PREVIEW 2. ČTVRTFINÁLE COPA DEL REY: FC BARCELONA – SEVILLA FC

PREVIEW 2. ČTVRTFINÁLE COPA DEL REY: FC BARCELONA – SEVILLA FC

Vyhrát pětkrát po sobě Copa del Rey, se v dlouhé historii soutěže nikomu nepodařilo, což Barça stále může změnit. Před čtvrtfinálovou odvetou však její šance nejsou příliš vysoké...

Sevilla byla v prvním zápase lepší a v zakončení efektivnější, takže zvítězila 2:0. Barcelona ale hrála se slabší sestavou, především z hlediska ofenzivy, kde snad ještě narůstá závislost na Lionelovi Messim. Ten už teď chybět nebude a to je pro Sevillu hodně špatná zpráva. Žádnému jinému soupeři totiž Argentinec nedal více gólů než právě do sítě rojiblancos.

Čisté konto z prvního utkání nicméně poskytuje Andalusanům velkou výhodu, zvláště při značných nedostatcích v barcelonské defenzivě. Ovšem ani to neznamená, že by Camp Nou nemohl věřit v další obrat. Odvracet prohru museli Valverdeho svěřenci už v osmifinále proti Levante a loni zase ve čtvrtfinále proti Espanyolu, přičemž si v obou případech počínali s přehledem.

Pokud bychom zvažovali šance z hlediska uplynulého víkendu, je zase více favorizována Sevilla, která zdemolovala Levante. Zato Barcelona v Gironě nepředvedla dobrý výkon a možná to ovlivní i dnešní sestavu. Především s výkony Philippeho Coutinha musejí být trenéři nespokojení, jenže Ousmane Dembélé je stále zraněný a Malcom postrádá důvěru trenéra.

Se základní jedenáctkou si lámal hlavu i Pablo Machín, neboť nemůže počítat se sedmi hráči: Jesúsem Navasem, Nolitem, Munirem, Aleixem Vidalem, Maximem Gonalonsem a Jorisem Gnagnonem.   


Predikce utkání

Copa del Rey - 2. čtvrtfinále 30. ledna 2019, 21:30 Camp Nou

FC Barcelona

Sevilla FC

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Cillessen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Arthur - Messi, Suárez, Coutinho

Předpokládané sestavy
Sevilla FC

Soriano - Mercado, Kjaer, Gómez - Amadou - Vázquez, Banega, Mesa, Arana - Sarabia, Ben Yedder

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

cant determine date - teams:score - league