FC BARCELONA 0:0 GETAFE CF

FC BARCELONA 0:0 GETAFE CF

Barcelona po mestskom derby nevyhrala ani doma s húževnatým a dobre brániacim Getafe. Improvizovaná stopérska dvojica neohúrila, no určite ani nesklamala. 

1. polčas
Hneď v úvode zápasu sa do veľkej šance dostalo Getafe, ale bohužial v ofsajdovej pozícii. Úvodných 10. min sa hralo najmä v strede poľa medzi 16-kami. V 12. min zle rozohrával Yerry Mina, Barcelone neklapla ofsajdová pasca a Angel nebezpečne prihrával pred bránu nabiehajúcemu spoluhráčovi, ktorého v poslednej chvíly prerušil Busquets. 

V 20.min sa Getafe dostalo do sľubnej kontry, ale všetko zastavil dobrým vybehnutím ter Stegen. Na druhej strane sa dvakrát nepískalo po faule na Messiho, pričom najmä druhý bol vo vnútri pokutového územia, ale penalta by bola zrejme príliš tvrdým trestom. V 26. minúte zastavilo akciu domácich ofsajdové postavenie Suáreza. V 32. min sa rysovala veľká príležitosť Messiho po skvelom jemnučkom oblúčiku od Rakitiča, ale v poslednej sekunde mu loptu vypichol Damian Suarez. V 34.min Messi nádhernou kolmicou vysúval Suáreza, avšak opäť sa jednalo o ofsajd. 

Z ľavej strany sa snažil podporovať útok tradične Jordi Alba, ale všetky jeho prihrávky pod seba nachádzali iba súperových hráčov. V 40. min sa do obrovskej šance dostal Angel, ktorý vytancoval Yerryho Minu, ale zakončoval tesne vedľa. O minútku neskôr dostal dobrú loptu v nebezočnom priestore na ľavej strane Shibasaki, avšak loptu nedokázal poriadne ani prihrať, ani zakončiť a domáci brankár loptu ľahko chytil. 

V 43. minúte videl prvú žltú kartu zápasu Arambarri za podkopnutie Messiho, aj keď minimálne jednu by si zaslúžil kapitán hostí Bruno, ktorý v prvom polčase snáď nemal zákrok, ktorý by nebol faulom. Na strely a vyložené šance chudobný polčas zakončil nepriamy kop Barcelony, po ktorom sa opäť pískal ofsajd Suáreza, ktorý sa síce už slušne rozčuľoval, avšak neprávom. 

2. polčas
V 53. minúte dostáva Busquets žltú kartu. V 56. min v obrovskej šanci Suárez, keď Alba posúval prudkú loptu krížom cez ihrisko, ktorú zakončoval nepresne Alcácer, ale Suárez ju ešte stihol v sklze tečovať a nechýbalo veľa, aby lopta skončila v sieti, no šla mimo tesne vedľa tyče. Barcelona zvyšovala obrátky a snažila sa streliť otvárací gól, ktorý by zlomil dobre a kompaktne brániace Getafe. 

V 60.min po rohu Barçy prichádza kontra Getafe, na konci ktorej sa Shibashaki snažil z diaľky prelobovať vybehnutého ter Stegena, no loptu poslal vysoko mimo brány. V 62. min pálil z voleja nad bránu po rohu Antunes. Tieto chvíle patrili Getafe, keď ďalšiu  nebezpečnú strelu Diedhioua z uhla končekmi prstov vytesnil ter Stegen.  

Veľmi blízko ku gólu mal v 77. min Yerry Mina. Po rohu Demélého si skvele naskočil na center a jeho hlavička tesne oblízla ľavú tyč. Hostia už sa v tejto fáze zápasu nikam nehrnuli a celkom očividne sa snažili ubrániť spokojivú remízu. Domáci tlačili, ale výrazne nebezpečné šance im horkokrvne brániaci hostia nedovolili a ostatné s kľudom pochytal Guaita. 

V nadstavenom čase mohol víťazstvo na domácu stranu strhnúť Suárez opäť po centri Dembélého, ale jeho hlavičku Guaita parádne vytlačil nad brvno. Na druhej strane ukončila zápas tvrdá strela Antunesa z priameho kopu, ktorá presvištala tesne nad brvnom. 


Přehled utkání

11. února 2018, 16:15 Camp Nou Digi Sport 3

FC Barcelona

0 : 0 Fernandéz Borbalán

Getafe CF

  44' Arambarri
Busquets 54'  
  65' Antunes
  90' +3 Guaita
+3 Mina 90'  
Sestava

ter Stegen - S. Roberto, Mina, Digne, Alba - Busquets (82' Paulinho), Rakitič, Coutinho (62' Iniesta) - Messi, Suárez, Paco (62' Dembélé)

Sestava

Guaita - Suarez, Cabrera, Dakoman, Antunes - Fajr, Arambarri - Portillo, Shibasaki (88' Cabrera), Diedhiou (85' Molina) - Angel (78' Flamini)


Zdroje: RafteR



Diskuze

Tak to bolo zlém zlém zlé a ešte horšie. Úplne jalový výkon bez energie a šancí. Tím jed totálne vyždímaní. DO konca sezóny to bude ešte veľmi zaujímavé.

11.02.2018, 18:29

Des a hrôza !!!! Nemyslitelné aby sme uhrali doma remízu s Getafe ! Nehovorím že sme mali vyhrať 5:0 ale tak toto je katastrofa ! Stiredanie 160 M hráča ktorý nemôže hrať zatial ani v LM je pre mna nepochopitelná záležitosť v podaní Valverdeho a pekne ma stým sere !!!!! Načo sme ho potom kupili aby stále striedal ako 33 ročný Hamšik v Neapole??? Nákup 100 M hráča ktorý nám zatial okrem 2 zranení nič extra nepredviedol a dneska to zaklincoval .... To už radšej Gomez smileysmiley Pre mna katastrofa 2 remízi za sebou s úplne pod priemernými protivníkmi je jasná záležitosť že už si hráči myslia že Liga sa stratit nedá. však Atletico nás doma nedajbože porazí remízujeme s realom a titul fuč

11.02.2018, 18:32
Jhonys Rapido27

výdýchej se, potom něco piš. Ach, tihleti plastic fans...

11.02.2018, 18:42
Rapido27 Jhonys

Komentář byl smazán.

11.02.2018, 18:53
matt33 Jhonys

vsimol si si na koho reagujes? smiley
toto uz je nad urovnou Emperiala

11.02.2018, 19:08
Jhonys matt33

bylo to potřeba smiley

11.02.2018, 23:50
Meshuggah82 Jhonys

Plastic fans 😂

11.02.2018, 19:56

Vůbec nemám pocit, že by dnes bylo třeba nějak zvlášť kritizovat jednotlivce. Ano, nebylo to ono, ale to se prostě stává, nedokázali jsme zužitkovat určité příležitosti a tak přišla plichta, nic dramatického. Z toho si vezmeme ponaučení, Valverde ví. Jinak, pokud přeci jen mám něco zmínit, nebo vypíchnout, tak rozhodně výkon našich stoperů. Myslím že to zvládli skvěle. O naší defenzívu se nebojim ani náhodou. Jen musíme dávat góly a být o něco aktivnější. Getafe získalo to, pro co si přijeli. Neni důvod panikařit. Jdeme dál.smiley

11.02.2018, 18:37
Rapido27 Pablo Culé

áno 2 remízi za sebou s týmami ktorý by sme mali dať o 3 ráno v pyžamách bez kopačiek...

11.02.2018, 18:38
Pegnashko Rapido27

Minulý týden na tom hřišti jsme je měli porazit na pohodu? Trošku dýchej. Když porazíme Chelsea, tak se tu zase budeš vznášet v oblacích, jak malej.

11.02.2018, 18:40
Jhonys Rapido27

máš pravdu. Na Cornelle se v kopačkách opravdu hrát nedalo, proto nevím, proč se na to neustále poukazuje jako na nezvládnutý zápas. Ta remíza tam měla cenu zlata.

11.02.2018, 18:41
Ihsahn Pablo Culé

Jaký příležitosti?smileyVzdyť byla jedna šance za celej zápas.Hnus a poslední dobou zcela standartní ligovej výkon

11.02.2018, 20:02

Docela ospalý výkon, remízu si naštěstí můžeme dovolit. Vepředu dnes celkem bez nápadu, nikdo se nepokusil o pořádný průnik, neustále posouvání po obvodu až jsem si ke konci zanadával. Coutinho dnes trošku připosraný, nerad by něco zkazil, a proto se snad ani o nic nepokusil kromě dvou střel z dálky. Dembélé při nástupu sice občas ztratil, ale on jako jediný se snažil prorazit, udělat průnik i za cenu ztráty, což se nikdo předtím neodvážil, a tak se jednalo v dnešním zápase akorát o zvládnutou "stavěčku" s držením míče na našich kopačkách. I v 85. minutě to občas vypadalo, jako by hráči měli mraky času a neřešili, že se blíží konec. Těžko říct, zda to je šikovností a připraveností obrany Getafe, která nedovolila žádnou skulinu, nebo bezzubým výkonem vepředu, kdy Suárez ani Messi dnes nepřepli na vyšší rychlostní stupeň. Naopak pochvalu si zaslouží obrana, konkrétně stopeři, kteří splnili, co měli.

11.02.2018, 19:10

Do zápasů vstupujeme hlavně kontrolovat balón a nikam se nehnát, kvanta nahrávek bez myšlenky, tým hraje staticky a pak často po nějaké nepřesnosti a ztrátě soupeř beží na bránu v přečíslení a obránci mají co dělat. Dnes to v první půlce dokonce smrdělo gólem do naší sítě, naštěstí nic nepadlo. S tím jak čas plyne se většinou tlak a přechod zrychluje a spoléháme na individuální kvality, bohužel dnes se nikomu individuálně směrem v před příliš nevedlo a nové posily v záloze a útoku podaly dost rozpačitý výkon. Pozitivně hodnotím rozhodně improvizaci v sestavě obrany, poměrně dobře to kluci zvládly.

11.02.2018, 19:20

Jestli mi vadí prohra? Ne, máme stále náskok, který tým jako Barca prostě nepustí.
Jestli mi vadí to, že jsme nedali gola? Ne, stalo se tak poprvé a stát se to může každému, s hráči jako Messi a Luis toto dlouhodobý problém nebude.
Ale vadí mi to jak je na tom zatím Dembous, hrozně mu přeji ať se chytí, protože to co předváděl v Dortmundu bylo opravdu hodno jeho ceny, jsme Barca, nejsme namistrovani baletaci, proto jej podporujme a nesirme internetem blbosti jako, že je snad prehodnoceny, je pouze mladý a jestli jej budeme shazovat zadupeme jeho potenciál, jestli v něj budeme věřit 100nasobne nám to vrátí a zavře všem těm plastickým fanouškům huby.
Hlavy vzhůru <3

11.02.2018, 19:21

V posledních šesti zápasech jsme vstřelili osm branek.Zásah do šlapajícího týmu nám neprospěl.

11.02.2018, 19:25

Trošku mě straší, že se nám nedaří vůbec šetřit nejdůležitější hráče. Tím nenarážím na výkon nebo výsledek, ale hodil by se zápas (nebo 2-3 :D ), kde bychom dali do poločasu 3 goly, a pak si mohli dovolit šetřit ty nejvytíženější a nejdůležitější články.. Takto hraje zápas od zápasu většina těch nejdůležitějších bez času vydechnout.

11.02.2018, 19:40

Jediná pozitivní věc - máme teď týden volno. Během toho týdne to chce hlavně relax - ale nejen fyzický. Vypadá to, že je potřeba i relax psychický. Já osobně jsem spokojenej s Raketou, kterej IMO odehrál výborný zápas. Paca bych nejraději přeřadil do B týmu, protože kvůli němu jsme hráli 60 minut prakticky v deseti. Po něm nastoupil Dembele, od kterého se po dvou dlouhých zraněních nedalo čekat moc. Ale na rozdíl od Paca - snažil se, nabízel se, makal. Ztratil hodně balónů a dělal hodně chyb, jasně. Ale s přihlédnutím k té zdravotní (a u něj i věkové) realitě, bych mu to moc nevyčítal... Ztráta bodů samozřejmě mrzí. Ale poslední dva zápasy nám přinesly facky v pravou chvíli. Pořád máme celkem slušný náskok a titul ve svých rukách... Věřím tomu, že za týden, i potom s Chelsea, už to bude zase Barca... Naše Barca...

11.02.2018, 20:00

Tým je na konci se silama,což asi za tejden změnit nejde.hlavně na Eibar prostě sestavu bez Messi a Suareze dát nemůžem,protože pak by tu byla zcela jistě další ztráta.
Hodně se bojim LM protože v tomhle stavu právě Chelsea která bude hrát beton z brejkama bude opravdu velkej problém.Možná zauvažovat příští rok jestli nevypustit copu,protože nás stojí každej rok hromadu sil.

11.02.2018, 20:05
puq

neskutocne narocny januar a prva polka februara nas stala 4 body z naskoku, ale sme vo finale copa del ray...konecne tyzden volna, hraci si oddychnu a ideme na chelsea...aspon tlak od atletika nas nenecha stratit formu, kedze aj v lige budeme musiet ist naplno

11.02.2018, 20:14

Výkon nebude lepší a už dlouho hrajeme takhle .... Máme problém ve středu pole ! Chybí nám tam kretivní hráč schopný vymyslet nahrávku a tvořit hru ... Takové hráče máme tři .... Iniesta se střídá s Coutinhem (který beztak potřebuje čas), a Messi - takže vlastně dva. Hrajeme na nesmyslné 4 záložníky což má za následek několik věcí ....
1) Iniesta nebou Cou hrají u lajny, odkud se tvoří těžko
2) Střed pole hraje Paulinho nebo Raketa, kteří jsou cokoliv je ne hráči co tvoří hru
3) Na pravou zálohu stavíme útočníky nebo někoho kdo zbyde v rotaci !
4) Messi se stahuje do středu pole a pak chybí v útoku, tudíž není na koho mířit nahrávky

..... proto hrajeme jakoby staticky a ta hra vypadá jak vypadá :( Bohužel ....

Potřebujeme změnit rozestavění .....
Potřebujeme nechat hrát Messiho jakoby podhrota uprostřed hřiště (což stejně pořád hraje), ale posílit útok druhým hráčem. Dembelé bude dobrej, resp. musí bejt dobrej když stál tolik. Jen bych řekl že má přehnaný respekt z Messiho. Za Messim hrát jako Barcelona na tři záložníky, dva tvořivé a Busiho za nimi. Klidně bych zkusil Coutinha víc vlevo, a Iniestu nechat hrát to co hrál Xavi.... Aspoň bych to zkusil, horší už to nebude ...

11.02.2018, 20:27

Neviem čo tu všetci plačete ako keby to bola hrozná tragédia. Šance boli málo ale bolo pokojne to mohlo byť 3-0 a žiadne tieto reči by tu neboli. Getafe bránilo výborne a Messi môže mať tiež slabší deň. Paco žiaľ na barcu nemá a dembelé sa rozohrá a bude platný útočník. Podľa mňa to bol napriek výsledku dobrý výkon. Vôbec by som to nevidel tak tragicky sme vo finále mame stále 7 bodov náskok úplne luxusný a stále sme neprehrali. Pokoj. Chelsea spravíme naozaj sa o to neobávam hráme podľa mna najkonzustnejšie od sezóny 2010/11. Vyrovnané výkony a fans čo chcú každý zápas 10-0 a plačú keď sa nevyhrá takí nie sú culé a nech idú fandiť baletkám tým plakanie celkom ide. Hlavu hore Eibar zvládneme snáď pošetríme Luisa a Messiho aspoň trochu a Chelsea nebude mať nárok. Visca!!!

11.02.2018, 20:42
Ihsahn Karl Kripson

smileyZ jedný šance 3:0?Větší šanci mělo Getafe.Zato náš směšnej pohyb byl vidět i z nejvyšších pater CN.

11.02.2018, 21:10
Karl Kripson Ihsahn

Mina mohol dať gól suaréz tam mal tiež šancu z ktorej pokojne mohol dať gól coutinhovi pri tej druhej strele tiež nechýbalo nejak veľa... nebol to pekný zápas nehrali sme dobre, ale ani tragicky keby padli 3 góly čo opakujem že padnúť mohli reči by tu boli úplne iné.

11.02.2018, 22:44

Tak špíl jsem bohužel neviděl - měl jsem za to, že bude klasicky večír... smiley
A nakonec možná dobře...
Každopádně remízka nevadí - to stane se každýmu a s dostatečným náskokem si to můžeme dovolit...

Jen jsem dlouhodobě nespokojený s valverderovým výběrem hráčů pro zápasy, střídáním a celkově taktikou, rozestavením. A to nemám nic proti 4-4-2, ale v kombinaci s hráči, kteří jsou pak nasazováni do zápasů, to prostě nějak nesedí...
Sám nechápu, na co si stěžuju, když vedeme ligu s pohodlným náskokem, jsme ve finále Copy, tým hraje mnohem konzistentněji a zodpovědněji než pod Luchem atd.
Asi se jen bojím, že Valverdemu prostě jen přeje štěstí (asi jako Zidanemu loni), který ho může kdykoliv zase rychle opustit a myslím si, že zdaleka nevyužívá ohromného hráčského potenciálu, který v Barce má...

11.02.2018, 21:21

Mne to príde tak, že niektorí by nemali potrebu byť kritický voči tímu aj keby drbol 3x po sebe. Fakt je, že včerajší výkon bol totálne otrasný a to je fakt.

12.02.2018, 08:41

Ja si skor myslim a uz dost dlhu dobu to badat, ze vsetci hraju silou mocou na Lea. A to je problem. Vcera Alba ci Dembele mali xy moznosti komu prihrat a zakoncit akciu lepaie no nahravali zbytocne obsadenemu Leovi. Nastolili sa automatizmy ktore jednoducho nie vzdy zaberaju a to muzstvo jednoducho nedokaze improvizovat. A z toho plynie aj vcerajsia hra. Alba, Suarez, Iniesta ci Leo riesia situacie rovnako zapas od zapasu. Ci kratke alebo dlhe prihravky. Couts vcera sice nehral dobre ale pri tom ako hraju ostatny si nevedel najst priestor. Nieje hlbkovy typ zaloznika a preto nevie kam sa postavit. Busqets a Rakitic vcera mohli viac krat prejst z nasej polovice do rychlej kontry kde uz Couts v strede cakal prihravku a verim, ze by to skoncilo golom no miesto toho to Raki ci Bus prihraju obligatne k autovej ciare a ideme postupny utok. A tam to podla mna viazne.

12.02.2018, 09:49

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat