NAŠTVANÝ PIQUÉ KŘIČEL NA PREZIDENTA LALIGY

NAŠTVANÝ PIQUÉ KŘIČEL NA PREZIDENTA LALIGY

Gerard Piqué si říká o pořádné problémy. Po další ztrátě Barcelony dal znovu hlasitě najevo, co si myslí o španělských rozhodčích, a tentokrát se obrátil rovnou na prezidenta LaLigy Javiera Tebase.

"Viděli jsi to?! Ano, ty, ty! Viděl jsi to?!" Tato slova podle všeho Piqué směřoval k prezidentskému boxu na tribuně, kde seděl i Tebas. Stoperovo rozhořčení pramenilo hlavně z momentu, kdy kapitán Villarrealu Bruno Soriano v pokutovém území jasně zastavil šanci nataženou rukou, hlavní sudí Ignacio Villanueva ale nařídil pouze rohový kop.

Podle Piquého byla Barcelona už v předešlém utkání proti Athleticu ochuzena o dvě penalty, což připomněl i v rozhovoru po včerejší ligové remíze. "Myslím si pořád to, co jsem řekl v Bilbau. Všechna rozhodnutí se analyzují, ale je to k ničemu. Bruno zahrál rukou ve vápně hned dvakrát," tvrdí 29letý Španěl. "Ten člověk, kterému jsem to předtím říkal, moc dobře ví, že to bylo pro něj. K rozhodčím jsem se vyjádřil jasně – je naprosto zřejmé, co se na hřišti děje, ať si mluví, co chtějí."

K propadu na třetí místo tabulky dodal: "Titul stále můžeme vyhrát, ale musí se změnit mnoho věcí. Jsem přesvědčen, že dokážeme tuhle situaci otočit."


Zdroje: sport.es, fcbarca.com



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Srdcař smiley
Akorát nám z té tribuny asi moc nepomůže....

09.01.2017, 00:43
Conelly Caltic8

????????

10.01.2017, 07:58
Conelly Conelly

(tak to neumi smaily z iphonu) takze znova... smileysmileysmiley

10.01.2017, 07:59

Piqueho mám rád, je to skvělej hráč a osobnost týmu. Ale jak si může tohle dovolit? Být LE, tak si zjednám v kabině trošku pořádek. Proč si pořád musíme stěžovat na rozhodčí? Ano, třeba nás poškodil, v jiný zápasy nám zase pomohl. Barceloně fandím mimo jiné kvůli tomu, že jí chápu jako značku a určitou garanci "něčeho víc", proto přece Mes que un Club (omluvte případné chyby, španělsky neumím). Líbí se mi, jak si Barcelona drží určitý styl hry založený na držení míče. Jsem tím proslulí a kdyby na hřišti běhaly jen černé figurky, tak nás podle stylu hry každý pozná. To se mi líbí - ať se daří nebo ne, základ je pořád stejný (byť je jasné, že se fotbal vyvíjí a i my musíme částečně reagovat). Proč ale nemůžeme být rozeznatelní podle toho, že nebrečíme, že nesimulujeme, že nehrajeme na hřišti teatrální divadla. Tak jak se učí barcelonské DNA na hřišti, mělo by reálně existovat i "hodnotové" DNA, které bohužel dnes existuje jen na papíře. Máme skvělé hráče, nejlepší na světě, ale o jejich charakterech a hodnotách dost pochybuji. Neymar - skvělý hráč a ještě lepší simulant; Alba - skvělý levý bek a ještě větší simulant a svině, totéž platí pro Busqa. Pique - jeden z nejlepších stoperů světa, ale neskutečný ubrečenec. Tak, jak se učí v La Masii fotbal, by se měly ty děti učit, jak se chovat - na hřišti i mimo něj. Stejně tak by do Barcelony měli chodit hráči, kteří mají nějakou lidskou úroveň. Vzory pro to máme ty nejlepší - Messi a Iniesta. Slyšeli jste je dva si někdy stěžovat na rozhodčí? Já nikdy. Viděli jste je někdy simulovat? Já za těch 15 let možná tak dvakrát dohromady a to přeháním. Ano, rozhodčí nás třeba zrovna poškodil, ale v mých očích by se hráč Barcelony měl přes tohle přenést a koncentrovat se na další zápasy a výkony. Koneckonců, podle toho jak jsem četl review, rozhodčí nám ty zápasy neprohráli.

09.01.2017, 01:07
Ihsahn Hema16

Kdy nám pomohl?Poškoděj nás asi 4krát častěji než pomůžou

09.01.2017, 16:26

Jak si tohle může dovolit? Asi proto, že ten klub miluje tolik, že v takových chvílích mu emoce rozum. A to se stává i v lepších rodinách.

09.01.2017, 06:22

To je vůůl a komu tím prospěješ, co?? smiley Tyhle řeči, diskuze s rozhodčím v zápasech, válačky apod. nám nepomůžou... smiley

09.01.2017, 07:52

Nehrál jsem fotbal na profesionální úrovni, ale fotbal jsem hrál. A ty emoce byly obrovské. A když jsem nějakou situaci bral subjektivně tak, že jsme byli poškození, tak jsem se taky dokázal rozparádit.
No a tady se jedná o zápasy o X levelů výš. Jde o hodně a ty emoce jsou prostě vyšší. Ti kluci NEJSOU stroje a svoje emoce mají taky. Logicky. A dlouho bylo ticho a drželi to v sobě. Pokud to z nich teď jde ven, tak já to chápu. V těch vteřinách po zápase prostě nemyslí na důsledky a musí to ven. Je to neprofesionální? Nemyslím si. GP hrál X sezón vedle Puyola, což byl asi největší barcelonský srdcař - tak jde v jeho stopách. To co se děje teď, to nepamatuju a někdo se ozvat prostě musí. Jo, dá se předpokládat nějaký trest pro GP - ale i tak tvrdím, že se chová správně.
(Jen mám obavu, aby si prostě neřekl, že v tomhle bordelu zvaném La Liga už působit nechce a nešel třeba do Premier League... smiley )

09.01.2017, 09:34
Tarja felpod

Ano, Piqué hrával vedle Puyola, ale právě Carles byl ten, který se naopak snažil ty hráče srovnat a nepotřeboval žádné zbytečné hádky či komentáře, takže v tomhle směru Piqué určitě v jeho stopách nejde. Emoce se ovládají těžko, ale právě proto, že je Piqué profesionál, by mu mělo být jasné, že tímhle prostě nic nevyřeší. Stejně jako u rozhodčího nevyhádá změnu jeho rozhodnutí.
Měl by se, a společně s ním i ostatní, soustředit na sebe a na svoje výkony, protože to je to, čím může něco dokázat a co může ovlivnit.

09.01.2017, 10:43
Tommassino Tarja

souhlasím a chválím profilové foto smiley

09.01.2017, 11:01
felpod Tarja

Já nesouhlasím. Už jen proto, že za Carlese jsme byli sice řezaní, ale bylo to jen sem tam. Teď už je to v takové míře, že to ani Carles nezažil. A jsem přesvědčen o tom, že kdyby ještě hrál, tak by taky nemlčel...
A jak si jsi jistý, že se tímhle nic nevyřeší? Možná ne, ale možná se to někam posune. Každopádně se o tom aspoň BUDE MLUVIT. Jakože "co to ten Piqué říká? Je na tom něco pravdy? Koukněme na nějaký sestřihy"... Ale kdyby se kolem toho mlčelo, tak si jen na pár fórech culés zanadávají a jde se dál. Jedinou cestou jak něco změnit, je (opakuji) : MLUVIT O TOM. Jasan, měl by o tom mluvit někdo jiný a ne hráč. Ale když Piqué vidí, že trenér je (i v této věci) neschopný a na přímé otázky odpovídá jen "výkony rozhodčích nebudu komentovat", tak to prostě někdo musí vzít na sebe. A udělal to GP - což je dobře.

09.01.2017, 11:10
Tarja felpod

Já jsem ráda, že Piqué umí jako jeden z mála říct věci na rovinu, ale tohle do toho podle mě prostě nepatří a naopak bych řekla, že to vyzní jako "Barcelona ztratila a Piqué opět pláče, šašek..." a nikdo ho nebude brát vážně. Rozhodčí ve Španělsku jsou podle mě celkově k smíchu a je otázkou, proč se s tím nic nedělá, tohle by se ale mělo řešit na jiných pozicích.
Navíc, ruku na srdce, včera nám to "prohrála" především naše neschopnost v koncovce a slabší forma některých hráčů, na to bychom se měli soustředit. :)

09.01.2017, 13:16
felpod Tarja

Ale vždyť já neříkám, že jsme hráli skvěle a rozhodčí nám ukradl výhru. To určitě ne. Hráli jsme špatně a prostor pro zlepšování se bohužel čím dál tím víc zvětšuje. ALE - rozhodčí měl špatná rozhodnutí, která v každém případě zápas ovlivnila. Nikdo nemůže vědět, jaký by zápasy v Bilbau nebo ve Villarrealu vyvíjeli, kdyby sudí pískali rovinu. Ale to je další věc - když jsi na place, hraješ na krev (nebo teda aspoň tak, jak to v tom momentě jde nejlíp), ale zároveň vidíš, že Tě rozhodčí k ničemu nepustí a prostě Tě nenechá nic se skóre udělat, tak se to na psychice podepíše. A tady neberu argument "je to profík, musí hrát naplno za každé situace". Ono to fakt vždycky nejde. A když se toho nahromadí nechutně moc, tak to vypadá takhle.
Ano, úroveň sudích v La Lize je špatná dlouhodobě. Ale jak už jsem psal - pokud se to nebude rozmazávat, tak se to nebude ani řešit a bude to takhle vypadat pořád.
Já bych to uzavřel s tím, že v tomto se prostě neshodneme. Ty chování Piquého neschvaluješ (z důvodů, se kterými nesouhlasím, ale které respektuji), já ho naopak schvaluji a podporuji ho.
V čem se určitě shodneme je to, že věříme, že výkonostně půjdeme nahoru a ukážeme to už ve středu.
Měj se hezky smiley

09.01.2017, 13:55
Tarja felpod

Vždyť shodnout se ani nemusíme, každý má svůj pohled a o tom to přeci je :)
Samozřejmě, že se to na tobě podepíše, ale mně se právě nezdá, že by někteří naši hráči "hráli na krev", nemyslím teď zrovna Piquého. A vím moc dobře, že ne vždy to jde podle představ, ale od toho tu přeci máme tak kvalitní a široký kádr, ne? Tedy měl by být "tak kvalitní a široký" :) A v tom bude nejspíš ten problém- někteří hráči jsou z formy, týmu se nedaří, jenže se nic nemění, Piqué je frustrovaný a potom takhle vybuchne. Já ho na jednu stranu chápu, jen chci ale říct, že tohle nám prostě nepomůže. A jako profesionál by to měl vědět.
Měli bychom se soustředit na sebe a řešit naše problémy, jsme Barca a tohle prostě podle mě nemáme zapotřebí (jako někteří nejmenovaní :)). Ti tragédi připísknou jednou pro tebe, jindy proti tobě, tak to prostě je a vždycky bylo. A ta kvalita by se měla řešit jinak, tohle rozmazávání nám může ve finále spíše uškodit.
K závěru bych dodala jenom to, že z mé strany to není ani tak o ne/schvalování. Mě jen mrzí to, že takovými prohlášeními se přibližujeme na úroveň oněch nejmenovaných. smiley
Ve zlepšení já stále věřím, akorát si každý zápas říkám, že teď už to určitě konečně přijde a ono furt nic...! smiley
Taky se měj, myslím ale, že se tu budeme potkávat častěji. smiley

09.01.2017, 19:12
Pajin felpod

Nečekal jsem, že s Tebou budu někdy v něčem souhlasit smiley

09.01.2017, 11:09

strhává na sebe pozornost, aby nebyl na ostatní hráče tlak smiley jako bych to už někde slyšel smiley

09.01.2017, 10:03

smiley Piqué ty za nás i dýcháš!

09.01.2017, 10:19

Pique je srdcar.. ano
Ale je hrac a tyto excesy by si nemel dovolovat
Ano ma to resit trener ev vedeni klubu
Ale tady je leta problem:
Spatna prestupova politika, spatna volba trenera atd...
Vyhravama diky vyjimecnemu talentu nekolika hracu / Messi, Xavi, Iniesta / ale treba Xavi jasne schazi a zaloha netvori, takze MSN nema dobre balony atd...
Takze ano, Pique se chova jiz jako prezident klubu, ale mel by si najit i trenera a resit prestupy..????

09.01.2017, 10:33
Kavino Patrik Paulis

No tak co ty si za experta ???? To mě opravdu rozesmalo, ale zároveň zneklidnilo, že fanoušek této dekády muže vypotit něco tak stupidního ve stylu "Vedení selhává ve výběru správných trenérů". To fandis asi pouze od začátku této sezóny, jinak si to nedokážu vysvětlit. Podívej se prosím trošku zpátky, stačí 10 let, možná uvidíš , kdo dominuje světovému fotbalu už nějaký ten pátek. A ano.. byl to právě výběr správných trenérů, kteří vytáhli toho Xaviho, iniestu, koupili neymara, suareze, vyhráli trebly... Bohužel jak už tady někdo zmínil, vypadá to, že tři sezóny za Barcu už je asi hodně. Pepek měl třetí sezónu taky propad a lucho ho má teď taky. No snad dojde na slova jednoho fanouška zde na diskuzi a zase se to tady trochu provětra ti "sezonní" fanoušci.

09.01.2017, 13:06
Tarja Patrik Paulis

Takže vlastně všecko špatně, zpátky na stromy. smiley

09.01.2017, 13:23
Migueli
Systémový administrátor

Chápu ho, ale tohle si asi mohl odpustit.

Budou z toho jen problémy.

Ale už teď se na něho těším v roli prezidenta smiley

09.01.2017, 10:36

Nebuďte moralisti. Kdo z nás někdy nevybuchl?

A kdo ne, je většinou neupřïmný, dusí to v sobě a to je ještě horší.

09.01.2017, 11:10
Hema16 Pajin

Hral jsem na pomerne vysoké úrovni hokej a byl jsem magor (dneska uz jsem starsi nez tehdy, o neco malo mladsi nez GP a takhle bych se nechoval). Ale ok, lidsky ho asi chapu. Nicmene a hlavně: je to profesionál a hráč Barcelony, reprezentuje nejen sebe, ale i klub a jeho hodnoty. Ano, zni to asi moralisticky a idealisticky, ale ten klub pro me ma nejakou identitu (nejen tu fotbalovou) a takovyhle chování, ktery povede maximalne k trestu pro GP, se s ni z myho pohledu neslučuje.

09.01.2017, 11:54
Tarja Pajin

Jak jsem psala, emoce se ovládají těžko, ale po těch letech by to už Piqué mohl zvládat. Takhle mu akorát hrozí trest a nakonec nám to spíš uškodí, když víme, jak na tom se stoperama jsme... smiley

09.01.2017, 13:22

By mě zajímalo, co by se dělo kdyby Tebas seděl v druhý řadě dole. Ze své zkušenosti říkám,že je to hodně blízko smiley
Chápu to, ale neměl to dělat.

09.01.2017, 13:00

Pique, přestaň brečet a začni hrát.. prostě jdi na hrot a dej branku. smiley

09.01.2017, 15:51

To si máme vše nechat líbit? Ta kampaň proti Barceloně je do očí bijící. Musíme se ozvat, jinak s tím nikdo nic neudělá (pokud to vůbec jde, snad jedině odtržení Katalanska). Pro mě je Pique obrovskej srdcar a za tohle má u mě palec nahoru, i když ho trest nemine smiley

09.01.2017, 20:36
Tommassino The_DoctoR

Jaká kampaň? Fakt vůbec nevím, kde tyhle konspirační teorie berete. To soudíte na základě neodpískané penalty?

10.01.2017, 00:55
Hema16 Tommassino

Asi tak.

10.01.2017, 05:12
The_DoctoR Tommassino

Vůbec ti to do sebe nezapadá? Proč asi lidi ze Španělska nechtějí aby uspěl kataláskej tým, kterej španělskem pohrdá? Vůbec ti to nedochází? Já to pozoruju dá se říci poslední rok a půl, tendenčně řízený zápasy proti Barceloně, ne samozřejmě každý (to by bylo moc podezřelý), ale systémově pravidelně.. Proč asi Pique řval na vedení? To to vidí jen on a já? Nechápu vás....

10.01.2017, 19:27

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat