Pedri: "Zůstala nám malá naděje."

Pedri: "Zůstala nám malá naděje."

Barca už nemá ve svých rukou to, zda se dostane mezi 16 nejlepších týmů Ligy Mistrů. Její naděje závisí na tom, jestli Inter dokáže porazit Viktorii Plzeň v zápase začínajícím 2 hodiny a 15 minut před výkopem na Camp Nou. Pokud získají Italové všechny 3 body, nebudou mít Blaugranas už před zápasem s Bayernem žádnou matematickou šanci na postup.

"To, co se nám stalo v Lize mistrů, jsme nečekali. Ale stalo se to takhle a je to škoda. Teď už se nedá nic dělat, i když můžeme trochu doufat v pozitivní výsledek zápasu Interu a Viktorii Plzeň. Musíme počkat, co se stane. Jsme si ale vědomi, že je to opravdu složité," přiznal Pedri v rozhovoru pro deník 'Marca'.

Rodák z Kanárských ostrovů si je vědom mimořádné obtížnosti této situace, ale nehodlá házet ručník do ringu ani ztrácet víru: "Dokud to jde, musíme věřit. Víme, že je velmi, velmi těžké, aby se to stalo, a že bychom potřebovali hodně štěstí. Ale musíme být připraveni."

Hráč Blaugranas lituje, že se týmu nepodařilo prosadit v důležitých zápasech, například proti Bayernu v Mnichově, ve dvojzápase s Interem nebo proti Realu Madrid na Santiago Bernabéu: "Myslím, že v zápase s Bayernem jsme navzdory výsledku odehráli dobrý zápas, ale nedali jsme gól. A v ostatních zápasech jsme nebyli v pohodě nebo nedominovali tak, jak bychom chtěli. Byla to série špatných zápasů a musíme se zlepšit, abychom mohli vyhrát další důležité zápasy."

Důvěra v Xaviho

Pedri se nedomnívá, že by Xaviho projekt hřešil na počáteční optimismus, protože "když jsme hráli tak, jak jsme hráli, je normální, že očekávání byla vysoká" a dodal, že "v klubu jako Barcelona musíte usilovat o to, abyste vyhráli všechno a jít do každého zápasu s každým soupeřem". Chválí práci trenéra z Terassy, protože kritika je při špatných výsledcích na denním pořádku. "Je skvělé vidět, jak nám pomáhá, dává nám rady a doufám, že s námi bude vyhrávat velké věci a tituly," řekl.

Proto je záložník přesvědčen, že klub může letos opět získat tituly. "Navzdory porážkám v Lize mistrů a El Clasicu si myslím, že Barcelona musí uvažovat o vítězství v této ligové sezóně. Stále zbývá hodně soutěží. Copa del Rey už jsem zvedl nad hlavu, je to hezká vzpomínka a bylo by hezké ho vyhrát znovu. Jsem si jistý, že v této sezoně, pokud si udržíme dobrou formu, se úspěch dostaví," komentoval.

Co se týče vztahu s Robertem Lewandowskim, uznal, že "s dobrými hráči je snadné si na hřišti porozumět", a dodal, "že ke mně se choval úžasně", a přestože neumí jazyk, "velmi rychle se přizpůsobil". Polák působí jako mentor mladších hráčů: "Pomáhá mně a Gavimu, kteří hrajeme více, a říká nám, abychom hráli v prostoru, abychom tam byli, že se tam dostane, že si vezme centry a bude nám připravovat míče, abychom mohli skórovat... Mít takového hráče nám hodně pomáhá," dodal.

Mistrovství světa je za dveřmi

Pedri, který je pevnou součástí týmu Luise Enriqueho, věří, že "po mistrovství Evropy jsme velmi silný tým a máme dobrou skupinu. Všichni ale říkají, že Brazílie a Argentina jsou favority a já bych raději šel do turnaje podceňovaný. Na mistrovství Evropy jsme favority nebyli a odvedli jsme skvělou práci".


Zdroje: sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat