PREVIEW 2. ČTVRTFINÁLE LIGY MISTRŮ: FC BARCELONA – MANCHESTER UNITED

PREVIEW 2. ČTVRTFINÁLE LIGY MISTRŮ: FC BARCELONA – MANCHESTER UNITED

Po dobrém výsledku z Old Trafford se Barcelona na domácí půdě bude snažit hájit svou neporazitelnost, která v rámci dvou nejdůležitějších soutěží trvá už 25 zápasů. Ukážou Valverdeho svěřenci, že jsou tentokrát dost vyspělí na to, aby se nemohl opakovat loňský Řím? 

Kromě výhry z prvního čtvrtfinále drží Barça ještě další výhodu z minulého týdne: v lize si mohla dovolit nechat opory odpočívat. Zápas s polední Huescou tak skončil 0:0, ale náskok Katalánců na čele zůstává pohodlný. To Manchester United bojuje o každý bod, a tak ani proti West Hamu nesměl zahálet. Díky dvěma proměněným penaltám, které si vzal na starost Paul Pogba, nakonec londýnského soupeře přetlačil v poměru 2:1. 

Stejný výsledek by rudé ďábly potěšil i zítra, ovšem nejprve budou muset předvést o dost lepší výkon než před týdnem, kdy ani jednou netrefili bránu. Na druhou stranu proti PSG v prvním osmifinále dopadli ještě hůř, a přesto ve venkovní odvetě uhráli postup. Upozorňoval na to jak zmiňovaný Pogba, tak v opačném táboře třeba Gerard Piqué. 

Pokud jde o zranění, lépe jsou na tom domácí. Ivana Rakitiče ani Sergiho Roberta předchozí šrámy už nijak nelimitují a stoprocentně fit má být rovněž Lionel Messi, jenž v prvním utkání utržil bolestivou ránu do obličeje. Proti Huesce se do sestavy navíc vrátil Ousmane Dembélé.  

United se budou muset obejít bez Erica Baillyho, Andera Herrery a vykartovaného Luka Shawa. Naopak Antonio Valencia, Nemanja Matič a dokonce i Alexis Sánchez mohou do souboje zasáhnout. 


FC Barcelona

Manchester United

Soutěž Liga mistrů
2. čtvrtfinále
Datum a čas 16. dubna 2019, 21:00
Stadion Camp Nou
Rozhodčí Felix Brych
TV O2 TV Sport
Review Review
Předpokládané sestavy
FC Barcelona Manchester United
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Arthur - Messi, Suárez, Dembélé De Gea - Dalot, Smalling, Lindelöf, Young - McTominay, Matič, Pogba - Lingard - Lukaku, Rashford
Poslední zápasy
FC Barcelona Manchester United
13.04.19 Huesca 0:0 FC Barcelona, LL
10.04.19 Manchester United 0:1 FC Barcelona, LM
06.04.19 Barcelona 2:0 Atlético, LL
02.04.19 Villarreal 4:4 FC Barcelona, LL
30.03.19 FC Barcelona 2:0 Espanyol, LL
13.04.19 Manchester United 2:1 West Ham, PL
10.04.19 Manchester United 0:1 FC Barcelona, LM
02.04.19 Wolverhampton 2:1 Manchester United, PL
30.03.19 Manchester United 2:1 Watford, PL
16.03.19 Wolverhampton 2:1 Manchester United, FA
Poslední vzájemné zápasy
10.04.19 Manchester United 0:1 FC Barcelona, LM
28.05.11 FC Barcelona 3:1 Manchester United, LM
27.05.09 FC Barcelona 2:0 Manchester United, LM
29.04.08 Manchester United 1:0 FC Barcelona, LM
23.04.08 FC Barcelona 0:0 Manchester United, LM

Zdroje: fcbarcelona.com, sport.es, whoscored.com

Diskuze ke článku

  • pmadar1 Člen fanklubu (neaktivní)
    16.04.2019, 05:53

    Hm, doma to jednoducho vieme. Oddych bol dostatočne dlhý. Poučili sme sa zo zápasu v Ríme. Kvalitatívne sme určite vyššie. Na LM sa vyslovene zameriavame. Messi.

    Vidím to na dominantných 3:0.

  • felpod Tipér
    16.04.2019, 08:51

    Schválně jsem se koukal na ManItd - WHU a musím říct, že ManUtd vyhráli nezaslouženě a WHU měli neskutečné množství šancí... Velkou vzpruhou do sestavy pro ně ale bude Matič, takže jejich chyb ve středu pole by mělo být méně... I tak si ale myslím, že postup bychom si měli pohlídat. Neustále opakovaný Řím tady nemá žádnou paralelu, protože ta odveta byla venku. Teď jsme doma a vyprodaný Camp Nou nás do semifinále dotlačí. Z ManUtd určitě strach nejde, ale věřím, že je nikdo nepodcení a hráči kteří nastoupí do toho dají maximum. Můj tip je 3:1 (Suarez, Messi, Malcom - Pogba z penalty).

    • Caltic8 Administrátor
      16.04.2019, 09:13

      Co třeba paralela, kdy si všichni mysleli, že je po prvním zápase hotovo, protože na nás soupeř prostě nemá?

      • felpod Tipér
        16.04.2019, 09:22

        No jistě. A co třeba paralela, že v obou zápasech měli hráči kopačky?
        Klíčové přece je to, že selhání s Římem bylo v Římě. A teď hrajeme odvetu doma. To je (nejen) podle mýho názoru hodně zásadní rozdíl. (Ale pokud ho někdo nevidí, nebudu to nikomu nutit.)

        • Caltic8 Administrátor
          16.04.2019, 10:18

          Já nikde nezpochybnil, že to je zásadní rozdíl. Jen říkám, kde tu paralelu vidím já, protože se dlouhodobě ukazuje, že je lepší spoléhat na práci během 180 minut než si to "rozdělovat". Jestli tě to uklidní, sám jsem přesvědčen, že to zvládneme - právě proto, že Ernesto plynule naváže na taktiku z prvního zápasu a že taky díky domácímu stadionu přidáme víc dopředu.

          A tu otázku jsem tam dal právě z toho důvodu, aby někdo zareagoval, takže jsem rád za reakci... byť bych byl radši, kdyby to šlo bez hloupých poznámek smiley

          • felpod Tipér
            16.04.2019, 11:48

            smiley

  • Pegnashko
    16.04.2019, 09:13

    Na zápas se těším, postoupíme! A bude čas na změnu profilovky smiley

  • robin
    16.04.2019, 20:45

    Nějakej dobrej stream?


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit
Fanklubový eshop FC Barcelona