FC Barcelona 2:3pp Real Madrid

FC Barcelona 2:3pp Real Madrid

Napínavé Clásico muselo rozhodnout až prodloužení, po němž do finále Supercopy postupuje Madrid.

Barcelona se od začátku snažila svou kombinaci rozvíjet do stran, odkud hledala střelecké příležitosti po centrech, kdežto Real Madrid byl ve svých akcích tradičně přímočařejší. Úvodní čtvrthodina nabídla na obou stranách pouze náznaky šancí. První vážnější příležitost přišla v 19. minutě z kopačky Asensia, ten však nemířil přesně.

Přesto se na první branku nemuselo čekat o moc déle, protože ve 25. minutě Benzema připravil o míč Busquetse a následně poslal přihrávku Viníciusovi, kterého už Araújo nestihl, a Bílý balet šel do vedení. Barca se nicméně nezalekla a pokračovala dál stejným stylem, který záhy začal přinášet první plody, protože centry Dembélého i Alby měly velmi dobré parametry.

Luuk de Jong tak po půlhodině hry měl dvě nebezpečné šance hlavou, které bohužel nedokázal dost dobře umístit. Ani Dembélému se nohama nedařilo. Avšak ve 41. minutě se na Katalánce usmálo štěstí, když si Militao nedal pozor na dotěrného Luuka, jenž procedil balon za záda Courtoise. 

Do druhé půle poslal Xavi Pedriho místo Frenkieho a Abdeho místo Ferrana. Právě první jmenovaný se postaral o další nebezpečný pokus, když se uvolnil před pokutovým územím a přízemní střelou minul o zhruba půl metru. Následovala další hlavička Luuka a razantní střela Dembélého, rovněž bez úspěchu. Na hřiště tak přišel i Fati.

Jenže krátce nato se rozhodl úřadovat Benzema a bylo zle. Nejprve obehrál Araúja a trefil tyč. V 72. minutě se pak zase dostal k míči v pokutovém území, a i když jeho první střelu Ter Stegen vytáhl, dostal ještě jednu šanci, protože německý gólman, kterého nechali spoluhráči na holičkách, srazil Carvajalovu nahrávku nešťastně právě ke kopačkám Benzemy. Ten se tentokrát mýlit nemohl.

Xavi proto ještě více přitlačil do ofenzivy, když poslal na trávník Depaye a Nica. Nebylo však zapotřebí žádného velkého tlaku, aby Barcelona vyrovnala. Stačil skvělý pas od Alby a povedená hlavička Fatiho po rohovém kopu. 

V závěru řádné hrací doby se Barcelona ještě snažila hru trochu zrychlit a soupeře zaskočit, ten si však nájezdy do pokutového území pohlídal. Na prodloužení se tedy šlo za stavu 2:2.  

Také v prodloužení byla Barcelona střelecky aktivnější a zdálo se, že by snad mohla mít navrch. Najednou ale nepochopitelně propadla a Real z protiútoku udeřil potřetí. Na konci akce byl jako zakončující Valverde. Na to už blaugranas odpovědět nedokázali, třebaže se Courtois ještě několikrát měl co ohánět. V posledním minutách Fati zkoušel nůžky, ty ale postrádaly razanci. Z brejku pak mohl pečetit výhru merengues Rodrygo, kterému Benzema předložil další gólovku, ani on se však netrefil.


Přehled utkání

12. ledna 2022, 20:00 King Fahd International Stadium

FC Barcelona

2 : 3

Real Madrid

Ferran 23'  
  25' Vinícius (A - Benzema)
L. de Jong 41'  
Alves 51'  
  72' Benzema
  75' Casemiro
Fati (A - Alba) 83'  
  98' Valverde (A - Rodrygo)
  99' Valverde
Sestava

ter Stegen - Alves (78' Nico), Araújo, Piqué, Alba - Gavi (78' Depay), Busquets, F. de Jong (46' Pedri) - Ferran (46' Abde; 110' Jutgla), L. de Jong (66' Fati), Dembélé

Sestava

Courtois - Carvajal (91' Vázquez), Militão, Nacho, Mendy - Modrič (83' Valverde), Casemiro, Kroos - Asensio (68' Rodrygo), Benzema, Vinícius (110' Camavinga)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Luuk > Depay

12.01.2022, 22:39

To je smutný :-(

12.01.2022, 22:45

Po dlouhý době zábavný el Clasico. Nejlepší Araujo, nejhorší asi Busq.

12.01.2022, 22:45

Že bychom nakonec přišli na to, jak Luuka efektivně využít? Poslední zápasy se začíná podobat Braithovi, což v jeho případě rozhodně není urážka. O to víc se divím, že ho Xavi stáhnul, když byl do té doby náš nejnebezpečnější hráč.
Dnes se jinak krásně ukázaly obě tváře Sergia. Na jednu stranu jeden z mála, co dokážou vymyslet skvělý pas za obranu, na stranu druhou hrozně pomalý a často chybující hráč, což jsme dnes odnesli jedním gólem (a že ke druhému moc nechybělo).

12.01.2022, 22:45

Dobrý výkon a docela smolná prohra. Real klasicky proměnil 3 z 5 šancí a nám létalo asi padesát střel kolem tyček.

12.01.2022, 22:49

Největší rozdíl ? Benzema potřebuje jednu střelu na gól..
Budoucí držitel Zlatého míče Dembelé 8 střel aby trefil bránu...

12.01.2022, 22:51
raval69 DaweLUL

Dá se říct (po dlouhé době), že jsem byl zápasem a našim výkonem nadšen......opravdu, jen tak dále!
Ale, jak je možné, že hráč úrovně Dembeleho prostě neumí sklopit nárt????? Pro mě naprostá záhada....jinak hrál ale výborně.

13.01.2022, 10:13
felpod raval69

Dembele hrál výborně? Všiml sis dvou základních věcí???
1. Zpracování... Jeho první dotek s míčem je naprosto tragický. Jenom touto neschopností ztratil spoustu balónů... Něco takového vidíš možná u mladších žáků...
2. Osobní souboje... On má evidentní STRACH do nich chodit. Já vím, může se to zdát pochopitelné, protože on sám svoje tělo zná a ví že stačí maličkost, aby byl pár měsíců na marodce. On VŽDY před soubojem stáhne nohu a nejde do něj... Promiň, ale v profi fotbale je něco takového nepřijatelné. Hráč, který nechodí do soubojů??? To je hodně blbý...

13.01.2022, 17:29

Celkovo dobrý dojem z predvedenej hry, avšak na druhej strane sme vyprodukovali opäť veľké chyby, resp. mali slabú chvíľu, kedy Real využil naše zaváhanie. Najlepšie hodnotím Pedriho, extrémny prínos v stredovej hre, presne toto potrebujeme. Fati, jeho čuch na góly a práca vo vápne, paráda. Luuk príjemne prekvapuje, Depay je úplne z formy. Nečakal som takú vyrovnanú partiu dnes, preto spokojnosť a pracujme ďalej, ide to dobrým smerom!

12.01.2022, 22:52

Zápas jsem viděl až někdy od asi 60. minuty, ale bavil mě. Fatiho netřeba komentovat, ten kluk prostě je dobrej a těším se na něj v příštích letech. A na to jak jsem ze začátku kritizoval L. de Jonga tak poslední zápasy na tom je dobře, snad tak bude pokračovat

12.01.2022, 23:01

Hořká porážka…

12.01.2022, 23:03

Nielůen mladi,ale aj Xavi sa musi ucit. Striedania neboli najlepsie,uz druhy zapas po sebe. Bus je za zenitom,ale kto nasral mna,bol Dembele. Nato sa neda pozerat a rozhodujuci gol isiel na jeho triko,resp na jeho klasicku klucu-neklucku,ked strati lopto preto,ze sa zasekne.Pred nim staci cakat na jeho pohyb a ak obranca nic neurobi,tak ani on a odovzda mu loptu.
A ruku na srdce...Dani to ma v nohe a aj v hlave OK,ale rychlostne nemoze hrat na rychleho kridelnika 1 na 1.

12.01.2022, 23:19

Celkolkovo vsak vidim buducnost Barcy na najvyssich prieckach LM na dalsich 10 rokov a dominanciu v La lige od roku 2023/4 a velke starosti Realu (prepadne sa na stred tabulky a bude sa tam motat par rokov uz onedlho).
Pedri,Fati,Gavi,Nico,Araujo a aj Xavi mozu byt spolu viac ,ako 10 rokov. Zohraju sa ako Alexandrovci.

12.01.2022, 23:25
Diacret kladivo55

A důvod proc by Real měl mít starosti ? Obrana se omladila záloha celkem taky jak se vyhrají camavinga valverde , a utok ? Vinicius začíná byt top plus jim nejspíš pride mbape a mají peníze i na halanda , takže tomu tvojemu tvrzení moc nevěřím

13.01.2022, 08:02

Neskutecne kolikrat nam to proleti oar cm vedle tycky(bez vymluv)

12.01.2022, 23:34

Ok, prohráli jsme, gratulace Realu k postupu...

Ale... jestliže tohle byl souboj Baletu v TOP formě, ze kterého má mít strach 3/4 Evropy a Barcelony v přestavbě/totální krizi/ho*nech (dosaď dle potřeby), tak jsme asi na správné cestě.

Naši mladíci jsou skvělý, v podstatě těžko hledat někoho, kdo hrál vyloženě špatně (kromě Busquetse ve slow motionu při jeho klasickém lážu plážu a neexistujícího Depaye).

Dost mě překvapuje i to, že jsme na tom byli lépe fyzicky. To je dost nezvyk.

12.01.2022, 23:46
pyspetr Veenaa

nikdo přece neříká, že toto je real v top formě

13.01.2022, 07:24

Zápas se mi celkem líbil. Musím vyzdvihnout všechny, kteří nastoupili po dlouhé době. Bylo to velké oživení a pokud bude kádr takový a již se nikdo další nezraní, tak po sehrání bych to viděl i celkem růžově. Jak jsem již psal loni a předloni, je potřeba stavět na mládí.
Spousta zdejších "odborníků" se tady hádala, že na to hráči "béčka" nemají, protože ani nevyhráli svou ligu a že je potřeba stále nasazovat Roberta apod.. Tak už to došlo asi i jim.
Fati má asi nejlepší procento úspěšnosti střelby, co jsem kdy viděl a jestli mu to vydrží a bude zdráv, tak může trhat střelecké rekordy.
Pedri byl velkým oživením zálohy. Chvilkama bylo vidět, že dlouho nehrál, ale i tak paráda.
Tores zatím nic, ale dejme mu čas.
Zrušil bych osu Pique, Alba, Bus - mají zkušenosti, umí zahrát skvěle, ale brzdí hru a mladí potřebují trhat soupeře a sehrát se spolu a ne jen pořád čekat na nahrávky zpět a nebo do strany a zformovanou obranu soupeře.
Dembele je poklad. Je zápas od zápasu lepší. Je jeden z mála, co se nebojí přejít protihráče. Ano, pramení z toho i ztráty, ale to k tomu patří.
LDJ se nějak zmátořil a pochopil, že se nemá zapojovat do kombinace, ale jen čekat ve vápně a střílet z první a hlavičkovat - nic víc není potřeba.
Depay je tragéd. Nic nepřináší a jen stojí zády k brance a většinu akcí pokazí. Chápu, že přišel zadara, ale aspoň se na něm dá něco trhnout.
Nico a Gavi až se dostatečně vyhrají, tak by mohli být oporami nejen barcelony.
Frenkie neviditelný a krom jeho prodloužení hlavou před prvním gólem naprosto k ničemu. S Busem mu to moc nejde.
Dani je na svůj věk výborný. Jistě, stane se, že nestíhá, ale i tak paráda. Nicméně by měl zase dostávat své minuty i Destinho, ať v případě zdravotních komplikací Daniho, nenaskakuje nerozehraný.
Alba je bez Lea třetinový. Je potřeba jeho náhrada. Balde by měl taky někdy naskakovat.

Xavi by měl přestat lpět na svých kamarádech a zkusit to i bez nich.

Měl jsem vsazeno na naši výhru 2:1, ale i tak celkem spokojenost se zápasem, zbytečným zápasem.

13.01.2022, 06:38

No, tak jako já hleděl, jak REAL občas nevěděl kudy kam a pokud zlepšíme efektivitu a nedejbože kdyby přišel Haaland. Ale poprvé v sezóně šlo vidět, že Xavi bude mít kam sáhnout a v týmu bude konkurence. Teď už musíme každého soupeře rozmetat jak hnůj. Za mě jednoznačně nejlepší L. De Jong, Pedri, Piqué a Dembelé. Ez Abde se mi líbí, že se nebojí a Ferranovi ukázal, že se bude muset hodně obracet. Otřes Frenkie a Depay.

Ale kdo je úplný top je Dani Alves. Čekal jsem, že bude vyhaslý a už nic nepřinese, ale jsem rád, že jsem se mýlil. Vezme balon a maže na branku, to u Busquetsa, který vymýšlel hovadiny nemůžeme čekat. Potom VE DRUHÉM zápase dává takový “ťukes”, má neskutečný klid na balóně a zkušenost. Že Dest bude muset hodně makat, aby ho dostal ze sestavy.

Už se těším na další zápas. Letos je mi jedno už jak dopadne pohár nebo liga. Hlavně ať jsou do 4. místa v lize a ze zápasů odcházíme maximálně spokojení. Ať už diváci u obrazovek či na stadióně, tak samotní hráči.

FORCA BARÇA

13.01.2022, 07:17
stockey Frenkie_S

Vsimol si si kto zo zalohy daval pasy za obranu? vsimol si si koho si na chleba namazal Vinicius pri kazdom jednom utoku? Netreba prehanat. Kazdopadne muzstvo vcera super vykon

13.01.2022, 08:02

Achjo ten Depay. Jak jsem byl z jeho příchodu a prvních zápasů nadšený, tak poslední dva výkony, to bylo strašný.

Dembele za mě 50/50. Jednou super klička, pěknej centr, nebezpečná střela a pak zase střela 20 metrů nad branku, klička že si málem zláme nohy a centr do nikam.

A už prosím, Frenkie na místo Buse. Bus hraje dobře jen proti slabouckejm soupeřům. Jakmile je na něho nátlak a rychlost, je to průser. Jedinkrát nevyvezl balon. To Araujo založil více útoků.

Jinak za mě útok klidně Ferran, Fati, Abde. Dembele za 15 prodat a Depay, toho s takovým přístupem klidně taky.

A na pravou obranu nutně někoho potřebujeme. Alba je mimo a Balde zatím proti horní polovině tabulky slabý

Stegen - Alves (Dest), Araujo, Pique (Garcia), nová posila - Pedri, Frenkie, Gavi (Nico) - Ferran, Fati, Abde

13.01.2022, 08:00
raval69 cechoma

Jen technická poznámka: Dembele odchází v létě za 0. Takže pokud neprodlouží u nás, tak varianta, že ho někdo teď koupí za 15 neexistuje. Tohle je důvod celé té handrkovačky kolem něj teď.

13.01.2022, 10:20
cechoma raval69

Jo, to je pravda smiley

13.01.2022, 12:08

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat