FC BARCELONA 3:0 LIVERPOOL FC

FC BARCELONA 3:0 LIVERPOOL FC

Přestože Liverpool zataženou Barcelonu většinu zápasu přehrával a ve druhém poločase držel pod tlakem, odvezl si třígólový příděl. 

Barcelona do prvního poločasu vstoupila s defenzivnějším rozestavením 4-4-2 v záloze s Vidalem a Coutinhem, které mělo za úkol eliminovat útočný potenciál Liverpoolu. Hosté samozřejmě napadali s maximální intenzitou, takže bylo hned jasné, že půjde o velký boj. 

Reds se často dostávali na dostřel Ter Stegenovy brány, avšak jejich nájezdy zpravidla končily zblokováním na vápně či odkopem. Barça spoléhala na jednoduchost, k čemuž ji předurčoval přímočarý Messi. A rovněž se jí povedlo jako první udeřit. Ve 26. minutě Alba dostal prostor k pasu za obranu, kde se zjevil Suárez a bylo to 1:0. 

Zápas se ovšem poté nijak neměnil, hra se akorát přiostřila. Šance na obou stranách ztroskotávaly na finální nahrávce, nebo si v případě nouze Lenglet pomohl proti Salahovi faulem. Největší příležitost měl Mané, ale míč ve velké rychlosti netrefil dobře. 

Do druhého poločasu Liverpool vlétl s nově nabitou energií a Milner a Salah se brzy dostali k nebezpečným střelám. Barcelona se zato s rozehrávkou trápila a střídat musel Coutinho, který zbytečně přicházel o míč. I tak se Katalánci horko těžko dostávali na útočnou polovinu, jenže ani Liverpool se nedokázal prokombinovat ke kýženému vyrovnání. Přišel tak druhý úder.

V 75. minutě se Messi dostal do ojedinělé příležitosti, a i když mu Fabinho míč vypíchl, zakončoval Suárez, jehož střela se odrazila od tyče a dostala zpět k Messimu před prázdnou bránu. Vedení 2:0 Barcelonu vzpružilo a v 82. minutě se ještě zvýšilo. Messi se dostal k přímému kopu a Camp Nou vybuchl potřetí, protože Argenticova rána zamířila přesně do šibenice.

Liverpool vzápětí zahodil dvě tutovky, po Firminovi Salah pálil do tyče. K ničemu vážnějšímu se hosté přes neutuchající snahu už nedostali. Naopak blaugranas po dvou rohových kopech měli obrovské šance z protiútoků, avšak poprvé špatné řešení zvolil Suárez a podruhé zkratoval Dembélé, byť po Messiho nahrávce dostal na své zakončení hodně času i prostoru.  


Přehled utkání

1. května 2019, 21:00 Camp Nou O2 TV Sport

FC Barcelona

3 : 0 Björn Kuipers

Liverpool FC

Suárez (A - Alba) 26'  
Lenglet 39'  
Messi 75'  
  81' Fabinho
Suárez 81'  
Messi 82'  
Alba 86'  
Sestava

Ter Stegen - Roberto (90+3' Aleňá), Piqué, Lenglet, Alba - Vidal, Rakitič, Busquets, Coutinho (60' Semedo) - Messi, Suárez (90+3' Dembélé)

Sestava

Alisson - Gómez, Matip, Van Dijk, Robertson - Keita (24' Henderson), Fabinho, Milner (85' Origi) - Wijnaldum (79' Firmino) - Salah, Mané


Zdroje: sport.es



Diskuze

Faktor Messi 💙❤️ dnes vynikající Busquets, Vidal má snad 3 plíce.. Liverpool nejlepší soupeř na Camp Nou za poslední roky... věřím ve finále, ale bude to sakra těžké... Visca El BARÇA 💙❤️

01.05.2019, 23:10

Skvěle takticky od trenéra, ten přechod do 4-4-2 nam dost prospěl, pool hral po stranách a docela se nám pak dařilo v obraně

01.05.2019, 23:23
Biscuit Jirka Luňák

Jsem rád,že tu někdo dokáže pochválit i trenéra....smiley

01.05.2019, 23:28
Caltic8
Administrátor

GOAT, Ter Stegen, Roberto, Vidal, Alba i PIqué úžasní smileySnad na Anfieldu ale nebudeme tak připosraní jak ve druhém poločase, protože to bylo zbytečné a hlavně škodlivé. Ovšem taktiku shazovat nebudu, protože tohle bylo nejmíň riskantní řešení.

Pak je samozřejmě škoda, že co vypadá jako jasná asistence pro Messiho a rozhodnutí o postupu, opětně asistence ani rozhodnutí není, protože mimo Messiho nikdo neumí střílet.

01.05.2019, 23:26
RafteR Caltic8

Messiho reakcia po tej sanci hovorila sama za seba. To mal byt posledny klinec do rakvy.
Navyse aj Vidalovi tam po jednej sanci jasne ukazoval, ze to mal kua strielat, na co to este siel nahravat pod seba.

02.05.2019, 08:42

Nazval bych to trochu jako sen, připomnělo mi to zápas doma s Bayernem v roce 2015. Ale to hlavní, zvládli jsme to skvěle, je pravda že chyby tam byly a stejně tak momenty kdy jsme měli víc štěstí než rozumu, ale to k fotbalu patří a tyhle maličkosti mužou rozhodovat, + genialita Messiho. Už neexistují slova která by ho popsala. Vidal, Stegen, Piqué, Alba, Busi. Doufám že tohle udržíme, protože takovou pozici do odvety čekal málokdo. Dobrou noc.smiley

02.05.2019, 00:01

Perfektní rozhodnutí Valverdeho postavit dneska Vidala do základu! Messi neskutečnej, Pique potvrzuje že prožívá asi nejlepší sezónu v Barceloně. Skvělej výsledek a boží atmosféra dneska v Grill Baru Boby! smiley

02.05.2019, 00:22

Messi Messi Messi, ale zároveň, ač se mi nelíbí jeho taktika, byla Barca vždy o krok před poolem. Výsledek 5:2 by byl asi víc reálný...teda ne pro zarytý fandy Poolu, kteří řeknou, že pool měl remizovat nebo vyhrát...

02.05.2019, 01:02
Migueli
Systémový administrátor

Úžasný (i když trošku profesorský) výkon. Škoda, že to tam neposlal i Dembelé (chudák Messi) - bylo by hotovo.

Messi neskutečný, úžasné oslavy smiley

Vidal král.

Každopádně po předchozích zkušenostech postup ještě nevidím stoprocentně a snad to vidí stejně i hráči a trenér. Takže hlavně vypustit ligu.

02.05.2019, 08:22
Biscuit Migueli

To jo,aby nás ještě nemrzelo to zakončování Dembeleho :D

02.05.2019, 11:02

Na Anfield bych dal do zakladu Arthura, abysme vic drzeli mic a ne se jen branili a hrali na brejky, na to se neda koukat, resp.na to nemam nervy :-D

02.05.2019, 08:44

Co k tomu říct? Nevěřil jsem. Opravdu ne. Valverde si mě celou sezónu maže na chleba, ale za vcerejsek ho musím pochválit. Taktika šitá na míru. Včera se nehrálo na krásu, ale hlavně velmi pragmaticky. Ubránit tlak Live a pak to dejte Messimu a běžte se radovat na pulku smileyŠlo vidět, ze toho gola opravdu nechceme dostat. Nevěřím ale, ze gola v odvetě nedostaneme, ale taky si myslím, ze tam jeden šoupnem. Snad si to pohlidame a neskoncime jak na AS.

02.05.2019, 12:35

Ach jaj...Duša futbalového romantika by chcela zálohu Coutinho-Busquets-Arthur a útok Dembelé-Suaréz-Messi...ale toto není playstation ( viete si predstavit na jednej strane Albu, Coutinha a Dembeleho jak by si zavadzali ?) a byť snílek sa neoplatí, lebo tí sledujú finále LM nezúčastnene ( keďže ich tímy tam nehrajú).

Včera to bol boj a ako by na takýto zápas nemohol Valverde nasadiť v súčasnej forme hrajúceho Vidala ? Ten chlap bol včera neskutočný, jeho najlepší zápas u nás, bol všade, vyhrával súboje, hlavičky, robil sklzy, zapojoval sa do medzihry, útočil, bránil, skrátka úžasný výkon...

Okrem Vidala ešte skvelý Alba, Piqué, a samozrejme Ter Stegen s Messim ( všimli ste si ako ten po jednom bežeckom súboji a centri cez celé ihrisko na Albu, potom asi 10 minút vydýchával ?smiley)

02.05.2019, 15:21

Přesně na takové zápasy byl Vidal kupován... nejsem velký zastánce Valverdeho, ale moc dobře věděl, že zpas s LIVE bude něco jiného než doposud...a právě Vidal byl jednoznačná volba... bojoval, makal, byl všude...
Samozřejmě rozhodl faktor Leo, ale musím říct, že tak těžký zápas jsem už dlouho neviděl... Hlavně to nepodcenit v odvetě !!!!

02.05.2019, 17:07
vikinecek Jarek.Dr.

Ja to mám s odvetou už poriešené, robím to, čo posledné roky v play-off Ligy majstrov, vsadím si na postup súpera a buď mám veľkú radosť, alebo mi bolesť a utrpenie aspoň trochu kompenzujú peniaze :-)

kurz na postup Liverpoolu je 12, no nevsaď to ! :-)

03.05.2019, 10:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat