FC Barcelona 3-1 Celta Vigo

FC Barcelona 3-1 Celta Vigo

Barcelona ve 36. kole porazila Celtu Vigo a v LaLize si jde pro druhé místo.

Xavi poslal na hřiště sestavu se čtyřmi útočníky, ale ti první třetinu zápasu nenacházeli využití. Barcelona se při napadání Celty trápila v mezihře a nebýt dvou průniků Frenkieho de Jonga, sotva by se dostala na dostřel brány. Naopak ve 14. minutě mohli jít do vedení hosté, když Araújo zaváhal a pustil do gólovky Aspase. Jenže i ten otálel, takže barcelonský stoper mohl chybu odčinit.

První moment, který pozměnil tento až letargický zápas, přišel ve 30. minutě. Dembélé se díky skvělé obratnosti a zrychlení zbavil dvou hráčů a perfektně nacentroval Depayovi, jehož zakončení už takovou kvalitu nemělo, ovšem na úvodní branku stačilo.

Celestes měli v některých pasážích převahu na míči, nicméně bylo jim to málo platné, protože dostávali lekci z efektivity. Poté, co Galharda dvakrát vychytal ter Stegen, Alba skvěle vysunul Depaye a odražený míč si našel Aubameyang, jenž navzdory obtížné pozici vstřelil gól na 2:0.

Do druhé půle přišel Puig za Torrese, který byl u levé postranní čáry úplně mimo hru. Ale ve 48. minutě se další útok vezl po pravém křídle, z nějž Dembélé znovu ukázkově přihrál Aubameyangovi a ten třetí střelou na bránu zvýšil na 3:0.

Vzápětí přišlo snížení z kopačky Aspase, když ter Stegen nepřesně rozehrál. V následných minutách se tak německý gólman musel mít na pozoru, protože Celta cítila šanci na návrat do zápasu. Jenže v 58. minutě se Depay dostal do úniku a klička na posledního obránce Murilla vyústila v červenou kartu. Ta byla hodně přísná a prakticky zhatila naděje Celty. Navíc Depayovi z nařízeného přímého kopu moc nechybělo k tomu, aby přidal další branku.

Poté se zápas na několik minut zastavil, protože Araújo si zřejmě přivodil otřes mozku. Hostující celek si tak mohl oddechnout a ještě se pokusit o malý zázrak i za cenu zvýšeného rizika ve vlastní obraně. Poslední půlhodina tak byla ofenzivně nejplodnější část utkání. Dembélému tato situace samozřejmě svědčila a zapojil se i střídající Fati či Luuk de Jong. V koncovce se ale Barçe přestal dařit. Naštěstí ani Celta nedokázala využít defenzivní chyby svého soupeře, takže se žádné drama nekonalo.


Přehled utkání

10. května 2022, 21:30 Camp Nou, Barcelona Nova Sport 3

FC Barcelona

3 : 1 Miguel Ángel Ortiz Arias

Celta Vigo

Memphis (Dembélé) 30'  
Aubameyang 41'  
Aubameyang (Dembélé) 48'  
  50' Aspas (Galhardo)
  58' Murillo
E. García 80'  
F. de Jong 90+9'  
Alba 90+11'  
Sestava

ter Stegen - Alves (89' Mingueza), Araújo (68' Lenglet), E. García, Alba - Dembélé, F. de Jong, Gavi, Ferran (46' Puig) - Aubameyang (84' L. de Jong), Memphis (64' Fati)

Sestava

Dituro - Aidoo, Vázquez (46' Murillo), N. Araujo, Galán - Beltrán (90' Veiga) - Méndez, D. Suárez (90' Fontán), Cervi (90+6' Solari) - Galhardo (60' Tapia), Aspas


Zdroje: sport.es



Diskuze

Spolupráce Dembelé+Auba prostě funguje až neuvěřitelně dobře. Nakonec fakt ještě bude mrzet pokud Dembouz odejde, ale pořád si stojím za tím, že pokud neukáže vůli jít dolů s platem, aby zůstal, a tak dal najevo, že pro něj je klub důležitý, tak bude lepší, když se vydá o dům dál. Jinak na Fatim je zatím hodně vidět, že se ještě bojí chodit do plného sprintu, snad se udrží teď nějakou dobu zdravý a bude schopný zas lítat jak ďábel. Ale co je dneska hlavní, snad bude Araujo co nejdřív v pořádku. Když jsem to viděl tak mi fakt extrémně zatrnulo. Naštěstí podle prvních zpráv to vypadá "jen" na otřes mozku, snad tam nebude nic dalšího.
Na co bychom si měli dávat bacha je tohle "uspokojení se" se stavem, dneska kdyby Celta z některé z těch šancí snížila, nemůžeme se divit a být to 3:2, tak bychom se zase zatáhli se staženýma půlkama a modlili se ať neinkasujem. To se nesmí stávat.

11.05.2022, 00:14
smazáno Haavl

Uvedomuješ si, že nie si v šatni pred hráčmi?

11.05.2022, 00:52
KU420 Haavl

Zápas zásadně ovlivnil střet Arauja s Gavim. Nejen Fati hrál od té chvíle opatrněji. Domnívám se, že to byla i příčina neinkasování na 3:2 kdy si místo střeli hrači Celty, pouze 4x vyměnili míč. Když vidíš mladého kluka, kor když je jako "hora" padnout v bezvědomí. Sleduješ jak ho na zemi křísí zdravotníci. Honí se pak hlavou milión myšlenek a do plného soustředění se přepíná věru těžko. Morálku Barcy to sejmulo víc, než Celtu pár min. předtím červená. I proto nás dokázali v závěru přehrávat ..
Jsem zvědavý s čím vyrukujeme na Getafe, když máme zraněné či vykartované, téměř všechny obránce.

11.05.2022, 06:36

Hra s míčem se pod Xavim jednoznačně zlepšila. Je ale třeba sakra zapracovat na zbytečných ztrátách míče. Určitě to všichni vidíte, ale góly dostáváme z drtivý většině jen po nich. Když tohle odstraníme a naučíme se líp ovládat tempo hry, posun bude neuvěřitelnej. Jsem ale klidnej, kdo jinej by to měl hráče naučit, než Xavi. Budem dobrý.

11.05.2022, 06:04

Tentokrát nebudu chválit a musím jednu poznámku. Kdyby udělal Lenglet tolik chyb, co včera Alves, už si za nás nikdy nezahraje. Alves je náš hrdina, ale za zásluhy by se hrát nemělo. Nepochybuji, že by Mingueza zahrál lépe.

No a Torres je fakt katastrofa. Navíc jeho nasranej výraz, když mu Auba vzal šanci a dal gól... Velká škoda 55 mio

11.05.2022, 06:57
Frenkie_S cechoma

Jak bude Ansu 100% ready, tak už si neškrtne, akorát nechápu proč nedostane prostor Adama před ním.

11.05.2022, 09:20
Nogares Frenkie_S

Adama nezůstane po sezóně a Ferran má o světelné roky větší potenciál, nedává tedy smysl stavět Adamu před ním.

11.05.2022, 10:18
milch cechoma

To kopyto francouzské to ale dělá každý zapas co hraje 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

11.05.2022, 09:47
cechoma milch

Lenglet udělal pod Xavim jednu jedinou chybu. Ano, vedlo to k penaltě a jen se štěstím jsme nepřišli o body. Ale opakuji - jedna jediná chyba. To, jak hraje Garcia a Alves v porovnání s ním je jak nebe a dudy. Torres, Garcia a Alves. Tito tři hrají i když podávají dlouhodobě mizerný výkony. Abde, Lenglet a Mingueza by místo nich měli dostat šanci.

11.05.2022, 10:20

Torres si od Clásica snad bere na hřiště neviditelný plášť, protože já ho na tom hřišti fakt nevidímsmiley Kdyby včera neukazovali detailní záběr, kdy mu Auba naštěstí "ukradl" střelu, tak opět jako by ani nehrál. Naopak výborný Demba, ty messiovské jesličky do protipohybu byly naprosté porno. Auba mě hodně překvapil, tolik gólů sem od něho nečekal ani ve snu, zvlášť když arsenalisti strašili, že netrefí ani stodolu.

11.05.2022, 10:00

Já bych byl s Ferranem trpělivý. Má ohromný potenciál a i když není zrovna ve formě, tak věřím tomu, že v nové sezóně od něj uvidíme spoustu věcí. Navíc si myslím, že o nikdy nebude vyloženě hvězda týmu. Bude to ten pracant, s velmi konzistetním výkonem, který nikdy nezklame. K tomu nám navíc dává spoustu možností v útoku a v případě, že nám po sezoně odejde půlka útoku tak se bude hodit.

11.05.2022, 10:22
karlos Nogares

Přesně, nemůžeme odepisovat hráče po jedné nepodařené sezoně. V tom útoku nám navíc opravdu nikdo nezbyde, takže bude potřeba.

11.05.2022, 11:04
stockey Nogares

Je naivne si mysliet ze by Pep pustil Torresa a Garciu keby v nich videl svetovu triedu. Zial ale nemali sme ine riesenie. Na druhu stranu s cakanim na naplnenie potencialu mame skusenosti. Naposledy asi 5 rocne :)

11.05.2022, 11:39
absint stockey

Přesně tak. Mám ale pocit, že většina lidí tady poslední dobou ztrácí kontakt s realitou a vidí Ferrana jako nějakého wonderkida, který nám do pár let bude vyhrávat tituly.
Pokud jde o Garcíu, kdo se odmítl svézt na vlně všeobecného hypu kolem něj, musel si všimnout alarmujícího znaku v podobě naprosto minimální porce odehraných zápasů mezi dospělými. Takový druhý Moriba.

11.05.2022, 12:32
pyspetr stockey

ferrana za 55 sme teda nemuseli kupovat.

12.05.2022, 07:15
cechoma Nogares

Má ohromný potenciál, ale když posledních 5 zápasů není na hřišti vidět, měl by si sednout.

11.05.2022, 13:31
LeDavies Nogares

Přesně Ferran je mega kvalitní hráč jen je třeba mu dát čas... teďka je docela dost z formy to ano a asi by bylo lepši kdyby za podobne vykony častěji střidal nebo byl na lávce ale jinak je třeba tomu dát čas on není a nikdy nebyl žadný tahoun ale dříč co makal dozadu a dopředu daval přihravky goly asistence skvěle nabíhal atd... jen to chce ziskat dalšiho založnika co bude tvořit hru a který se nebude bát dávat nějake kolmice na něj atd... tak samo Garcia není teď uplně přesvědčivy ale je dost mladý a časem to muže být spolu s Araujem skvělé duo... chápu tu kritiku na hráče od lidí ale je třeba si uvědomit že tým se teprve skládá a xavi tu je jen půl roku...

11.05.2022, 20:41

Znovu jsem se díval na tu včerejší srážku a Araujo si za to mohl tak trochu sám. Gavi celou dobu sleduje míč a v klidu si pro něj jde. Araujo má všechno před sebou, ale taky sleduje jenom míč, nerozhlédne se do strany a zbytečně do Gaviho zezadu naskočí. Ale tak stane se, chyba v komunikaci. Každopádně Xavi s jeho ikonickým mapováním situace na hřišti před přijetím míče to klukům určitě vysvětlísmiley

11.05.2022, 15:32

4 útočníci byli rozhodně zajímavý experiment, který odhalil spoustu předností i slabin. Mezi největší přednosti patří bezesporu kombo Auba + Dembélé, kterým to prostě sedí a Ansu, kterého v jeho letech musí bránit dva na osobku, aby se neprosadil. Slabinou za mě bylo držení míče a vytváření tlaku, které prakticky neexistovalo – Barça byla schopna udeřit prakticky jen z protiútoků, což má docela dost daleko k Tiki Taka, co chce Xavi vrátit na výsluní. Na druhou stranu Tiki Taka sice Barceloně vyhrála spoustu trofejí, ale dnes už je překonaná, takže je fajn, že si hráči mohou vyzkoušet i jiné strategie, které dají Xavimu možnost ikonický fotbalový styl trochu inovovat smileyJeště že se Araujovi nic vážnějšího nestalo, chvíli to vypadalo dost bleděsmiley

11.05.2022, 20:13
KU420 Gr4VeGun

Překonaná? smiley Tak se podívej na výsledky brazilské/argentinské repre, či Ajaxu/City ..

14.05.2022, 16:33
Gr4VeGun KU420

Tiki Taka z roku 2010 a styl, který aktuálně hrají tebou zmíněné týmy a nároďáky se liší, byť z ní vychází. Tiki Taka jako taková skončila plus minus okolo roku 2014, kdy se začal prosazovat kontrapresink a rychlé protiútoky, viz německá reprezentace.

23.05.2022, 10:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 93
2. FC Barcelona 79
3. Girona FC 75
4. Club Atlético de Madrid 73
5. Athletic Club 62
6. Real Sociedad de Fútbol 57
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 19
3. Alexander Sørloth 19
4. Robert Lewandowski 17
5. Antoine Griezmann 16
31. Ferrán Torres 7
33. João Félix 7
34. Fermín López 7
44. Raphinha 6
57. Lamine Yamal 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat