FC Barcelona 2:1 Dynamo Kyjev

FC Barcelona 2:1 Dynamo Kyjev

Oslabený Kyjev na Camp Nou zahrál velmi dobrý zápas, a nebýt Marca-André ter Stegena, vybojoval by minimálně remízu. Barcelona sice měla znovu dostatek střeleckých pokusů, ale znovu selhávala v jejich proměňování a především v obraně.

Trenér Koeman v základní sestavě překvapil, neboť mezi tři tyče poslal čerstvě uzdraveného Ter Stegena a na stoperu po pozitivní zkušenosti z minula nastoupil De Jong. V útoku pak zkušenou dvojici Messi-Griezmann doplnili draví mladíci Fati a Pedri.

Hned od začátku si blaugranas z hostující obrany dělali trahcí kalendář, hlavně Fati z levého křídla. První dobrou šanci měl Grizemann ve třetí minutě a o chvíli později Messi získal penaltu. Tu proměnil, takže v 5. minutě šel favorit do vedení.

Za další dvě minuty mohl zvýšit Pedri, jeho rána však skončila na břevnu. Vzápětí měl obrovskou příležitost Griezmann, ale i když stál v malém vápně a míč si zpracoval, zase netrefil bránu. Ve 14. minutě se znovu krásně prokličkoval Fati, zastavil ho však brankář Nešcheret.

Po dalších zablokovaných pokusech Messiho a Fatiho Barcelona sundala nohu z plynu a následná čtvrthodina byla vlažnější. To povzbudilo Ukrajince, kteří pochopili, že si mohou troufat daleko víc. A tak ve 35: minutě měl Bujalskij na hlavě vyrovnání, jenže navrátilec Ter Stegen vytáhl první ze svých úžasných zákroků. 

Ke konci poločasu domácí zase trochu zabrali a všichni čtyři ofenzivní hráči se dostali k zakončení. Chyběla jim ale přesnost a proti byl rovněž brankář Nešcheret, který stejně jako jeho protějšek podával brilantní výkon.

Po změně stran šel Kyjev na trávník v mnohem lepším rozpoložení. Už v první minutě druhé půle se přes Albu dostal do velké šance Cygankov, naštěstí Ter Stegen včas vyběhl a střelu tělem pokryl. Po následného rohového kopu se už hráči Dynama radovali z vyrovnání, leč marně. Rozhodčí gól neuznal, protože Tsygankův centr vyletěl z hrací plochy.

Nicméně Barça jako by se nepoučila – v 53. minutě se z brejku přes laxního De Jonga do další gólovky dostal Supryaga a Katalánce znovu musel zachraňovat Ter Stegen. Na druhé straně se zase proti Messiho dobře umístěnému přímáku blýskl Nešcheret.

V 60. minutě sáhl Koeman k prvním střídáním, odešli Pjanič a Griezmann a přišel Roberto s Dembélém. Právě Roberto se v 64. prodral do skvělé příležitosti, na brankové čáře však jeho hlavičku vytěsnil Nešcheret. O minutu později ovšem Barcelona přece jen vedení navýšila, když se Piqué zdržel ve vápně a Fati mu adresoval přesný centr.

Další dvě minuty nato mohl snížit Cygankov, jenž šel znovu sám vstříc Ter Stegenovi. Německý brankář znovu souboj vyhrál. Utkání pak trochu přibrzdila střídání, ale Kyjev se nevzdlával a v 75. minutě přišel zasloužený gól. Samotný Ter Stegen si tedy inkasovat nezasloužil, protože ještě stihl vyrazit nebezpečný pokus Verbiče. U dorážky však byl první Cygankov a tentokrát už se mýlit nemohl. Dest, který celkově bránil špatně, a Lenglet, který akorát přišel na hřiště, mohli jen zpytovat svědomí, že nebyli důslednější.

V 80. minutě to prudkou ranou zkoušel Dembélé, Nešcheret byl znovu pozorný. Kyjev ale možnost na vyrovnání nevyužil, Barcelona si závěr pohlídala. Vyzdvihněme výkony obou gólmanů: Ter Stegen si připsal 6 zákroků, Nešcheret 12.


Přehled utkání

4. listopadu 2020, 21:00 Camp Nou, Barcelona O2 TV

FC Barcelona

2 : 1 Michael Oliver

Dynamo Kyjev

Leo Messi (p.) 5'  
Gérard Piqué (Fati) 65'  
  70' Vitaliy Buyalskyy
  75' Viktor Tsygankov
Sestava

ter Stegen - Dest, Piqué, de Jong, Alba - Pjanić (60' Roberto), Busquets (74' Lenglet) - Messi, Pedri (83' Aleňa), Fati (74' Trincão) - Griezmann (60' Dembélé)

Sestava

Neshcheret - Kedziora, Popov, Zabarnyi, Shabanov - Shepelev, Andriyevskyi - Tsygankov, Buyalskyy (86' Lednev), Rodrigues (71' de Pena) - Supryaga (71' Verbić)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Dnes nemá cenu se moc rozepisovat, bránit výsledek proti Béčku Kyjeva je dost výmluvné.

Snad jen že Lenglet do roku 2026 je hned po Griezmannovi největší vtip v historii Barçy.

04.11.2020, 22:56
Caltic8 DaweLUL
Administrátor

Tak bránit výsledek... Bránil ho akorát Ter Stegen, ostatní to měli u prdele smileyDe Jonga bych býval rád pochválil, ale ten si za ten úvod druhého poločasu zase zasloužil facku jako při gólu Modriče.

04.11.2020, 23:06

Dnes Ocutein.

04.11.2020, 22:59
petis René

Raději Savosmiley

05.11.2020, 10:12

Dneska slabotka.. ale alespoň máme tři body. Leo by měl dostat odpočinek, Busquets občas lavičku a Puiq konečně nějaký minuty!

04.11.2020, 23:47

Smutne, opravdu.

05.11.2020, 06:30

Strašný zápas a strašný výkon. Naprosto chyběla chuť jít dopředu, pořád přihrávky do stran a dozadu (Busquets). Nevím žádný vklad nového trenéra.

Messi naprostá tužka a zpomalování hry; ten je z formy jak nikdy. Spolu s Grizzem jednoznačně kandidáti na lavku či prodej. Líbili se mi pouze mladíci a docela Dembelé po střídání.

Je vrcholně symbolické, že gól jsme dostali do dvou minut poté co na trávník přišel Lenglet vyztužit obranu. Ten mi dube po nervech neskutečně... smiley

05.11.2020, 09:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat