FC Barcelona 5:0 Real Betis

FC Barcelona 5:0 Real Betis

Katalánská Barcelona se poprvé po reprezentační přestávce představila v rámci dalšího utkání španělské nejvyšší soutěže La Ligy proti Realu Betis, první půli dominovala a ovládla 2:0, v té druhé pak přibalila Betisu na zpáteční cestu další tři kusy, a utkání ovládla opravdu ve velkém stylu celkovým poměrem 5:0. 

Zápasu přecházela minuta ticha za oběti zemětřesení v Maroku, a ničivých záplav v Libyi. Zápas samotný pak začal postupnou kombinací ze strany Katalánců, jejichž sestava doznala od posledního zápasu tří změn. V základní sestavě nastoupili oba nově přichozí Portugalci Joãové Félix a Cancelo. Cancelo na své pozici pravého beka, Félix na levém křídle. Na křídle pravém pak generačního talenta Yamala vystřídal ve formě hrající Ferran Torres. Za hosty pak nastoupila obrana kompletně složená z odchovanců La Masie. Jmenovitě Bellerín, Riad, Bartra, a Miranda.

V úvodu druhé desetiminutovky se do brejku dostali většinu času bránící hosté, ter Stegen ale zasahovat nemusel, poněvadž střela mířila vysoko nad. Hráči ,,Blaugranas" se k první větší šanci dostali v minutě pětadvacáté, která hned skončila gólem. Ferran Torres po zisku míče pohotově sklepl nové barcelonské akvizici v záloze Romeuovi, který neméně pohotově okamžitě odcentroval na Joãa Félixe, který první odstavil v souboji ještě loňskou sezónu hráče Barçy a odchovance La Masie Bellerína, poté si obhodil rovněž gólmana hostí Ruie Silvu, a z úhlu si připsal první trefu ve svém novém působišti. 

Za dalších sedm minut bylo v Barceloně ještě veseleji. Christensen vyvezl míč hluboko na půlku soupeře, aby nahrál střelci první branky Félixovi, který ale inteligentně pustil míč polskému ostrostřelci Lewandowskému. Ten tak mohl přízemní střelou s pomocí tyče navýšit vedení FCB v zápase na 2:0. 

První půli pak uzavírala série rohů ze strany Betisu, a zejména šance, při které se gólman domácích ter Stegen vytasil s famózním reflexivním zákrokem, který mu zřejmě nejvíce pomohl si připsat další z mnoha svých čistých kont. Při úplně poslední situaci prvního poločasu se pak host z Barçy v dresu Betisu Chadi Riad domáhal penalty za zákrok Oriola Romeua. Sudí Sanchéz Martínez však nic takového nebral v potaz, a oba týmy posledním písknutím v první půli poslal do šaten. Barcelona tak i s přispěním téměř sedmdesáti procent držení míče první půli naprosto ovládla. 

V druhé půli museli být z dalšího průběhu zápasu zklamáni všichni fanoušci populární ,,Csaplárovy pasti". O tom ale později. Hned na začátku druhého dějství poslal trenér hostí a zároveň oslavenec svých kulatých narozenin Manuel Pellegrini na hřiště hráče, který ještě nedávno oblékal barcelonské barvy, a sice Maročana Abdeho. Ze hřiště se rovněž vinou zranění poroučel gólman hostí Rui Silva. 

Žádné změny v personálním složení ale nebyly hostům nic platné, protože v minutě dvaašedesáté s chutí hrající Ferran Torres navyšoval 2 minuty před koncem svého pobytu na hřišti už na 3:0 pro domácí. Dvě minuty po konci jeho pobytu se pak prosadil hráč, který Ferrana vystřídal. Raphinha zpoza pokutového území přízemní střelou na zadní tyč zadělal na debakl klubu z Andalusie. 

Na začátku poslední desetiminutovky pak podobně jako Christensen v první půli vyvezl míč Cancelo, a do otevřené obrany zeleno bílých pumelicí na zadní tyč uzavřel skóre utkání, a stejně jako jeho jmenovec Félix si připsal první gól v dresu katalánského velkoklubu. 

Barcelonu čeká již za 3 dny další zápas. Tentokrát ji v rámci prvního zápasu letošního ročníku Ligy mistrů čekají belgické Antverpy. Zápas se odehraje v úterý 19.9. ve 21:00 na hřišti Barcelony. 


Přehled utkání

16. září 2023, 21:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 3

FC Barcelona

5 : 0 José María Sánchez Martínez

Real Betis

João Félix (A - Romeu) 25'  
Lewandowski (A - Christensen) 32'  
Torres 62'  
Raphinha (A - Lewandowski) 66'  
  73' Bartra
Cancelo (A - Lewandowski) 81'  
  84' Rodriguez
Martínez 86'  
Sestava

ter Stegen - Cancelo, Koundé, Christensen (76' Martínez), Baldé (76' Alonso) - de Jong, Romeu (64' Gündoğan), Gavi - Torres (64' Raphinha), Lewandowski, Félix (64' Yamal)

Sestava

Silva (46' Vieites) - Bellerín, Bartra, Riad, Miranda - Altimira, Roca (66' Rodriguez) - Luiz Enrique (46' Abde), Isco (66' Rodri), Pérez (66' Cruz) - Willian José




Diskuze

Příchod Cancela bude pro celou sezonu klíčovej. Jediný co, tak aby jemu a Baldemu vydrželo zdraví. Super zápas

16.09.2023, 23:05

Tak dneska to byla od Barcy poezie. Takovou Barcu chceme vidět, takovou máme rádi. Není co dodat, snad jen jeden gól hezčí, než druhý. Mám z kluků radost.

16.09.2023, 23:40

oo pane boze, my mame praveho beka a produktivni utok 🤤 a jeste gol z primaku!😀 Betis sice slabucky, ale i tak, dneska moc pekne, jenom tak dal 👍 Felix hodne slusny zacatek.

16.09.2023, 23:56

Konečně na několika pozicích máme hráče, kteří vyhledávají, a jsou schopni se prosadit v souboji jeden na jednoho. Cancela jsem si u nás představoval hned po druhé sezóně v City, neskutečný hráč. Félix furt kuře, nevím jestli pro něj Atleti bylo úplně ideální prostředí. Myslím, že by se u nás mohl ještě vyšplhat, doufejme!

17.09.2023, 11:15

Sranda jak moc práce jednoho hráče (pravého beka - Cancela) dokáže tak moc ovlivnit hru. Při pomyšlení že cover mu dělají Roberto s Koundem 😅😅😅

17.09.2023, 13:05

Toto bol výkon hodný tímu, ktorý má hrať v Champions League.

17.09.2023, 16:10

Barca si zápas užila.Krásné góly! Ferran nádherný přímák.Felix umí pohybem uvolnit prostor-Levandovskimu perfektní,skvěle trefený gól.Cancelo super sprint,uvolnění 1na1 střela.Když dva beci umí s míčem a podporují útok...to je ta Barca pokteré toužíme!!!

18.09.2023, 12:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat