Preview ∣ 3. kolo skupiny G Ligy mistrů: FC Barcelona - Dynamo Kyjev

Preview ∣ 3. kolo skupiny G Ligy mistrů: FC Barcelona - Dynamo Kyjev

Barcelonu čeká ve středu večer další zápas Ligy mistrů. Tentokrát se ve třetím kole skupiny G utká s ukrajinským týmem Dynamem Kyjev. Nad zápasem visí mnoho otazníku, dokonce hrozí, že zápas bude odložen. Ukrajinci mají totiž mimo jiné problémy s nákazou a mělo by chybět až třináct hráčů ze soupisky a do Barcelony měli odjet s minimálním počtem, který dovolují předpisy. Další pozitivní nález by mohl znamenat i odložení utkání.

Barcelona se zatím projevuje ve dvou směrech. V tom prvním se jí daří a v Lize mistrů dokázala vyhrát oba zápasy, v tom druhém se trápí na domácí scéně. Katalánci vedou svou skupinu G, díky domácí výhře 5:1 nad Ferencvárosem a 2:0 na půdě Juventusu mají plný počet bodů. Barcelonští fanoušci určitě měli po středečním zápase v minulém týdnu radost. Jejich tým na hřišti dominoval a zápas, nebýt promarněných šancí, mohl být dávno rozhodnutý. Skvělými výkony se blýskli například Pedri a Pjanič. 

Tuto radost ale ve víkendovém zápase vystřídalo zklamání. Jednalo se o duel na hřišti Alavésu a Barcelona v něm opět ztratila. Tentokrát remizovala 1:1 a v tabulce se nachází až na 12. místě. Klub zažívá nejhorší start za posledních 18 let. Naprosto totožně na tom celek byl v sezóně 2002/03. Tým v zápase doplatil na chybu Neta v prvním poločase, po které padl vedoucí gól soupeře a také na velký počet promarněných šancí. V druhém poločase udělal trenér mnoho změn a bylo to znát. I přes zlepšený výkon a zrychlenou hru se Barceloně podařilo pouze vyrovnat. Krátce po vyloučení domácího hráče se poprvé v sezóně prosadil Griezmann.  "První polovina byla složitá. Soupeř velmi dobře uzavíral prostory. Tempo hry mělo být v téhle části rychlejší. I tak jsme si vytvořili tři nebo čtyři šance ke skórování. Druhý poločas byl lepší, opět jsme měli spoustu šancí, ale nedokázali jsme je proměnit, stejně jako v zápase s Juventusem," hodnotil zápas Koeman.

Ukrajinský soupeř je na tom v lize výrazně lépe. Po osmi zápasech se s dvaceti body vyhřívá na prvním místě tabulky a má čtyřbodový náskok na Šachtar. V Lize mistrů má zatím na kontě jeden bod za remízu v Budapešti. Proti Ferencvárosi Dynamo ztratilo dvougólový náskok a dovolilo soupeři vyrovnat. Navíc dohrávalo v deseti po vyloučení Sydorchuka. V prvním zápase Kyjev doma nestačil na Juventus. 

Poslední vzájemný zápas těchto celků se datuje k roku 2009. Oba zápasy tehdy Blaugranas zvládli, připsali si výhry 2:0 doma a 2:1 venku. Další zápasy obě mužstva sehrála v letech 1997. Tehdy jasně dominovalo Dynamo po výhrách 3:0 doma a 4:0 na Camp Nou. Celkově hosté vyhráli jen dvě z předchozích deseti venkovních utkání v základní skupině Ligy mistrů s celkovou bilancí 2-4-4.

Otázkou zůstává, s jakou sestavou Barcelona do tohoto zápasu vstoupí a kolik udělá trenér Koeman změn. Objevily se také zprávy o tom, že by v základní sestavě nemusel nastoupit Lionel Messi. S velkou pravděpodobností dá Koeman další šanci mladíkům, kteří oživili víkendový zápas na půdě Deportiva Alavés. Během minulého týdne se do tréninku již zapojil Ter Stegen s Umtitim. Neočekává se ale, že by německá jednička nastoupila již v tomto zápase. Do zápasu nezasáhne ani Coutinho a Araujo. Jak už bylo řečeno, Dynamo Kyjev bude mít velké problémy se sestavou. Mělo by chybět až třináct hráčů a pokud by se u někoho ze zbylých hráčů, kteří odcestují k zápasu, objevil také pozitivní test na koronavirus, zápas by se nemusel ani odehrát. 

 

 


Predikce utkání

Liga mistrů - 3. kolo 4. listopadu 2020, 21:00 Camp Nou, Barcelona Review

FC Barcelona

Michael Oliver

Dynamo Kyjev

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Neto - Dest, Piqué, Lenglet, Alba - Pjanić, de Jong - Trincão, Messi, Pedri - Griezmann

Předpokládané sestavy
Dynamo Kyjev

Neshcheret - Kedziora, Popov, Shabanov, Zabarnyi - Shepelev, Andriyevskyi - Tsygankov, Lednev, Verbić - Supryaga

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

31.10.2020 – Deportivo Alavés 1:1 FC Barcelona – LaLiga 28.10.2020 – Juventus FC 0:2 FC Barcelona – Liga mistrů 24.10.2020 – FC Barcelona 1:3 Real Madrid – LaLiga 20.10.2020 – FC Barcelona 5:1 Ferencvárosi TC – Liga mistrů 17.10.2020 – Getafe CF 1:0 FC Barcelona – LaLiga

Poslední zápasy
Dynamo Kyjev

31.10.2020 – Dnipro 1:2 Dynamo Kyjev – Premier League 28.10.2020 – Ferencvárosi TC 2:2 Dynamo Kyjev – Ligy mistrů 24.10.2020 – Dynamo Kyjev 1:0 Oleksandrija – Premier League 20.10.2020 – Dynamo Kyjev 0:2 Juventus FC – Liga mistrů 17.10.2020 – Rukh Lvov 0:2 Dynamo Kyjev – Premier League


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
09.12.2009

Dynamo Kyjev
1:2

FC Barcelona
29.09.2009

FC Barcelona
2:0

Dynamo Kyjev
05.11.1997

FC Barcelona
0:4

Dynamo Kyjev
22.10.1997

Dynamo Kyjev
3:0

FC Barcelona
29.09.1993

FC Barcelona
4:1

Dynamo Kyjev

Zdroje: www.fcbarcelona.com



Komentáře

felpod
Tipér

Toto je přesně ten zápas, kdy si můžeme hodně zvednout sebevědomí. Na soupisce Dynama Kyjev je sice celkem 19 hráčů ( www.fcdynamo.kiev.ua ), ale otázkou je CO je to za hráče...
Klíčový hráč Dynama, defenzivní záložník a kapitán týmu Sergej Sydorčuk je sice s týmem v Barceloně, ale hrát kvůli redce nemůže. Nicméně v kabině určitě platný bude a proto je s týmem. První i druhý gólman mají koroňák, takže chytat bude 18ti letá trojka Ruslan Neshcheret. Ten má na svém kontě jeden jediný soutěžní zápas mezi dospělými - teď v sobotu chytal Ukrajinskou ligu v Dněpropetrovsku, kdy Dynamo vyhrálo 1:2. Z pěti obránců, které má trenér Mircea Lucescu k dispozici, jsou hned čtyři stopeři (!!!) a ten pátý je pravý bek. K dispozici není ani jeden typický defenzivní záložník - ale to pravděpodobně vykryje právě jeden ze stoperů. Rozhodně megaoslabení je, že chybí ukrajinský reprezntant Mykola Šarapenko. Tvůrce hry, mozek týmu, rozehrávač většiny standardek, číslo 10 Dynama... A ofenzíva? Tam jsou na soupisce sice 4 jména, ale 3 z nich jsou typičtí střední útočníci (Supryaga, Rodrigues, Rusyn) a k nim brazilec Clayton. Tenhle 25ti letý útočník hrál celou kariéru doma v Brazílii (naposledy za Figueirense). 6. října přišel do Kyjeva a prozatím si tam nekopl. On tedy nemá celkově v této sezóně odehranou ani minutu... Nicméně je psaný jako pravé křídlo - takže to by mělo být jejich jediné nebezpečí z křídla... Hmmmm...
Celkově - naprosto zdecimovaný soupeř a s ohledem na toho gólmana doufám, že dnes to tam napadá. A ať je to jak chce, pořád je to zápas Champions League a sebedůvěry bychom tu nabrat mohli.
Samozřejmě je tu strašák, když jiný ukrajinský koronavirem zdecimovaný tým přijel do Madridu - a v poločase Real se Šachťjarem tekl 0:3. To ale bude snad spíš působit jako varovný prst, abychom soupeře nepodcenili a snad do toho budeme šlapat od začátku...
Já osobně doufám v naprosto jednoznačný výprask, kdy ani nějakých 5:0 by mne neuspokojilo. Může to být 6,7 nebo 8. Možná jsem blázen, ale něco takového si dnes opravdu dokážu představit...
smiley

04.11.2020, 11:26
René
Tipér

FC Barcelona: Ter Stegen - Dest, Piqué, De Jong, Jordi Alba - Busquets, Pjanić - Pedri, Messi, Fati - Griezmann.--------proč hraje Messi a De Jong?

04.11.2020, 19:57
zaky94 René
Tipér

Spíš proč hraje Busquets...

04.11.2020, 20:04
Biscuit René
Tipér

Messi chce hrát jako vždycky a asi se doufá že už konečně dá ze hry nějakej ten gol a nastartuje ho to ....

04.11.2020, 20:19
felpod Biscuit
Tipér

Pokud nedá dneska, tak už nikdy... smiley

04.11.2020, 20:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Podle Tusquetse by odchod Messiho byl výhodný

Předseda řídící komise Carles Tusquets se v rozhovoru pro Radio Catalunya vrátil ke svému vyjádření z minulého čtvrtka, kdy naznačil, že by letos v létě hlasoval pro prodej Lionela Messiho. "Neřekl jsem, že bych Messiho prodal, nýbrž to, že z ekonomického hlediska by jeho odchod byl pro klub dobrým krokem. Jestli to bude potřeba, vysvětlím svá slova Koemanovi i Messimu," uvedl Tusquets. 


Messi pokořil Bicana

Messi svým 448. gólem v LaLize pokořil rekord Josefa Bicana (447) v počtu branek v rámci jedné evropské domácí soutěže.


LaLiga výrazně snížila mzdové stropy

LaLiga pro tuto sezonu dramaticky zredukovala mzdové stropy, přičemž nejvíce na důsledky koronavirové krize doplatila právě Barcelona. Zatímco vloni mohli Katalánci na mzdy vydat 671 milionů eur, letos je to o 40 % méně – 383 milionů eur. Více se dočtete na našem partnerském webu ŠpanělskýFotbal.cz.


Manaj rozhodl v Lize národů

Barcelonský útočník rezervního celku, Rey Manaj, vstřelil ve středu vítězný gól Albánie proti Bělorusku (3:2) v Lize národů. Jeho reprezentace se umístila ve výkonnostní třídě C na prvním místě, čímž si zajistila postup do skupiny B. 23letý útočník také vybojoval pokutový kop pro svůj tým. 

V nedělním utkání téže soutěže proti Kazachstánu (3:1) se rovněž prosadil. Tenkráte z pokutového kopu. 

 


Vrátí se UNICEF na dresy?

Kandidát na prezidenta FC Barcelona, Víctor Font, chce, aby se UNICEF znovu objevovalo na přední straně barcelonského dresu. Nejedná se o přímý plán, protože klub potřebuje přiměřený krátkodobý příjem. Lze ho však realizovat pomocí strategického partnera.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Sociedad de Fútbol 24
2. Club Atlético de Madrid 23
3. Villarreal CF 20
4. Real Madrid CF 17
5. Sevilla FC 16
6. Cádiz CF 15
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Ansu Fati 4
2. Lionel Messi 4
3. Antoine Griezmann 3
4. Philippe Coutinho 2
5. Sergi Roberto 1
6. Ousmane Dembélé 1
7. Pedri 1
Zobrazit celou tabulku

E-shop

Triko MESSI - PENYA BARCELONISTA černé pánské
Triko MESSI - PENYA BARCELONISTA černé pánské

od 499 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat