PREVIEW 21. KOLA LALIGY: FC BARCELONA – DEPORTIVO ALAVÉS

PREVIEW 21. KOLA LALIGY: FC BARCELONA – DEPORTIVO ALAVÉS

Dvacáté první kolo španělské ligy bude pro neohroženě vedoucí Barcelonu prověrkou hlavně z toho, jak se dokáže motivovat a koncentrovat na zápas, který nynější okolnosti staví tak trochu do pozadí. To hostující Alavés postrádat motivaci určitě nebude...

Domácí blaugranas se v LaLize těší luxusnímu náskoku, takže se pozornost pochopitelně upíná také ke zbývajícím dvěma soutěžím, pro něž je potřeba ušetřit síly. To se aktuálně týká hlavně Královského poháru, protože Barça bude už příští a přespříští týden bojovat o finále s Valencií. Navíc čtvrtfinále proti Espanyolu mělo dohru v podobě oficiální stížnosti na komentáře Gerarda Piquého a Sergia Busquetse.  

"Prošli jsme dvěma intenzivními zápasy. Někteří lidé si myslí, že to, co pronesl Piqué, bylo nepřiměřené, jiní zase říkají totéž o stížnosti Espanyolu. Pro mě obojí patří k rivalitě. Uznáváme, že Espanyol byl ve hře až do konce, takže pro nás bylo velmi těžké postoupit. Taky mi přijde jasné, že Espanyol je klub z Barcelony. Tuhle záležitost nehodlám více nafukovat, protože derby má mnohem vyšší hodnotu," snažil se trenér Ernesto Valverde uvolnit napětí během své tiskové konference. 

Semifinále Copy však neznamená, že by předtím nebylo na co se těšit. Jen v nominaci je třeba upozornit na minimálně tři jména: Yerryho Minu, Paca Alcácera a Philippeho Coutinha. První jmenovaný by si mohl odbýt svůj debut, druhý zase vyhlíží trávník po zranění a ten třetí bude pro Camp Nou zřejmě největší tahákem. Brazilec, jenž se stal druhým nejdražším fotbalistou historie, ve čtvrtek za 25 minut na hřišti podle očekávání navnadil culés, kteří by ho tak rádi viděli v základní sestavě.  

"Ano, je možné, že bude v základu. Ale týmy si potřebují zvyknout na nové hráče a hráči na nové týmy" říká Valverde. "Coutinho je jiný druh fotbalisty. Nemluvil bych o něm jako o náhradě na Iniestu, spíš je jeho doplněním. Andrés hraje blíže střednímu záložníkovi, Coutinho je ofenzivní záložník, gólovější."

"Gólovější" je ovšem poslední dobou také Alavés, který se díky tomu vymanil ze sestupového pásma. Baskický celek v prvních 13 kolech hned 11krát prohrál, avšak od prosince, kdy na trenérskou lavičku usedl Abelardo Fernández, výsledky zaznamenaly výrazné zlepšení. Kromě toho nechybělo moc na to, aby 47letý kouč z Gijónu slavil i postup v poháru. Dvojzápas s Valencií nicméně rozhodl penaltový rozstřel v jeho neprospěch.

Na soupisce Alavésu nechybí Munir El Haddadi, který působí na hostování z Barcelony a platí za nejlepšího střele týmu. Obejít se Abelardo naopak musí bez Rodriga Elyho, Tomáse Piny a Daniela Torrese.  


Predikce utkání

Primera Divisón - 21. kolo 28. ledna 2018, 20:45 Camp Nou Digi Sport 3

FC Barcelona

Deportivo Alavés

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Digne - Roberto, Busquets, Coutinho - Alcácer, Messi, Suárez

Předpokládané sestavy
Deportivo Alavés

Pacheco - Aguirregabiria, Ruano, Laguardia, Duarte - Gómez, García, Torres, Pedraza - Guidetti, Munir

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

cant determine date - teams:score - league