PREVIEW 22. KOLA LALIGY: RCD ESPANYOL – FC BARCELONA

PREVIEW 22. KOLA LALIGY: RCD ESPANYOL – FC BARCELONA

Třetí barcelonské derby během tří týdnů proběhne na RCDE Stadium pod znakem LaLigy. V té favorizovaná Barça míří za klubovým rekordem v počtu zápasů bez porážky od začátku ročníku, zatímco Espanyol se snaží odrazit z 15. příčky, která by znamenala nejhorší umístění za 12 let. 

Ačkoliv trenéři obvykle neradi mluví o vlivu předešlých vzájemných zápasů, není pochyb, že měření sil ze čtvrtfinále Copy bude mít přesah i do tohoto souboje. Prohlášení Gerarda Piquého a Sergia Busquetse spolu s pokřiky culés rozezlily Espanyol natolik, že se Soutěžní komise nyní zabývá oficiální stížností. Trenér andulek Quique Sánchez Flores se na tiskové konferenci sice otázkám na další možnou kontroverzi vyhýbal, ale potvrdil, že fanoušci se mohou cítit uraženi. 

Další důsledek pohárového střetnutí tkví v tom, že blaugranas jakožto vítězný celek nyní musejí myslet na další náročné utkání, tedy na odvetu semifinále proti Valencii. Přesto Ernesto Valverde říká: "Nechci mírnit tempo ani kvůli tomu, jaký máme náskok. Jenom takové myšlení může vést k chybám a ve hře je ještě spousta bodů. Naším cílem je vyhrát."

Lodivod ligového lídra ovšem zároveň napověděl, že kapitán Andrés Iniesta začne zápas na lavičce, a stejně tak souhlasil, že odpočinek potřebují i další. Stoperské dvojici Piqué-Umtiti by přitom herní vytížení momentálně mohl ulehčit akorát Yerry Mina, jenž stále čeká na svůj debut. "Je k dispozici, ale musíte si uvědomit, že jsme v rozeběhnuté sezoně s těžkými zápasy, proto jsem preferoval jiné hráče," vysvětlit 53letý Valverde.

Na straně Espanyolu se do nominace zase dostal Minův krajan Carlos Sánchez, který teprve ve středu dorazil z Fiorentiny na hostování. Kolumbijský záložník by měl zaplnit místo po Javim Fuegovi. 


Predikce utkání

Primera Divisón - 22. kolo 4. února 2018, 16:15 RCDE Stadium Digi Sport 3

RCD Espanyol

J. Manzano

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
RCD Espanyol

Diego López - Navarro, Hermoso, Duarte, Aarón - David López, Sánchez - Baptistao, Darder, García - Moreno

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Semedo, Mina, Umtiti, Digne - Rakitič, Paulinho, Busquets, Coutinho - Messi, Alcácer

Poslední zápasy


Poslední zápasy
RCD Espanyol

cant determine date - teams:score - league