CoolCamp

PREVIEW 23. KOLA LALIGY: FC BARCELONA – CD LEGANÉS

PREVIEW 23. KOLA LALIGY: FC BARCELONA – CD LEGANÉS

Po ostudném výkonu v Lize mistrů, který podtrhl celosezónní pochybnosti nad kompetentností trenéra Enriqueho a motivovaností týmu, se FC Barcelona vrací před vlastní publikum na půdu LaLigy. Jako soupeř na Camp Nou přijede Leganés, které se snaží udržet v nejvyšší soutěži.

Klub z okraje Madridu tráví v LaLize první sezonu ve své historii a bude se muset ještě hodně snažit, aby nespadl zpátky do Segundy, neboť je momentálně na 17. místě dva body před 18. Sportingem Gijón a 19. Granadou. V minulém kole Leganés hrálo právě s Gijónem a na domácím hřišti prohrálo 0:2. Hlavním nedostatkem mužstva Asiera Gariatana je střílení gólů, protože těch má na kontě jen 15, tedy nejméně z celé soutěže. 

Chybět k tomu budou dva důležití záložníci Rubén Pérez (karty) a David Timor (zranění). Dále je mimo hru útočník Mamadou Koné a dlouhodobě brankář Jon Serantes a křídlo Robert Ibáñez.

Podle Luise Enriqueho ovšem Leganés není závislé na jedné taktice ani individualitě. "Nevím, jaké variantě budeme čelit, ale obvykle používají vysoké napadání," řekl na tiskové konferenci barcelonský kouč, který musel opakovaně odrážet dotazy na úterní porážku v Paříži. "Samozřejmě je to věc, která zůstává v mé hlavě, jenže teď není čas přemýšlet o odvetě. Před ní nás čekají čtyři ligové zápasy.... Média jsem nikdy neposlouchal a nehodlám s tím začínat. Bez kamery nebo mikrofonu nemůžu ujít ani 10 metrů – dokonce ani když jsem opilý."

V Enriqueho sestavě bude určitě chybět Sergio Busquets, jenž si musí odpykat karetní trest. Uzdravit se ještě nestihl Javier Mascherano a Arda Turan čeká na zelenou od lékařů. Kdo by naopak v základní jedenáctce neměl chybět, je kapitán Andrés Iniesta, pro něhož to bude 400. start v první lize. 


FC Barcelona

CD Leganés

Soutěž Primera División
23. kolo
Datum a čas 19. února 2017, 20:45
Stadion Camp Nou
Rozhodčí Ignacio Villanueva
TV Digi Sport 3
Review Review
Předpokládané sestavy
FC Barcelona CD Leganés
Ter Stegen - Roberto, Piqué, Mathieu, Digne - Rafinha, Rakitič, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar Herrerín - Díaz, Mantovani, Insua, Rico - Gabriel, Martín - García, Szymanowski, Bueno - Guerrero
Poslední zápasy
FC Barcelona CD Leganés
14.02.17 PSG 4:0 FC Barcelona, LM
11.02.17 Alavés 0:6 FC Barcelona, PD
07.02.17 FC Barcelona 1:1 Atlético Madrid, CdR
04.02.17 FC Barcelona 3:0 Athletic Bilbao, PD
01.02.17 Atlético Madrid 1:2 FC Barcelona, CdR
12.02.17 Leganés 0:2 Sporting Gijón, PD
04.02.17 Atlético Madrid 2:0 Leganés, PD
28.01.17 Leganés 0:2 Celta Vigo, PD
21.01.17 Alavés 2:2 Leganés, PD
14.01.17 Leganés 0:0 Athletic Club, PD
Poslední vzájemné zápasy
17.09.16 Leganés 1:5 FC Barcelona, PD

Zdroje: sport.es, fcbarcelona.com, transfermarkt.co.uk

Diskuze ke článku

  • Ihsahn
    18.02.2017, 22:00

    Stegen-Alba,Mathieu,Pique,Roberto-Rakitič,Denis,Iniesta-Neymar,Suarez,Messi.

    Tenhle zápas musíme zvládnout kvůli tomu aby přestala ta štvavá kampaň.Pokuď by se zápas podařil a jasně by se vyhrálo,tak by se atmosféra okolo týmu aspoň trochu uklidnila.
    Po LM byly 4 dny pauzy a další zápas na Atletiku je až za tejden,takže nemá cenu někoho šetřit a naopak Iniesta s Rakitičem se musej dostat do formy.Doufám že tým bude chtít výkonem odpovědět na tu hrůzu z Paříže a zejtra do toho půjde na 100%

    • Hába Senior editor
      18.02.2017, 23:50

      Nemyslím si, že by výhra nad tímto týmem něco změnila...

      A jestli zahrajeme dobře s dobrým výsledkem, tak si tady všichni pohoníme, jak se vrací forma a jaká to byla super hra... Jenže pak zas prohrajem a zase se budou vyhazovat všichni hráči, trenér, a tak to půjde furt dokola smiley

      • McL_cule
        19.02.2017, 10:54

        furt dokola nemusi, dneska lehnem po kolektivni domluve, na atletiku dostanem manitu a hned bude zmena.

  • lukedragon Tipér
    19.02.2017, 08:34

    smiley

  • antimadrista Člen fanklubu
    19.02.2017, 11:48

    5:0 nebo 0:1

  • Rendzi10 Člen fanklubu (neaktivní)
    19.02.2017, 13:46

    MATS-.........,Pique,Umtitii,Digne-Raketa,Busq,Andres-Messi,Paco,Arda

    Ty tečky v obraně jsou proto že neví koho tam dát,páč Sergi tam absolutně hoří a vůbec se tam nehodí,je to klasickej střeďáksmiley.Možná bych zkusil toho Nilihosmiley

    • Ihsahn
      19.02.2017, 14:00

      Sergio hrát nemůže kvůli kartám a Neymar se Suarezem asi hrát budou když máme před sebou tejden volna.

      • Rendzi10 Člen fanklubu (neaktivní)
        19.02.2017, 18:05

        Nevěděl jsem že je vykartovanýsmiley

    • Thorin
      19.02.2017, 19:17

      Arda není v nominaci...

  • Marula68 Člen fanklubu (neaktivní)
    19.02.2017, 14:46

    Tak snad dneska bude zápas, který opět připomene proč je Barcelona takový tým jakým je. Očekávám více pohybu, presingu a přesnější a rychlé přihravky. Když toto vše bude, tak pak ještě všichni můžeme věrit, že i tato sezona dopadne dobře a hlavně věřit že i odveta v lize mistrů by nemusela být úplně ztracená. Jestli budeme jen chodit jako poslední zápasy, tak bude vidět že v týmu jsou problémy a bude se to muset řešit. Sestavu neřešim od toho je trenér a já stále věrím že každý hráč našeho týmu je kvalitní a chce za Barcelonu hrát a odčinit ten hrozný dojem z černého úterý v parku princů.

    • McL_cule
      19.02.2017, 17:41

      tomu sam neveris. proti takovemu souperi a pred zapasem roku? tak nejak to usolichaji a pujdou na veceri a my doufam klidne spat.

  • hroch11
    19.02.2017, 17:03

    Bez milosti 6:0 Visca el Barcasmileysmileysmiley

  • La_Pulga
    19.02.2017, 18:18

    Sezóna stále nie je stratená, môže sa to celé otočiť v priebehu niekoľkých zápasov a hneď bude iná nálada, a to narážam i na ten odvetný zápas s PSG, kde určite nestrácam vieru v obrat.

  • McL_cule
    19.02.2017, 18:36

    2015 v supercope jsem veril a na vterinu jsem nezapochyboval o obratu. cekal jsem, ze tam nechaji dusi a prosoupany kopacky. rychle jsem se probral a uz jim neverim. to bylo tenkrat hrdinskych prohlaseni. 1:1 bylo, to na co se zmohli a to bylo "jen" bilbao.

  • Marula68 Člen fanklubu (neaktivní)
    19.02.2017, 20:48

    Tak sestava stále stejná, to už ani není možné, dnes mohl LE zkusit svou oblibenou rotaci a zase nic. Zpětná vazba nula, to můžeme půlku kádru prodat pro stavbu stadionu, stačí mít 12-14 hráčů......

    • Meshuggah82
      19.02.2017, 21:31

      Rotujeme - špatně. Nerotujeme - špatně ????

      • Marula68 Člen fanklubu (neaktivní)
        19.02.2017, 22:00

        Tak dle výkonu rotujeme špatně, dnes byla možnost dát šanci jiným a nestalo se tak. Navíc letos ty rotace nedávají smysl, někteří hráči stále hrají a vůbec jim to nejde.

  • zaky94
    19.02.2017, 21:31

    Tohle je hrozný smiley

  • Robert Duchoň
    19.02.2017, 22:40

    Toto není Barcelona.Lucho naši hru naprosto zničil.


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit
Fan-Shop