PREVIEW 2. SEMIFINÁLE LIGY MISTRŮ: LIVERPOOL FC – FC BARCELONA

PREVIEW 2. SEMIFINÁLE LIGY MISTRŮ: LIVERPOOL FC – FC BARCELONA

Deset let a jeden den po slavné ráně Andrése Iniesty, která poslala Barcelonu do finále Ligy mistrů, mají blaugranas možnost vyřadit další anglický celek a přiblížit se k ušatému poháru. Tentokrát jsou jejich vyhlídky ještě lepší, protože vstupují do odvety s třígólovým náskokem a Liverpoolu má chybět největší hvězda.

Minulý týden rozhodovala efektivita. Po dobrém prvním poločase se Barcelona ocitla pod tlakem a čelila velkému množství šancí, avšak místo vyrovnání přišly dva góly od Lionela Messiho. Zdaleka nejen fanoušci Liverpoolu spílali fotbalovému štěstí, ale faktem je, že podobná taktika, kdy je místo kvantity preferována kvalita v kombinaci s trpělivostí, vyšla trenérovi Ernestovi Valverdemu mnohokrát – a to i proti silným soupeřům. 

Nicméně nevídaný počet odkopů už Barcelona nebude chtít opakovat, ani se nemůže spoléhat na to, že Reds opět promarní několik vyložených příležitostí. Podle deníku Sport proto bude Valerdeho cílem na Anfieldu rychle skórovat a hlavně co nejvíce držet míč, což patrně nikoho nešokuje. Hlavní rozestavení pravděpodobně opět bude 4-4-2. Do zálohy se počítá s Ivanem Rakitičem, Sergiem Busquetsem a Arturem Vidalem s tím, že čtvrté místo bude volbou mezi Arthurem Melem, Philippem Coutinhem a Sergim Robertem. První jmenovaný nabízí větší kontrolu rozehrávky, druhý ofenzivní potenciál a třetí vynikající fyzický fond. 

Padla naopak varianta s Ousmanem Dembélém, jenž by minulý týden asi nejraději zapomněl. Nejprve v nastavení prvního semifinále zahodil tutovku, po které to mohlo být 4:0, a v sobotu si  proti Celtě opět přivodil svalové zranění. Alternativu na rychlé brejky do závěrečných minut by tak případně představoval Malcom. 

Na straně domácího Liverpoolu mezitím Jürgen Klopp stojí před jedním z nejtěžších úkolů své kariéry: smazat třígólové manko bez dvou klíčových ofenzivních hráčů. Firmino nestihl doléčit svalové zranění a Mohamed Salah o víkendu v těžkém utkání proti Newcastlu utrpěl otřes mozku, čímž se potvrdilo, jak velkou nevýhodu měli Reds oproti Barçe, kterou ligové výsledky už moc nezajímají. Navíc chybí záložník Naby Keita.

"Dát čtyři góly za 90 minut je samo o sobě těžké a my zítra budeme hrát bez dvou z nejlepších útočníků světa. Stále ale bude na hřišti 11 hráčů, kteří udělají maximum. A ve fotbale jde dát tři góly i za pět minut," říká 51letý německý kouč. "Co se hry týče, chtěli bychom předvést něco podobného jako Camp Nou. Pokud se nám podaří postoupit, bude to skvělé. Pokud ne, měli bychom padnout se ctí."


Predikce utkání

Liga mistrů - 2. semifinále 7. května 2019, 21:00 Anfield O2 TV Sport

Liverpool FC

Cuneyt Cakir

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
Liverpool FC

Alisson - Robertson, Van Dijk, Matip, Alex-Arnold - Wijnaldum, Fabinho, Henderson - Mané, Origi (85' J. Gomez), Shaqiri (90' Sturridge)

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Vidal (75' Arthur), Rakitič (80' Malcom), Busquets, Coutinho (60' Semedo) - Suárez, Messi

Poslední zápasy


Poslední zápasy
Liverpool FC

cant determine date - teams:score - league