Koeman: Ansu Fati se musí lépe soustředit

Koeman: Ansu Fati se musí lépe soustředit

Na dnešní předzápasové tiskové konferenci Ronald Koeman mimo jiné zhodnotil výkon Ansu Fatiho a Pedriho a rozdal jim pár rad. Okomentoval také situaci zraněného Ter Stegena a Umtitiho.

[Marc Brau, Barça TV] Alavés pomalu mění svoji sestavu a hrává se třemi i čtyřmi obránci. Můžete zítra očekávat defenzivnějšího soupeře?

Analyzujeme každého soupeře, Alavés má různé možnosti sestavy. Pro mě je nejdůležitější mluvit o nás, hrát ve stejném rytmu jako v poslední době.

[Ramon Salmurri, rádio Catalunya] Říkal jste, že musíte vytvořit automatismy. Chcete po zápase, jako je ten proti Juventusu, hrát se stejnou jedenáctkou?

Je to možné, ale musíte sledovat také fyzický aspekt. Hrajeme stále lépe, ta hra byla skoro kompletní, ale ne tak docela, protože jsme promarnili mnoho šancí. Bylo však vidět, že na hřišti dokážeme lépe hledat volný prostor. Hráče můžeme prostřídat, protože náš tým se skládá z více než 11 hráčů.

[Marta Ramon, RAC1] Jak je na tom Ter Stegen? Kdy by se mohl vrátit?

Od včerejška trénuje se skupinou a vede si dobře. Ještě trochu mu chybí k tomu, aby mohl hrát. Věřím, že se brzy vrátí. Není dobré uvádět datum, několik tréninků ještě potřebuje.

[Joan Tejedor, Cadena SER] Včera jsme na tréninku viděli také Samuela Umtitiho. Můžete s ním v době Araujovy nepřítomnosti počítat?

Ještě nemůže hrát, dnes se sice zapojil do tréninku, ale potřebuje několik plných tréninkových jednotek. Jsem rád, ale stále mu chybí trénink. Je velmi blízko návratu.

[Helena Condis, Cadena COPE] Všechny titulní strany novin jsou zaměřeny na Pedriho a jeho skvělý výkon proti Juventusu. Je dobré, že má tolik pozornosti? Chtěli byste být opatrnější?

Pedri je úplně normální a skromný. Zprávy v tisku jsou normální, je mu 17 let a hrál El Clásico a poté proti Juventusu. Nejdůležitější je samotný hráč. Je nohama na zemi. Jinak bychom ho museli usadit na zem my. Musíte si užívat jeho hru a pomáhat mu, když hraje.

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Vím, že můžete ovlivnit pouze svoji práci, ale v klubu se toho stalo hodně a už tam není prezident, který vás najal. Jak to může ovlivnit vaši budoucnost?

Nevím, proto jsem vždycky říkal, že to není v mých rukách. Dělám vše pro to, abych podal dobrý výkon a vyhrál trofeje. To je to, co musím dělat. Na zbytek si musím počkat, nejspíš se mluví o změnách, ale nejsem nervózní, soustředím se na práci. Před volbami budou kandidáti představovat svoje projekty. Uvidíme, kdo bude prezidentem.

[German García, Radio Nacional] Ousmane Dembélé hrál v Turíně skvěle. Co od něj očekáváte? Zdá se, že po jeho četných zraněních začíná být vše tak, jak má.

Myslím, že zranění hodně ovlivnilo jeho hru. Teď se cítí fyzicky mnohem lépe, dobře trénoval, v poslední době hodně hrál. Dembélé je kreativní, rychlý, dobrý jeden na jednoho, umí hrát na obou křídlech. Každý tým potřebuje hru jeden na jednoho. Ousmane se může zlepšovat, protože v důležitých zónách hřiště nemůžete ztrácet míč. Nejdůležitější pro něj je, že se fyzicky cítí dobře.

[Alejandro Segura, Radio Marca] Ansu Fati zítra oslaví 18. narozeniny. Jakou mu k narozeninám dáte radu?

Především by měl pokračovat v práci a zlepšovat se. Včera jsem s ním trochu mluvil o koncentraci, v tom se musí zlepšit. Někdy kvůli tomu ztratí míč, ne kvůli dovednosti, ale kvůli koncentraci. Pomůžeme mu s tím. Má talent, je velmi dobrý a musíme se o něj starat a pomáhat mu.

[Jordi Gil, Diario Sport] Riqui Puig nebyl na zápas nominován. Je zraněný, proč jste ho nepovolal?

Je to rozhodnutí trenéra. Na začátku sezóny jsme často nominovali 23 hráčů, ale to je příliš mnoho. Je lepší cestovat s 20-21 hráči a zbytek během této doby může trénovat, aby byl fyzicky připraven hrát.

[Joan Domenech, El Periódico] Už jste dal Pedriho napravo, nalevo i na střed. Na čem to záleží? Na soupeři, spoluhráčích, kteří jsou s ním na hřišti, nebo se snažíte zjistit, kde bude podávat nejlepší výkony?

Myslím, že na těchto třech pozicích může hrát dobře v závislosti na mnoha faktorech. V zápase proti Juventusu hrál s Albou na Cuadrada a křídlo. Důvod byl taktický. Záleží také na Leově pozici a soupeřích. Pedri ukázal, že umí hrát na různých pozicích.

Pedri, the boy who still does not have a license to drive a car but who  already drives Messi's Barcelona game

[Laura Brugues, TV3]  Říkal jste, že Ansu by se měl lépe soustředit. Co jste řekl Pedrimu?

To, co Ansuovi - že se vždy můžete něco naučit od spoluhráčů, od starších hráčů i od vrstevníků. Pedri se velmi soustředí na všechno, co dělá. Je to jiný hráč. Ansu má skvělé dovednosti, ale může zlepšit koncentraci. Na druhou stranu Pedri musí zlepšit jiné věci. Sedmnáctiletý hráč není hotový fotbalista, je normální, že jeho forma může kolísat.

[Achraf Ben Ayad, BeIN Sports] Co musí dělat hráči, kteří moc nehrají, aby dostali šanci?

Mají malou šanci, protože máme poměrně ustálený tým. Musí si počkat na příležitost a každý den ukazovat svou ochotu, trénovat a hrát za Barcelonu B. Ve fotbale se toho hodně mění, dnes je něco bílé, zítra to bude černé. Musí si počkat.

[Jordi Blanco, ESPN] Diego Maradona dnes slaví 60. narozeniny. Koho byste si vybral jako hráče, který tak moc ovlivnil vaši dobu?

Maradona byl nejlepší ve své době, dnes je podle mého názoru nejlepší Messi. Nelze srovnávat hráče mé doby s dnešními hráči. Nyní je rytmus a intenzita vyšší, fyzičnost je důležitější. Maradona byl nejlepší svého času, předvedl to v Barceloně i v národním týmu.

[Ángel Pérez, Mundo Deportivo] Toni Freixa včera řekl, že pokud se stane prezidentem, dodržíte svůj dvouletý kontrakt. Dodávají vám taková prohlášení sebedůvěru?

Nerad mluvím o jednotlivých kandidátech, uvidíme, co se stane. Mým úkolem není být šťastný, když o mně někdo mluví dobře, nebo nespokojený, když chce něco změnit. Uvidíme, co se stane. Jsem tu pro klub. Nejdůležitější je zítra vyhrát.

[Alex Maria Franquet, El Correo] Co říkají vaše analýzy o Alavésu? Je zápas venku s tímto týmem složitější než doma?

Alavés může použít různé sestavy. Hraje defenzivně a čeká na soupeře. Očekávám obtížný zápas, záleží na naší formě, koncentraci a rytmu. Pokud budeme hrát rychle, najdeme prostor. Víme, že v lize potřebujeme tři body.

[Enzo Olivera] Jak hodnotíte Ronalda Arauja? Sám jste mi jednou řekl, že musí zlepšit svou rozehrávku a že v tomto ohledu sleduje Gerarda Piquého. Co si myslíte o jeho hře? Jak je to?

Ronald má před sebou velkou budoucnost. Má důležité dovednosti, navzdory své výšce je rychlý, silný a má to dobře srovnané v hlavě. Počítáme s ním a nezapomínáme, že je mladý a potřebuje vylepšit několik věcí: rozehrávku, první dotek, poziční hru. Celkově jsem s ním velmi spokojen. Škoda, že se zranil.

Barcelona centerback Ronald Araújo out for at least 2 weeks - Barca  Blaugranes

[Diari Ara] Změnilo se ve hře Griezmanna něco, že se v posledním zápase zapojoval mnohem více ve srovnání s předchozími zápasy?

Když se vyhraje, všimnete si takových věcí, to je normální. Po El Clásicu jsme byli zklamaní a po posledním zápase jsme byli spokojení s výkonem. Nemůžu si stěžovat na Antoinův přístup. Doufám, že bude mít trochu štěstí. Vedl si dobře, je jen otázkou času, kdy se trefí.

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Debutoval jste v Groningenu ve věku 19 let. Jak využíváte své vlastní zkušenosti při jednání s Fatim a Pedrim?

Vždy říkám mladým hráčům, aby si ten okamžik užili. Dvě 17leté děti hrající na této úrovni, to není běžné. Groningen není na úrovni dnešní Barcelony. Měli by být skromní a tvrdě pracovat, kariéra je dlouhá. Musí trénovat, aby se zlepšili. Sledoval jsem je 2-3 měsíce a jsou to skvělí chlapci, velmi dobře vědí, co mají dělat.

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Je pravá strana obrany vaším největším problémem? Sergiño Dest byl jedním z nejlepších v El Clásicu, proti Juventusu už hrál Roberto. Jaké jsou mezi nimi rozdíly? Co vám dávají?

Jsem velmi rád, že mám Desta, je také mladý, je mu 19 let. V zápase proti Realu ukázal své schopnosti. Roberto hrál proti Juventusu, protože se mu dařilo na začátku sezóny, nebyl důvod ho vytlačovat. Konkurence na pravé straně obrany je velmi dobrá. Musíme jim dávat příležitosti, bude to dobrý boj.

FC Barcelona - La Liga: Dest: The USMNT player who is impressing Koeman and  Barcelona | MARCA in English


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat