FC Barcelona 1:3 Real Madrid

FC Barcelona 1:3 Real Madrid

Barcelona si po dalším špatném výkonu uřízla ostudu také v El Clásicu.

Madrid byl rozhodně více než hratelným soupeřem, opět ale chtěl vyhrát víc, což samo o sobě stačilo už v předchozím vzájemném zápase. Kromě trestuhodného přístupu ale barcelonské fanoušky bude mrzet také množství neproměněných šancí.

Zápas začal zostra, neboť obrany na obou stranách moc organizace nepobraly. Hned v 5. minutě se hosté dostali do vedení díky Valverdemu, kterého uvolnil Benzema, ale o tři minuty později srovnal Ansu Fati po centru od Alby.

Blaugranas se i poté poměrně snadno dostávali na dostřel brány, Coutinho se ale neprosadil a totéž platilo o Messim, který selhal ve vyložené šanci. Na druhé straně vzápětí zazdil tutovku Benzema. 

Do zápasu promluvil také VAR po zákroku Casemira na Messiho v šestnáctce. Madridský středopolař barcelonského kapitána poslal k zemi, ale zřejmě protože zahrál první míč, penalta se nepískala. Casemiro si hodně oddechl, protože v opačném případě by navíc viděl červenou kartu.

Zhruba od 25. minuty se tempo hry snížilo a k vidění byly akorát nepřenosnosti a zablokované akce. Další lepší příležitosti přišly až po přestávce, kdy v krátkém sledu mohli Barcelonu poslat do vedení Fati a Coutinho, ovšem ani jeden se neprosadil.

Misky vah se tak přiklonily zpět na stranu Realu, protože Lenglet nesmyslně a bohužel tradičně zatáhl za dres Ramose. Samotný lídr Bílého baletu nařízený pokutový kop proměnil.

Madrid se pak zatáhl, ale Barcelona to s aktivitou nepřeháněla, trenér Koeman se střídáním otálel, a tak její akce byly pomalé. Ke konci měl naopak šance Real. Kroose či Ramose ještě Neto vychytal, ale na Modriče v 90. minutě poté, co De Jong ztratil míč a bránění ho už nezajímalo, nestačil. Chorvatský záložník dal výsledku konečnou podobu 1:3.


Přehled utkání

LaLiga - 7. kolo 24. října 2020, 16:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 1

FC Barcelona

1 : 3 José Luis Munuera Montero

Real Madrid

  5' Fede Valverde (Benzema)
Ansu Fati (Alba) 8'  
  19' Casemiro
Clément Lenglet 29'  
  37' Nacho
Jordi Alba 62'  
  63' Sergio Ramos (p.)
  90' Luka Modrić (Rodrygo)
Leo Messi 91'  
Sestava

Neto - Dest, Piqué, Lenglet, Alba (87' Braithwaite) - Pedri (81' Trincão), Busquets (82' Dembélé), De Jong, Coutinho - Fati (81' Griezmann), Messi

Sestava

Courtois - Nacho (43' Vázquez), Varane, Ramos, Mendy - Valverde (69' Modrić), Casemiro, Kroos - Asensio (81' Rodrygo), Benzema, Vinícius Jr.


Zdroje: sport.es



Diskuze

Naprosto všechno ovlivnila kontroverzní penalta, do té doby jsme byli ve druhém poločase jasně lepší, Coutinho prostě měl proměnit tu hlavičku a věřím že bychom to dotáhli do vítězného konce.

Lenglet na Barcelonu absolutně nemá a měli bychom dát poslední šanci Umtitimu... máme jasně nejhorší stoperskou dvojici z Top klubů.. tohle bude v Lize Mistrů opět bolet...

Koeman absolutně nezvládl střídání, celou dobu pohodička a v 82. minutě tam poslat 4 účtočníky !!? Jako vážně? Jsem rád že dává prostor mladým hráčům, i když si stojím za tím že Pedri neměl hrát od začátku, ale tohle neskutečně posral. Těžko se to hodnotí protože útočně to opravdu nebylo špatné, akorát prostě neproměňujeme jasné šance.. další test nás čeká v podobě Juventusu, který musíme bezpodmínečně vyhrát...

24.10.2020, 18:28
milch DaweLUL

Přesně lenglet katastrofa střídání katastrofa🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

24.10.2020, 18:34
Biscuit DaweLUL

Rád bych aby jsme vyhrávali ale porazit Juventus u nich doma bezpodmínečně ......nečekám to vůbec snadný. smiley

24.10.2020, 18:47
Ihsahn Biscuit

Juventus je jasnej favorit.Fanoušci by postupně měli pochopit,že v téhle době nepatříme mezi Top 10 týmů světa.

24.10.2020, 18:49
Jirka DaweLUL

Co to meleš!? Penalta byla jasná. Buď trochu objektivní

24.10.2020, 18:48
DaweLUL Jirka

Pod slovy "úplně jasná" si teda představím něco jiného smiley

24.10.2020, 18:51
Jirka DaweLUL

Tahal ho za dres? Tahal? Musí mu být jasné, že ty kamery to vidí

24.10.2020, 19:24
Sonyccc Jirka

Pokud někoho takhle tahas za dres padas do predu a ne dozadu jako Ramos. A přesně takhle to řekl trener a má pravdu :-)

25.10.2020, 09:19

Barceloně poslední dobou fandí víc a víc neobjektivních děcek, nebo jsem už asi starej, ale nejde vydržet číst ty komentáře na fejsbuku, tak doufám že to tady nebude podobný. Zase tak tragicky bych to po dnešku rozhodně neviděl. Penalta jde jasně na vrub Lengletovi, ne rozhodčímu. Mladíci zahráli celkem slušně a Dest uběhal hlavně ke konci zápasu za dva. První poločas byl Leo celkem při chuti a je strašná škoda, že nezakončil to vyškolení Ramose gólem. Střídání mělo přijít dřív, hlavně Busi měl jít dolů hned po gólu na 2:1, když jsme potřebovali začít hrát dravěji a útočit. Hodit na hřiště tři útočící hráče deset min před koncem byla taky celkem blbost, jelikož nám úplně vypadla mezihra a vytratila se záloha. Škoda že se do hry nedostal třeba Puig ...

24.10.2020, 18:36
marek99 zaky94
Senior editor

smileysmiley

24.10.2020, 18:57
Caltic8 zaky94
Administrátor

Nevím teda, co se píše na fb, každopádně já jsem znechucený. Nejslabší Real za posledních 15 let Barcelona není schopná porazit a Zidane, trenér s průměrnými strategickými dovednostmi, je za hvězdu, která na Camp Nou neprohrává.

Pravdou je, že Barcelona šance měla, takže s trochou štěstí to mohl být jiný zápas (nebo s trochou rovnějšího VAR). Ale z toho týmu absolutně nemám pocit, že by dokázal někoho přetlačit. Jediná naděje na úspěch je, že se zadaří vepředu. Protože 20 minut z prvního poločasu a 30 minut z druhého (i navzdory inkasovanému gólu), je ten fotbal o ničem. Kéž by tak byl Messi jediný chodec bez zápalu.

Když jsem u toho Messiho, mohl rozhodnout zápas. Teda lépe řečeno měl rozhodnout zápas. Být dva a půl roku v Clásicu bez gólu (nebo dokonce bez bodu?) je prostě hrozná bilance. První poločas pěkný, druhý z jeho strany absolutně o ničem.

Dále je hrozný to, že Lenglet vůbec hraje takový zápasy. Já to nechápu. Fakt jsem do toho zápasu šel s jistotou, že Real bude kopat penaltu, a byl jsem tak na 80 % přesvědčen, že ji zaviní Lenglet. Nezklamal a předvedl naprostou demenci.

O Koemana jsem taky čekal víc. Hrálo se nakonec spíš 4-4-2 s Coutinhem a Pedrim na křídlech, kam nepatří. Otálení se střídáním pro mě naprosto nevysvětlitelné.

Očekávám, že do dalších zápasů se pokusí tu sestavu trochu protočit, jinak nevěřím, že bude na hřišti dostatečný impuls. Lenglet hrát nesmí. Klidně ať posadí i De Jonga, ten už mi taky pije krev. A hlavně ať těm hráčům začne dávat pořádnou čočku, protože mít při současném stavu LaLigy z pěti zápasů sedm bodů je strašný smiley

24.10.2020, 19:46

Přiznám se že dneska je těžké popsat co vše bylo zle a co naopak dobře, spousta slibných momentů ale nevyužitých, srazilo nás několik naivních individuálních chyb. Ruku na srdce, Lenglet nemůže být brán jako jistota a budoucí opora, vzpomeňme si na úroveň Umtitiho, té Lenglet nedosahnul ani ve své top formě. Samuel pokud vím teď dře aby se dostal zpět, chtěl sem aby odešel, ale když tu zůstal tak ho zkusme. Araujo je moderní stoper, silný přesný a rychlý, o parník před Lengletem, Todibo byl to samé co Araujo. Z obrany mě uklidňuje akorát Dest a Alba ještě taky něco dovede, v záloze je i Bus lepší než De Jong, co s ním je? Couts a Fati super, Messi..... Jak sem popisoval v chatu. Jsme ve fázi obměny, ale tenhle zápas mě strašně bolí. Tenhle Madrid musíme ničit. Pěkný zbytek dne

24.10.2020, 18:39

Tak jako jsme prohráli, tak jsme mohli i vyhrát. Šance na to byly. Mladíci to zvládli velice slušně. Přece jen jsme hráli proti Realu, který se i přes slabší formu určitě dokáže na Barcu namotivovat. Jak už bylo zmíněno, tak bohužel ty střídání byly hrozny. Kde ti útočníci mají hrát? 6 v řadě? Tam se totálně rozpadla jakákoliv taktika a kombinace. Raději tam měl jít běhavý Puig, který by mohl vymyslet překvapivou finální nahrávku. Za mě nejhorší Busquets. Tolik špatných nahrávek a ztrát balonu jsem u něj snad ještě neviděl. První gol byl jeho, když nechal Valverdeho běžet smotného na bránu...v jeden okamžik byli vedle sebe. Lenglet udělal penaltu, ale že by nějak hořel a šel přes něj jeden útok za druhým jsem si nevšiml. Dest hrál skvěle a chvílemi jsem tam viděl zpět Daniho. Myslím, že to celkově vůbec nebylo špatné a vyhrát se dalo, šancí bylo dost narozdíl od jiných zápasů. Sna dbudou dál hrát mladíci místo Griezmana a Dembeleho, kteří asi moc doparty nezapadli.

24.10.2020, 18:43

Caltic dneska speechless smiley

24.10.2020, 18:46
Caltic8 DaweLUL
Administrátor

Jsem byl na streamu, tam jsem se rozčiloval dost a úplně jsem na review zapomněl smiley

24.10.2020, 18:48

Prohra s Realem vždycky bolí, kor doma, ale musím říct, že tentokrát ani nejsem nějak extra naštvanej. Herně se totiž začíná projevovat nějaká změna a za mě je to změna velmi pozitivní. Co se týče ofenzivní fáze, tak v podstatě nemám co vytknout. Ansu je v sedmnácti letech v zakončení chladnokrevnej jak třicetiletej mazák. Takovou jistotu a sebevědomí ve vápně jsem u tak mladýho hráče zatraceně dlouho neviděl, jestli vůbec někdy. Pro Pedriho platí to samý, akorát ve sředu hřiště. Pod tlakem mít takovej klid, přehled a konstruktivní řešení, to je něco neskutečnýho. Coutinho byl můj vysněnej hráč, když odešel Andres. Bohužel ho Valverde totálně zabil stavěním na křídlo. Teď hraje na pozici, která mu sedí a ukazuje, proč jsme ho kupovali. Top hráč.
Dál tam máme talentovanýho Trincaa a větrák v podobě Dembelého (snad bude zdravej). A nemůžu samozřejmě zapomenout na Messiho. Absolutně jsem nechápal komentáře některejch lidí, když chtěl odejít a vlastně i teď. Je to pořád ten stejnej génius, klíčovej pro náš tým. Rozhodně není za zenitem a pod Koemanem začal zase běhat. Když je to potřeba, tak se dokonce vrací do obrany. A že teď nedává góly? Zaprvé je pro nás klíčovej svojí tvořivostí, přehledem a lidově řečeno schopností z hov*a udělat šanci, takže i kdyby půl sezony nedal gól, tak je na tom hřišti ohromně platnej. A za druhé všichni dobře víme, že je jen otázka času, než to zlomí a ty góly zase dávat bude.
Naším velkým problémem je bohužel střed obrany, otřesnej Busquets a s tím spojená ubohá defenzivní fáze. Piqueho vynechám, protože po průseru s Bayernem jako jedinej dal hlavu na špalek, je to srdcař a mam z něj pocit, že se snaží a zkrátka dělá, co je v jeho silách. Větší problém vidím jinde - Lenglet. To je naprosto průměrnej obránce, kterej při konfrontaci s top týmy hoří jako papír. Nemluvě o jeho stupidních individuálních chybách. Jedna z nich nás dnes stála body. Výše jsem zmínil Busquetse. Hráč, kterýho respektuju, protože ve svý době byl na svý pozici nejlepší na světě. To nejlepší už má ale bohužel za sebou, takže teď je statickej, pomalej a vytváří strašně moc nepřesností a chyb, který velmi často končej protiútokem soupeře. Jediný pozitivum na naší obraně jsou kraje. Alba je zpět ve svý formě a Dest je dopředu i dozadu skvělej. Těží ze svý rychlosti, kterou má na takový úrovni, že by mu neutekl snad nikdo. Další věc je, že taky ohromně chybí Ter Stegen. Nejen co se týče rozehrávky, ale taky toho, že toho spoustu pochytá a nedělá stupidní individuální chyby, jako dnes udělal Neto.
Sečteno podtrženo, Real dnes vyhrál díky dvoum individuálním chybám na naší straně. Ve druhý půli neměli do 85. minuty nic, jenom bránili. My jsme si vypracovali pár pěknejch šancí, ale bohužel jsme je neproměnili.
Zkrátka a dobře, myslím si, že jsme konečně na dobrý cestě, po volbách se vyčistí vzduch v celý struktuře klubu a v budoucnu nás budou čekat skvělý věci.
Visca el Barça!

24.10.2020, 19:04

Po těch x letech, co sem na tyto stránky chodím mě až Lenglet přinutil aktivovat si diskuze pod články. No co, aspoň jsem podpořil tento web.

Dlouhou dobu tvrdím, že na Barcu nemá, rozhodně teda ne na základ, a dnes se to zase ukázalo. Lenglet je dobrý tak možná proti týmům z druhé půlky tabulky, ale jak přijede někdo trochu silnější, je v p*deli, nestíhá, zmatkuje a vyrábí zbytečné fauly. A to, co předvedl dneska při tom rohu, si hráč Barcy v takovém zápase přece nemůže dovolit, ostatně už to vyloučení proti Celtě bylo dost na pováženou.
Fanoušci pořád nadávají na Piquého (a částečně to chápu, ani on není žádný top stoper), ale ten hraje v 33 o dvě třídy líp než jeho francouzský kolega.
Nevím, jestli nezkušený Araujo má na to odvést proti velkoklubům v LM kvalitní výkon, myslím ale, že horší než s Lengletem by to nebylo, a tak doufám, že ho Koeman začne stavět do základu a snad Lengleta vytlačí.

24.10.2020, 19:27
absint absint

Mimochodem, nevíte někdo, kam zmizel Griezmann? Zhruba do 80. minuty jsem ho viděl, jak sedí na tribuně, ale pak už ne.

24.10.2020, 20:30
René absint

Jak si mohl vidět Griezmanna když ten je dva roky neviditelný.smiley

24.10.2020, 20:36

Já tady čtu hodně chlácholení že to nebylo zas tak špatné a rozhodčí,neproměněné šance atd.Je třeba si také uvědomit že jsme prohráli s nejslabším Bílým zlem za x let.Hra našich stopéru s tragickým Busim je děs.Optimismem do budoucna mě naplňuje hra mladých ale momentalně na top špičku nemáme.

24.10.2020, 19:38
Caltic8
Administrátor

A ještě jedna věc: měl někdo z vás po tom gólu na 1:2 pocit, že je Barcelona schopná uhrát aspoň remízu? Já zcela upřímně ne. Ač jsem vždy býval optimistický, teď v 63. minutě ani proti téměř nulovému Realu nevěřím, že jsme schopni něco udělat s nepříznivým stavem.

24.10.2020, 19:50
Andreas Caltic8

A ja ti poviem svoj subjektívny pohľad na to, prečo máš tento pocit. Pretože Alba a Busquets s Messim si hrajú tú svoju sr***u nonstop dookola a sú psychicky úplne pripos... Mladý im dnes ukázali ako sa má hrať moderný futbal a ak si nevstúpi Alba do svedomia a nezačne pri futbale premýšľať taktiež by som ho posadil. On je úplne hlúpy futbalista. Každú jednu loptu rieši vzdicky úplne rovnako. Raz za uhorský rok mu to vyjde ale inak to napali do najbližšieho hráča. Kreativita absolútne žiadna. Messi tiež volí riešenia ktoré fungovali pred x rokmi len nie teraz. Celkovo už u tých starších nevidieť tú chuť a vôľu niečo dokázať a sú len fackovaci panák pre každého silnejšieho súpera.

24.10.2020, 20:00
Caltic8 Andreas
Administrátor

Messi má za mě reálný problém "jen" se zakončením. Marně se snažím přijít na to proč, věk v tom nevidím. On si pokaždé aspoň tu jednu velkou příležitost udělá. Proti Getafe tyč, dnes napálil Courtoise. Kdyby to dal líp, čili jako dřív, měla by teď Barca o šest bodů víc.

24.10.2020, 20:55

Na jednu stranu se musí říct, že to byl možná nejhorší Real za 10 let, ale proti němu stála (ať chceme nebo ne) nejhorší Barca za 15-20let. Spory s vedením, spory o platy, spory mezi hráči, nákup hráčů, kteří vůbec nezapadli do systému a kabiny....do toho stárnoucí hvězdy bez formy, tým bez lídra atd. Vzhledem k tomu všemu, to bylo koukatelny s několika vyloženými šancemi. Bohužel nejlépe hrají mladíci, kterým teprve bude patřit budoucnost a né aby táhli mužstvo a rozhodovali El clasico. Mužstvo je v poměrně velké přestavbě, kdy ještě doznívají všechny problémy z léte a tak to chce čas. Ideální podmínky to pro Koemana nejsou.

24.10.2020, 20:16
René larnel

Souhlasím,proto píšu o chlacholení.Dostaneme se z toho.

24.10.2020, 20:26

Tabulka střelců LaLigy: 1.Paco Alcácer (Villarreal) 4 góly, Anssumane Fati (FC Barcelona) 4 góly, Luis Suárez (Atletico Madrid) 4 góly. "opravdu pěkný pohled"

25.10.2020, 08:47
René Puyol

Tak Alcácera a Suaréze koupíme po 80 mega.

25.10.2020, 10:50
Stevee René

To mě hodně pobavilo :D

25.10.2020, 12:48
Puyol René

Já jsem jen myslel, že jsme se jich nemuseli zbavovat a nechávat si neproduktivního Griezmanna a věčně zraněného a nedochvilného Dembelého. I obránce Cucurella je produktivnější než ti dva naši snajpři.

25.10.2020, 13:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat