PREVIEW 13. KOLA LALIGY: VALENCIA CF – FC BARCELONA

PREVIEW 13. KOLA LALIGY: VALENCIA CF – FC BARCELONA

Nedělní večer bude pro příznivce španělského fotbalu skutečným vrcholem týdne, protože se dočkají duelu prvního s druhým celkem tabulky. Na vedoucí Barcelonu se bude snažit dotáhnout Valencia, která po 12. místě z minulé sezony překvapuje skvělou hrou a s ní spojenými výsledky.

"Podle toho, co teď předvádějí, jsou to dva nejlepší týmy ve Španělsku a čeká nás velký zápas... Valencia za sebou nemá jen nějakou sérii utkání – bude vysoko až do konce," věří David Villa, jenž sázel góly jak v dresu netopýrů, tak blaugranas. "Dali dohromady výborný tým s výborným trenérem a mají jasnou představu o hře," říká Lionel Messi.

Na kapitána argentinské reprezentace se v posledních dvou dnech strhlo hodně pozornosti, jelikož převzal Zlatou kopačku a následně konečně přidal svůj podpis na novou smlouvu s údajně astronomickými čísly. Messi, který má po 12 ligových kolech na kontě 12 branek, se tak zase jednou bude muset vyrovnat s nezáviděníhodným očekáváním. Navíc když v posledních čtyřech zápasech v dresu Barcelony vyšel gólově naprázdno...

Možná ještě důležitějším aspektem bude katalánská defenziva. Mnohým culés se současná hra nelíbí, ovšem faktem zůstává, že přináší ovoce. Problémem může být absence vykartovaného Gerarda Piquého i zraněného Javiera Mascherana, pročež na stoperu zřejmě bude muset nastoupit nerozehraný Thomas Vermaelen. Samuel Umtiti ale ukazuje, že se už ve 24 letech umí vyrovnat s velkou zodpovědností, a jistotu přinášejí také výtečné zákroky Marca-André ter Stegena. Německý brankář dosud v lize obdržel jen čtyři góly, což se v historii klubu v této fázi soutěže nikomu před ním nepovedlo!

"Barça je teď jiná. Pořád chce držet míč, avšak už nenapadá tak vysoko. Nicméně soupeři se proti ní těžko dostávají do šancí, natož ke gólům," potvrdil trenér Marcelino, který se kvůli trestu z předešlého zápasu bude moci posadit pouze na tribunu. Blíže k trávníku se nedostane ani zraněný obránce Jeison Murillo. Připraven ale bude Simone Zaza, druhý nejlepší střelec LaLigy, ačkoliv se mluví o obnovení potíží s kolenem.

Poslední řádky věnujme Jaimemu Ortímu, bývalému prezidentovi Valencie, který bohužel v pátek zesnul ve věku 70 let. Klub během jeho vedení mezi roky 2001 a 2004 dvakrát triumfoval ve španělské lize a jednou v Poháru UEFA.   


Predikce utkání

Primera Divisón - 13. kolo 26. listopadu 2017, 20:45 Estadio de Mestalla Digi Sport 3

Valencia CF

I. Villanueva

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
Valencia CF

Neto - Montoya, Paulista, Garay, Gaya - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes - Zaza, Moreno

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Semedo, Vermaelen, Umtiti, Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Alcácer, Messi, Suárez

Poslední zápasy


Poslední zápasy
Valencia CF

cant determine date - teams:score - league