Jak to bylo s lístky na Slávii?

Jak to bylo s lístky na Slávii?

Kolik bylo žádostí? Kolik vstupenek nám bylo přiděleno? Jaká byla konečná cena lístku? To vše se dozvíte v tomto článku.

Ihned po rozlosování základních skupin Ligy mistrů bylo jasné, že zájem ze strany fanoušků Barçy v ČR bude především o utkání FC Barcelony se Slávií Praha v Edenu. Což se samozřejmě potvrdilo. I když si spousta lidí vyřízení členství rozmyslela, i tak oficiálně o lístek požádalo 159 lidí.

Nejprve jsme ovšem dostali pouze 28 lístků, což byl opravdu šok. Začalo tak jednání se Světovou federací penyí. V srpnu jsme si na General assembly odsouhlasili, že počty přidělených lístků jsou na vyžádání k dispozici (zveřejnit je ovšem nesmím). Takže jsem o seznam ihned zažádal, aby bylo federací zřejmé, že jsme s počtem nespokojeni a budeme to usilovně řešit, jak to jen jde.

Dlouho byl počet ovšem nezměněn, až po více než týdnu přišla radostná zpráva – bylo nám přiděleno dalších 40 lístků. A neuběhl ani den a k těmto vstupenkám přibylo dalších 27.

Byli jsme tak na skvělém počtu 95 vstupenek. Už tady se jednalo o rekord. Lístek měli všichni členové, kteří jsou ve fanklubu déle než 3 roky, a také část členů, kteří byli aktivní již před losem, respektive oficiálním začátkem sezóny.

I tak jsem o lístky bojoval dále. Řešil jsem to dokonce i s místopředsedou Slávie. Ten mi nakonec pomoci nemohl, i když moc chtěl. Přímo od vedení FC Barcelony ale zjistil, že jsou stále volné lístky. Proč nám je klub automaticky nepřidělil nebo proč to s námi neřešila federace, zřejmě zůstane navždy záhadou. Každopádně s touto zákulisní informací jsem znovu napsal federaci. Ta to mělo s konfederací/klubem řešit v pátek (tedy pouze 5 dní před samotným zápasem). Bohužel nestalo se.  

Stávka v Barceloně totiž znamenala i stávkování klubu, a tak se nic řešit nemohlo. Mezitím už pár členů své žádosti zrušilo, což mě samozřejmě mrzí, ale bohužel to náš fanklub nemohl nijak ovlivnit či urychlit.

Přišlo tak pondělí a další popohnání federace. Najednou přišla zpráva – dostanete ještě 34 lístků, ale do 12:00 potřebuje klub seznam jmen s daty narození a čísly občanek. Jména žadatelů a jejich data narození jsem měl. Čísla občanek ovšem ne. Na vše bylo pouze cca 40 minut. Přišel tak hromadný email, vzkaz ve skupině na Facebooku. Poté smsky, a u posledních členů jsem získal čísla dokladů po telefonu a vše jsem zaslal federaci – 4 minuty před deadlinem. Tady bych rád poděkoval všem za rychlou reakci a spolupráci.

Dostalo se tak i na zbytek skupiny 2. Lístek tak měli kompletně všichni členové, kteří byli aktivními členy již před zahájením sezóny. Další lístky bylo nemožné získat a už počet 129 několikanásobně převyšuje počet, který jsme měli reálně dostat. Nebýt informace od Slávie – počet by zřejmě nepřesáhl stovku.

Počet 129 lístků je absolutní rekord fanklubu. Nikdy se více lístků na jeden zápas nezajistilo.

Každopádně i tak mě mrzí, že se nedostalo na všechny, tedy i na členy, kteří své členství prodloužili po delší době či na úplné nováčky. Věřím, že zápas se Slávií byl spíše impuls, než hlavní důvod, proč se stát členem fanklubu. Výhod je celá řada a zápasy v sektoru hostí jsou pouze třešnička na dortu.

Pokud by se někomu zdál počet 129 lístků nízký, je potřeba si uvědomit, že sektor hostí činí pouze 5 % kapacity stadionu, tedy necelých 900 míst. Celých 85 % z tohoto počtu mají Socios, tedy členové klubu. Zbylých 15 % jde nám - oficiálním fanklubům. Pouze pokud Socios nemají zájem, přidělí se penyím další vstupenky. Což se naštěstí stalo. Nakonec fankluby získaly 540 lístků – náš fanklub tak měl téměř čtvrtinu z tohoto počtu, což je vzhledem k tomu, že do Prahy dorazilo přes 30 fanklubů, neuvěřitelné číslo. Druhý nejvyšší počet obdržených lístků bylo pouze 75.

Co se týká ceny lístku, ta byla na vstupence sice 1 500 Kč – je ale potřeba si uvědomit, že jsme lístky nekupovali v českých korunách od Slavie ale od Barcelony v eurech. Což nás bohužel vždy vzhledem ke kurzu (možná je na čase popřemýšlet o jiné bance s výhodnějšími zahraničními platbami) vyjde o dost dráž. V tomto případě cca 1 600 Kč (což mi mohou potvrdit také Socios z řad našeho fanklubu, kteří si kupovali lístek sami). Když se k tomu připočte poplatek klubu a fanklubu (50 Kč), je konečná cena po zaokrouhlení 1 700 Kč.

Rozdíl budeme všem zasílat ke konci příštího týdne. Ti, na které se lístek nedostal, již své peníze dostali zpátky. Stejně jako členové, kteří svou žádost zrušili.

Na závěr bych rád poděkoval za spolupráci při rozdělování skupin viceprezidentovi Jakubovi, dále Světové federací penyí, především panu Martínovi, místopředsedovi Slávie panu Syrovátkovi a všem (respektive téměř všem) za trpělivost při čekání na lístky a respektování pravidel pro přidělování vstupenek

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

K listkum obecne - i jako dlouholety Socio nemam sanci v Barcelone na sezonni listek - pokud nejsi z Barcelony je sance limitne nulova.. ano mam sanci prednostne ziskat listky - ale kdyz jsem byl loni na Barça- Liverpool, kolem mne - v sektore de facto Socios bylo vic cizincu nez domacich.. drzitele sezonnich prodavali sve lupeny ve velkem
I kdyz byl prislib, nedostl jsem lupen via Socis- koupil jsme si vstupy na vsechn 3 zaasy Slavie ... ale sektor hostu, byl i vcera zaplnen odhadem ze 2/3... bohuzel, tohle je jen jeden z bodu, co vedeni Barcy slibilo resit a neresi... mnoho Socis si z prodeje listku udelalo business, jak Bartomeu z naseho klubu...

24.10.2019, 14:10
RafteR Patrik Paulis

www.barcablaugranes.com

+ navyse klub ma myslim appku na nahlasenie "predaja" premice na zapas, pokial sa ho nemozes zucastnit a socios takymto sposobom mozu za sezonu "zarobit" max 95% povodnej ceny permice. Na 100% si isty nie som, ale na stary web som o tom urcite pisal clanok z informaciami aj z linku hore.

A ze je okolo teba na tribune mnoho cudzincov je uz asi celkom normalne. Na clasicu bolo len okolo mna 6 volnych sedaciek. Na Clasicu! smiley

24.10.2019, 14:27

Chtěl jsem se jen zeptat, ta čísla občanek byla potřeba jen u těch posledních 34 lístků? Po mě ho totiž nikdo nechtěl - nevím jestli jsem ho udával už dřív u žádostí tak ho máte, ale mám právě úplně novou občanku smiley nebo se na ní číslo nemění? smiley

25.10.2019, 10:34
Migueli Mike_Dawson
Systémový administrátor

Ano, jen u těch 34, které byly získány dost specificky a byly vlastně navíc - mimo systém klubu OAP.

Ale nově bude to číslo potřeba úplně u každého, takže jak se teď bude prodlužovat členství, bude nutné zaslat i číslo občanky.

25.10.2019, 10:41
Mike_Dawson Migueli

Aha, ok smiley

25.10.2019, 12:12
Migueli
Systémový administrátor

Jinak všichni ve skupině 3 prodloužili až po losu. Nebyl tu nikdo, kdo by prodloužil po začátku sezóny ale před losem Ligy mistrů.

25.10.2019, 21:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat