PREVIEW 1. ZÁPASU LIGY MISTRŮ: FC BARCELONA – JUVENTUS FC

PREVIEW 1. ZÁPASU LIGY MISTRŮ: FC BARCELONA – JUVENTUS FC

Ukončení reprezentační přestávky na začátku září neznamená jen pokračování domácích soutěží, nýbrž také návrat Ligy mistrů! A Camp Nou hned na úvod uvidí tahák dne: souboj Barcelony a Juventusu, vedoucího týmu španělské a italské ligy.

Zatímco ve skupinové fázi Ligy mistrů se tyto velkokluby potkávají vůbec poprvé, v letošním roce sehrají už čtvrtý duel. To protože je svedlo dohromady jak playoff milionářské soutěže, tak proběhlá předsezonní příprava. Vzhledem k výhře Barçy v přátelském zápase je letošní bilance vyrovnaná: 1-1-1. Avšak je jasné, že se počítá hlavně čtvrtfinále Ligy mistrů, které skončilo s výsledkem 3:0 ve prospěch Italů. Katalánský celek přitom odehrál tři slušné poločasy, ale zlomily ho defenzivní chyby v Turíně, stejně jako mizerné zakončení. 

To v červencovém přípravném utkání už Gianluigi Buffon, jenž znovu čelil mnohým šancím, čisté konto neudržel a díky dvěma gólům Neymara vyhrála Barcelona. Brazilec už ovšem culés nepotěší a naděje se nyní upírají k Ousmanovi Dembélému. Těžko se ale odhaduje, zda dvacetiletá posila z Dortmundu už nyní dostane místo v základu. "Dozvíte se to zítra ve 20:45," sdělil stroze na pondělní tiskovce trenér Ernesto Valverde.

Celkově oproti víkendu zřejmě není třeba dělat zásadní změny. Mimo Dembélého má šanci promluvit do sestavy ještě uzdravený Sergi Roberto, a to buď v záloze, nebo na pravém kraji obrany. Ivan Rakitič a hlavně Nélson Semedo ale proti Espanyolu podali chvályhodné výkony. Do nominace se vrací také Denis Suárez, čemuž napomohly žaludeční problémy Paca Alcácera. Rafinhy s Ardou Turanem se stále týká rekonvalesncence a pro Thomase Vermaelena, Lucase Digneho a Aleixe Vidala nezbylo místo.

Massimilianovi Allegrimu na druhé straně výběr značně zúžila zranění Giorgia Chielliniho, Maria Mandžukiče, Samiho Khediry, Claudia Marchisia a Benedikta Höwedese. Navíc Juan Cuadrado si musí odpykat vyloučení z finále minulého ročníku. Z těchto dvou důvodů tak Juventus bude postrádat čtyři jména, která se při jeho poslední návštěvě Camp Nou objevila v základu. A další dvě už v kádru nejsou vůbec: Leonardo Bonucci odešel do AC Milán a Dani Alves do PSG.

Stará dáma se však nadále může opírat od Paula Dybalu, který gólově nastartoval sezonu dokonce lépe než jeho krajan Lionel Messi (na kontě má sedm branek). Oba Argentici si už připsali hattrick a oba byli ve svém mužstvu jediným střelcem v domácím superpoháru, v němž přesto oba prohráli. Naopak když se posledně sešli v reprezentačním dresu, nedokázal skórovat ani jeden z nich...

O třiadvacetiletou hvězdu bianconeri měla Barcelona během léta údajně velký zájem, a pokud se Dybala bude zlepšovat, jistě lze podobné zprávy očekávat i za rok. "Nevím, co se může stát v budoucnosti. V Juventusu jsem šťastný," hlásí Dybala. 


Predikce utkání

Liga mistrů - 1. zápas 12. září 2017, 20:45 Camp Nou ČT Sport

FC Barcelona

Damir Skomina

Juventus FC

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Dembélé, Messi, Suárez

Předpokládané sestavy
Juventus FC

Buffon - Barzalgi, Benatia, Rugani, Alex Sandro - Matuidi, Pjanić - Costa, Dybala, Sturaro - Higuaín

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

cant determine date - teams:score - league