OFICIÁLNĚ: Lamine Yamal prodlužuje smlouvu do roku 2026

OFICIÁLNĚ: Lamine Yamal prodlužuje smlouvu do roku 2026 Foto: X @FCBarcelona

Lamine Yamal podepsal svůj nový kontrakt do roku 2026 toto pondělí v kancelářích Ciutat Esportiva Joan Gamper. 

Klub FC Barcelona a hráč Lamine Yamal dosáhli dohody ohledně prodloužení smlouvy do června roku 2026. Výstupní klauzule byla stanovena na miliardu euro. 

Lamine Yamal podepsal svůj nový kontrakt toto pondělí v kancelářích Ciutat Esportiva Joan Gamper za přítomnosti prezidenta klubu Joana Laporty, prvního viceprezidenta Rafy Yusteho, ředitele zodpovědného za mládežnický fotbal Joana Solera, a sportovního ředitele klubu, Deca. 

Budoucnost v červenomodré 

Senzace poslední doby a stále pouze šestnáctiletý útočník bude pokračovat ve svém fotbalovém růstu v klubu, který jej vychoval. Do Barcelony přišel ve svých sedmi letech z klubu CF La Torreta.

Navzdory svému velmi mladému věku raketově stoupá všemi kategoriemi, a stal se jednou z největších nadějí klubu z mládežnických kategorií do budoucna. V patnácti letech, devíti měsících, a šestnácti dnech debutoval za první tým ,,Blaugranas". Stalo se tak 29. dubna tohoto roku v zápase La Ligy na Camp Nou proti Realu Betis. Stal se tak nejmladším hráčem, který kdy debutoval za první tým Barçy. 

Od té chvíle si našel místo v kádru trenéra Xaviho Hernándeze. V nové sezóně získal důvěru hlavního trenéra, a pokračuje jako hráč prvního týmu. V zápase La Ligy proti Cádizu se stal nejmladším hráčem v historii klubu, který začal zápas jako hráč základní sestavy. Bylo mu v tu chvíli 16 let, a 38 dní. O 30 dní později se stal v zápase proti Antverpám nejmladším debutantem FCB v Lize mistrů, a druhým nejmladším plejerem v historii celé soutěže. 

Ve výčtu toho všeho si už i stihl odbýt debut za seniorskou reprezentaci Španělska. Jak už to tak v jeho případě bývá, tak se v zápase kvalifikace o Euro stal nejmladším hráčem, který kdy debutoval za reprezentaci ,,La Rojy". Bylo mu 16 let, a 58 dní. Po půlhodině na hřišti se dokonce stal nejmladším střelcem v historii Španělska. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

A nějaké detaily smlouvy?

03.10.2023, 06:23

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat