Nenávisť voči Messimu graduje - ale je bezdôvodná

Nenávisť voči Messimu graduje - ale je bezdôvodná

Ľudia sa vo veľkom začali vyjadrovať s nenávisťou voči Messimu a vyčítať mu jeho jednanie. Treba si ale uvedomiť pár vecí.

Ak by Leo prišiel dnes do tréningového centra, započal by tak novú sezónu v drese Barçy a jeho odchod by bol z právneho hľadiska ešte komplikovanejší. Ďalej, Messi kľudne mohol odísť podľa zmluvy do začiatku júna zdarma. To ale ešte nebola ukončená sezóna, Barça bola v hre o dve trofeje. Ak by to urobil, väčšina culés by ho začala nenávidieť. O odchode určite nezačal uvažovať tak ako sa niektorí domnievajú po prehre s Bayernom - veď prečo by si do zmluvy posledné roky nechal implementovať spomínanú klauzulu o možnom odchode zdarma. Bartomeu síce ponúkol rezignáciu ak by Leo vyhlásil, že zostane, lenže by to absolútne nič nevyriešilo, keďže vo vedení by stále až do marca zostali jeho ľudia. A ak by sa Messi verejne vyjadril proti vedeniu a ich konaniu, znásobilo by to komplikácie týkajúce sa jeho odchodu - bolo by vedenie zrazu ústretové a kývlo by na nejakú ponuku z iných klubov? Takisto by hrozilo, že by v očiach veľa futbalových fanúšikov začal ešte viac pôsobiť ako hlavný muž v klube - ten, ktorý si vyberá trénera, spoluhráčov...prezidenta. A ak by ho Bartomeu predsalen nepustil, mal by hrať demotivovaný až do januára? Úplná blbosť. Náročná situácia pre všetky strany, no Leo z nej zdá sa nemôže vyjsť pozitívne. My nemôžme tušiť, čo sa vnútri nášho klubu deje. Však prečo by Leovi vyjadrili podporu Puyol, Suaréz či Guardiola... Máme informácie len od novinárov, z médií, kde takisto treba zdôrazniť, že pred pár mesiacmi vyšla na povrch kauza, v ktorej Bartomeu naschvál očierňoval hráčov.

Môj názor je taký, že by mu mal klub vyjsť v ústrety a dovoliť mu baviť sa ešte zopár rokov futbalom - hoci mimo Katalánska. Jeho rozhodnutie bolí nás všetkých, no musí k tomu mať závažné dôvody.

Marek Sloboda 


Zdroje: foto: Twitter [@BarcaStat]



Diskuze

Proč Leovi vyjádřil podporu Suárez a Guardiola je snad jasné.Způsob odchodu je trapný jak pro klub tak Messiho.

30.08.2020, 15:11
tirador René

smiley

30.08.2020, 15:19

Pane Slobodo, nepřehánějte! :) O nějaké nenávistí není řeč. Jsou fanoušci, kteří fandí svému klubu (Ať žije Barca!) a svůj klub neopustí.
Že Messi chce opustit klub v nejtěžší době pro Barcelonu mnoho fanoušku nepovažuje za hrdinský čin a mnoho z nich hovoří o zradě. Ještě v prosinci při přebírání Zlatého míče děkoval svému milovanému klubu a spoluhráčům.
Klubu pošle přes právnickou firmu "burofax" s oznámením, že končí a najednou se chce setkat a !přátelsky" jednat.
Všechny rozvody jsou špinavá věc, ale v této mýdlové opeře stojím jednoznačně za svým klubem - mou Barcou!
smiley
smileysmiley

30.08.2020, 15:18

Konečně někdo, kdo to vidí normálně.... už jsem se lekl že je tu takových tak málo, že na ně snad ani nenarazím

30.08.2020, 15:26
tirador Biscuit

Je nás mnoho, akorát nejsme tak vidět! smiley

30.08.2020, 15:32
marek99 Biscuit
Senior editor

smileyTak aspoň niekto súhlasí smiley

30.08.2020, 15:59

Urcite by mu nemeli branit!! Nemel by tu byt nikdo, kdo nechce hrat za klub!! Ale rozhodne by nemel jit zadarmo, nejsme charita a jeste podporovat sejky, kdyby sel do Argentiny, tak at jde zadarmo, ale takhle fakt ne!

30.08.2020, 15:33
Ihsahn Luis

To je přesně to co by vše vyřešilo.
City maj prachů jako prase a i hráče c o by Barca brala.Garcia(ten k nám chtěl už předtím jít)a Bernardo,kterej v posledních zápasech nehrál a Messi jde právě na jeho pozici.Pokuď nabídnou tyhle dva +50,tak by to dle mě vše vyřešilo a skončila by tahle strašná taškařice

30.08.2020, 15:39

O jaké nenávisti tady píšeš?
.
On ten Messi není žádný Mirek Dušín, když v tak těžké době zradí svůj klub!
Máme tady nějakého zakukleného Madristu, když dá příspěvku ..... stojím jednoznačně za svým klubem - mou Barcou! ... palec dolů.

30.08.2020, 15:41
Biscuit Raduz

Jak jsi přišel na to že zradil svůj klub? Copak pro klub neudělal co šlo? Po tolik let, přičemž jeho klub špinil jeho jméno? Není ti podezřelé že Xavi ani Puyol tu nehrjaou větší roli..... nevidíš tu nesmyslnost různých nákupů hráčů a to že sem asi ani žádnej pořádnej trenér nechce? Zkus si tohle projít + to že máme informace jen z médií a vysvětli mi jak zradí svůj klub v nejtěžší době když ta je tu podle mnohých už od Říma a stejně tu byl....

30.08.2020, 15:55
Biscuit Raduz

Tak Jak teda Messi zradil svůj klub?

30.08.2020, 20:21
Ihsahn Biscuit

Ten způsob,kterym chce odejít je hodně trapnej.V pohodě se mohl po Bayernu sejít s Bartomeem a domluvit se že ho nechají odejít za slušnou nabídku.

30.08.2020, 20:47
Biscuit Ihsahn

Za prvé je velký tlak na to aby neodešel (vypadá to že ho nechce pustit ani vedení ani la liga) Za druhé třeba chtěl odejít už před Bayernem.....to jak pošpinili jeho jméno nebo něco jinýho a za třetí třeba to prostě jinak ani nešlo....je tu celej život a celej život za nás poctivě hrál, věřím že se mu to nedělá vůbec snadno

30.08.2020, 21:41

Ježiš jaká nenávist hned? smileyZa chvilku se tady začnou pořádat hony na každého kdo jen křivého slovíčka na adresu Lea utrousí...smiley...

30.08.2020, 15:44

-Oficiálne vyjadrenie LaLigy: Ak chce Messi prestúpiť, musí byť vyplatená jeho výkupná klauzula. Zadarmo odísť nemôže. [laliga]

30.08.2020, 15:53

Van de Beek podepsal United.

30.08.2020, 16:04

Tak já jsem spíš registroval nenávist vůči prezidentovi a vedení, dokonce před Camp Nou byla demonstrace. Jinak ale nerozumím tomu, proč klub neřekne, že bude naslouchat rozumným nabídkám za Messiho. Nový projekt není možný dělat s hráči, kteří nechtějí za klub hrát. I Koeman se vyjádřil v tomhle smyslu. Místo omlazení a přestavby kádru se budou zabývat právní bitvou o platnost Messiho smlouvy. Jinak Messiho důvody odchodu by se daly pochopit, ale způsob jaký zvolil jako legenda klubu a kapitán ne.

30.08.2020, 17:03
Raduz Roman

smiley

30.08.2020, 17:26
Luis Roman

Výborně napsaný!!!!smiley

30.08.2020, 17:35

Myslím, že se zbytečně jitří emoce a tento příspěvek se moc nepovedl. Přitom mám dojem, že to více méně všichni cítíme podobně: Leo chce odejít a vypadá to, že to myslí vážně. Má to celé postavené na svém výkladu smlouvy, v tomto duchu se už nějakou dobu choval, stačilo být trochu empatický.
Nevnímám to jako zradu, ale ani žádnou nenávist jsem u fanoušku rozhodně neregistroval. Akorát, že všichni tady říkáme, že nám jde primárně o Barcu a o to, jak to bude dále, což mě osobně velmi mile překvapilo.
Mimochodem, k těm zjitřeným emocím přispívají obě strany a to tím, že VŮBEC nekomunikují směrem k fanouškům. Staví se barikády a já jen pevně věřím, že to je příprava na nějakou formu dohody. Bartomeu ví, že soud s Messim by asi byla jeho smrt. Leo naopak riskuje, že si dlouho nezahraje.
Možná bychom si od toho všichni měli dát týden odstup. Sám cítím, že už mi z toho je.....

30.08.2020, 17:47
tirador raval69

Podařený příspěvek.
smiley

30.08.2020, 18:57
Pajinos raval69

se vším naprostý souhlas - to, že přijde Leův konec, se ví už nějakou dobu, jen to mnozí nečekali tímto stylem smileyza to všechno, co pro nás udělal, si zaslouží se rozhodnout jak on uzná za vhodné

jinak je logické, že lidi začnou fandit klubu kvůli hře, jeho hodnotám a hráčům, nikoliv pouze kvůli jednotlivci (přišlo mi úsměvné, jak měnili kabát Ronaldovi fanoušci po přesunu do Juve)

31.08.2020, 09:03

Já absolutně nechápu, co se pořád řeší. Pokud si přeje odejít, má na to naprosté právo. Stejně jako by měl mít každý hráč - žádný klub není vězení.

ALE

Nechce odejít někam na Floridu do důchodu, ale do jednoho z TOP týmů světa a my za něj musíme nějakým způsobem získat náhradu (ať už posilou, nebo např. doplatit Liverpoolu Coutinha). Stále je to nejefektivnější hráč klubu a jeho odchodem výrazně oslabíme. Takže můj názor je "ano, pusťme ho, ale v žádném případě zadarmo".

Ronaldo před dvěma lety odcházel ve stejném věku za 100 mil. €. Adekvátní cena za Messiho je pro obě strany 50+Garcia+Silva/Jesus. Ale nedáte nic? Tak nazdar. Nejsme klub, který si toto v současné době může dovolit.

Nebojím se, že by Messi trucoval rok na tribuně. Minulý rok s námi PSG taky s Neymarem vydrbalo a ten nyní prohlašuje, jak je v Paříži šťastný a chce se s nimi vrátit do finále LM.

01.09.2020, 12:42

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat