád toho vymyslí mnohem víc než Busquets. Coutinho mohl jít míto Gaviho nebo Fatiho. Nemůžeme po něm zase chtít zázraky, když rok nehrál. Luuk nedává smysl za žádných okolností. Poslat tam Piqueho by bylo 100x nebezpečnější. Jen je to Koemanův oblíbenec, ale nic neumí. I v Seville jen střídal.

24.10.2021, 20:08

Ja bych to řekl takhle - snaha tam byla, kvalita ve finální fázi rozhodne ne. Dobre zahrál Coutinho.

24.10.2021, 19:18
Klokanomet Hema16

Snahy jak od koho. Třeba Gavi dřel i když mu to nešlo, ale takový Depay si zápas odchodil.

24.10.2021, 20:29
Hema16 Klokanomet

Nepřišlo mi, že by to odchodil. Ale nejsem si jistej jeho přínosem pro hru, přijde mi, že ztrácí spoustu míčů. Což by asi bylo OK, pokud by mu to vždy aspoň párkrát vyšlo a byly z toho góly. Těch je ale spis min než víc ;)

25.10.2021, 00:09

Bohužel můžu zkopírovat svůj komentář po zápase s Atlétikem, soupeři jsme byli vyrovnaným soupeřem, v prvním poločase i lepším týmem, ani toho Real moc ukázat nemusel, dva proměněné breaky, u toho druhého nevím, proč García se nechal lehce odstrčit a nebyl u míče první. Naše impotence v útoku pokračuje, tlačení se do plných, zpětná přihrávka na obsazeného hráče, když pak Dest ve 25.minutě z tutovky přestřelí branku, tak to jinak nemohlo dopadnout.

24.10.2021, 19:22

Je až k pláči, jak moc pod svoje možnosti hrajeme. A zodpovědný je pouze trenér, který se přesto bude donekonečna vymlouvat. Depaya si může vzít sebou, až Laportovi dojde trpělivost, ten hráč mi neskutečně pije krev. Pořád ztrácí míče, po hřišti se prochází jak primadona a když dostane míč, tak se zastaví, stojí a potom vrátí míč zpět, vůbec se mu nechce běhat.

24.10.2021, 20:22
LeDavies Klokanomet

Pravda je že Depay moc neběhá hlavně se mu nechce běhat dozadu což šlo vidět u prvního gólu co real madrid dal... ale je to jeden z hraču co něco dopředu umí vymyslet... nejhorší byl za mě Gavi ano je to mladý hráč ktetý nemá skoro nic odehrané tak že podle mě ho tam koeman neměl vůbec dávat... Gavi byl teměř neviditelný a když už měl míč tak ho ztratil a hrat proti zkušené trojci casemiro,modrič,kroos je pro něj určitě doat spiš tam měl dat roberta nebo coutinha na také zapasy by to chtělo spiš zkušenější hrače co maji už něco za sebou než gabiho ktery odehral cca 8 zapasu a ještě ne celých...

24.10.2021, 23:58
cechoma LeDavies

Naprosto přesně. Depay sice ztrácí, ale jako jeden z mála se snaží jít dopředu a nedává to alibisticky za sebe a do stran. Kolik toho poztrácel minulý rok Messi? Taky hodně. Věřím, že se chytne. Gavi bohužel nic moc, ale je to zase tím, že hraje na postu absolutně mimo svoje herní vlastnosti. Na postu kreativních záložníků máme Frenkieho, který je jasně defenzivní záložník a Gaviho, který stylem připomíná spíš Verattiho, než třeba Iniestu. Tři defenzivní záložníci, když má na laivčce Coutinha a Puiga.

Navíc nechápu, jak mohl dát proti Juniorovi Minguezu. Proti jednomu z nejlepších křídel současnosti postaví stopera. Sice rychlýho, ale stopera. (Mingueza je můj oblíbenec, nic proti němu, ale zatím to pořád na kraji není ono). Demir na pravý křídlo mu sedí na lavičce (za celou dobu mu nedal čuchnout zápasu, takže by asi byla blbost ho tam dát hned na Real, ale to je chyba předchozích zápasů, že mu nedal šanci), nebo jsme klidně mohli hrát 4231.

Nemůžu si pomoci, ale když se na to člověk podívá objektivně, tak skutečně teď tak špatný kádr nemáme, jen absolutně nevíme co hrát.

25.10.2021, 06:39
cechoma cechoma

Za mě Alba, Garcia (Mingueza), Pique, Dest - Bus, Frenkie -Depay Coutinho, Roberto, Fati.

Roberto by možná nešel tolik dopředu, ale s destem by Juniora pohlídali. S těmito lidmi by to mohlo být i 4312, pokud by bylo potřeba zesílit střed hřiště.

Nechci ze sebe dělat trenéra, ale to, že Koeman neumí připravit tým proti silnějším týmům vidíme už dva roky. Po vystřídání vpředu chudáci nevěděli, jestli teda Coutinho hraje z křídla, nebo se teda hraje 4312. No a stavení L. de Jonga na závěr je škoda jakkoliv komentovat. Pique by udělal vic práce.

Jo a střídání Frenkieho? Ano, nehrál nejlepší zapas, ale sakra v čem byl lepší Gavi, kterýho tam nechal.

25.10.2021, 07:21

Asi jsem větší skeptik než ostatní, ale nemyslím si, že má cenu pitvat herní postavení - prostě obecně nám chybí kvalita na to přehrát (a porazit) top týmy Evropy. Z toho potom pramení ta centrovaná a to věčné rozehrávání na jistotu dozadu..... na každé jedné útočné situaci si můžeme ukázat, kdo míč zpracoval o něco hůře nebo dal o něco pomalejší nebo nepřesnější přihrávku a to hlavně ve srovnání s minulostí, kdy Barca byla top na světě. Memphis není v tomto ohledu posun. A do toho všeho zahořklý trenér, který nemá týmu co dát.

25.10.2021, 09:00
cechoma raval69

S tím musím nesouhlasit. Depay a Frenkie v repre předvádějí neuvěřitelný věci. Depay jaký měl čísla v Lyonu, to nemůžu být špatný hráč. Frenkie dle mého jeden z nejlepších def záložníků vubec. Alba, i když má věk, pořád super. Ter Stegen taky pořád jeden z top gólmanů (i když to není top 3 jako 2-3 roky nazpět) Garcia hrál základ v repre z nějakýho důvodu (i když mě osobně se moc nelíbí, ale Enrique asi ví, co děla) Fati, Pedri, Gavi, Puig, Dest. Neskutečný talenti, kteří potřebují pořádně usměrnit, ale už teď jsou výborní. Araujo už je v podstatě hotovej stoper, stabilní v repre.

Jako další věc, co se děje se zraněními. Nepamatuju, že bychom na tom byli tak zle. Myslím, že základ máme super. Problém je s lavičkou. Když vypadnou 4 ze základu, nemá je kdo zastoupit.

25.10.2021, 09:25

Nemám chuť už písať negatíva, vieme aká je momentálna situácia. Myslím, že sme sa vyjadrili už k množstvu vecí. Ostáva len dúfať, že sa situácia postupne začne obracať k lepšiemu. Viem, že na to čakáme už poriadne dlho, ale buďme trpezliví, zlepšenie príde.

25.10.2021, 10:47

Nie su vysledky, nie je hra. Keby boli vysledky tak prizmurim oci, keby bola hra tak poviem ze vysledky pridu a nadej tu je. Nie je ale ani jedno ani druhe a nemyslim si ze tim na to nemame. Ja si myslim ze v time problem nebude.

25.10.2021, 13:02
Puyol stockey

Když nejsou výsledky měl by skončit trenér.

25.10.2021, 20:02

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat