FC Barcelona 0-3 Juventus FC

FC Barcelona 0-3 Juventus FC

Barça sa výsledkovo v tejto sezóne nesmierne trápi - po prehre u nováčika LaLigy prišla aj prvá strata bodov v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov - v zápase o prvé miesto skupiny podľahla po ďalších nevynútených defenzívnych chybách turínskemu Juventusu 0:3.

Po vlažnom úvode, kedy sme mohli vidieť len nevýrazné strely Ronalda či Danila, prišiel smolný moment - nemilosrdný Tobias Stieler ukázal na biely bod po Araújovom zákroku rukami na prenikajúceho Cristiana Ronalda. Sám faulovaný Portugalčan penaltu nekompromisne premenil a poslal tak "starú dámu" v 13. minúte do vedenia.

V 20. minúte prišiel ďalší skvelý moment pre Juventus - výbornú akciu zakončil po centri Cuadrada volejom americký záložník Weston McKennie. Barça si do týchto chvíľ nevypracovala žiadnu poriadnu príležitosť a Juventus tak zaslúžene viedol. McKennieho gól zaistil Barcelone nelichotivý rekord - prvýkrát v histórii v domácom zápase UEFA Champions League dostali Katalánci 2 góly v priebehu prvých 20 minút.

Desať minút pred koncom prvého polčasu sme boli svedkami typickej akcie z predošlých sezón na dráhe Messi - Alba - Messi, Argentínčan však namieril len do stredu, kde stál pripravený Buffon.

Úvod teda patril efektívnemu Juventusu, no druhú polovicu prvého polčasu naozaj viac hrozila Barcelona. Skórovať sa Kataláncom však nepodarilo, opäť bolo vo finálnej fáze veľa nepresností a tak sa išlo do šatní za stavu 0:2.

Po zmene strán prišla ďalšia rana pre Blaugranas - Marc-André ter Stegen síce fantastickým spôsobom zlikvidoval strelu Ramseyho, no tejto situácii predchádzala ruka Clémenta Lengleta, ktorú hlavný arbiter vďaka systému VAR vyhodnotil ako penaltovú. Ronaldo sa z bieleho bodu opäť nemýlil a zvýšil už na rozdiel troch gólov. Lenglet bol vzápätí vystriedaný navrátilcom Umtitim a určite nebude na svoj jubilejný 100. súťažný zápas v modro-bordovom drese spomínať v dobrom.

O 5 minút neskôr hlavičkoval po nacvičenom signáli Antoine Griezmann, no lopta skončila iba na brvne. Od týchto chvíľ bola Barcelona lepšia, ofenzívu rozpohyboval najmä Riqui Puig, ktorý vystriedal o 3 roky mladšieho Pedriho. V 73. minúte dokonca Stieler ukázal na biely bod aj pred Buffonou bránkou, tento verdikt bol ale ihneď znegovaný asistentom, ktorý postrehol jasný ofsajd Griezmanna.

Juventus však mohol ešte zvýrazniť svoju efektivitu, po rohovom kope sa lopta dostala do ter Stegenovej bránky po Bonucciho snahe, no aj táto situácia bola zrušená pre postavenie mimo hry. Stav tak zostal 0:3, no čas sa pre Barcelonu neúprosne krátil.

Barcelona vystrelila na bránku sedemkrát - všetky tieto pokusy má na svedomí Lionel Messi - no nanešťastie ani jeden z nich neprešiel za Buffonov chrbát. Juventus síce nebol v závere zápasu často pri lopte, no svoju výhru si hráči v čiernobielom pohodlne postrážili a zvíťazili tak v skupine G.

 


Přehled utkání

8. prosince 2020, 21:00 Camp Nou, Barcelona

FC Barcelona

0 : 3 Tobias Stieler (GER)

Juventus FC

  13' Ronaldo (p.)
  20' McKennie (Cuadrado)
Alba 27'  
  29' Ramsey
Lenglet 31'  
  52' Ronaldo (p.)
  54' Morata
Umtiti 60'  
  69' Danilo
Júnior 78'  
Sestava

ter Stegen - Dest, Araújo (82' Mingueza), Lenglet (55' Umtiti), Alba (56' Júnior) - Pjanić, de Jong - Trincão (46' Braithwaite), Messi, Pedri (66' Puig) - Griezmann

Sestava

Buffon - Danilo, Bonucci, de Ligt - Cuadrado (85' Bernardeschi), McKennie, Arthur (71' Bentancur), Sandro - Ramsey (71' Rabiot) - Morata (85' Dybala), Ronaldo (90+2' Chiesa)




Diskuze

No nic, když neberu v potaz prvních 20min byli jsme jasne lepší. Juventus hrál totální hovno, Penaldo úplně neviditelný, bohužel hraje se na goly. Doufám, že Samovi koleno vydrží, a Lenglet s jeho kiksama si na dlouhou dobu sedne, protože to co předvádí v letošní dosavadní sezóně to je prostě hrůza.

08.12.2020, 22:59
MarcoFCB MarcoFCB

Ještě dodám: Lenglet 2026 smiley

08.12.2020, 23:03
René MarcoFCB

Nový prezident musí po zvolení hned prodloužit,zájemci už krouží.smiley

08.12.2020, 23:12
absint René

Trpišovský přece říkal, že by ho chtěl z našich hráčů nejvíc smiley

08.12.2020, 23:14
absint MarcoFCB

Bohužel, Umtiti je ještě marnější.

08.12.2020, 23:03

MtS v brance? Asi jsem koukal na úplně jiný zápas.

08.12.2020, 22:59
marek99 macaxp1
Senior editor

Asi áno.

09.12.2020, 10:37

Už jsem se bál že zítra od hostů uslyším:" přejmenuj si tu hospodu na Schalke 04."Díky chlapci.

08.12.2020, 23:01

Tak nejdřív pozitiva. 0:3 jsme si nezasloužili, Puig a Messi hráli parádně, Arthur bude do tří let kopat možná tak v Levante.

08.12.2020, 23:02
marek99
Senior editor

Puig proste musí hrávať..

08.12.2020, 23:07
Caltic8
Administrátor

Zajímalo by mě, co tentokrát udělal špatně Koeman podle těch, kteří ho kritizují až vyhazují.

Pro mě je výsledkem jeho práce to, že Barcelona byla herně o dost lepší a že její největší hvězda, která v minulosti přehazovala góly lopatou, byla zase 11krát (!) ve střelecké příležitosti. Fyzicky jsme na tom rovněž velmi dobře, na poměry posledních let až skvěle, napadání bylo vynikající a Juventus při rozehrávce působil dost komicky.

Rotovat takhle sestavou není úplně standardní, ale jsem radši, když se zkoušejí změny, když 1) je tolik zranění a hlavně 2) tolik hráčů hraje stabilně špatně nebo alespoň nekonzistentně. Trincao nic, Griezmann nic, Pedri nic. Dest vidět byl, bohužel tím stylem, že pokazil snad každou akci (toliko k tomu, že Roberto se už nedostane do sestavy).

A hlavně ta obrana… Skoro každý zápas alespoň jeden stoper daruje nesmyslný gól soupeři. Dnes to zabolelo o to víc, že jsme si museli poslechnout tu buzerantskou oslavu. Samozřejmě práci se stopery má na starost rovněž trenér, ale že nemají hrát rukama, by možná mohli vědět sami.

Ovšem nejvíc mě mrzí, že Messi klidně mohl dát hattrick, ale z 11 střel skoro všechno pošle po zemi do Buffona. Zase. Nahoru střílel snad akorát při té standardce, kterou vůbec neměl kopat na bránu. Co jako čeká? 60 přimáků v řadě nedá gól a najednou zleva za 30 metrů při té své razanci Buffona překvapí?

De Jong dnes vynikající, Puig opět skvělé oživení, tak snad mu Koeman dá více prostoru.

08.12.2020, 23:11
MarcoFCB Caltic8

Podepisuju smiley

08.12.2020, 23:13
absint Caltic8

Je to tak, ať hrajeme sebehůř, vždycky nás stejně potopí individuální chyby obránců.

08.12.2020, 23:17
antimadrista Caltic8

Ty budes tu tragikomickou barcelonu obhajovat vzdy, no bodet by ne, vzdyt si obhajoval pany rossela a bartomeua, ktery z barcy odesli jak zpraskany psi, a takovy sou i tvoje nazory, sou zpraskany jak ty dva dvoji pani

08.12.2020, 23:20
Caltic8 antimadrista
Administrátor

Protože nemusím za každou cenu neustále psát, jak je všechno špatně, když to tak není. Ale to bys pochopil, kdybys byl fanoušek Barcelony a ne Atlética smiley

08.12.2020, 23:25
roman1978 Caltic8

To je ale hrozná blbost. Já jsem fanoušek Barcelony již cca 40 let a nechápu to.

Máme nejhorší sezonu za asi 30 let, nehrajeme barca stylem. Měli jsme dva, ze tří nejhorších prezidentů z celé naší historie (čti rosell a bartomeu), klub pomalu krachuje, prodali jsme jméno na dresu, prodáme jméno stadionu, možná prodáme i celý klub, s největší legendou zacházíme jako se psem, angažujeme trenéry, kteří nemají barce co nabídnout, kašleme na la masii, kupujeme předražené pokemony, kteří se do našeho systému vůbec nehodí atd. atd. atd.....................

Veškeré "barca hodnoty" se hroutí. Takže ano, vše je špatně a jako dlouholetého fanouška mne to hrozně trápí a nemám potřebu ty problémy bagatelizovat a koukat na to růžovýma brýlema.

09.12.2020, 09:08
VM.IV Caltic8

Je skvělý vidět, že tu jsou taky lidi, kteří jsou schopni vidět i pozitiva, a když něco kritizují, tak konstruktivně. Ne jenom nadávat a všechny vyhazovat, jako tomu je často například v chatu.
Díky za to!

08.12.2020, 23:29
roman1978 Caltic8

Co udělal špatně? Takže:
- neodstoupil
- nasadil špatnou sestavu
- stále lpí na 4231 i když to nefunguje

jéje, to bych tady psal dlouho, takže to stačí

09.12.2020, 06:29
Klokanomet Caltic8

Ty výsledky jsou jednoduše neomluvitelné. Valverde tahal z vyhořelého týmu naprosté maximum. Koeman má Messiho, má další tři ofenzivní hráče absolutní špičky za 100+ mega, má x mladých talentů a dokáže porazit tak akorát Ferencváros.

09.12.2020, 17:17

Trapná obrana, trapný útok. Gól bychom nedali ani do rána.

08.12.2020, 23:14

Zrušme ve fotbale VAR. Všechny sporty (obzvláště USA) s tím pracují bravurně, nevznikají skoro žádné spory, propracované a sudí to hned vysvětlí všem na stadionu. V kopané to stojí za hovno a je to jen další nástroj jak ovlivňovat výsledky. Místo toho, aby úplně marný Ronaldo, co se nepotkal s balonem upadl v zapomění, tak se bude všude psát jak pokořil Barcelonu...z jedné vymyšlené a z jedné sporné penalty. To, že opět nedáváme svoje šance a potřebuje na gol milion příležitostí je věc prazvláštní. Až se nám vrátí klid v zakončení tak budou zase výsledky rozdílem třídy. Snad si to nechávají na rozhodující zápasy sezony. Výsledek krutý, bohužel neodpovídá, druhýpoločas Juve jednou za půlkou, jsem rád, že jsme se zbavili Artura a co už, druhé místo nevadí :) Bývali jsme první a pak to dopadlo jak dopadlo, tak te%d zase změna a třeba k lepšímu, navíc pro vítězství v LM musíme porazit všechny :)

08.12.2020, 23:15

youtu.be
😂

08.12.2020, 23:20

Byť tam Puig a Braithwaite od začiatku tak celkový obraz zápasu by vyzeral inak. Chýbal mi tam ešte Aleňa. Lenglet mal smolu, že zahral rukou ale už je toho naozaj dosť. Ďalší zápas nesmie hrať. Braithwaite zamňa neskutočný výkon. Prišiel na hrot,bojoval, snažil sa v útoku a bez váhania bráni a vracia sa aj za Messiho. Možno kvalitatívne na Barcu nemá ale to nasadenie chválim. Griezmann tradičné blúdenie po ihrisku z občasnými zábleskmi pološancí. Puig pri súčasnej forme zálohy jednoznačný základ Pedri mi dnes prišiel unavený a behal mimo priestorov kde mal byť. Do príchodu Puiga to bolo iba také posúvanie lopty v zálohe. On to vie pekne rozhýbať. Ale aj tak čakám, že ďalší zápas bude hrať Busquets. Messi dnes veľká snaha streliť gól ale to ako totálne kašle na obranu aj keď stratí loptu on sám je voči mužstvu ktoré druhý polčas bojovalo nefér.

08.12.2020, 23:28

Já naopak viděl zajímavý zápas, ve kterém měl Juve prostě štěstí na dvě penalty. Barça se snažila, jak jen mohla, ale když Messi několikrát nedá gól z pozice, ze které to dřív dával úplně v pohodě, tak se holt vyhrát nedá. Každopádně, pak bych si, aby už trenér začal dávat mladým ( Puig, Firpo, Aleña... ) více příležitostí a nechával je zvykat si na tlak. Visca el Barça 💙❤️

09.12.2020, 08:07

Zase jsme nehráli špatně (mimo první dvacetiminutovku) a výsledek poměrně nezaslouženej, ale jdeme dál. Nerozumím proč Riqui nedostává víc prostoru .. Chápu, že ho nevidíme na trenálech a blablabla, ale pokaždé když dostane nějakou minutu tak oživí celou hru, a přesně takovej záložník nám strašně chybí. Potřebujeme ustabilnit obranu, Lenglet je bohužel celou sezónu úplně mimo a na Piquem se nemůžeme do budoucna opírat. Umtiti byl ve fazóně náš jednoznačně nejlepší stoper, tak doufám že mu to vydrží a vrátí se do starých kolejí. Braithwaite maká za celej útok, do šancí se dostává a dává góly, rozhodně potřebujeme na tuto pozici ostřílenějšího snipera, ale i přes jeho příchod v budoucnu si nějaký minuty Braith zaslouží. Je nejvyšší čas aby Sergio přenechal svoji pozici lepším a ideální by na to byl De Jong, zbytek zálohy by měl primárně tvořit Coutinho a Riqui - je nejdynamičtější a má v sobě zarytou Barcelonu, jestli má někdo nahradit Iniestu tak je to on, ale potřebuje víc hrát. Tato a s velkou pravděpodobností i další sezóna bude složitá jak pro klub tak pro fanoušky, ale ty pozitivní změny tam jsou a věřím, že to bude jenom lepší. Jsme běhavější, dravější a vytváříme si víc šancí, navíc máme dostatek mladých nadějných pušek. Přijde mi, jako by se vetšina fanoušků dívala jenom na livesportu, nebo nepravidelně. Díky za normální, objektivní a hlavně rozumný komenty od JoehoCV, Caltica a pár dalších.
¡¡¡Visca el Barça!!!

09.12.2020, 10:11
zaky94 zaky94

ne celý komentář je mířený na včerejší utkání, jen jsem se trošku nechtěně rozepsal smiley

09.12.2020, 10:13
Joker94 zaky94

Súhlasím s tvojím komentárom. Úplne inak tá hra vyzerala s Riquim. Len neviem kde je problém. Koeman ho posielal na hosťovanie ale nakoniec to vyzerá, že je to práve on, kto môže pozdvihnúť hru. Keď aj pár krát stratil loptu mne to vôbec nevadí. Ver tomu, že keby tam dal ešte Aleňu tá hra by šla zase o level vyššie. Aleňa je predsa len pohyblivejší ako Pjanič a zamňa mal dostať nejaké minúty včera.

09.12.2020, 10:37

Je to tak, ako hovoríš. Ten výsledok bolí. Ale od minúty 20 sme hrali lepšie, druhý polčas to gradovalo. Slabá efektivita nás zráža. Včera sme pokojne mohli streliť 3-4 góly, Leovi to ale nechce padnúť. Nervozita u hráčov spôsobí veľa. Lieta to všade inde, len nie do brány. Ale hra je viditeľne rýchlejšia, hráme agresívne pri presingu. Obrana horí, to je trochu horšie.

09.12.2020, 10:38

Chcem sa vopred ospravedlniť, ale ak niekto číta a čaká na hodnotenie hráčov zo zápasu Barca vs. Juve, musí vydržať až do soboty. Korona (situácia okolo nej v SK), práca, koniec roka, vek a aj včerajší výsledok (výkon ani tak nie) sa podpísali pod moju momentálnu šialenú únavu. Nevládzem. Takže v sobotu...

09.12.2020, 14:54

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat