FC Barcelona 2:1 Real Sociedad

FC Barcelona 2:1 Real Sociedad

Vydřené, leč zasloužené vítězství v 19. kole posouvá Barcelonu výše ligovou tabulkou. Hráčem zápasu proti Realu Sociedad byl vyhlášen Jordi Alba.

Barcelona nastoupila do zápasu s nově objevenou energií a hned od začátku to bylo znát. I když vyložené šance v první půlhodině nepřicházely, Katalánci soupeře jasně přehrávali díky rychlým kombinacím a presinku. Koncovka z kopačky Griezmanna, Messiho a dalších ale přesná nebyla.

Naopak Sociedad vstřelil gól hned při své první nebezpečnější akci a střele na bránu. Po rohovém kopu se na pravé straně osamostatnil Portu a naservíroval míč Josému do neodmítnutelné šance. Pro velmi dobře hrající Barcelonu to ve 27. minutě musela být studená sprcha.

Naštěstí hned ve 31. minutě dokázal odpovědět Alba, který se s odraženým míčem nerozpakoval a napálil ho pravačkou do šibenice. Zasloužené vyrovnání vrátilo Barçu do sedla a o chvíli později měli v krátkém sledu na kopačce další gól Grizemann a Braithwaite, bohužel oba nastřelili břevno.

Barceloně se ale přece jen podařilo do poločasu otočit, když Albův tečovaný centr došel k De Jongovi, jenž se tváří v tvář Remirovi nemýlil. Do kabin se šlo za stavu 2:1. 

Hostující Baskové nastoupili do druhého poločasu s větší vervou, ovšem Barcelona se bez velkých obtíží ubránila a sama k tomu měla velké příležitosti na navýšení vedení. Jenže Messiho střela byla slaboučká a Griezmann v 55. minutě selhal, když po dalším tlaku dostal centr od Alby před úplně prázdnou bránu. Zřejmě mu kvůli teči od brankáře Remira balon nesedl. 

Po následných střídáních se do hry více dostával Sociedad. Ne že by z toho byl nějaký velký nápor, spíše šlo o urputný boj z obou stran, ale v 73. minutě vzešla skvělá příležitost, když Minguezovi utekl Isak. K němu se však stihl vrátit Pedri, který hrozící nebezpečí zažehnal.

Nicméně zdaleka nebyl konec, protože Sociedad se jevil fyzicky lépe, i když barcelonští hráli hodně do těla. Hosté dokonce srovnali krok v držení míče. V 85. minutě – kdy už se zdálo, že napětí opadne – najednou další velkou šanci dostal Isak, jelikož Ter Stegen vyrazil míč před sebe. Německý gólman ale ještě stihl proti švédskému forvardovi zakročit. Také ve zbylých minutách se Barcelona udržela, takže si připisuje cenné tři body.

 


Přehled utkání

16. prosince 2020, 21:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 3

FC Barcelona

2 : 1 José María Sánchez Martínez

Real Sociedad

  20' Januzaj
  27' Willian José (Portu)
Alba 31'  
Busquets 41'  
de Jong 43'  
  58' Barrenetxea
  80' Le Normand
Trincão 88'  
Koeman (mimo ihrisko) 89'  
Aleñá 90+3'  
Sestava

ter Stegen - Dest, Araújo, Mingueza (79' Lenglet), Alba - Busquets (67' Aleñá), de Jong - Griezmann (66' Trincão), Pedri (74' Pjanić), Braithwaite - Messi

Sestava

Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand (85' Sagnan), Monreal - Guevara (56' Navarro), Zubimendi, Merino - Januzaj (56' Barrenetxea), José, Portu (64' Isak)


Zdroje: sport.es



Diskuze

První poločas nejlepší hra v sezoně,po přestávce se hra rozpadla.Griezmann a jeho efektivita udělala ze zápasu drama.Trincao obrovské zklamaní.

16.12.2020, 23:01

I přes roky co fandím Barceloně se těším na každý zápas jako malej kluk a odpočítávám každý den do každého zápasu.. pak příjde dnešní reality a poklidný večer se mění v nervydrásající drama smiley

Zápas měl být rozhodnut už v prvním poločas minimálně 4:1, kdy bohužel máme na hřišti jeden z největších omylů naší přestupové politiky v historii za 120, opakuji 120M € !!!!!!!!!!!!!!!!!! Griezmanna se musíme co nejdřív zbavit jinak ztratí na cenně úplně..

K zápasu se moc vyjadřovat nebudu, jelikož měl být rozhodnut už v poločase, pak klasické bránění výsledku jak už jsme pod Koemanem zvyklý.. snad jen že Trincao velký špatný..

16.12.2020, 23:02
Puyol DaweLUL

Máš pravdu, my máme tři náhradníky na Messiho post. Griezmann, Coutinho a Pedri. První dva by se měli co nejdříve prodat, protože když budou hrát vedle Lea tak svými výkony ztratí na hodnotě a Pedri je nástupce na Leův post a v osmnácti letech jsou nevyrovnané,by měl mít určitou porci minut, ale neměl by hrát všechny zápasy. To samé Trincao. Konrad, Aleňa a Puig by naopak měli hrát více. Také Peňa by měl občas chytat. Pokud nám odejdou tito hráči tak potom to teprve bude nasmiley

17.12.2020, 09:06
Puyol Puyol

jsou "jeho výkony" nevyrovnané

17.12.2020, 09:10

Za mňa dnes jasne zaslúžené víťazstvo. Na hráčoch bolo konečne vidieť snahu, energiu a obrovskú chuť ísť za víťazstvom. Prvý polčas bol lepší. Dnes výborný Alba. K spáleným Grieziho šanciam už ani neviem čo povedať. Snáď nás toto víťazstvo nakopne a začneme v tabuľke stúpať.

16.12.2020, 23:04
Caltic8
Administrátor

První poločas skvělý, na něm se dá stavět. Druhý už horší, ale to vyplynulo z toho, že Messi a Griezmann asi Remirovi přihrávali, nebo co. A hlavně z toho, že Sociedad nejsou žádná ořezávátka. Letos mají velký potenciál a těsná výhra je proti nim poslední roky obvyklá.

De Jong se mi líbí čím dál více, jako by v něm Koeman probudil toho hráče, kterého jsme koupili. Momentálně možná ten vůbec nejdůležitější hráč.

Útočníci bohužel opět zklamání. Griezmann, Trincao, Pedri i Braitwhaite se dokážou skvěle vrátit, ale to řešení v zakončení je hrůza. A musím říct, že taky od Pjaniče s Aleňou jsem čekal víc - žádné uklidnění nepřinesli, naopak sotva stíhali faulovat.

16.12.2020, 23:08
Vitessen Caltic8

Já bych tam Pedriho neřadil, dneska naopak zahrál velmi dobře. Navíc je mu pořád 18, na to bychom neměli zapomínat.

17.12.2020, 00:59
Caltic8 Vitessen
Administrátor

Tak u Pedriho a vlastně i Braithwaita jsem mluvil o tomhle zápasu (měl jsem to rozepsat). Ono se nedá říct v případě nikoho z těch čtyř, že by zahráli vyloženě špatně, jenže ten ofenzivní přínos je prostě nedostačující.

17.12.2020, 08:19

Co se týče prvního poločasu, tak doslova nemám co vytknout. Pohyb, myšlenka, bojovnost, vysoké napadání. Krásně se na to koukalo a moje srdce plesalo.
Druhá půle slabší, z pro mě nepochopitelných důvodů jsme se zatáhli a nechali socky hrát. Ale byla tam bojovnost a chuť za každou cenu urvat tři body. A to je přesně to, chceme vidět, ne?
Všichni táhli za jeden provaz.

Mimochodem pro věčné kritiky Messiho a komentáře typu, že bez něj hrajeme lépe - doufám, že jste se dnes dívali. A pokud nevidíte jeho přínos pro hru a to, že byl dnes, ostatně skoro jako vždy, u všeho podstatného, tak se vykašlete na fotbal a běžte sledovat golf. Peace.

Visca el Barça!

16.12.2020, 23:09
Karlos10 VM.IV

Naprostý souhlas smiley

16.12.2020, 23:16
absint VM.IV

Já rozhodně mezi Messiho kritiky nepatřím, ale ještě před měsícem ztratil každý zápas 3O balonů a jinak neudělal nic, takže sis mohl odpustit ten golf.

17.12.2020, 02:37
Creus absint

Vůbec na něj nereaguj, já taky psal jen to, že zápasy bez něj jsme zvládli v pohodě a jak píšeš, pár týdnů zpět byl hroznej, teď to vypadá, že se začíná zvedat a začíná ho to zase bavit, ale borec tady má asi nějaký mindrak, že chodí chytračit na diskuze, přitom jediný fotbal, co kdy hrál bylo na PS 🙂

17.12.2020, 07:37
VM.IV Creus

Potrefená husa se vždycky ozve. Golf jsem napsal schválně, protože jsem přesně čekal, že se to někoho dotkne a bude mít potřebu se ozvat komentářem tvého typu. Nezklamal jsi, mělo to všechno. Od mindráku až po fotbal na PS. Mimochodem, já hraju zásadně na xboxu.
Nechť tě mír provází! smiley

17.12.2020, 08:12

K věčným kritikům Messiho nepatřím, naopak. Ale za komentáři, že letos byl fotbal koukatelnější bez něj než s ním, si stojím. A nejsem sám. A vlastně sis na to sám odpověděl. Ano, včera hrál skvěle, včera měl obrovský přínos pro naši hru. Bojoval, několikrát dokonce sebral míč soupeři, často v pohybu, kouzlil, vymýšlel akce, tleskal, povzbuzoval, chválil, vztekal se. Včera to byl skvělý zápas, byla radost ho sledovat. A taky to byla v letošní sezoně výjimka. smiley
Tak jen doufejme, že takhle bude Leo hrát pokaždé. Pak to bude paráda. A golf můžeš jít hrát sám. smiley

17.12.2020, 12:20

Prvý polčas super. Šance, Góly, aktívny pressing po strate lopty. De Jong bol všade, Alba tiež super, nikto tú hru vyložene nekazil. Veľmi dobrý tímový výkon. Ale druhý polčas úplne odlišný, žiadny pressing, len akési tieňové bránenie a čakanie nato, čo spraví súper. To sa mohlo skončiť škaredo. Neviem či to bola taktika alebo vyčerpanosť hráčov ale proti silnejším súperom sa to nemusí vyplatiť. Aleňa, Trincao, Pjanič ani Lenglet už obraz hry nezmenili.

16.12.2020, 23:11

Máme tři body a kéž by to byl odrazový můstek. Barça navždy v dobrém i ve zlémsmiley

17.12.2020, 00:29

Konečně koukatelný poločas. Bojovnost, spousta šancí, pressing - no juchu.
Griez spálil i nemožné a i díky tomu jsme se třepali o výsledek do konce zápasu. A proboha - co to má zase na hlavě? Měl by se více věnovat soustředění na zápas a ne kadeřníkům.
Druhý poločas klasická Koemanovská udržovací bída. Střídání se nepovedla a ignorace (musí v tom být něco osobního) Riquiho je už do nebe volající.
Jo a Leo zase výborný, vracel se, presoval, povzbuzoval hráče - jeho vamos bylo slyšet mnohokrát - tleskám

17.12.2020, 06:32
milch roman1978

Tak ještě zacnem resit ze chodí k holici ne🤦‍♂️🤦‍♂️

17.12.2020, 12:13

Ak by hral Leo s takým nasadením každý zápas, v ktorom nastúpi, bola by to bomba. Presoval, behal, vracal sa pomôcť v obrane, takticky fauloval a BURCOVAL spoluhráčov. Konečne, konečne, konečne. Aký obrovský rozdiel s posledným vystúpením. Griezmann napriek nulovej efektivite skvelý. De Jong skvelý. Araújo skvelý. Ter Stegen skvelý. Pedri skvelý. Výborný tímový výkon s výborným výsledkom proti výbornému súperovi. Úžasný zápas, perfektný zážitok. Toto ma fakt bavilo.

17.12.2020, 07:22

Máte někdo tip, kde koukat na zápasy online? Pokud je možné zdarma

17.12.2020, 11:03
macaxp1 cechoma

www.soccerstreams100.com

17.12.2020, 20:00

Pedri včera jasný MOTM, výtečný výkon. Pozice stahujícího se hrota mu sedla neskutečně, skoro každá ofenzivní akce šla přes něj, u hry přemýšlí, většina jeho akcí měla nápad a smysl. Ví kdy uklidnit hru a kdy jít do rizika. Včera mohl mít po poločase 1+1 (hlavička těsně vedle a přihrávka do gólovky Braithovi). A ve druhém poločase zase brutálním návratem a zákrokem zabránil jasnému gólu. Jestli je po včerejším zápase někdo schopný stavět úroveň jeho výkonu vedle Trincaa, tak je asi magor. Tento týpek je obří naděje.

17.12.2020, 13:10

Teď jsem se podíval na video, při gólu Williana Dest s Griezmannem trochu zaspali. Pak nám Griezmann názorně ukázal co se dá vyrobit z tutovky.

17.12.2020, 13:32

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat