MĚNÍ SE BARCELONA V REAL MADRID?

MĚNÍ SE BARCELONA V REAL MADRID?

Drahé nákupy namísto využívání odchovanců, žádný plán pro hru zálohy, chladný vztah mezi hráči a klubovým vedením… Katalánský velkoklub začíná připomínat své úhlavní rivaly.

Zdá se, že role se obrátily. Není to tak dávno, co byl Real Madrid znám svou „rozhazovačnou“ přestupovou politikou a zmatky ve vedení, zatímco Barcelona postavila svoji sílu na hráčích z vlastní akademie. Vypadá to, že tyhle dny pominuly.

V letním přestupovém okně Barça utratila za hráče více než Real. Luis Enrique si přivedl Paca Alcácera za 30 milionů eur a Munira poslal opačným směrem na hostování. Dalším plácnutím přes kapsu byl André Gomes, který přišel za 35 milionů eur (plus bonusy), i když si hodně fanoušků přálo, aby svou šanci dostal nadšení vyvolávající Sergi Samper.

Munir se Samperem byli zvyklí na styl hry Barcelony a určitě by si nevedli o nic hůř než hráči, kteří je nahradili. Avšak stejně jako tomu bylo v minulosti u Realu, zvítězila tentokrát cartera nad canterou (peněženka nad akademií). Naproti tomu Real přivedl zpět svého odchovance Alvara Moratu a dával šance španělským talentům jako jsou Lucas Vazquez, Nacho, Marco Asensio či Mariano.

Pod Zinedinem Zidanem skóroval až na Fabia Coentraa každý hráč, který nepatří do základní sestavy, což naznačuje snahu Zidana oprostit se od závislosti na hvězdách. Zidane je sám bývalým hráčem Realu a trenérem áčka se stal po svém působení u rezervy.

Mezitím na Camp Nou jsou to Lionel Messi, Luis Suárez a Neymar, kteří zachraňují Barçu a navíc se záloha, svého času chlouba Barcelony, zpronevěřila svému stylu hry, který jí dělal tak ohromující. V těchto ohledech se zdá, že Real své úhlavní rivaly předčí.

Na tiskových konferencích ze Zidana vyzařuje šarm a charisma, zatímco Luis Enrique je znám svou nedůtklivostí a nejednoho novináře už si znepřátelil, což by mohlo připomínat způsoby Josého Mourinha za dob jeho působení na Santiago Bernabeu.

Další paralelou s Portugalcem je především to, když hráči a Luis Enrique odmítli svou účast na galavečeru FIFA. Madridští hráči udělali v roce 2012 to samé, akorát šlo ještě o Ballon d'Or. A poukazování na chyby rozhodčích namísto sebekritiky po některých špatných výkonech je opět nápadně podobné tomu, jak si s „kartou oběti“ rád hrával Mourinho.

Real pod Mourinhem ničil své soupeře protiútoky, avšak často byl kritizován za to, že nemá žádný opravdový plán, když přijde na tvoření hry v záloze proti hluboce zataženým týmům. Nyní se s podobnými problémy potýká Barça .

Na vrcholu toho všeho stojí vedení Barcelony. Jeho členové už zklamali několik hráčů kádrů, včetně Messiho, kterého se zastával Luis Suárez. Uruguayec kritizoval své šéfy za to, že odkládájí jednání o Messiho nové smlouvě a nebyl jediným hráčem, který se do vedení pustil. Není tomu tak dávno, co Dani Alves prohlásil, že vedení Barcelony nemá nejmenší tušení, jak by mělo jednat s hráči.

Dříve se s podobnými záležitostmi potýkal Real, když např. vypudil Ikera Casillase bez náležitého rozloučení, i když má Casillas na Santiago Bernabeu status legendy. Nyní se v Madridu zdá být vše v naprosté harmonii a je to Barcelona, kdo má problémy na úrovni vedení klubu.

Takže když to shrneme, spousta fanoušků to asi nebude chtít vidět, ale v Barceloně to v tom horším slova smyslu začíná vypadat jako v Madridu a ať už se na Camp Nou stane v letošní sezóně cokoliv, Katalánci by v létě měli znovu zavést některé ze svých základních hodnot.

Předem upozorňuji, že nejde o můj osobní názor, ale o pohled Bena Haywarda, který podle mě stojí za zmínku.


Zdroje: goal.com



Diskuze

Bohužel je to pravda... Barcelonská DNA není na hřišti letos vůbec vidět. A hráči jako Samper,Munir by to aspoň trochu zmírnili... + by nám ušetřili nějakých 80 mega, Jestli si to dobře pamatuji...

01.03.2017, 11:06

Z 90% strašný blábol. To je tak, keď niekto píše článok, chce si iba kopnúť a nevidí do histórie viac ako od Guardioly a odporuje si snáď o dva odstavce od seba smiley

A nehovorím o Tarje ale o Bena Haywarda, aby sme predišli nedorozumeniam.

Goal je proste taký Nový Čas smiley

01.03.2017, 12:27
Tarja BRIAN19

V pohodě, já s tebou souhlasím, jen jsem opět chtěla zkusit trošku rozvášnit diskuzi. smiley A zase nic...smiley

07.03.2017, 17:11

Goal je trošku bulvárek, to snad víme všichni. ALE musím říct, že s tímhle pohledem souhlasím. Poslední odstavec to celé hezky shrnuje.

01.03.2017, 15:45

Taková blbost, taková blbost.
Barca vždy kupovala ty nejdražší a nejlepší hráče z celého světa. Jen teď jsme měli krátké období, kdy se povedli kluci z akademie. Jinak skoro vždy máme ve vedení to samé jako real - megalomany - žádný rozdíl.

01.03.2017, 15:48

Jediné, s čím souhlasím, jsou ty nákupy. To mi je dost proti srsti, jinak jsou to pindy.

A to, že se Dani pustil do vedení a pak se objeví info o tom, že se chtěl vrátit, ale odmítli ho. No já jsem měl Daniho rád, ale jeho herecké výkony byly kolikrát na zvracení.

02.03.2017, 06:13
Pajin Pajin

Těma hereckým a výkonama myslím jeho tiskovky a tak dále.

02.03.2017, 06:13
Migueli
Systémový administrátor

Ne.

02.03.2017, 08:40

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat